Bloggen stämmer av med några division 3-profiler om säsongen som gick:

Vi inleder med IK Virgos starke man Johan Sundh, Västra Frölunda IF:s Bryan Johansson och sist men inte minst Landvetter IS Martin Laanemets!

 

Vi inleder med Virgos Sundh:

Säsongen 2018 är avslutad. Hur skulle du sammanfatta er insats?

Tyvärr så tycker jag inte att vi fick ut det vi själva hade hoppats få ut ur oss denna säsong. Vi är ju lite av vår series humla som inte borde kunna flyga, Men hade vi bara varit lite mer kontinuerliga i närvaron hade vi utmanat i alla fall VF om andraplatsen. Vi gör många fina insatser och var med ett tag, men för många matcher utan avbytare satte sina spår.

När du tittar på sluttabellen är det några lag du tycker överraskat, positivt eller negativt?

Ofta tycker jag inte att lag man mött hittills genom åren vunnit så mycket på att ”elitsatsa” när det kommer till träningsmängd. Där röt ju Qviding ifrån ordentligt och bevisade mig fel då man verkligen var i en klass för sig. Älvsborg tappade ju en del spelare, men man verkar ha haft det turbulent internt med försvunna tränare bl.a. Trodde inte de skulle åka ur och det känns lite som de satte sig själva i den sitsen. Ofrivilligt må hända, men dock en besvikelse. Sen går det ju inte annat än att ta sig för pannan över VF:s kvalmatch borta mot Tidaholm.

Hur ser du på sin egen insats den här säsongen?

Tycker jag jobbat på rätt bra med matchprogram och boulebanebyggande för att försöka lyfta föreningen. Om det är insatsen med fotbollsskor så är det väl inte mycket att höja till skyarna. Gjorde väl inte bort mig de matcher jag var tvungen att stå, men jag imponerade nog mer som målvakt när vi brottades i division 6.

Är det någon medspelare som du tycker ska ha extra beröm?

Oj. Vi har ju många virtuoser som förtjänar att lyftas. Carl-Oskar Korenado (fd Andersson) är ju den spelare som jag tycker sticker ut mest i hela serien. Hans radarkompis Joacim Hake har också varit grymt bra! Thomas Erlandsson och Henrik Nikkilä är både äldsta och bästa mittbacksparet i serien och Anton Viklund har varit ruggigt bra mellan stolparna mot alla lag utom Jonsered. Oliver Jönewi är anspråkslös men fullkomligt felfri och Calle Ekdahl bära C-bindeln med mer än den ära! Nu får jag väl skit för jag inte nämner fler, men folk ska ju orka läsa också.

Finns det några lag eller enskilda spelare som du imponerats extra mycket av?

Hestrafors var ju bottentippat av många. Men man gjorde en magisk höst, tror bara man förlorade en match och kom trea vilket får ses som riktigt bra. Det finns lag i serien som borde vara bra mycket bättre än Hestrafors.

Om du får välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken skulle det bli då?

Hestrafors kvitterar till 2-2 hemma mot oss i premiären. Det är typ matchminut 95 och man blir förvånad över att domaren ens tillåter det rullas några sekunder boll efter detta. Upp med lädret mot Hestras planhalva, hörna, undanrensning i bakhuvudet på Daniel Ohlsson som inte hinner flytta på sig och bollen dalar in utan att tydligt gå över linjen. Linjeman är dock helt säker. Hopp, förtvivlan, glädje, bestörtning, eufori, bedrövelse och allt annat som hör fotboll till inom loppet av en halvminut. Och båda lagen, inklusive publik, fick känna på hela känsloregistret.

Det har tyvärr varit mycket stök i årets lokalfotboll, med avbrutna matcher, domare som attackeras och lag som fuskar. Hur ska vi få bukt med detta?

Personliga straff och avstängningar från fotboll på kännbar tid. Har man tex sparkat en domare mellan benen bör man ju för det första ev sitta i fängelse. Hade man ju gjort om man sparkat någon på Avenyn. För fuskandet får man väl inkorporera de gamla spelarleggen i Fogis. Spelarlistan man skriver ut blir kanske två sidor lång, men det blir ju onekligen lättare att stävja fusket. Borde inte vara jättesvårt att lösa.

Är det några lag eller personer som du gläds extra mycket åt i årets lokalfotboll?

Jättekul att Guldheden äntligen fick jobba på rätt sida tabellen och tufft att missa i 87:e i vad som visade sig vara säsongens sista match. Hade varit grymt kul med derby på Mossens IP! Även kul att Landala går bra! Virgo höll ju Landala levande som vilande förening innan Ulf ”Kungen” Carling lyckades få liv i liket. Så jäkligt kul att se att det finns engagerade och driftiga personer där som bär vidare en så anrik förening!

Till sist, hur ser din fotbollsframtid ut?

Man börjar ju inse att man är en av dem som tycker det är roligare att utveckla och driva en förening än att typ värma upp. Men antagligen blir det väl som vanligt. Man börjar säsongen som 3-4:e målvakt, sen får man göra sina matcher då folk knäcker pannben, har tenta om 43 veckor eller är borta av andra hypokondriska anledningar.

Stort tack!

____________________________________________________________

Vi kör vidare med VF:s Johansson (som gjordes precis efter kvalförlusten):

Säsongen 2018 är avslutad. Hur skulle du sammanfatta er insats?

Självklart nu tätt inpå så är man ju besviken på att vi slarvade så som vi gjorde i kvalet. Men tänker man säsongen i stort så är jag nöjd över lagets insats. Att vi lyckades behålla andraplatsen säsongen ut är ändå en stark bedrift och på det sättet vi har gjort det på med ett så ungt lag som vi ändå har visar ju på att vi har varit starka iår.

När du tittar på sluttabellen är det några lag du tycker överraskat, positivt eller negativt?

Qviding får man ju självklart berömma som vann denna serien. Men ett lag jag tycker har överraskat positivt fotbollsmässigt i år är Hestrafors som jag på förhand inte hade tippat som topplag i årets division 3. De har riktigt bra spelare och gjorde det väldigt svårt för oss båda gångerna vi mötte de i serien. Så de håller jag som seriens positiva överraskning.

Hur ser du på sin egen insats den här säsongen?

Självklart finns det mycket jag kunde gjort bättre men i det stora hela så tycker jag att min insats är godkänd i år. Gjorde hyfsat mycket poäng och spelade i princip alla matcher i ett lag som kom tvåa i serien. Så i det stora hela så är jag nöjd.

Är det någon medspelare som du tycker ska ha extra beröm?

Svårt att välja ut enbart en spelare med tanke på vilka spelare vi ändå har i truppen. Jag menar, vi har enligt mig seriens bästa målvakt i Rasmus Iversen, vi har en Henrik Carlsson som nästan vinner lagets poängliga efter att bara ha spelat en halv säsong pga skada. Vi har Simon Chekroun som gör 23 (?) mål iår. Vi har Pascal Olsson på mitten som jobbar för två personer i princip. Sen har vi även grymma 01:or som gjort det riktigt bra iår och ytterligare några till som gjort det jättebra så kan tyvärr inte peka ut en!

Finns det några lag eller enskilda spelare som du imponerats extra mycket av?

Om man ska nämna någon så är det väl Robin Eriksson som öst in mål i serien i år för Qviding. Oavsett division så är det riktigt starkt att sätta dit så mycket mål som han gjorde i år.

Om du får välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken skulle det bli då?

Vår upphämtning i andra halvlek mot Virgo borta i år är en av matcherna jag minns som en grym laginsats.

Det har tyvärr varit mycket stök i årets lokalfotboll, med avbrutna matcher, domare som attackeras och lag som fuskar. Hur ska vi få bukt med detta?

Sånt hör verkligen inte hemma i fotbollen och tycker man helt enkelt ska straffa lag och spelare direkt som beter sig illa med exempelvis längre avstängningar så att man visar att man sätter ner foten.

Är det några lag eller personer som du gläds extra mycket åt i årets lokalfotboll?

Måste ändå nämna Sandarna BK som vann sin serie andra året i rad. Har några vänner där och klart man vill unna dem deras segrar. De spelar riktigt fin fotboll och är ett härligt gäng så är riktigt glad för deras skull!

Till sist, hur ser din fotbollsframtid ut?

Vet inte riktigt än om jag ska vara ärlig, vi hade sista matchen för säsongen igår så har inte riktigt hunnit smälta allting än. Sen måste jag säga att jag verkligen trivs i VF och inte omöjligt att jag stannar heller. Men måste sätta mig ner och tänka igenom saker först.

Stort tack!

_________________________________________________________

Vi avslutar detta svep med Landvetters Laanemets:

Säsongen 2018 är avslutad. Hur skulle du sammanfatta er insats?

Ja, hur ska man sammanfatta det här?. Vi vinner 12 matcher, förlorar nio och tar 37 poäng. Poängrekord i division 3 för vår del. Ändå känns det som man lämnar säsongen med en viss bitterhet. Det är dessvärre för många, och för tunga bottennapp under säsongen som etsat sig fast för mycket. Stortorsk mot Frölunda och Virgo. Kollektiva kollapser hemma mot Jonsered, Lerum & Qviding. VI gjorde en helt okej vår och var med i racet fram till sommaruppehållet. Försvarsspelet var högt prioriterad under försäsongen gav effekt och vi började själva kalla oss för “Stokes B-lag”. Sen kom dessa bottennapp och när hösten dök upp med den sommarvärme som fortfarande var, var alldeles för många i laget fortfarande kvar på stranden och i ett “semestermode”. Vi ställde helt enkelt inte upp för varandra och dök upp på träningar (mig själv inkluderad). När du ska slåss om en divison 2-plats så kan du inte ha tio gubbar på träningarna under slutspurten. Samtidigt är detta inget nytt. Vi jobbar, pluggar och prioriterar annat i livet, men under hösten blev detta extra påtagligt, tyvärr.

När du tittar på sluttabellen är det några lag du tycker överraskat, positivt eller negativt?

Knappast någon överraskning att Qviding vann serien i överlägsen stil. De var bäst tränade och hade bredden. En ambitiös, talangfull och ung trupp med framtiden för sig – ja då vinner man division 3. Att Hestrafors kommer trea är starkt . Vi besegrade de både hemma och borta – och jag tycker att många låg spelade bättre fotboll än dom. Men de gjorde helt enkelt bra insatser mot de övriga lagen. Att Lerum åkte ur i princip redan i somras förvånar. De var inte så dåliga som de ser ut på pappret tycker jag. Att Älvsborg ryker efter att ha kommit tvåa i fjol är svagt. Annars så ser det väl ut som det snackades om innan. Ahlafors, Virgo och Gunnilse harvar i mitten, likt oss.

Hur ser du på sin egen insats den här säsongen?

Skulle egentligen kunna skriva likt tabloiderna här “Spelade för lite för att betygsättas”. Nej, men jag ska vara ärlig. Resor inom jobbet och annat runtomkring har gjort att jag inte stått så många matcher. De flesta matcher jag har fått stå har tyvärr varit dom, när vi säckat ihop totalt. Tror jag hade en seger av de sju första jag stod. Sen fick jag ta två segrar på slutet och avslutade med en nolla – så peakade väl i höst då. Men som sagt, svårt att bedöma sig själv när man stått lite här och där. 2016 och 2017 kändes bättre, så kan jag sammanfatta det som iallafall.

Är det någon medspelare som du tycker ska ha extra beröm?

Vill hylla min åländska vän, Wilhelm Ingves. Som inte bara varit bäst på planen i år – utan även tagit stora steg som golfspelare. Han avslutade LIS-golfen i höst i storartad stil med 37 poäng – trots 12 öl i kroppen. På fotbollsplanen har han alltid varit lojal och ställt upp i vått och torrt. Gick upp som defensiv mittfältare under hösten och såg ut som en Sergio Busquets/Lars Winnerbäck/Birk Borkason – i den ordningen. Han är årets spelare i mina ögon. Ludwig Torkelsson kan få ett omnämnande också – han är alltid fin att titta på. Marcus Rinvall och Lucas Nilsen har slutat vara juniorer och äntligen blivit vuxna. Kul med Hami Golestans målskytte i år också. Då log man.

Finns det några lag eller enskilda spelare som du imponerats extra mycket av?

Oj. Svårt att komma på så här. Klart Qviding återigen kan få ett omnämnade. De hade ju ett kollektiv. Robin Eriksson där fram har ju näsa för mål. Patrik Falk i Virgo är alltid trevlig också. Sylvassa inkast och schysst inhopp som målvakt mot oss i näst sista omgången. Frölundas smågrabbar är duktiga också.

Om du får välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken skulle det bli då?

Vi stod för en fin insats borta mot Jonsered i sommarvärmen precis innan uppehållet. Jag hade fått hoppa in 10 minuter in matchen när Linus blev skadad. Började med att släppa två bollar direkt och tänkte väl återigen att det skulle bli en sån där kollaps. Men vi kom tillbaka och vände matchen på ett fantastiskt sätt till 3–2. Då var de glada miner. Ludwig, som spelade ‘högervinge’ i vårt 3-5-2 bosatte sig mer eller mindre på högerkanten, fast på egen planhalva under den andra halvleken. När vi gjorde 3–2 med tio minuter kvar skrek Stephan till Ludde “Högerback resten av matchen nu, Ludde”
Varpå Ludwig svarade “Har ju fasen varit det hela matchen”.

Det har tyvärr varit mycket stök i årets lokalfotboll, med avbrutna matcher, domare som attackeras och
lag som fuskar. Hur ska vi få bukt med detta?

Jag tycker att man bör vända blickarna mot handbollen faktiskt. En sport, som det mer eller mindre smäller mer i än fotboll. Men hur ofta läser du om avbrutna matcher och attacker inom handboll?. Där har spelarna så mycket större respekt mot domarkåren och minsta lilla “extra tjöt” renderar i utvisning. Sådan disciplin behövs även i fotbollen. Att skrika på domare, attackera motspelare etc. Vad vinner man i slutändan på det? Det behövs strängare straff från förbundet på spelare och lag som uppför sig illa. Dessutom behövs det hos varje lag tas ställning till det här. Vill man ha spelare i sitt lag som beter sig så här? Kasta ut spelarna från de lagen. Jag antar att varje lag i lokalfotbollen står för värdegrunder som respekt för med – och motspelare samt domare. Bryter man mot detta är det bara att ta till strängaste straff. Det är väl det minsta som man kan göra för att spelare i fråga ska få sig en tankeställare. Efter bryska tacklingar. Ta varandra i hand. Reagera på domslutet för en sekund och sen släpp det. Att använda av verbala attacker samt fysiskt våld hör inte hemma i fotboll.

Är det några lag eller personer som du gläds extra mycket åt i årets lokalfotboll?

Tänkte en stund på denna och kom faktiskt inte på något. Har ju spelat i Virgo tidigare, men de har jag ingen kärlek till längre… 😉 . Argo där du lirar har jag också en kollega som spelar. Han är ryss och jag tipsade Peter Sjögren om honom. Lite kul att följa hans resa här i stan som helt förutsättningslöst och nästan direkt vid ankomst till Göteborg sattes in i lokalfotbollen.

Till sist, hur ser din fotbollsframtid ut?

Tillhör Landvetter IS så länge jag tycker det är skoj. Ska fundera över uppehållet om jag fortfarande tycker det är skoj. I övrigt ser min fotbollsframtid ganska mörk ut.

Stort tack!

_______________________________________________________

 

Självklart tack till Johan, Bryan och Martin för att de tog sig tid!

Alla bilderna är lånade från respektive klubbs hemsida. Bilden till inlägget är lånad från Frölundas hemsida från mötet med Virgo.

 

/Rasta