Dags för intervjuer från 7A och vi inleder med denna trio:

Croatias tränare Ervin Gulin, Hermansby IF:s tränare Jonnie Pettersson och Inter Linné IF:s Carl Demirtas Sjödin!

 

Vi inleder med Croatias Gulin:

Säsongen 2018 är avslutad. Hur skulle du sammanfatta er insats?

Med tanke på att vi inte hade en endaste spelare vid uppstarten så kan vi inte vara annat än nöjda! Vi kommer fyra trots tunn och nästan obefintlig trupp i början!

När du tittar på sluttabellen är det några lag du tycker överraskat, positivt eller negativt?

Tycker Kareby spelade bra fotboll med många unga duktiga spelare första mötet! Många uddamålsförluster gjorde att de hamnade längre ner i tabellen men förtjänade en bättre placering!

Hur ser du på sin egen insats som tränare i år? Några taktiska genidrag eller matchavgörande byten?

Är nöjd med min insats! Det var körigt många gånger då jag i princip drev mycket själv vilket många gånger gjorde att jag inte kunde lägga fokus på laget och taktiken utan fick lägga mycket energi på allt runt omkring!

Är det någon i truppen som du tycker ska ha extra beröm?

Tycker alla har ställt upp och gjort ett grymt jobb men om jag ska tvingas nämna någon/några så är det Ted och Patrik som varit med från starten i princip som är bra killar och duktiga lirare gör alltid ett bra jobb utan gnäll och krusiduller! En tränares dröm!

Finns det några lag eller enskilda spelare som du imponerats extra mycket av?

Lekstorp tycker jag hade en taktik som höll i sig hela vägen! Svåra att nöta ner och bra mix av spelare! Vill lyfta en egen spelare faktiskt som imponerat på mig trots 37 år springer och springer mer och snabbare än många yngre och det är Haris Memisevic. Batterierna bara går och går!

Om du får välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken skulle det bli då?

En sekvens jag minns som fick mina känslor i gungning var första mötet mot Angered där vi dominerar och leder med 3-0 efter typ 25 minuter och Angered går därefter upp i ledning med 4-3 och då kändes det tungt och kört men vi visar vilja och lagmoral och vinner till slut med 5-4 där Tim avgör med två minuter kvar!

Det har tyvärr varit mycket stök i årets lokalfotboll, med avbrutna matcher, domare som attackeras och lag som fuskar. Hur ska vi få bukt med detta?

Tyvärr mycket tråkigt att det är på det viset! Svårt att säga varför det blivit så men tror att man främst måste rannsaka sig själv och även för föreningar och ledare att försöka ta ett större ansvar att prata mer med spelarna! Jag själv har varit väldigt noga med att informera killarna hur viktigt jag och föreningen tycker det är med uppförandet på plan både mot motståndarna och domarna! Man skämmer inte bara ut sig själv man sviker sina medspelare och föreningen också! Fotboll ska vara roligt och man kan vinna utan att ha osportsligt och aggressivt beteende! Tror förbundet får ha striktare regler och nolltolerans mot fusket!

Är det några lag eller personer som du gläds extra mycket åt i årets lokalfotboll?

Våra grannar Kortedala IF har jag haft ett varmt hjärta till där jag även varit aktiv som spelare! Hoppas på det bästa för dem i framtiden!

Till sist, hur ser din fotbollsframtid ut?

Min framtid vet jag inte riktigt hur den kommer vara. Har egentligen inte den tiden att lägga på fotbollen då jag jobbar skift vilket har varit svårt att pussla ihop många gånger! Man får se över strukturen lite och se till att engagera lite fler i arbetet som krävs för att driva fotbollen i föreningen! Helt klart tycker jag ändå det har varit värt det på alla sätt och vis och hoppas säkerligen ha någon slags roll nästa år också!

Stort tack!

______________________________________________

Vi fortsätter med HIF:s Petterson:

Säsongen 2018 är avslutad. Hur skulle du sammanfatta er insats?

Helt okej, dock har vi varit för dåliga på att hålla en ledning, blir för ängsliga känns det som. Så bara där har vi nio tappade poäng i år eller ja sex då Angered blev uteslutna. Mycket ligger väl i att vi inte har haft samma centrallinje två matcher i rad detta året.

När du tittar på sluttabellen är det några lag du tycker överraskat, positivt eller negativt?

Ser väl ganska mycket ut som förväntat, trodde dock inte att Rödbo ändå skulle lyckas göra det såpass bra som de gjort.

Hur ser du på sin egen insats som tränare i år? Några taktiska genidrag eller matchavgörande byten?

Svårt att svara på, flyttade ner Ström till vänsterbacken vilket visade sig vara väldigt bra då killen orkar springa som en galning i 90 minuter. Gett en del från våra yngre led chansen (Melker 04, Gustav 04, Emil 03, Alfred 03, Birk 03, Cornelis 03 och Hannes 02 ) och de har kommit in och gjort det riktigt bra!

Är det någon i truppen som du tycker ska ha extra beröm?

Svårt att säga, alla gör det riktigt bra och ger sitt allt för laget!

Finns det några lag eller enskilda spelare som du imponerats extra mycket av?

Våra tre topplag har varit riktigt bra och står för en fin fotboll, där nog Lekstorp sticker ut utan några direkta svagheter.

Om du får välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken skulle det bli då?

Det får nog vara en blunder från vår mittback Fritzén borta mot Kareby. Där han som så många gånger innan skriker ”Den går” utan att egentligen titta och målvakten stannar upp, den går rätt in i mål och det blev nerv i matchen.

Det har tyvärr varit mycket stök i årets lokalfotboll, med avbrutna matcher, domare som attackeras och lag som fuskar. Hur ska vi få bukt med detta?

Detta är en jättesvår fråga att svara på, men hårdare straff mot de lag som har spelare/ledare/publik i sina led som ej kan sköta sig. Förbundet måste ta tag i det och faktiskt bestraffa så att det blir kännbart för laget och även individen. Sedan är det väl bra om man vid övergång faktiskt har en dialog med lämnande förening om vad det är för person man plockar in. Så att dessa individer inte bara byter klubb utan att den nya klubben vet om hur hans historia ser ut. Men som sagt finns så mycket mer att jobba med för att lösa detta problem.

Är det några lag eller personer som du gläds extra mycket åt i årets lokalfotboll?

Svårt att säga, skulle nästan hellre säga att jag lider med Gunnared som missade uppgång på detta tråkiga vis.

Till sist, hur ser din fotbollsframtid ut?

Jag kommer fortsätta att vara tränare för Hermansby A-lag men det lutar även åt att jag kommer ta på mig ytterligare ett uppdrag som tränare, vad det blir är ej ännu klart. Ska även vidareutbilda mig året som kommer och läsa Uefa B, så det kommer bli ett full planerat 2019 för min del.

Stort tack!

Tack för det grymma jobbet du gör med bloggen, det gör lokalfotbollen mycket roligare att följa!

________________________________________________

Vi avslutar detta svepet med Inter Linnés Demirtas Sjödin:

Säsongen 2018 är avslutad. Hur skulle du sammanfatta er insats?

Jag tycker vi gör en rätt bra säsong för att vara vår första. Vi hade tre bra lag i vår serie som jag tror skulle kunnat nå uppflyttning i de flesta division 7. Vi utvecklade vårt spel under säsongen men kanske hämmades en del av dålig träningsnärvaro i perioder.

När du tittar på sluttabellen är det några lag du tycker överraskat, positivt eller negativt?

Croatia blev bättre och bättre över säsongen. De fick en del bra spelare och var nära att ta poäng av Lekstorp borta och slog Gunnared lätt hemma. Både Gunnared och Lekstorp är väldigt bra lag med det var inte en lika stor överraskning för oss.

Hur ser du på sin egen insats den här säsongen?

Jag har blandat och gett precis som de flesta i laget. Jag är på det stora hela rätt nöjd. Lyckades, som jag brukar, dra på mig en del underliga skador men jag är glad att kroppen höll i stort. Jag fick toppa vår varningsliga och stänka in några straffar under säsongen iallafall.

Är det någon medspelare som du tycker ska ha extra beröm?

Alex tycker jag ska ha ett hedersomnämnande. Killen har stått i mål, spelat forward, back och mittfältare. Snacka om att vara allround. Armando vann ju skytteligan det får han väl få lite kred för även om han säkert kunnat göra tio mål till lätt.

Finns det några lag eller enskilda spelare som du imponerats extra mycket av?

Lekstorp är ett imponerande kollektiv. Enskild spelare får jag säga nr 10 i Gunnared, han var för jäkla bra i sista matchen vi hade emot dem.

Om du får välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken skulle det bli då?

Det får nog bli 2-1 segern mot Lekstorp på hemmaplan.

Det har tyvärr varit mycket stök i årets lokalfotboll, med avbrutna matcher, domare som attackeras och lag som fuskar. Hur ska vi få bukt med detta?

Jag tycker klubbarna måste ta sitt ansvar. När det gäller våld mot motspelare eller domare måste man tydlig med att det är något som ens förening aldrig under några omständigheter kommer acceptera. Vi har varnat och stängt av spelare för minsta tendens till sådant beteende inte för att det är en universallösning men som sagt var klubb måste ta sitt ansvar. Spelarfusket har det lyfts en del intressanta förslag jag har tyvärr inte något rakt svar på hur man ska angripa det problemet.

Är det några lag eller personer som du gläds extra mycket åt i årets lokalfotboll?

Önnered tycker jag gjort en stark säsong igen i 6C. Imponerades av dem förra året men de verkar varit minst lika bra i år igen. Verkar som legenden Lars Wingfors i AIF tagit sig tillbaka i slag. Det gläds jag åt särskilt eftersom jag orsakade 1 av 2 svåra skador för honom förra året.

Till sist, hur ser din fotbollsframtid ut?

Jag kommer väl att köra på nästa säsong med om kroppen håller. Får se om jag kan hålla min mittbacksplats eller om vi kan få in några lite mer talangfulla backar!

Stort tack!

 

Bloggen tackar självklart Ervin, Jonnie och Carl för att de tog sig tid!

 

/Rasta