Vi kollar till lite mer efterspel till vår ovanligt stökiga lokalfotbollssäsong

 

Nu har det trillat in lite slutresultat i våra sexor och nu står alla lagen på samma antal matcher. 

 

I 6C så var det den avbrutna matchen mellan Slottsskogen/Godhem IF och Tynnered FC som skulle få ett resultat. Förbundet yrkade på förlust och 0-3 för båda lagen. SG överklagade beslutet men förbundet ändrade sig inte. Oavsett beslut så hade inte tabellen ändrats. 6C-tabellen är nu iallafall komplett.

 

I 6D var det lite rörigare och nu har det ändrats i fler matcher. I matchen mellan Hälsö BK och Bosna IF från omgång 18 som slutade 3-3 så har förbundet nu ändrat till 3-0 för Hälsö. Anledningen var att Bosna IF ertappades med att spela med två otillåtna spelare där en stod på tre gula kort och den andre tillhörde en annan förening, betydligt högre upp i seriesystemet. Oklart om beslutet överklagades av Bosna. Beslutet ändrar dock inte tabellen även om det gjorde att Hälsö bara slutade två poäng efter tvåan Västkurd istället för fyra.

Sen innan har Hisingen FC fått en 0-3 förlust efter spel med otillåtna spelare i matchen mot Västkurd BK i omgång 18. En match som HFC vann med 4-3

I den avbrutna matchen mellan Neutrala IF och Bosna IF i omgång 20 så tilldömdes Bosna segern med 3-0Neutrala bedömdes vara skyldiga till att matchen bröts. 

Det enda nu som skulle kunna ändra något är om matchen mellan Fotö och Hisingen i sista omgången får något efterspel. Fotö ledde med 7-0 när Hisingen vägrade att spela klart matchen med fem minuter kvar. Bloggen gissning är att 7-0 (som är inskrivet nu) kommer att stå sig. 

Om vi ser hur förbundet agerat gällande Bergsjön SK i 6A och Angered SK i 7A så uteslöts båda klubbarna för flertalet tillfällen med spel med otillåtna spelare (som bloggen uppfattar det). Då både Bosna och Hisingen endast har varsitt ärende så klarar de sig. 

 

När det gäller kval och sexorna så bör det alltså vara Surte IS FK (6A), Solängens BK (6B), Vrångö IF (6C) och Hisingen FC (6D) som ska göra upp om tre platser i sexan nästa år. GP rapporterade att förbundet funderar på att inte spela ett gruppspel utan istället spela två utslagsmatcher där förlorarna sedan möts för att avgöra vem som åker ur

Det kan dock vara så att det inte blir något kval. Det är nämligen möjligt att två division 6-lag kommer att ha ett gemensamt representationslag vilket i så fall skulle öppna upp en plats och därmed göra kvalet för åttorna onödigt. Detta är dock inte helt klart i nuläget men känslan är väl att både kvallagen och förbundet gärna skulle undvika kvalmatcher i mitten av november. Det ryktas även om andra möjliga sammanslagningar som skulle kunna påverka. 

 

När det gäller den avbrutna matchen i 5A mellan Hönö IS och FC Bosona där en Bosona-spelare misshandlade domaren så har det också fått sitt efterspel. Spelaren i fråga fick inte oväntat den längsta avstängning som förbundet kunde utdela vilket gör att han får spela igen 31/10 2020. I samma match fick även en annan Bosona-spelare ett grovt rött efter en skallning och han blev avstängd drygt en och en halv månad i början på nästa säsong.

 

7A-tabellen är nu också komplett och som väntat fick seriesegrarna Lekstorps IF segern i den avbrutna matchen mot Santos Cruz Azul. Slutresultatet skrevs till 5-0.

 

Vi får väl hoppas att det här var det sista

 

/Rasta