Sammanfattningarna fortsätter och turen har kommit till gamla fina 6A.

För den som undrar hur bloggen tippade inför säsongen så hittas det HÄR.

 

1. SVEAKURD FC 59-25 +33 44p

Laget som bloggen tippade skulle ta hem 6A gjorde också det men det blev spännande in i det sista. Sveakurd inledde stabilt även om det inte var några uppseendeväckande segrar de tre första matcherna. Hemma mot Surte var till exempel SFC tvungna att vända underläge 1-2 till seger 3-2 i den andra halvleken. I 9-3 segern mot Götaholm kunde man ana de offensiva krafterna som fanns i laget. SFC var fortfarande fullpoängare efter sju omgångar när det var dags för ett toppmöte med Gamlestaden. Där kom SFC ned på jorden ordentligt då GaFF vann med hela 6-2! Laget kom dock snabbt tillbaka i vinnarspåret och slog Tollered (3-2) och Bergsjö IF (7-1) innan uppehållet. Redan efter våren så hade ettan Sveakurd och tvåan Gamlestaden stuckit iväg lite och det var inga andra lag som orkade haka på. Hösten blev dock inte lika lätt som våren för Sveakurd. Laget fick en WO-seger mot Partille att börja med och slog sen Surte borta med 3-1. Mot Götaholm blev det dock kryss och det ska nog SFC vara nöjda med då GBK hade både 3-1 och 4-2 i andra och dessutom med en man mer! Sveakurd höll dock undan i toppen och när laget ställdes mot Gamlestaden i näst sista omgången kunde de säkra guldet om det blev poäng. Matchen slutade 1-1 och guldhattarna åkte på! En riktigt stabil säsong med 14 segrar, två kryss och enda förlusterna kom mot Gamlestaden och den sista matchen mot Tollered då seriesegern redan var klar. Målskyttet var ganska utspritt och Sarkawt Omar Salih var bäst med sina tio mål. Kommer helt klart bli intressant att följa klubbens vidare äventyr.

 

2. GAMLESTADEN FF 68-18 +49 43p

GaFF går från klarhet till klarhet. Uppflyttning första säsongen från sjuan och förra året blev det en sjätteplats i 6A. I år slogs man med Sveakurd hela vägen in i mål. När laget ser tillbaka på säsongen så är det nog ändå med besvikelse. Laget gjorde flest mål (68) och släppte in minst (18) och hade även seriens överlägset bästa målskytt i Tobias Bui, som gjorde 31 mål. Lägg också till att laget tog fyra poäng av sex möjliga mot ettan Sveakurd. Sett till säsongen så var det en svacka i början av våren som blev kostsam för GaFF i slutet. Säsongen började dock bra med 7-0 direkt mot Partille IF FK. Efter det blev det dock förlust i derbyt mot Götaholm (1-2), och lite senare kryss på hemmaplan både mot Syrianska/Arameiska (1-1) och Tollered (0-0). Visst växlade Gamlestaden upp efter detta med fem raka segrar där bland annat Sveakurd besegrades med hela 6-2. Våren avslutades dock med ännu ett kryss i derbyreturen mot Götaholm. GaFF var tvåa när serien drog igång igen efter sommaren och fick ägna hösten åt att jaga Sveakurd. Gamlestaden inledde med segrar mot Syrianska/Arameiska (3-0) och Real Maskin (3-2) och när laget slog Tollered (1-0) i en svår bortamatch samtidigt som Sveakurd kryssade mot Götaholm öppnade det upp sig lite. När lagen möttes i näst sista omgången var GaFF tvungna att vinna för att kunna sätta press på SFC inför sista matchen men det blev kryss och Sveakurd säkrade seriesegern. Laget avslutade iallafall snyggt med 7-1 mot Bergsjö IF och gick obesegrade sina avslutade 16 matcher då den enda förlusten kom mot Götaholm i omgång 2! Bui blev som sagt hela seriens skyttekung med sina 31 mål.

 

3. GÖTAHOLM BK 49-38 +11 32p

Trots att Götaholm inte hade med toppstriden att göra så var tredjeplatsen lagets bästa sen säsongen 2009 då laget slutade tvåa i 6A efter Utbynäs SK. GBK visade styrka tidigt med en seger mot blivande tvåan Gamlestaden FF (2-1) som faktiskt blev topplaget enda förlust under hela säsongen! Götaholm hade dock svårt att hålla den höga standarden under resten av våren och föll bland annat mot både Bergsjö IF (1-4) och mot Sveakurd (3-9). Avslutningen var starkare och laget var faktiskt obesegrat de sista sex matcherna men då tre av de slutade med kryss tappade ändå laget mot topptrion. Laget fick dock med sig två fina uddamålssegrar borta mot Tollered (1-0) och hemma mot Bjurslätt (3-2). Det blev också kryss i returen mot GAFF. GBK var trea inför sommaren och hösten gick ut på att försvara den placeringen. Laget gjorde också ett tränarbyte halvvägs där Per Edberg lämnade till förmån för Rickard Petersson. Inledningen på hösten slutade dock med förlust mot Bergsjö IF (1-2) och Götaholm blandade väl en hel del. Det blev 4-4 mot blivande mästarna Sveakurd i en match Götaholm hade greppet om men i matchen efter föll GBK hemma mot Syrianska. En starkt avslutning med bland annat 4-1 mot Tollered och 7-2 mot Surte löste dock tredjeplatsen. En positiv säsong för Götaholm och något att bygga vidare på. Enligt uppgifter dock utan Petersson som tränare. Laget visade i matcherna mot Gamlestaden och höstmatchen mot Sveakurd att det inte är något problem med högstanivån. Kul också att klubben släppte fram yngre förmågor i a-laget. Fenan Zemui blev lagets bästa målskytt med finfina 22 mål (tvåa i hela serien).

 

4. BJURSLÄTTS IF 41-37 +4 30p

Bjurslätt dök upp i 6A efter att laget bytt från 6D. Svårt att veta hur laget skulle stå sig i östra GöteborgBIF kom från en ganska misslyckad fjolårssäsong. Det skulle dock visa sig att laget höll bra klass även om de inte kunde hota toppduon. BIF öppnade stabilt med två segrar (bland annat 7-0 på Real Maskin) och två kryss på sina fyra första matcher. Sen föll BIF mot topplagen Sveakurd (2-5) och GaFF (2-3). Efter det var det Bjurslätts tur att ha marginalerna på sin sida då både Bergsjö IF och Partille besegrades med uddamålet. Lite svagare avslut dock med två förluster och inför uppehållet var Bjurslätt sexa. Hösten blev bra där de enda förlusterna kom mot Sveakurd (0-2) och GaFF (1-6). Det blev bland annat tre uddamålssegrar och inför sista matchen mot Götaholm hade laget chansen att knipa tredjeplatsen men det slutade med kryss. En fin säsong av Bjurslätt där laget egentligen bara föll igenom två gånger, 2-5 mot SFC på våren och 1-6 mot GaFF på hösten. Annars var laget med bra i alla matcher. Målmässigt var Benny Brunberg bäst i laget med sina 15 mål.

 

5. BERGSJÖ IF 47-49 -2 30p

Topplag 2017 men mycket pekade på att det skull bli tuffare för Bergsjö IF den här säsongen. Så blev det också men laget spelade upp sig under hösten efter en svag vårsäsong. Inledningen var dock bra med tre raka segrar (mot Partille, Götaholm och Syrianska/Arameiska). Sen kom en derbysmäll mot Real Maskin (1-6) och efter det bara en seger på de avslutande fem vårmatcherna med svidande 1-7 mot Sveakurd som avslutning. Laget var sjua inför sommarvilan och faktiskt lite indragna i bottenstriden. Inför hösten togs rutinerade lokalfotbollstränaren Pelle Lagerqvist in för att stötta spelande tränaren Valon Hetemi och bloggen låter det vara osagt om hur mycket cred Pelle ska ha men laget hittade verkligen formen. BIF radade nämligen upp sex raka segrar! 6-1 mot Surte, 4-0 mot Tollered och 4-1 mot Syrianska/Arameiska bland annat. Plötsligt hade laget häng på tredjeplatsen men det blev förluster i de två sista matcherna, först 3-4 mot Bjurslätt och sedan hela 1-7 mot Gamlestaden i sista matchen. Ingen kanonsäsong men laget visade iallafall under hösten att de kan. Lamin ”T-J” Kanteh och Hetemi blev bästa målskyttar med sju mål var.

 

6. SYRIANSKA/ARAMEISKA FÖRENINGEN GÖTEBORG 35-34 +1 27p

Ännu ett lag som bytte till sig en plats i 6A då Syrianska/Arameiska kom från spel i 6B. Även ännu ett svårscoutat lag där känslan var att det kunde vara ganska långt mellan högsta- och lägstanivån. Inledningen på säsongen var också lite svajig med en hel del kryss och några förluster. Avslutningen var dock riktigt bra med fyra raka trepoängare med bland annat en 6-0 överkörning av Real Maskin och 5-3 mot Tollered. Det ska väl sägas att här kom också en 1-8 förlust mot Bergsjön SK, en match som alltså senare togs bort när laget uteslöts. Syrianska/Arameiska var iallafall femma efter våren. Det blev lite upp och ner på hösten också men en svag start men sen lite segrar. Serien avslutades också lite svagare med 0-4 mot Tollered och 0-1 mot Surte. Laget var med och fightades lite om tredjeplatsen men det blev alltså en sjätteplats till slut. Dali Hirmiz gjorde flest mål i laget, sex stycken.

 

7. TOLLEREDS IF 50-27 +23 26p

TIF har varit ett av de stabilaste topplagen de senaste säsongerna men känslan var att laget var lite svagare än vanligt och den känslan skulle visa sig korrekt. Laget började säsongen lite trevande med en förlust mot Bjurslätt (1-3) direkt innan ett mållöst möte med Gamlestaden. Visst kom det några positiva resultat som 4-1 hemma mot Bergsjö IF men förluster mot både Götaholm (0-1) och Syrianska/Arameiska (3-5) gjorde att laget snabbt tappade kontakt med topplagen. Avslutningen var lite bättre med tre segrar och en förlust (2-3 mot Sveakurd). Det blev mycket mål plötsligt med 16-3 på två matcher i ett dubbelmöte mot Surte som avslutade våren. Den starka avslutningen gjorde att laget var fyra inför uppehållet. TIF kunde dock inte starta hösten lika bra som våren avslutades och offensiven var som bortblåst. Det blev mållöst framåt i tre raka matcher och tre raka förluster. Tyvärr fick stackars jumbon Partille sota för detta då Tollered vann med hela 13-0 hemma på Spinnarvallen! För TIF:s del blev det dock förlust direkt igen när Götaholm vann med 4-1. Säsongen avslutades dock med tre raka segrar och som grädde på moset 2-1 mot redan klara seriesegrarna Sveakurd i sista matchen. En mellansäsong för TIF där det dock bara var sex poäng upp till trean Götaholm och hela 14 ner till åttan Surte. TIF visade väl stundtals att de kunde hota topplagen men det var alldeles för ojämnt. Laget spred verkligen inte ut sina mål då de faktiskt var seriens tredje bästa lag offensivt (50 mål framåt) och även tredje bästa defensivt (27 insläppta). Laget gick mållöst i sex matcher och 29 av laget 50 mål framåt gjordes i tre matcher. När det gäller målproduktionen var Anton Holmberg och Jesper Jansson bäst med sina 15 var.

 

8. SURTE IS FK 34-70 -36 12p

Det blev en märklig säsong för nykomlingen Surte där det länge såg ut som det var kört. Men när Bergsjön SK uteslöts räknades tabellen om och plötsligt var laget åtta. Till slut kom även beskedet att det inte blev något kval för åttorna i sexan och kontraktet var säkrat! Om vi tar det från början så var det dock en tung start för laget som fick vänta till sjätte matchen innan första segern kom (3-2 mot Partille). Förutom 1-5 mot Gamlestaden var dock laget med bra målmässigt och kryssade mot både Real och Bjurslätt. Det blev lite poäng till med ett kryss till (2-2 mot Götaholm) och en trea i returen mot Real. Avslutningen på våren var dock tuff 3-16 i två matcher mot Tollered. Laget var nia inför omstarten och det blev en riktigt tung höst. Laget förlorade sex raka matcher, varav de tre första hemma på gräset på Surte IP. Visst var de med målmässigt i en del matcher och stod upp ok mot båda topplagen men föll mot jumbon Partille (deras enda seger) och förlorade även med 2-7 mot Götaholm. I säsongens sista match dock en livsviktig trepoängare som alltså till slut räddade kvar klubben i sexan! Peter Slak gjorde enda målet mot Syrianska/Arameiska. Efter att ha missat inledningen kom bästa målskytten Rade Radovic igång och svarade till slut för 16 mål.

 

9. REAL MASKIN BK 34-57 -23 10p

En säsong som svängde och levde in i det sista men till slut fick Real Maskin ge sig och det blir spel i sjuan igen. Real gjorde annars sin femte raka säsong i 6A sen laget gick upp efter säsongen 2013. Efter en tuff start för Maskinen med en poäng på de tre första matcherna och storförluster mot både Bjurslätt (0-7) och Gamlestaden (2-7) höjde sig laget. Det blev hela 6-1 i derbyt mot Bergsjö IF och 4-1 i matchen efter mot Partille. Real klev då upp i tabellen lite men innan sommaren sjönk laget igen då det blev fem raka förluster innan uppehållet. Bland annat tuffa 0-6 mot Syrianska/Arameiska och en WO mot Sveakurd. När 6A drog igång igen efter sommaren låg laget på en tiondeplats. Real svarade även för en svag höst poängmässigt där enda vinsten (6-2) kom mot jumbon Partille. Visst var laget inblandade i några jämna matcher och det blev fyra uddamålsförluster, bland annat mot både Sveakurd och Gamelstaden. Det stod klart ganska tidigt på hösten att laget inte skulle hinna ifatt åttan Bergsjön SK och loppet var alltså kört. I sista matchen skulle Maskinen möta just BSK men de dök aldrig upp. En WO i sista matchen betyder ju uteslutning direkt och plötsligt tändes hoppet. Reglerna säger också att om ett lag utesluts i sista omgången så behålls lagets alla resultat. Med en WO-seger3-0 så hade Real gått förbi Surte och plötsligt varit åtta och fortfarande haft chansen att hålla sig kvar! Nu var det dock så att BSK hade redan uteslutits innan sista omgången och då plockas alla resultat bort. I den omräknade tabellen slutade Real nia och Surte åtta. Självklart tungt för Real men i ärlighetens namn var det en tämligen svag säsong. Fredrik Vanhanen och Johan Larsson blev bästa målskyttar med fem mål var.

 

10. PARTILLE IF SC 17-77 -60 4p

Partille IF SC har trollat sig kvar i 6A de flesta av sina säsonger med till slut tog sagan slut. En ”vanlig” säsong hade de ju dock hållit sig kvar men i år rök fyra lag och då var det kört. Det blev tufft redan från början då laget föll direkt med 0-7 mot Gamlestaden. Våren blandade jämna matcher med större förluster och Partille höll jämna steg med Surte och Bjurslätt men släppte åtta bollar mot Gamlestaden när serien vände. Mitt i våren kom enda poängen innan sommaren i en mållös match mot Tollered. Laget var sist inför uppehållet och det blev aldrig någon nerv under hösten. Det blev en WO-förlust mot Sveakurd och hela 0-13 mot Tollered men till slut kom även första (och enda) segern för året när det blev 4-3 mot Surte! Känslan var att Partille levde lite på lånad tid och division 6-äventyret är alltså över för den här gången. Målskyttet var det stora problemet för laget då det bara blev 17 mål på 18 matcherFarid Runklint gjorde iallafall sju av dessa och blev därmed klubbens bästa målskytt.

 

11. BERGSJÖN SK UTESLUTET

Det surrades ganska tidigt om otillåtna spelare hos BSK, särskilt i vår-derbyt med Bergsjö IF. Enligt de uppgifter bloggen har så dömdes också laget för spel med otillåtna spelare i just den matchen. BSK hade sen avbrutna matcher mot både Bjurslätt och Syrianska/Arameiska. Enligt de rapporter bloggen har så ansåg alla inblandade lag lika skyldiga i de matcherna. BSK fick iallafall beslutet att klubben skulle uteslutas innan sista omgången och det gjorde att det inte dök upp i sista matchen mot Real Maskin (dock utan att meddela detta till Real).

 

12. BRÄMAREGÅRDENS FC UTGÅTT

BFC flyttades runt lite inför säsongen och hamnade till slut i 6A. Laget kom dock aldrig till spel.

 

/Rasta