7B är inne i sitt slutskede och så här gick det igår:

 

TORSDAG 25/10

Elisedals IS – BK Skottfint 1-4 (0-3)

BK Skottfint hade chansen att säkra andraplatsen i serien och därmed också uppflyttning till sexan. Det var också Skottfint som tog tag i matchen direkt med dubbla mål från Jonas Taube. Innan paus hade även Idriz Sunja gjort mål och Skottfint hade en säker 3-0 ledningen. I andra hann Johan Karlsson göra 4-0 innan Simon Petersen Sellius fick in ett sent tröstmål för Elisedal.

Skottfints Max Bergenheim sa så här om segern och avancemanget:

”På en kylslagen plan tar vi en stabil seger där vi egentligen bör vinna med uppemot tvåsiffrigt mot var som verkade vara ett decimerat Elisedal. Dålig skärpa i avsluten, missar en straff bland annat i första. Lite mycket slarv sista tredjedelen. Men tycker vi har bra kontroll och bitvis spelar helt okej och visar tydligt att vi var värda andraplatsen. Snöpligt att inte få hålla nollan men som vanligt spelar vi fram motståndarna till ett mål. Det får man bjuda på när det blir seger i sista matchen och uppflyttning. Bra tryck i sången efter matchen!”

Skottfints tränare Daniel Åman hade följande att säga om matchen:

”Vi gör en bättre match mot Elisedals IS än vad vi gjorde mot Rambergets SK. Framförallt första halvlek där vi har bra rörelse och variation. Innan matchen pratade jag med killarna om att avsluta säsongen med en prestation som alla kan ställa sig bakom. Även om många kanske ansåg att det redan var klart så ville vi avgöra allt på egen hand. Speciellt med tanke på att det är vi själva som sett till att det blivit spännande hela vägen till slutet efter mindre bra insatser tidigare under säsongen. Det märktes relativt tidigt att Elisedals IS kom med ett lag som saknade mycket kvalité från tidigare matcher. Vi leder ganska bekvämt med 2-0 tidigt. Vi kostar på oss att missa en straff efter en halvtimme, men gör istället 3-0 precis innan paus. I andra halvlek luftar vi hela bänken och det blir mest en transportsträcka och rätt avslaget. Vi gör det vi behöver för tre poäng och framförallt så uppfyller vi målet med att gå upp. Etta eller tvåa spelar ingen roll. Vi vinner 8 av 10 matcher under hösten och går obesegrade sista fem omgångarna. Det är en styrka det med. Vi har ett ungt lag för många säsonger framöver. Stort tack till bloggen och dig Rasta för det arbete och intresse du skapar och gör för lokalfotbollen. Rasta är en mycket bra kille!”

EIS tränare Maria Svenningsson sa så här om matchen:

”Stort grattis till Skottfint som går upp i 6:an! Inget snack om att de var värdiga vinnare idag. Vill dock ge en stor eloge till våra killar som kämpar på trots manfall. Vår målvakt kom inte till match och vi hade bara en avbytare, samtidigt som flera ordinarie var borta. Men vi kämpar på och i andra halvlek lyfter vi oss lite till och lyckas även få in ett mål. Vi har gjort en jättefin säsong och avslutar på ett bra sätt, sett till förutsättningarna. Jag är jättenöjd med killarnas insats i år, och vill tacka dom och motståndarlagen för bra matcher. Vi gör vår bästa säsong på många år, så jag tycker att vi ska vara glada över det och fortsätta bygga vidare på det nästa säsong. Tack även till bloggen som gör ett jättejobb!”

Skottfints matchrapport hittas HÄR.

BK Skottfint slutar alltså tvåa i serien och gör Järnbrotts IF sällskap till sexan från 7B.

Elisedal slutar på en fin fjärdeplats.

Bilden är lånad från Skottfints hemsida.

 

Järnbrotts IF – Hjuviks AIK 6-1 

Redan klara seriesegrarna Järnbrott avslutade säsongen med ännu en seger och det blev imponerande 19 segrar och ett kryss på säsongens 20 matcher! Igår blev det klara 6-1Hjuvik.

JIF:s storskytt Petter Fagerlund sa så här om matchen:

”Riktigt rivstart första 20, tror vi stänker in fem mål på den tiden. Sen parkeras bussen & det blir svårare, men 1,5 år utan en förlust säger rätt mycket! Vilket gäng!”

Hjuviks Kalle Svensson sa så här om förlusten:

”Många skador och sjukdomar gjorde att vi hade svårt att få ihop lag. När matchen satte igång kämpade/sprang Järnbrott som furier. Aldrig sett en liknande inledning/spel i division 7 förut. Med en ny backlinje som blev rejält överraskade så stod det 5-0 efter tjugo minuter. Sen snackar vi ihop oss och sista 70 minuterna spelar vi 1-1 vilket vi får ta med oss hem. För egen del tar jag med mig en tunnel hem och det faktum att jag kom ihåg att säga Olé efteråt. Det var en sån match där båda lagen skapade lägen men vi saknade skärpan för att putsa till siffrorna. Järnbrott vinner välförtjänt serien i år och vi önskar dom lycka till i sexan.”

JIF alltså solklara seriesegrare och det ska bli intressant att följa laget i sexan.

Hjuvik slutade åtta i årets 7B.

 

7Bsäsongen avslutas med imorgon lördag.

 

/Rasta