Det händer mycket i lokalfotbollen just nu och nu har även 6A-tabellen uppdaterats:

Det var klart sen innan att Bergsjön SK skulle uteslutas. Frågan var dock om det skulle bli för WO i sista matchen eller ärenden som gällde spel med otillåtna spelare. Valet av anledning skulle direkt avgöra vilket lag som slutar åtta och därmed får kvala för att hålla sig kvar. Anledningar är att en WO i sista matchen gör att laget åker ur men lagets matcher tas INTE bort. Om ett lag utesluts pågrund av ett ärende under säsong med till exempel otillåtna spelare så plockas ALLA lagets matcher bort och tabellen räknas om.

Vi kan här konstatera att förbundet valt att utesluta BSK och ta bort alla deras resultat. Anledningen bör ju vara att ärendet redan var påbörjat innan sista omgången.

Vinnarna i den här härvan blir alltså Surte IS FK som efter den omräknade tabellen slutar åtta istället för Real Maskin. Hade resultaten behållits hade Real sluta åtta.

Surte till kval alltså.

 

/Rasta