I helgen avslutades både 7A & 7B och det bjöds på dramatik men det var idag måndag den stora skrällen kom då Angered SK uteslöts ur 7A och tabellen skrevs om

Innan vi går igenom matcherna så är det bäst att reda ut hur detta påverkade 7A-tabellen. Innan ASK:s uteslutning så såg det ut som Gunnared KIF skulle göra Lekstorps IF sällskap till sexan. LIF vann serien med Gunnared som tvåa och Inter Linné IF som trea. Efter att ASK uteslutits och alla deras matcher tagits bort så hamnar dock Inter Linné och Gunnaredsamma poäng men Inter Linné har betydligt bättre målskillnad och kniper därmed andraplatsen. 

Anledningen till att Angered SK uteslöts var flera fall av spel med otillåtna spelare. Förbundet hänvisar till 6 kapitel 18.1 §: 

”Förening vars lag vid upprepade tillfällen låtit en eller flera obehöriga spelare delta i distriktsseriematch får av berört SDF uteslutas ur den serie laget deltar i.”

ASK hade flera ärenden igång gällande detta och hade redan fått en oavgjord match mot Gunnared ändrad till en förlust. Det konstiga i just den matchen var att ASK anmälde sig själva till förbundet. Oklart varför de valde just den matchen att få dåligt samvete över då de uppenbarligen fuskat till och från under hela säsongen. Till slut ansåg förbundet iallafall att det räckte och helt enkelt uteslöt ASK och alla deras matcher togs bort. 

Vi drar igenom de sista matcherna från sjuan

 

FREDAG 26/10

7B

IFK Hindås – Högaborg Kärralunds IF 1-1 (1-0)

Inte mycket att säga om. Hindås tog ledningen i första efter mål av Ionut Geampalia efter en halvtimmes spel. I slutet av matchen kvitterar Ali Shah Kamali för Högaborg Kärralund

Hindås slutade tia och en placering framför hittar vi HKFC

 

LÖRDAG 27/10

7A

Lekstorps IF – Gothenburg Celtic FC 3-1 (3-0)

LIF kunde säkra seriesegern vid vinst och laget satte fart direkt. William Mellingsäter satte 1-0 redan efter fyra minuter och 2-0 (Lukas Ottosson) kom strax efter. Det var 3-0 i paus efter att även Jonathan Valli Pätsi hittat rätt. Celtic fick visserligen in en reducering i andra på straff (Lorenzo Minola) men segern var aldrig hotad utan guldhattarna åkte på!

LIF:s Johan Hedström sa så här om matchen:

”Sista matchen och den viktigaste kan man säga även om alla är viktiga i min egen mening. 3 poäng betyder serieseger och 1 poäng en andraplats (nu ändrades det så hade vi fått en poäng så hade vi kommit trea och missat uppflyttning). Vi har en väldigt go känsla i laget och alla är där för att ta tre poäng. Matchen börjar väldigt bra och vi gör två snabba mål. Inte direkt något skönspel från något av lagen men jag tycker att vi för matchen och har bra koll på läget. Vi lyckas göra 3-0 innan halvlek som var väldigt skönt att få in. Celtic har någon halvchans men inte så mycket mera. I andra så vet jag inte om något lag egentligen har något spel, det är frispark på frispark och matchen är väldigt dålig. Jag bjuder in Celtic lite i matchen när jag orsakar en straff som Calle i målet är sånär på att rädda. Vi skulle haft frispark med oss två gånger om precis innan straffen men sånt som händer på vår nivå. Vi lyckas hålla undan utan större problem om seriesegern är ett faktum. Nu verkar det som att Linné fick andraplatsen så stort grattis till dom, tycker att Vi, Linné och Gunnared stod ut lite men det var också en bra standard i serien överlag! Stort tack till dig och allt jobb du gör med bloggen så att det blir mycket roligare att följa lokalfotbollen i Göteborg!”

 

Lekstorp alltså tillbaka i sexan. I tabellen har de inte fått sina tre poäng från den avbrutna matchen mot Santos Cruz Azul men det kommer de att få. Stort grattis till LIF iallafall!

Celtic är nia och har egentligen en match kvar mot Kareby IS. Som bloggen fattat det så kunde inte Kareby på de utsatta datumet och lagen har inte kunnat hitta ett nytt datum innan säsongen spelades klart. Det troliga är att Celtic får en WO-seger men det påverkar inte tabellen.

 

Lövet/Johannebergs IF  – Hermansby IF 2-2 (1-2)

På Guldheden Södra avslutade Lövet/Johanneberg och Hermansby säsongen 2018 med att spela 2-2. Gästerna HIF tog en snabb ledning efter mål av Marcus Thielen och Alfred Karlsson men innan paus reducerade Emir Brdjanin. Med kvarten kvar kom också kvitteringen, signerad Fredrik Hegardt

Lövets Erik Westh sa så här om matchen:

”Isvindar hade letar sig upp till Guldhedens IP. Tyvärr saknades värmande spel, även om båda lagen försökte bjuda till. Vi hamnade i underläge med 0-2 i första halvlek. Något dom inte speglade matchen, utan vi kändes som det vassaste laget. Dock var vi lite för obeslutsamma. Vi lyckades kämpa oss tillbaka och kvitterade i senare delen av matchen. Vi flyttade upp pressen för ett avgörande, men fick nöja oss med oavgjort. Ett resultat som jag tror Hermansby är mest nöjt med, trots tappad tvåmålsledning.”

HIF:s Jonnie Pettersson sa så här om matchen:

”I torsdags när laget kom ut till spelarna så hade vi endast 7 stycken upp skrivna för match (halva Sverige fyller tydligen år denna helgen). Men efter mycket jagande och några stycken från vårat 03 lag så kan vi fortfarande ställa ett lag på planen idag. Några hade inte spelat sedan innan sommaren någon hade inte spelat på ett par år så förväntningarna var inte jättehöga även om man alltid hoppas och tror på en seger. Vi går ut ganska hårt och får ett par snabba mål, 2-0 är ett mål av en av våra 03:or (Alfred) som gör sin debut i serien i år, riktigt skönt för han och det bådar gott inför framtiden. Men för 3:dje gången denna säsong så tappar vi en 2-0 ledning och Lövet kommer ikapp, får ett viktigt 2-1 mål precis innan halvtid och den energin tar dom med sig in i andra. Man märker på vissa av killarna att det va ett tag sedan dom spelade boll då orken börjar tryta och Lövet kvitterar till 2-2. Vi har våra chanser och bränner ett par riktigt fina där vi hade kunnat döda matchen. Positivt är att ännu en gång så gör våra 03:or det riktigt bra, ser redan framemot att se mer av dessa killar nästa år! Måste även ge en eloge till alla killar som ställer upp idag samt våran målvakt som gör en riktigt bra match!”

Lövets matchrapport hittas HÄR

Med den omskrivna tabellen slutar Hermansby sexa och Lövet/Johanneberg sjua. 

 

7B

Solväders FC – Rambergets SK 7-0/AVBRUTEN

Tyvärr ännu en avbruten match i lokalfotbollen. Ramberget kom till spel med endast tio man och Solväder hade inga problem att göra mål på ett decimerad RSK. Det stod 7-0 i paus. 

I början av andra kliver en RSK-spelare av efter en incident och RSK:s tränare väljer att inte spela klart matchen då han anser att stämningen är för dålig och risken för stor att det skulle eskalera. Matchen är nu bokförd som 7-0 till Solväder

SFC slutade trea i tabellen och RSK sjua. 

 

SÖNDAG 28/10

7A

Gunnared KIF – Rödbo IF 4-2 (2-0)

I efterhand ett antiklimaxGunnared trodde att de säkrade uppflyttning via segern. Gunnared hade hur som helst 2-0 i paus efter mål av Mustafa Amiri och Nadim Raisi. Rödbo svarade dock stark i andra med både en reducering (Marcus Hasselblom) och en kvittering (Christian Throlin). I slutet kunde dock Mohammed Al-Kadasi göra 3-2 och Raisi satte sedan 4-2

RIF:s Olle Mildén sa så här om matchen:

”En väldigt dålig start på matchen tyvärr. Planbyte och inga omklädningsrum men bara å gilla läget antar jag. Vi saknade även några startspelare denna match på grund av sjukdomar, avstängningar och jobb så vi kom till spel med väldigt tunn trupp men vi hade en tydlig plan. Ligga lågt och kontra. Vi gör en våra bättre matcher denna kväll och går från 0-2 till 2-2 med 15 minuter kvar. Då va det väldigt spännande. Gunnared gör ett snabbt mål och 3-2 står sig till matchen sista minut då vi får en frilägesutvisning och Gunnared får straff. 4-2. Vi störde dom så gott vi kunde men räckte inte riktigt hela vägen. Men Rödbo kommer igen nästa säsong. Starkare än någonsin. En stabil 7e plats är vi väldigt nöjda med denna säsong. Sen vill vi även tacka ert arbete med bloggen och allt runtomkring. Ni gör ett jäkla bra jobb. Väl mött nästa säsong! ”

Gunnared blev alltså trea i serien och Rödbo slutade femma efter omräkningen. 

 

Inter Linné IF – Croatia Göteborg 10-3

Inter Linné gjorde vad de kunde och det skulle visa sig att det alltså räckte till en andraplats efter att Angered uteslutits. Hemmalaget tog tag i matchen direkt och gick upp till en 3-0 ledning och de släppte aldrig matchen efter det och vann till slut med hela 10-3. Inter Linné hade tre tvåmålsskyttar i Guillermo Moreno Rivera, Rolando Sosa Torrico och Abel Zerai. Övriga mål gjordes av Armando Smedberg Dalence och Miliyon Hailemariam. Croatia bjöd även på två självmål. Ervin Gulin, Mikail Sepahi och Eldiiar Esenbekov gjorde Croatias mål i rätt kasse.

Croatias tränare Ervin Gulin sa så här om matchen:

”Tyvärr hade vi 8 ordinarie borta inför matchen och det blev inte bättre av att vakna idag o läsa att ytterligare 6 st hade lämnat återbud på telefonen! Riktigt oroväckande blev det då jag bara hade 8 st på pappret o det var risk för WO då man tydligen måste ha 9 man på plan för att kunna genomföra matchen! Många samtal senare kunde jag skrapa ihop ett lag mestadels oldboys och vi höll ihop det någorlunda i första och en bit i andra! Tyvärr orkade vi inte riktigt och det rann iväg lite väl på slutet! Inte konstigt med tanke på att vi hade mestadels av vårat lag borta av massa anledningar! El classico tror jag ställde till det en del också😂 tråkigt avslut men är ändå nöjd och tacksam för dom som kom och ställde upp så det inte blev WO i sista omgången vilket hade varit förödande med tanke på den ändå fina säsongen vi gjort! Vill tacka för oss för iår, domarna och motståndarna även er på bloggen för en trevlig säsong ser fram emot nästa år!”

Inter Linnés Carl Demirtas Sjödin sa så här efter matchen:

”Sista matchen för säsongen och vi har några spelare borta men Croatia saknade minst 5 ordinarie så vi ska nog inte klaga. Vi börjar matchen bra och styr spelet första kvarten. Vi är dock ineffektiva framåt men får tillslut hål på Croatia. Innan halvtid hinner vi peta in 2 till och ge bort ett mål åt andra hållet. I andra halvlek flödar målen in åt båda hållen och siffrorna stannar vid 10-3. Alltid trevligt att möta Croatia som är ett av dom absolut trevligaste lagen serien. Synd att de hade så många duktiga killar borta idag bara. Vi får glädjas åt att vi gjorde över 100 mål under säsongen och ta nya tag nästa säsong.”

Seger räckte alltså till slut till en andraplats för Inter Linné och uppflyttning i sexan. Croatia slutade fyra. 

 

/Rasta