Vi kör vidare med en till omgång 7A-intervjuer:

 

Kareby IS tränare Morten Eriksen, Lövet/Johannebergs Erik Westh och Rödbo IF:s Markus Hasselblom!

 

Vi inleder med KIS Eriksen:

Säsongen 2018 är avslutad. Hur skulle du sammanfatta er insats?

För oss i Kareby har det varit en lärorik säsong då de flesta av oss, varken ledare eller spelare, har haft erfarenhet från seniorfotboll förut. Vi är kanske inte nöjda med resultaten och placeringen, men sätt till att vi aldrig har varit utspelade och har spelat jämnt mot samtliga lag i serien så är vi överlag nöjda med dom prestationerna vi har gjort.

När du tittar på sluttabellen är det några lag du tycker överraskat, positivt eller negativt?

Kände inte till några lag innan så svårt för att säga något kring detta.

Hur ser du på sin egen insats som tränare i år? Några taktiska genidrag eller matchavgörande byten?

Första året som seniortränare, kul och lärorikt. Tycker vi som tränarduo har gjort mycket bra med truppen och några bra prestationer under året. Tror framförallt att det vi har gjort bra är att vi har jobbat med spelet konstant under året, och inte börjat spela enklare för att enbart ta poäng.

Är det någon i truppen som du tycker ska ha extra beröm?

Vill inte framhäva någon utöver några andra. Men om någon skall ha beröm så är det våran kapten Arvid som har ställt upp för laget både på och utanför planen hela året. Utan honom hade inte laget funnits. Samt våra yngre killar födda 02 och 03 som verkligen kliver in och presterar på hög nivå.

Finns det några lag eller enskilda spelare som du imponerats extra mycket av?

Överlag är jag överraskad av den höga nivån i division 7. Ser ingen större skillnad på många lag som spelar i division 5 och 6 mot vissa lag i våran serie.

Om du får välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken skulle det bli då?

Första målet på Kareby Hed för oss på skärtorsdagen.

Det har tyvärr varit mycket stök i årets lokalfotboll, med avbrutna matcher, domare som attackeras och lag som fuskar. Hur ska vi få bukt med detta?

Det är beklagligt och jättetråkigt att fotbollen håller på att balla ur helt och hållet. Tyvärr tror jag det sitter längre ned i åldrarna där det börjar. Man måste utbilda ledare och spelare i tidiga åldrar att bete sig på och brevid planen. Man löser det inte när man kommer upp i seniornivå. Då är det för sent. Har svårt att uttala mig kring övrigt då man inte vet konsekvenser och efterspel, men det man borde bli hårdare med är straff till dom som missköter sig. Tyvärr både hör och ser man saker som sägs och görs på planen där domaren inte vill eller vågar agera när vissa lag är med och spelar. Vill påpeka att jag tycker att stämningen i division 7A har varit väldigt bra både bland spelare, ledare och domare på dom matcherna vi har varit med om.

Till sist, hur ser din fotbollsframtid ut?

Jag själv önskar att jag kan fortsätta utveckla mig själv som ledare och tränare. Att utveckla spelare är en rolig och givande fritidssysselsättning som ger väldigt mycket. Ser med tillförsikt fram emot 2019.

Stort tack!

_________________________________________

Vi går vidare med Lövets Westh:

Säsongen 2018 är avslutad. Hur skulle du sammanfatta er insats?

En säsong där vi fått in några fina nyförvärv, vilket varit nödvändigt för att få lite konkurrens på träningarna. Vi har dock blandat och givit resultatmässigt. Vi har hållit en hög nivå när vi haft det rätta flytet och trott på oss själva. Vi slutar i mittenskiktet, men borde nog ligga lite högre upp.

När du tittar på sluttabellen är det några lag du tycker överraskat, positivt eller negativt?

Jag har alltid haft dålig koll på andra lag och mest fokuserat på mitt eget!

Hur ser du på sin egen insats den här säsongen?

Jag har saknat en nivå mot var jag velat att jag skulle ligga. Jag har mer att ge, men är nöjd med några matcher. Har dock missat några matcher av olika anledningar.

Är det någon medspelare som du tycker ska ha extra beröm?

Ja, flera! Jag tycker det är nice med slitvargar som Fredrik Hegardt, Fredrik Jonsson och även Olof Eklund. De lyfter oss medspelare. Sen finns det ytterligare snubbar som är pådrivare och kämpar så det hörs på långt håll, men vem vill läsa en lång namnlista?

Finns det några lag eller enskilda spelare som du imponerats extra mycket av?

Ja, Liverpool! Jag har imponerats lite smått av vissa motståndare, men inte så att jag kan lägga in orden ”extra mycket” framför.

Om du får välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken skulle det bli då?

Eftersom jag bara har koll på mig själv så får det bli mitt volleymål med vänsterdojan mot Cruz Azul. En match då flera klubbrekord slogs.

Det har tyvärr varit mycket stök i årets lokalfotboll, med avbrutna matcher, domare som attackeras och lag som fuskar. Hur ska vi få bukt med detta?

Det är viktigt att förbundet markerar kraftigt och att det blir kännbart för klubbarna. Det man kan göra som individ är att vara ett föredöme genom att inte piska upp stämningen utan försöka tänka på sina handlingar.

Är det några lag eller personer som du gläds extra mycket åt i årets lokalfotboll?

Jag gläds åt de som har kul på planen och vid sidan om.

Till sist, hur ser din fotbollsframtid ut?

Efter den här intervjun kommer antagligen anbuden strömma in :-). Jag närmar mig 44 år och hoppas kunna glänsa åtminstone ett år till. Så länge jag kan satsa fullt så får konkurrenterna se upp.

Stort tack!

____________________________________________

Vi avslutar med RIF:s Hasselblom:

Säsongen 2018 är avslutad. Hur skulle du sammanfatta er insats?

Det som kändes bra under försäsongen var som bortblåst under våren. Blandande och gav kan man lugnt säga. Vi fick inte till vårt spel som vi ville. På hösten dock så bytte vi taktik, ligga lågt med laget för att sedan spela kontringsfotboll på bred front. Detta för att vi alltid har många spelare borta och olika startelvor nästan varje match. Detta gav oss en trygghet i grundspelet och det kändes som om vi hade och har hittat hem. Vi lyckades spela jämnt med topplagen och vinna ganska många matcher. Så inför nästa säsong så känns det väldigt bra måste jag säga. Kan vi behålla stommen och krydda lite med lite fler spelare som kan ofta så kan det bli riktigt bra det här.

När du tittar på sluttabellen är det några lag du tycker överraskat, positivt eller negativt?

Får nog säga domarna i det här fallet som har hållit en väldigt hög klass över hela året. Sedan är det ju alltid negativt när klubbar kör en fuling och kör med otillåtna spelare osv. och att klubbar drar sig ur. Hermansby trodde man ju skulle hamna högre än vad dom gjorde.

Hur ser du på sin egen insats den här säsongen?

Halvkass. Jag säger som jag tror att jag sa förra året att jag bör göra minst 20 mål i den här serien. Jag får skylla på åldern (43 år) och rökningen. Men hösten var bättre för mig då jag ofta var ensam anfallare och kan ta emot och spela fram. Så hösten var helt ok.

Är det någon medspelare som du tycker ska ha extra beröm?

Ja, Strinnås och Mike är de två spelare som spontant dyker upp huvudet, men även Olle eller egentligen hela backlinjen tycker jag har utvecklats oerhört. Sist men inte minst måste jag ju nämna Christian Throlin som är vår viktigaste spelare i match efter match.

Finns det några lag eller enskilda spelare som du imponerats extra mycket av?

Den match som jag kommer ihåg mest är när vi möter ASK borta och deras backlinje står och matar 35 meters pass mellan sig på läppen. Vi låg under med 0-4 efter 10 minuter har jag för mig. Otrolig teknik och otrolig precision. Men som sagt så kan det ha varit en och annan som egentligen spelar längre upp i seriesystemet med då. Men det vet jag inget om. Annars är serien 7A en väldigt kul serie att spela i. Hårda och griniga matcher men efteråt så tar man i hand, tackar och hälsar varandra lycka till (åtminstone de matcher som jag varit med). Det är det fina med fotboll enligt mig.

Om du får välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken skulle det bli då?

Ja, det är när vi lyckas utjämna till 3-3 mot Angereds SK i sista sekunden. Så oerhört viktigt mål för oss som klubb och lag. Olle slår ett chansinlägg i matchens sista anfall och jag lyckas få på ett par hårstrån och euforin är ett faktum. Jag pratade med domaren efteråt och sa till honom att ge Olle målet. Då blev Olle glad.

Det har tyvärr varit mycket stök i årets lokalfotboll, med avbrutna matcher, domare som attackeras och lag som fuskar. Hur ska vi få bukt med detta?

Ja, någonstans handlar det om fotbollskultur och att det inte är ok att varken fuska, attackera domare eller motståndare eller att uttrycka sig rasistiskt. Jag tycker att det är upp till var och en att faktiskt tänka lite innan man handlar. Klubbarna kanske också borde ta ett större ansvar i detta. Även förbundet och Göteborgs politiker borde ta ansvar när det gäller utbildning av ledare och spelare. Men det känns ibland som våra folkvalda och vårt förbund inte riktigt bryr sig.

Är det några lag eller personer som du gläds extra mycket åt i årets lokalfotboll?

Ja, Santos Crus Azul som släppte in c:a 150 baljor och tog 0 poäng. Kan inte annat än att glädjas och imponeras av att de tog sig igenom serien. Bra gjort!

Till sist, hur ser din fotbollsframtid ut?

Fyller ju 44 nästa år och har ont i kroppen. Funderar även på om jag skall börja rida. Men jag tänker så här att om jag skippar vinterträningen så kommer jag garanterat vara sugen i mars/april igen. Så då ses vi på Rödbovallen i början av Maj. Väl mött!

Stort tack!

 

Självklart stort tack till Morten, Erik och Markus för att de tog sig tid! 

 

/Rasta