De två sista matcherna i årets lokalfotboll spelas mellan FC Bosona (5A) och Mossens BK (5B) om en plats i femman även nästa år. Idag gick första mötet av stapeln:

 

SÖNDAG 11/11

FC Bosona – Mossens BK 0-3 (0-0)

Det var alltså dags det första mötet i det negativa kvalet i femman. Efter en mållös första halvlek på Gamlestadsvallen kunde Mossen göra 1-0 i början av andra genom vane målskytten Axel Sandquist. Bosona fick även en spelare utvisad i detta skede av matchen men skapar ändå några riktigt bra chanser men istället kontrar Moltas Karlsson in 2-0. Mossen sätter även 3-0 på en fin chip av Harry Björklund.

MBK:s tränare Axel Bergström sa så här om segern:

”Killarna gör det bra idag och det finns bud på några till utöver våra tre mål. Vi har visserligen ett bortdömt i första men att ställningen är 0-0 i halvtid speglar inte riktigt matchbilden. Killarna fortsätter sen i andra att mala på och det ger till slut utdelning. Dessutom får Johan i målet göra nån riktig svettig räddning så hela laget jobbade verkligen välförtjänt fram denna vinst. Nu blir det att ladda om batterierna till fredag.”

Bosonas Benjamin Grozdanic sa så här om förlusten:

”Mycket på spel, två stycken taggade lag, regn och en härlig känsla av Sunday Leauge Football på Gamlestadsvallen! Mycket jämn första halvlek där vi har de två farligaste chanserna, i andra är vi tröttare och mindre fokuserade och Mossen utnyttjar verkligen sina chanser. Vid 0-1 missar vi ett friläge och ett öppet mål i samma situation, de kontrar på det och gör 0-2. Sånt känns surt men det är typiskt fotboll och idag fick vi sota för det. 0-3 är tungt men det är 90 minuter kvar…”

Självklart stor fördel för Mossens BK.

Returen spelas nu på fredag 16/11 på Guldheden Södra 19.00.

Bilden till inlägget är lånad från Mossens BK:s Facebooksida.

 

/Rasta