Vi ger oss i kast med några 6A-intervjuer och inleder med följande gäng:

 

Bergsjö IF:s spelande tränare Valon Hetemi, Gamlestaden FF:s skyttekung Tobias Bui, Götaholm BK:s kapten Pontus Svedberg och Partille IF SC:s kapten Joakim Säyläs!

 

Vi börjar med BIF:s Hetemi (intervjun ägde rum innan 6A-tabellen fastställdes):

Säsongen 2018 är avslutad. Hur skulle du sammanfatta er insats?

Den har verkligen varierat där vi hade en tuff vårsäsong med mycket dålig träningsnärvaro och en hel del strul i truppen och det speglade också matchresultatet. Vid sommaruppehållet så var vi med i botten av tabellen och slogs för att inte åka ner. Efter sommaruppehållet var vi som ett helt nytt lag och radade upp vinster och gjorde en kanon höstsäsong förutom sista matchen där vi gör en plattmatch och visar tendenser från vårens Bergsjö IF. Det som hände under hösten egentligen var att vi tränade ordentlig och hade uppemot 20 man varje träning men vi hade i princip samma trupp. Sen fick vi in Pelle som gjorde ett grymt jobb och bidrog med sin kunskap och erfarenhet. Sammanfattningsvis en misslyckad säsong utifrån vår målsättning men vi är trots allt nöjda sett till det hela och med tanke på hur vårsäsongen såg ut.

När du tittar på sluttabellen är det några lag du tycker överraskat, positivt eller negativt?

Egentligen inte, de lagen som hamnade i toppen förväntades också att tillhöra topplagen. Likaså vad gäller bottenlagen. Den negativa överraskning skulle jag säga i så fall var vi själva Bergsjö IF, för visst har vi haft en bra trupp som skulle kunna utmana Sveakurd och Gamlestan men vi har oss själva att skylla.

Hur ser du på sin egen insats som tränare i år? Några taktiska genidrag eller matchavgörande byten?

En match som vi egentligen genomför enligt planen och där vi också får utdelning är match borta mot Götaholm. Vi gör en taktisk bra match där vi lurar Götaholm i vårt presspel, där vi dessutom ändrar vårt taktik så nära inpå match och att grabbarna klara att genomföra det, det är sånt man är nöjd med. Vi vinner match 4-1 tror jag, trots en del ändringar i truppen. Sedan under höstsäsongen får vi in Pelle också som hjälper till, och det var också ett genidrag.

Är det någon i truppen som du tycker ska ha extra beröm?

Jag tycker att hela truppen och klubben, ingen nämnd och ingen glömd, ska ha mycket beröm som lyckas att vända den negativa trenden från vårens säsong till en fantastisk genomförd höstsäsong. Det är inte lätt att stå ut när man förlorar gång på gång, och att det inte alltid är harmoni i laget men ändå väljer att stanna kvar och kämpar för laget. Sedan finns två fantastiska spelare i laget, bröderna Capaldi, som är två underbara människor och lagspelare som ställer upp för laget och vill lagets bästa och framförallt sätter laget först och sedan sig själva.

Finns det några lag eller enskilda spelare som du imponerats extra mycket av?

Nu har man spelat i den här serien några år och känner till de flesta lag och spelare. Därför imponeras man inte längre eftersom man nu vet att många spelare är jätteduktiga. Med det sagt så finns det ett flertal duktiga spelare i division 6A som skulle kunna spela högre upp.

Om du får välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken skulle det bli då?

Då måste jag välja matchen borta mot Partille när vi gör en katastrof första halvlek och ligger under med 3-0 men under andra halvlek lyckas vi kvittera och då även i slutet av matchen göra 4-3. Så just det ögonblicket när vi gör 4-3 är något jag skulle lyfta fram. Vi lyckas vända matchen och vinna.

Det har tyvärr varit mycket stök i årets lokalfotboll, med avbrutna matcher, domare som attackeras och lag som fuskar. Hur ska vi få bukt med detta?

Jättetråkigt att sånt här förekommer och just i år känns det som ett rekordår. Vi själva blev drabbade då våra motståndare använde spelare som inte tillhörde laget och fortfarande vet vi inte vad som händer trots att vi har fått ett beslut att motståndarlaget straffas. Detta hände i våras och fortfarande är det inget som har hänt. Och just den här processen tycker jag borde gå mycket snabbare, att förbundet agerar snabbare och vågar ta beslut. Sen är det svårt att säga vad man borde göra åt detta samtidigt har det kommit bra förslag från annat håll men om man inte som människa, lag och förening tar ansvar och jobbar med detta så blir det svårt att komma runt detta. Men de som är skyldiga till olika händelser har inget mer på en fotbollsplan att göra och borde straffas därefter.

Är det några lag eller personer som du gläds extra mycket åt i årets lokalfotboll?

Inget lag eller spelare speciellt men vill passa på att gratulera alla seriesegrarna och framförallt Sveakurd för en väl genomförd säsong och välförtjänt serieseger.

Till sist, hur ser din fotbollsframtid ut?

Jag kommer att hålla på med fotboll på något sätt, var och hur vet jag inte riktigt än.

Stort tack!

_____________________________________________________

Vi går vidare med GaFF:s Bui:

Säsongen 2018 är avslutad. Hur skulle du sammanfatta er insats?

Det kändes självklart riktigt tråkigt efter Sveakurd-matchen men nu i efterhand så måste man ändå säga att vi gjort en fruktansvärd bra säsong. En förlust, två kryss och vunnit resterande matcher. Man kan inte säga något mer än att man är sjukt stolt över gubbarna i laget.

När du tittar på sluttabellen är det några lag du tycker överraskat, positivt eller negativt?

Den speglar väl lagen ganska bra. En fight mellan Sveakurd och GaFF där Sveakurd drog det längsta stråt. Den negativa överraskningen är nog Bergsjö IF. Jag trodde de skulle vara med och slåss om seriesegern då de var totalt dominanta mot oss året innan.

Hur ser du på sin egen insats den här säsongen?

31 mål + 19 assist på 19 matcher. Kul när man kan hålla sig skadefri och ge något tillbaka till laget. Sen kan man ju alltid bli bättre, missade en hel del målchanser i början av säsongen så vi får hoppas på en bättre säsong nästa år!

Är det någon medspelare som du tycker ska ha extra beröm?

Det finns många som ska ha beröm i GaFF! Vi har många bra fotbollsspelare som gjort mycket bra saker både på och utanför plan. Flest mål i serien och minst insläppta, stolt är man såklart! Även fast jag inte gillar att nämna någon enskild så måste jag berömma vår mittfältsgigant, Richard Björnander. Otrolig ledare på och utanför plan samtidigt som han är fantastisk på det han gör. Springer för 3 man, GaFF egna Kanté!

Finns det några lag eller enskilda spelare som du imponerats extra mycket av?

Sveakurd som lag, otroligt imponerad på jobbet som Behar gjort med dessa killar. Vinner serien dessutom! Det finns många duktiga fotbollsspelare i 6A. Fenan Zemui i Götaholm BK stor och stark anfallare som gjorde 21 mål. Valon Hetemi i Bergsjö IF, lugn och fin mittfältare som trots åldern gör enorm skillnad i Bergsjö IF. Rade Radovic som är riktigt vass framför mål. Man kan göra listan längre men får säga stopp här.

Om du får välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken skulle det bli då?

Det finns många fina ögonblick när man tänker tillbaka, men om jag får välja ett av dessa ögonblick så blir det borta mot Bjurslätt där vi har x-antal gubbar som springer varvet men ändå visar vi stryka och tar 3 poäng på Bravida Arena!

Det har tyvärr varit mycket stök i årets lokalfotboll, med avbrutna matcher, domare som attackeras och lag som fuskar. Hur ska vi få bukt med detta?

Först och främst måste man säga att det är otroligt tråkigt att detta existerar i lokalfotbollen. Men det jag tror många inte förstår är att alla vi spelare, ledare eller domare bär ett stort ansvar och måste gemensamt kunna arbeta mot samma mål. Istället för att klaga på alla domare som många gjort så kan vi istället fokusera på att göra rätt från vårt eget håll först. Alla gör misstag och vi måste acceptera att det helt enkelt. Sen tror jag på hårdare straff på enskilda individer som beter sig illa och som går till fysiskattack. Tillsammans är vi starka!

Är det några lag eller personer som du gläds extra mycket åt i årets lokalfotboll?

Även fast det är riktigt bittert att GaFF inte går upp så är jag glad över att det blev Sveakurd som gick upp. Många barndomsvänner som spelar där och tillsammans har de visat att det finns alla möjligheter ute i våra förorter. Hoppas även på att AMBIK skulle spela hem 5:an men det gick tyvärr inte hela vägen, men sett till spelarna så finns det en hel del killar fått en enorm utveckling i seniorfotbollen, kul för dem och återigen ett bevis på att Angereds största eldsjäl Frankie Boakye gör ett grymt jobb!

Till sist, hur ser din fotbollsframtid ut?

Det återstå att se, men fotboll kommer jag att fortsätta med även 2019!

Stort tack! 

Sist men inte minst, tack för all engagemang och all tid du lägger ner på bloggen, det är väldigt kul att läsa och följa dina inlägg!

_______________________________________________

Dags för Götaholms Svedberg:

Säsongen 2018 är avslutad. Hur skulle du sammanfatta er insats?

Vi startar upp säsongen med ca 30 man på försäsongen och det ser väldigt lovande ut. Sedan börjar man känna igen division 6 när spelare efter spelare försvinner. Men vi går till uppehållet med känslan att vi fortfarande har chansen att störa giganterna i våran serie, ett tränarbyte senare och en sommar bakom oss så slutar ännu mer killar att dyka upp. Blir ett kämpande att avsluta serien på ett bra sett men vi är en stomme som tar ett stort lass och vi avslutar till sist på en helt ok tredjeplats. Är absolut godkänt med tanke på hur säsongen artade sig.

När du tittar på sluttabellen är det några lag du tycker överraskat, positivt eller negativt?

Nej, tycker det slutade ungefär som väntat.

Hur ser du på sin egen insats den här säsongen?

Tycker att jag gjort en helt ok säsong. Lite upp och ner som laget men i slutändan är jag nog nöjd ändå. Framförallt har det varit väldigt skönt att slutföra en hel säsong utan skadeproblem, kan inte minnas senast det inträffade!

Är det någon medspelare som du tycker ska ha extra beröm?

Även om det tar emot så får jag väl säga Fenan då haha. Leverarar konstant och gör ett jäkla jobb. Annars är det stommen i laget som kämpar både på och sidan av planen som ska ha mycket beröm!!

Finns det några lag eller enskilda spelare som du imponerats extra mycket av?

När vi mötte Sveakurd första matchen blev jag förvånad, visst att vi spelade dåligt men det var en helt annan nivå på deras lag då. Förstår att Bui imponerat i år även om vi i GBK inte sett något av det.

Om du får välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken skulle det bli då?

När vi byter tränare två matcher innan uppehållet.

Det har tyvärr varit mycket stök i årets lokalfotboll, med avbrutna matcher, domare som attackeras och lag som fuskar. Hur ska vi få bukt med detta?

En enkel start är att klubbar och dess tränare tar ett större ansvar, kan folk inte bete sig så säg hejdå. Tyvärr så har vi ju idioter på bänkarna med så detta problem är så stort att jag inte har någon aning hur man ska gå vidare. Vi har själva spelat match i år där domaren hotas något fruktansvärt och de ska göra det ena och andra med hans familj men känns som att domaren inte vågar ta beslutet för att kunna komma hem hel!

Är det några lag eller personer som du gläds extra mycket åt i årets lokalfotboll?

Jocke Ahlgren är ju en kille som har flytet att alltid hamna i bra lag så grattis till honom och Dalen/KFF!

Till sist, hur ser din fotbollsframtid ut?

Vet inte än, får se hur det ser ut längre fram.

Stort tack!

Tack för i år! Mycket bra jobb från din sida som vanligt!

___________________________________________________

Vi avslutar det här svepet med Partilles Säyläs:

Säsongen 2018 är avslutad. Hur skulle du sammanfatta er insats?

En lång och tuff säsong på många sätt där vår usla vårsäsong gör att vi gräver vår egna 6A-grav. Spelmässigt gör vi det stundtals bra, tyvärr i ”fel” matcher mot topplagen där vi åker på moraliska förluster. Det är i matcherna mot bottenkollegorna som vi inte kommer upp i nivå, och som gör att vi hamnar på efterkälken. En katt har ju 9 liv sägs det och vi rök väl på vårt 10:e.

När du tittar på sluttabellen är det några lag du tycker överraskat, positivt eller negativt?

Sluttabellen blev som väntat tycker jag då Sveakurd och Gamlestaden är de två bästa lagen vilket resultaten också visar. Trodde väl att Bjurslätt skulle hamna högre upp då jag tycker de hade ett bra lag mot oss. I botten var det också väntade placeringar, att Bergsjön tog så många poäng får jag ändå imponeras över.

Hur ser du på sin egen insats den här säsongen?

Med tanke på vår säsong kan jag väl inte annat än att ge mig själv betyget Mycket Väl Underkänd.

Är det någon medspelare som du tycker ska ha extra beröm?

Vill framförallt lyfta fram stommen i lager på 6-7 pers som varit på alla träningar och matcher trots alla motgångar. Vill även passa på att lyfta fram brorsan Patrik Säyläs som får slänga på sig de dammiga handskarna då båda våra målvakter gick sönder innan/i början av säsongen. Han har hållt nere siffrorna många matcher och hade han varit ett huvud längre så hade han nog varit mer eftertraktad högre upp i seriesystemet.

Finns det några lag eller enskilda spelare som du imponerats extra mycket av?

Att Sveakurd har ett riktigt bra individuellt lag visste nog alla men att de har blivit så samspelta i år imponerar. Syrianska hade en kort kille i någon slags trequartista-roll under våren som var helt outstanding med boll. Kul med sådana guldkorn i division 6!

Om du får välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken skulle det bli då?

Borde väl ta första segern för säsongen mot Surte då den var sjukt efterlängtad men väljer istället 0-0 bragden mot Tollered när vår målis tar en frilägesutvisning efter knappt 15 minuter. Trots en man mindre står vi upp bra och är faktiskt närmast segern i slutet. Hade vi lirat som i den matchen resterande del av säsongen så hade vi legat högre upp, det är jag övertygad om.

Det har tyvärr varit mycket stök i årets lokalfotboll, med avbrutna matcher, domare som attackeras och lag som fuskar. Hur ska vi få bukt med detta?

Väldigt tråkig utveckling och hade man vetat svaret så hade det här inte varit ett problem. Tror mycket ansvar ligger på klubbarna. Man kan komma med förslag om att domare och förbund borde vara hårdare och tydligare men hur bidrar man själv? Kan tycka att framförallt allt många tränare dras med i den här tuffa jargongen mot domare vilket gör att spelarna tar efter. Någonstans börjar och slutar det med den egna klubben kan jag tycka.

Är det några lag eller personer som du gläds extra mycket åt i årets lokalfotboll?

Kul att Andreas Lindgren och hans Önnered har etablerat sig som ett topplag i 6C, har från min årskortsplats i Curva Nord på Gröna Vallen beskådat en del publikvänliga matcher från deras sida.

Till sist, hur ser din fotbollsframtid ut?

Det tog mig 6 års tjat att få äran att bära kaptensbindeln efter trotjänarna Martin Björkdahl och Daniel Thorsén, så länge jag inte blir bortröstad av övriga lagkamrater så finns det väl ingen annan väg att gå än att fortsätta.

Stort tack!

Tack för ett bra jobb med bloggen och ditt bidrag till att göra lokalfotbollen levande!

 

Självklart ett stort tack till Valon, Tobias, Pontus och Joakim för att de tog sig tid!

 

/Rasta