Igår gick förbundet ut med information angående kvalet och serierna:

 

Hela inlägget hittas HÄR på förbundets sida.

 

Som vi konstaterat innan så är Surte IS FK (6A) och Solängens BK (6B) redan klara för kval. 6C får väl också anses som klar även om den avbrutna matchen mellan Slottsskogen/Godhem IF och Tynnered FC fortfarande inte är bokförd. Den matchen påverkar dock inte tabellen utan Vrångö IF är åtta och kommer kvala. Om det nu inte finns ärenden som bloggen inte känner till.

Den stora ändringen är dock i 6D. För några dagar sedan stod alla lagen20 spelade matcher och det verkade som alla ärenden var klara. Bland annat tilldömdes Hisingen FC förlust i en match där de använt otillåtna spelare och Neutrala tilldömdes en 0-3 förlust efter en avbruten match. Bloggen insåg dock att Bosna har ett öppet ärende i matchen mot Hälsö BK (3-3) där förbundet tilldömde HBK segern då Bosna spelat med otillåtna spelare. Bosna hade dock på sig till idag att överklaga och matchen är fortfarande bokförd som 3-3.

Nu står dock både Bosna och Neutrala19 spelade matcher men det är inte den avbrutna höst-matchen i omgång 20 som öppnats upp. Det var den som avbröts och som Neutrala tilldömdes en 0-3 förlust. Istället är det vårmötet i omgång 9 som nu inte är bokförd längre och den matchen vann Neutrala med 4-0.

Här finns det ju då lite olika möjligheter. En gissning är ju att det handlar om spel med otillåtna spelare. Både de inblandade lagen, Bosna och Neutrala, har ju som sagt redan ärenden på sitt bord den här säsongen. Bosna för att ha spelat med otillåtna spelare mot Hälsö och Neutrala för den avbrutna matchen mot just Bosna. Frågan är ju då vad som händer om ett av dessa lag åker på ännu ett ärende vilket är högst sannolik eftersom matchen saknar resultat. Förbundet har ju bland annat uteslutit både Bergsjön SK (6A) och Angered SK (7A) för upprepade företeelser.

Det kan ju även vara så att ett resultat bara ska justeras och inget mer. I nuläget är Hisingen FC på åttondeplats och står sig det så kvalar de mot Surte, Solängen och Vrångö.

Skulle dock Neutrala eller Bosna uteslutas så räknas tabellen troligtvis om (som i 6A och 7A) och då är det möjligt att ett annat lag slutar åtta.

 

/Rasta