Det var mycket dramatik i 7A både under säsongen och efter. Nu är äntligen tabellen klar och det är dags att sammanfatta säsongen!

HÄR hittar ni hur bloggen tippade inför säsongen.

 

1. LEKSTORPS IF 70-17 +53 52p

Det blev bara en säsong i sjuan för Lekstorp som trillade ur 6A förra säsongen. Ryktet spreds ganska tidigt om att många gamla spelare från glansdagarna i toppen av sexan och i femman var på väg tillbaka. Nu blev det inte riktigt så även om några viktiga spelare som Johan Hedström och Marcus Gylling drog på sig den gröna tröjan igen. LIF visade direkt att de var att räkna med och även om det inte blev storsegrar på löpande band så inledde laget med fem raka segrar. Våren enda poängtapp kom i 1-1 matchen mot Lövet/Johanneberg innan det blev tre segrar till där 6-2 mot Rödbo IF blev den största segern innan sommaren. Annars var det defensiven som imponerade med bara fem insläppta mål på nio vårmatcher! Trots den nästan perfekta våren låg laget trea inför omstarten men då hade både ettan Gunnared och tvåan Inter Linné samma poäng men bättre målskillnad. Under hösten fick laget slita lite och ett lurigt Croatia besegrades med uddamålet efter ett segermål av Jonathan Valli Pätsi i 86:e! LIF fortsatte att vinna jämna matcher innan den första förlusten till slut kom mot toppkonkurrenten Inter Linné (1-2). Detta stoppade dock inte Gråbo-laget som bland annat städade av Lövet/Johanneberg med 8-0 och jumbon Santos Cruz Azul med 13-0. Tyvärr så blev det lite stökigt i andra mötet med Santos där domaren bröt matchen i andra halvlek efter att det bland annat varit Santos-publik inne på planen. LIF ledde med 5-0 och det blev även slutresultatet. Det blev ett trelagsrace i toppen där Gunnared och Inter Linné jagade. Efter en flyttad vårmatch så ställdes LIF mot Gunnared i ett dubbelmöte. Det blev delad pott där LIF vann den första (4-1) men föll i den andra (1-3). Inför sista matchen så hade LIF allt i egna händer och vid seger så var guldet klart. Med 3-0 redan efter en halvtimme var det inget snack och det blev seger mot Celtic och guldhattarna åkte på. En riktigt starkt säsong där LIF särskilt imponerade i defensiv med bara 17 insläppta mål. Framåt gick det också bra med 71 mål där unge Lukas Ottosson (född 1998) blev bäste målskytt med sina 16 mål, ett mer än Gylling. Det blir intressant att följa LIF då de har en fin mix av rutin och egna unga spelare.

 

2. INTER LINNÉ IF 98-28 +69 51p

Nystartade Inter Linné tippades av bloggen som seriesegrare men det räckte inte hela vägen men väl till uppflyttning. Det var en intressant sammansättning med spelare från bland annat Gunnared, AIF Göteborg och Hisingen FC. Laget öppnade fint med fyra raka segrar innan laget stötte på patrull i form av blivande seriesegrarna Lekstorp där laget föll med 0-3. Det var tidig toppmöte även i matchen efter då Gunnared stod för motståndet. Även här blev det förlust (0-1) och Linné hamnade lite efter. När våren var slut var de dock jämsides med både Gunnared och LIF. Laget vann nämligen sina fyra sista matcher innan sommaren med bland annat 7-1 mot Santos Cruz Azul och 6-0 mot Celtic. När hösten drog igång trampade Inter Linné igång ordentligt också och radade upp trepoängarna. Efter tre inledande segar ställdes laget mot Lekstorp och det blev seger med 2-1 efter att Armando Smedberg Dalence avgjort med kvarten kvar! Laget fortsatte att vinna och inför mötet med Gunnared hade laget sex raka höstsegrar och hela 37 mål på de matcherna! Det blev dock en riktigt tung förlust med hela 1-5. I samma veva fick även Gunnared två extra poäng då det uppdagades att Angered SK spelat med otillåtna spelare i en match. Inter Linné låg nu plötsligt efter i jakten på uppflyttning och även om laget vann stort i alla sina tre avslutande matcher verkade det som loppet var kört då Gunnared hamnade före. Dagen efter sista matchen kom dock beslutet från förbundet att Angered SK uteslöts helt och alla deras matcher plockades bort. När tabellen räknats om hamnade Linné och Gunnaredsamma poäng med Linné hade bättre målskillnad! Dramatik hela vägen alltså. Inter Linné svarade för hela 98 mål framåt och Armando Smedberg Dalence vann 7A:s skytteliga med sina 26 fullträffar.

 

3. GUNNARED KIF 78-31 +47 51p

Gunnared trillade ur 6C förra säsongen och inför säsongen tappade laget många tongivande spelare till nystartade seriekollegan Inter Linné. Laget fick dock istället in en massa spelare från nedlagda Andalus IF, bland annat målfarlige Bijan Ghaderi. Det skulle visa sig att detta nykomponerade Gunnared skulle bli att räkna med även om de föll på målsnöret (eller rättare sagt målskillnaden) till slut. Gunnared gick obesegrade hela våren med nio raka segrar (2-2 matchen mot Angered SK tog ju bort när laget uteslöts). Det var för det mesta ganska säkra segrar med undantag för 1-0 seger mot toppkonkurrenten Inter Linné och dessutom flyttades mötet med Lekstorp till hösten. Gunnared toppad iallafall 7A inför uppehållet. En svag höststart gjorde dock att laget tappade toppkänningen. Det blev en överraskande förlust mot Celtic i omstarten (0-1) och även 0-3 mot Croatia några matcher senare. Laget fick nu jaga Lekstorp och Linné och radade förvisso upp tre raka segrar och slog Inter Linné med hela 5-1. Mitt under slutstriden dök det även upp två extra poäng för GunnaredAngered SK själva kontaktat förbundet och erkänt att de spelat med otillåtna spelare i vårmötet med Gunnared, en match som slutade oavgjort. De extra poängen i kombination med segern mot Inter Linné gjorde att laget plötsligt hade bra utgångsläge att knipa en uppflyttningsplats! Efter en seger mot Lövet (4-1) stundade ett dubbelmöte med toppkonkurrenten Lekstorp. Laget vann dock varsin match och det gjorde att LIF fortfarande låg före. Inför sista matchen verkade det som det skulle räcka med seger för Gunnared för att säkra uppflyttning. Det blev också vinst när Rödbo besegrades med 4-2. Enligt tabellen efter sista omgången hamnade Gunnared tvåa och därmed klara för spel i sexan nästa säsong. Tabellen skrevs dock om nästa dag då förbundet tagit beslut om att helt utesluta Angered SK efter att det uppdagats att laget använt otillåtna spelare i flera matcher. ASK plockades bort och det gjorde även ALLA deras matcher. I den nya tabellen hamnade nu Inter Linné och Gunnaredsamma poäng men med Inter Linné före på bättre målskillnad. Självklart tråkigt för Gunnared och alltid struligt när tabeller skrivs om efter säsongens slut. Men förbundet har följt de bestämmelser som finns och då känns det som det blev rätt till slut ändå. Nadim Raisi blev lagets bästa målskytt med sina 17 mål. Bijan Ghaderi slutade på tolv mål men spelade ingen av lagets åtta sista matcher. Gunnareds egna sammanfattning av säsongen hittas HÄR.

 

4. CROATIA GÖTEBORG 86-39 43p

Croatia åkte ur 6A förra säsongen och det var väldigt tyst runt laget under försäsongen med undantag för spelare som lämnade. Den spontana känslan var att laget riskerade att inte komma till spel men med stor hjälp av klubbens rutinerade Old Boys-lag så var laget ändå med när 7A drog igång. Det blev 2-2 i premiären mot Lövet/Johanneberg och laget tog lite segrar under våren men hade inte så mycket att sätta emot topptrion. Efter 3-5 förlusten mot Gunnared avslutade dock Croatia med fem raka segrar, tre uddamålsförluster men även 10-0 på jumbon Santos Cruz Azul. Truppen hade också börjat fyllas på med både gamla Croatia-spelare som hittat tillbaka som anfallaren Mikail Sepahi men även nytillskott som Tim Berndtson och Jerry Gustavsson, båda senast i Utbynäs. Den fina avslutningen gjorde att Croatia låg fyra inför sommaren. Laget svarade även för en bra höst där de pressade Lekstorp (2-3 förlust efter ett sent LIF-mål) och slog Gunnared (3-0). Det blev också flera storsegrar där Santos besegrades med 13-2, Hermansby med 7-0 och Kareby med 11-1!  I sista matchen, mot ett uppflyttningsjagande Inter Linné, blev det dock hela 3-10. Croatia vände något negativt till något positivt och imponerade, särskilt med tanke på att laget knappt tränat under säsongen. Det blev ju även den klar fjärdeplats då det var hela 20 poäng ner till femman RödboMikail Sepahi blev till slut bäste målskytt med sina 17 mål. Får Croatia börja nästa säsong med den här truppen och får lite träningar i kroppen så lär de bli att räkna med 2019.

 

5. RÖDBO IF 45-56 -11 23p

Sen Rödbo IF åkte ur 6D 2009 (sist med en poäng) så har laget varit fast i botten av sjuan med fyra sistaplaceringar och aldrig bättre än trea från slutet. Inför säsongen 2018 så började det dock surra lite om en satsning och truppen fylldes på med flera intressanta spelare. RIF blev inget topplag men sett till klubbens senaste tio år en enorm framgång som med största sannolikhet gladde eldsjälen Lars-Ivan Claesson. Säsongen inleddes med 2-2 mot Celtic och följdes upp med 1-0 mot Hermansby. Visst rann det iväg mot Lekstorp (2-6) och Gunnared (2-5) men det var jämnt mot Inter Linné (2-3) och laget slog Santos Cruz Azul med hela 7-1. Efter våren var RIF sjua och hade spelat ihop mer poäng än under hela 2017. Laget höll ihop det bra under hösten också och slog både Geesguud (2-1), Kareby (3-2) och även Santos igen (7-1). Rödbo tog ett rejält kliv framåt och hade utan tvekan sin roligaste säsong på tio år. Christian Throlin blev bäste målgörare med sina nio mål.

 

6. HERMANSBY IF 32-53 -21 23p

HIF åkte ur 6D ganska rejält förra säsongen och känslan var att det unga laget (med undantag för några gamla rävar) skulle behöva lite tid att bygga nytt. Laget höll det ganska tight både framåt och bakåt under våren, iallafall med division 7-mått mätt. Uddamålssegrar mot Santos, Celtic och Kareby men omvänt mot Rödbo och Croatia. Det blev sen 0-3 i båda mötena med Lekstorp och 1-4 mot Inter Linné. Laget var nia inför hösten och svarade för en helt ok avslutning där laget förvisso föll stort mot både Croatia (0-7) och Inter Linné (0-9) men tog även sin största seger (4-0 mot Geesguud). En ganska väntad mittenplacering för HIF som dock på sikt säkert kommer att klättra uppåt. Daniel Skånberg och Marco Strandberg blev lagets bästa målskyttar på blygsamma fyra mål var.

 

7. LÖVET/JOHANNEBERGS IF 51-46 +5 22p

Laget har pendlat lite mellan sexan och sjuan men har de senaste åren funnit sig tillrätta som ett stabilt mittenlag i sjuan. Det blev även så denna säsongen. Våren var helt ok där laget var inblandade i många jämna matcher. Det blev tidiga kryss mot både blivande seriesegrarna LIF. och även Croatia. Lite senare blev det 3-0 mot Santos men 2-4 mot topplaget Gunnared. Våren avslutade med dubbla kryss och 1-2 i returen mot Croatia. Laget var sexa efter våren och hösten skulle bjuda på lite öppnare spel. Det började dock med två jämnare matcher där det blev seger mot Geesguud (2-1) och 1-1 mot Kareby. Sen föll Lövet med 3-6 mot Inter Linné och hela 0-8 mot Lekstorp! Lövet balanserade dock upp målskillnaden några matcher senare med orimliga 20-0 mot Santos Cruz Azul där Henrik Larsson blev niomålsskytt (!) och Olof Eklund gjorde sju. Säsongen avslutades sen med förlust mot Gunnared och ytterligare två kryss. Sju oavgjorda matcher gör Lövet/Johanneberg till det laget som kryssade mest. Eklund blev bäste målskytt med sina 19 mål. En ganska väntad säsong för Lövet där de var med i de flesta matcher även om det rann iväg några gånger på hösten.   

 

8. GOTHENBURG CELTIC FC 40-46 22p

Börjar bli ett klassiskt division 7-gäng som sen bildandet 2008 bara gjort en säsong i sexan, 2014, och då åkte de ur direkt. Bloggen trodde väl på en placering i de här regionerna av tabellen och det det blev det också. Under våren tog laget lite poäng i början men en vinst mot Santos Cruz Azul och ett kryss mot Rödbo och poäng i slutet med seger mot Rödbo när serien vände. Däremellan var det dock tyngre med en poäng på sju matcher och bland annat hela 0-6 mot Inter Linné. Celtic var tia efter våren men spelade upp sig efter sommaren och klättrade alltså några placeringar. Hösten började strålande med 13-0 mot Santos Cruz Azul och sedan 1-0 mot topplaget Gunnared! Laget mötte Geesguud två gånger på hösten och lagen vann med 2-1 varsin gång. Celtic var även bra med mot både ett formstarkt Croatia (2-3) och ett guldjagande LIF (1-3). Precis som på våren kom största förlusten mot Inter Linné (1-6). En ganska väntat säsong för Celtic där Joao Carlos Kolling Neto blev målbäst med sina åtta mål.

 

9. GEESGUUD UF 30-64 -34 19p

Bloggen hade inte mycket koll på nystartade Geesguud förutom att Hisingslaget tränade av William Potter och att det var många unga spelare. Vårsäsongen var helt ok för Geesguud som slog Kareby IS i premiären (2-1) och även besegrade Lövet/Johanneberg (3-2), Rödbo (2-0) och Santos Cruz Azul (6-3). Laget föll bara med 0-1 mot blivande seriesegrarna Lekstorp men det blev 0-5 mot Inter Linné och hela 0-10 i sista vårmatchen mot Croatia. Inför omstarten efter sommaren låg Geesguud åtta. Hösten skulle visa sig bli betydligt jobbigare för laget och det blev förlust direkt mot Kareby (0-3). Laget vann bara två matcher hela hösten (mot Celtic och jumbon Santos Cruz Azul). Det var dock många jämna matcher och bland annat fyra uddamålsförluster, bland annat en till jämn match mot Lekstorp (1-2). Det rann dock iväg igen mot både Inter Linné (0-5) och Croatia (2-7) men även mot Gunnared (0-7). Säkert dock en lärorik säsong för GeesguudMahamed Ilmi Mohamed och Omar Ilmi Abdi blev bästa målskyttar med fyra mål var.

 

10. KAREBY IS 39-54 15 13p

KIS var tillbaka med ett seniorlag på herrsidan efter flera års uppehåll. Det unga Karebylaget fick dock som väntat en tuff säsong resultatmässigt. Laget var med bra i början med föll med uddamålet i sina tre första matcher och då mötte de ändå blivande toppduon Lekstorp och Inter Linné. Efter en 1-3 förlust mot Rödbo kom sen första segern då det blev hela 5-0 hemma mot Santos Cruz Azul. Laget fortsatte att förlora jämna matcher där våren avslutades med 0-1 mot Hermansby och 2-3 mot Croatia. Innan dess hade dock seger nummer två kommit då laget besegrade Celtic med 4-0. Kareby var elva efter halva säsongen och slutade även på den platsen. Hösten liknade våren med två segrar, i omstarten mot Geesguud (3-0) och mot Santos Cruz Azul (8-0). Årets enda kryss kom också efter 1-1 mot Lövet. KIS stod upp bra mot topptrion också och det var bara i sista matchen det rann iväg ordentligt. 1-11 blev det mot Croatia men då ska det sägas att Kareby ställde upp med ett lite väl rutinerat lag då vissa av spelarena var med innan Apollo 11 landade på månen. Självklart tufft tabellmässigt för Kareby men det verkar ändå vara positiva tongångar i klubben och de har ju verkligen framtiden för sig. En nyttig första seniorsäsong för många. Jacob Berntsson och Theodore Rintel var bästa målskyttar med sex mål var.

 

11. SANTOS CRUZ AZUL IF 12-146 -134 0p

Senast Santos Cruz Azul var i seriespel så kvalade laget till division 5 (2015) men den här upplagan hade bara namnet gemensamt. Laget blev seriens slagpåse och det enda laget i lokalfotbollen som blev utan poäng. Det var egentligen bara i de första två matcherna som laget var i närheten av poäng där det blev 1-2 mot Celtic och 0-1 mot Hermansby. Annars var det storförluster och särskilt efter sommaren då det rann iväg i flera matcher med resultat som 0-13, 2-13, 2-13, 0-20 och 0-13. Laget släppte till slut in otroliga 146 mål. Bloggen har tyvärr lite insyn i klubben men enligt rapporterna höll det unga laget humöret uppe och försökte fortsätta spela trots de många förlusterna. Tyvärr blev avslutningen lite tråkig då lagets match mot seriesegrarna Lekstorp bröts i andra halvlek av domaren efter det bland annat hade varit Santos-publik inne på planen och lite tråkigt stämning. Framåt blev det bara tolv mål och bäste målskytt blev Mowliid Ahmed med fyra strutar. Ändå starkt av Santos att kämpa sig igenom säsongen.

 

12. ANDALUS IF UTGÅTT

Efter ett par säsonger som ett stabilt mittenlag i sjuan kom laget aldrig till spel. Många av spelarna hamnade istället hos 7A-kollegan Gunnared KIF.

 

13. ANGERED SK UTESLUTET

Angered SK spelade klart säsongen men var under utredning från förbundet för spel med otillåtna spelare. Laget hade redan blivit av med poäng i vårmötet med Gunnared då de enligt rapport anmälde sig själva till förbundet. Den andra matchen som bloggen känner var mot Lövet/Johanneberg och förbundet agerande då enligt en paragraf som gör att lag som använder otillåtna spelare vid upprepade tillfällen kan uteslutas. ASK plockades alltså bort och alla deras resultat togs bort.

 

/Rasta