Vi kollar upp vad några 7B-profiler har att säga om säsongen som gick:

 

Seriesegrarna Järnbrotts spelande tränare Carl-Johan Svensson, BK Skottfints tränare och ordförande Daniel Åman, Elisedals tränare Maria Svenningsson och Meniskens levnadskonstnär Calle Petersson!

 

Vi inleder med JIF:s Svensson:

Säsongen 2018 är avslutad. Hur skulle du sammanfatta er insats?

På en skala mellan 1-20 får vi 19. 20 matcher, 19 segrar, 58 poäng. En seger till och fyra mål till gjorda (vi landade på 96) så hade säsongen varit perfektion. Men vi har gjort det fantastiskt, allt annat är en underdrift.

När du tittar på sluttabellen är det några lag du tycker överraskat, positivt eller negativt?

Till att börja med är jag överraskade över oss själva. Jag visste att vi skulle kriga om segern. Men att förbli obesegrade hade jag inte kunnat tro. Annars tycker jag tabellen är relativt väntad.

Hur ser du på sin egen insats som tränare i år? Några taktiska genidrag eller matchavgörande byten?

Vi är ju två som delar på tränaruppdraget. Jag är en Tommy Söderberg, medan David Lönnbark är en Lars Lagerbäck-typ. Minns inget speciellt Solkjaer-byte men tycker vi har hållit bra styr på trupp och byte under hela säsongen.

Är det någon i truppen som du tycker ska ha extra beröm?

Det är ju tjänstefel att inte nämna Petter Fagerlund. 36 baljor på 15-16 matcher. Ingen annan i Gbg-fotbollen gjorde fler i år. Samtidigt har vi Fredrik Pettersson som efter år av slit äntligen hittar mål ett dussintal gånger. Sedan vill jag lyfta fram min adept, mittbackskollega och nya kapten Ludvig Strid. Alltid 100% och glatt humör.

Finns det några lag eller enskilda spelare som du imponerats extra mycket av?

Hjuviks Kalle Svenssons tunnel på Filip Sollenby i sista matchen var trevlig – ” Olé”. Skottfints keepers insats i sista matchen mot dem, var exemplarisk.

Om du får välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken skulle det bli då?

Ingen speciell sekvens. Men vi har flertalet gånger haft tålamod och vunnit jämna matcher, av den enkla anledningen att vi inte viker oss. Vi krigar på. Förr eller senare kommer målet.

Det har tyvärr varit mycket stök i årets lokalfotboll, med avbrutna matcher, domare som attackeras och lag som fuskar. Hur ska vi få bukt med detta?

Det är ett hårdare klimat på plan, vilket är mycket tråkigt. Tufft spel ÄR fotboll, men att kalla varandra det ena och det andra och spela vårdslöst hör inte hemma på plan. Jag tror man bör identifiera ”problem-klubbar” en den utsträckning det går och tvinga dessa ha tredomarsystem på sina matcher. Dels får domaren hjälp att se, höra. Och dels blir det ett finansiellt straff för laget i fråga i och med högre domarkostnad.

Är det några lag eller personer som du gläds extra mycket åt i årets lokalfotboll?

Rasta&Dallas insats är ovärderlig för lokalfotbollen. Den ger ett helt nytt liv.

Till sist, hur ser din fotbollsframtid ut?

Jag ger det en säsong till. Jag måste ju se hur vi står oss i division 6. Vi ska prata ihop oss i laget och jag hoppas att alla stannar minst ett år till.

Stort tack!

____________________________________________________

Vi fortsätter med Skottfints Åman:

Säsongen 2018 är avslutad. Hur skulle du sammanfatta er insats?

Vi uppnådde klubbens sportliga mål för året och efter nystarten i division 7 samt flytt till Bravida Arena. I våras var det mer osäkert efter tre förluster på försäsongen samt tre förluster i serien under våren. Vi värvar in lite folk under sommaren där de flesta går rätt in i laget och bidrar med spetskompetens. Under våren hade vi problem med balansspelet och testade en massa olika taktiska uppställningar. Vi hittar till slut en bra balans till de offensiva kvalitéer som laget besitter. Vi gör mest mål i hela serien under hösten och det är ett bra betyg.

Truppen har varit med Skottfints mått mätt den yngsta truppen i klubbens historia, vilket betyder mycket för framtiden. Det finns en grundfys att bygga vidare på och träningsnärvaron blev bättre ju längre fram vi kom under säsongen. Framförallt har vi haft bra sammanhållning där alla kan stå bakom klubbens grundpelare. Att vara en Bra Kille!

När du tittar på sluttabellen är det några lag du tycker överraskat, positivt eller negativt?

Hjuviks AIK gjorde en stark spurt under hösten och efter vi mötte dem. Jag hade inför säsongen trott att de skulle vara minst topp 5. Negativt är väl att vår serie hade fyra lag som spelade division 6 året innan och ingen av de förutom Solväders FC hotade egentligen toppen. Järnbrott är ingen överraskning. De var bra redan förra året och med bra nyförvärv fick de ihop en stark trupp i år. Överraskningen är väl att de kunde gå så pass länge utan att tappa poäng. Vi hade perioder när vi hade svårt att få ihop folk och då märktes det direkt i resultaten. Vi saknade tongivande spelare i båda matcherna mot Järnbrotts IF, vilket var synd. Järnbrott lyckades lite bättre än oss när det kommer till hög lägstanivå.

Hur ser du på sin egen insats som tränare i år? Några taktiska genidrag eller matchavgörande byten?

Under våren var det mera ett pussel som skulle läggas. Under hösten en konkurrenssituation. Har sedan vi drog igång i våras jobbat målmedvetet med en tydlig spelidé som framförallt skulle gynna oss på hemmaplan. Bravida Arena är trots allt
lokalfotbollens bredaste konstgräsplan och utnyttjar man det rätt så kommer resultaten. 7 av 11 matcher på Bravida Arena gör vi minst fem mål framåt och det är väl ett bra bevis att vi till stora delar lyckades rätt med spelidén. Det som jag är mest nöjd med är nog att jag satte Max Mårtensson centralt i balansrollen efter att jag testat han både som mittback, ytterback samt vänstermitt tidigt under våren. Max var en av årets bästa spelare med mycket hjärta på och utanför planen. Max är också bland de spelare som springer mest på matcherna och tar sig fram både till inlägg och avslut vilket bl.a. fem mål framåt under hösten visar.

Är det någon i truppen som du tycker ska ha extra beröm?

Jag har jobbat målmedvetet att vi skall vara ett lag spelmässigt. Självklart finns det spelare som betytt mycket för trygghet och kvalité i de flesta matcherna. Vår ryggrad hela året har varit en stark centrallinje. Vi fick in en målvakt till under hösten och all konkurrens är bra för utvecklingen. Christoffer Petersson var både kapten och tryggheten själv som mittback under våren.
Han drog till Danmark under hösten och hans ersättare Pontus Bohman har varit minst lika bra. Tillsammans mestadels med Rasmus Pihlqvist har de stått för suveräna insatser vilket bl.a. ledde till bara åtta insläppta mål hemma på Bravida Arena på tio matcher. Med den siffran var vi bäst i serien. Sedan Max Mårtensson och Johan Karlsson i speluppbyggnad och balansroll där just de två i många matcher spelat ihop som om de varit lagkamrater i minst fem säsonger. Framåt har vi haft André Klint och Jonas Taube som stått för det kreativa medans Gustav Nilsson och Idriz Sunja under hösten skapat konkurrens och kvalité i uppspelsfasen och targetspelet.

Finns det några lag eller enskilda spelare som du imponerats extra mycket av?

För mig är inte alltid resultaten det mest viktigaste utan sammanhållningen. Matcherna mot Rambergets SK är alltid roliga och i år blev det även mycket mål i båda matcherna. Det finns mycket kvalité i Rambergets SK och kan de bara fylla på med lite folk i truppen och öka närvaron på träning så blir de ett lag att räkna med nästa år i sjuan. Vi har redan bokat in en träningsmatch mot Rambergets SK till våren för vi tycker de är riktigt bra killar som kämpar på trots en motig säsong. För att imponeras på mig bör man ha fotbollskarriären framför sig och inte tvärtom som är mer vanligt i dessa divisioner. Jag tycker det är kul att IFK Hindås hade med lite yngre killar i många matcher under hösten.

Om du får välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken skulle det bli då?

Är nog avgörande insatser där killarna visat att de just är Bra Killar. I sista vårmatchen mot Elisedals IS kommer målvakt Dahl hela vägen från Kvidinge för att vi stod utan målvakt. Han håller nollan. I den näst sista matchen mot Rambergets SK ställer den andra Kvidinge-sonen Max Mårtensson upp trots att han är halvsjuk. Kommer in relativt tidigt och står för en matchavgörande insats när matchen stundtals står och väger.

Det har tyvärr varit mycket stök i årets lokalfotboll, med avbrutna matcher, domare som attackeras och lag som fuskar. Hur ska vi få bukt med detta?

Tätare besök med kontrollanter. Tilldöma dessa föreningar om det är division sex och sju till tre domare på matcherna. Det blir en extra kostnad. Sedan behövs utbildning om kraven och ansvar i vad som förväntas från en arrangerande förening som har hemmamatch. När det gäller spelarfusk finns många förslag redan. Jag gillar ett förslag jag hörde och det är att respektive tränare eller lagledare kollar varandras spelarleg samt ID-kontroll.

Är det några lag eller personer som du gläds extra mycket åt i årets lokalfotboll?

Fick möjligheten att se Inter Linné i sista matchen och tycker det är kul att ett sådant nystartat integrations-projekt direkt
kan börja med så med bra resultat. Framförallt ett lag med stor respekt mot deras ledare, men även mot domare och motståndare. Kan vi ha flera sådana lag i lokalfotbollen så är inte jag orolig för framtiden efter den här väldigt avvikande hösten.

Till sist, hur ser din fotbollsframtid ut?

En gång Bra Kille, alltid Bra Kille. Min målsättning är att fortsätta utveckla Skottfint som förening och bara lägga min tid på det. Så får någon annan vara tränare, kanslist, kassör, materialare etc. etc.

Stort tack!

Stort tack själv Fredrik och allt du gör för lokalfotbollen. Jag ber om ursäkt att jag bara hann se dig i två matcher med Argo i år, men en sak vet jag nu iallafall som stämmer som du själv har sagt. Du skall inte ha boll centralt! 😉

_________________________________________________

Vi kör vidare med EIS Svenningsson:

Säsongen 2018 är avslutad. Hur skulle du sammanfatta er insats?

Vi har gjort en jättefin säsong, den bästa på många år. Vi har en helt annan inställning jämfört med föregående säsong och har hittat ett spelsätt som passar oss, vilket också gett bättre självförtroende. Vi jobbar som ett lag för varandra på ett bättre sätt.

När du tittar på sluttabellen är det några lag du tycker överraskat, positivt eller negativt?

Jag tog över först efter halva säsongen förra året, så jag hade inte så bra koll på övriga lag inför säsongstarten i år. Men det finns flera lag i nedre halvan av tabellen som var duktigare än väntat.

Hur ser du på sin egen insats som tränare i år? Några taktiska genidrag eller matchavgörande byten?

Tror inte att jag gjort några taktiska genidrag eller matchavgörande byten 🙂, men förhoppningsvis har jag bidragit med lite mer stabilitet till laget genom väl genomtänkta träningar och i bästa fall en annan mental inställning och lagkänsla.

Är det någon i truppen som du tycker ska ha extra beröm?

Det finns flera stycken, framförallt de killar som dyker upp till alla träningar och matcher. Men jag föredrar att inte peka ut någon särskild utan se till kollektivets insats. Alla har gjort jättebra insatser, vilket visat sig även de matcher då många ordinarie varit borta.

Finns det några lag eller enskilda spelare som du imponerats extra mycket av?

Självklart att Järnbrotts alla segrar står ut, men är ingen speciell jag vill framhålla. Kanske de av spelarna i Björkåsen som alltid fortsatte kämpa på trots underläge.

Om du får välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken skulle det bli då?

Det finns många, svårt att välja! Men ett av dom är nog målet mot Solväder i slutet av matchen i våras som gjorde att vi vann.

Det har tyvärr varit mycket stök i årets lokalfotboll, med avbrutna matcher, domare som attackeras och lag som fuskar. Hur ska vi få bukt med detta?

Det är fruktansvärt tråkigt. Både fusk och attacker mot domare. Jag tänker att vi som tränare naturligtvis har en väldigt viktig roll, vi måste se till att det är nolltolerans för domarhat. Det är ju vi som avgör vilka som spelar och är det någon som uppvisar sådana tendenser är det bara att plocka bort honom. Sedan behöver man väl jobba med det på ett större plan också.

Är det några lag eller personer som du gläds extra mycket åt i årets lokalfotboll?

Inget som utmärker sig. Är mest fokuserad på att vi gjort en bra säsong!

Till sist, hur ser din fotbollsframtid ut?

Kanske dags att själv börja spela igen 😊.

Stort tack!

________________________________________________________

Vi avslutar med Meniskens Petersson:

Säsongen 2018 är avslutad. Hur skulle du sammanfatta er insats?

Jag tycker vi gjorde en bra säsong! Spelade jämt med Järnbrott och kunde fått nån pinne mot dem och samma mot Skottfint. Har ett gott gäng som jag hoppas vi kan behålla till nästa år för att gå emot våra principer och avancera till sexan!

När du tittar på sluttabellen är det några lag du tycker överraskat, positivt eller negativt?

Att Järnbrott gick obesegrade var ju hatten av och stor eloge, sen gick det väl lite för dåligt för Björkåsen, kul att de fick en vinst till slut!

Hur ser du på sin egen insats den här säsongen?

Äh helt ok, borde väl satt några baljor till men får jobba mycket defensivt då min två kollegor där uppe gillar gött häng vid mittcirkeln! Nästa år så ska jag åtminstone göra tio mål tänker jag. Ett fall framåt är ju att jag bara fick ett gult i år!

Är det någon medspelare som du tycker ska ha extra beröm?

Sermed ska ju ha en stor klapp på axeln då han gör mål på det mesta. Sen ska även Bolivia och Wickins ha en stor eloge som orkar agera tränare.

Finns det några lag eller enskilda spelare som du imponerats extra mycket av?

Har jättedålig koll faktiskt men han i Järnbrott som dunkade in 36 gjorde det ju helt klart bra!

Om du får välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken skulle det bli då?

Lätt, när Maoda bränner öppet mål från 40 cm. Utöver det så hela säsongen och den goa stämning vi haft i laget! #Wolfpack

Det har tyvärr varit mycket stök i årets lokalfotboll, med avbrutna matcher, domare som attackeras och lag som fuskar. Hur ska vi få bukt med detta?

De som attackerar domare ska lagföras och laget ska bli utslängda och avstängda några säsonger. Sen vet jag inte riktigt vad man ska göra åt fusket, kan bara hoppas att folk visar gott sportmanship och lägger ner med fösket! Komplex problem som du nog får vända dig till Bodström för att få ett bra svar på.

Är det några lag eller personer som du gläds extra mycket åt i årets lokalfotboll?

Jag unnar alla allt gott och all lycka i världen ❤️

Till sist, hur ser din fotbollsframtid ut?

Min ambition är ju alltjämt Qatar 2022, så jag kommer fortsätta gneta på i division  7B och hoppas att Party-Janne dyker ner till Heden 3 och ser min storhet! #SempreMenisken

Stort tack!

 

Bloggen tackar självklart Carl-Johan, Daniel, Maria och Calle för att de tog sig tid!

 

/Rasta