Vi kör på med fler intervjuer från 6A:

Hör vad Christofer Küchler (Surte IS FK), Sarkhobon Waheladen (Sveakurd FC), Garbiel Yildirim (Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg) och Alexander Blank (Tollereds IF) tyckte om säsongen 2018!

 

Vi inleder med Surtes Küchler:

Säsongen 2018 är avslutad. Hur skulle du sammanfatta er insats?

Blandad, vi startade säsongen hyfsat men tog inte tillräckligt många poäng i matcherna då det verkligen behövdes. Sen har vi en horribel höst, vi kommer inte upp i nivå och saknar helt enkelt den nivå som krävs stundtals. En stark laginsats och ett par matchavgörande räddningar av William i kassen i sista matchen och vi lyckades som genom ett under hålla oss kvar i division 6. På gått och ont.

När du tittar på sluttabellen är det några lag du tycker överraskat, positivt eller negativt?

Jag är förvåmad att Tollered inte tagt fler poäng, när vi möte dom tyckte jag att de var bättre än kanske alla de andra topplagen. Men olika lag passar en olika bra.

Hur ser du på sin egen insats den här säsongen?

Jag såg att jag spelat flest matcher i truppen, som 34-åring tar jag med mig det in i nästa säsong. Kul att kroppen håller. Skall dock säga att vi har 2-3 gubbar som ligger på 40+ men ändå ser ut som gasseler på grönbete.

Är det någon medspelare som du tycker ska ha extra beröm?

Oj den här svår! Toni Pemaj som lagt mycket tid och energi på allt administrativt hela året, Chino och Mitch som ställt upp i vått och torrt och sen hoppas jag att vi får behålla William och Phillip, två killar som kom in sent på året men är väldigt duktiga.

Finns det några lag eller enskilda spelare som du imponerats extra mycket av?

Hatten av till Tobias Bui, stark, snabb bra på huvudet. Som Rade fast med lite bättre spelare runt sig!

Om du får välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken skulle det bli då?

Matchen på Bravida Arena, allsvensk mark är man inte bortskämd med så ofta, jäklar bred planen var! Plus att vi hade lite folk på läktaren som hejade under matchen, oklart vilket lag de hejade på men kul oavsett.

Det har tyvärr varit mycket stök i årets lokalfotboll, med avbrutna matcher, domare som attackeras och lag som fuskar. Hur ska vi få bukt med detta?

Vi har lyckats att hålla oss borta ifrån just de matcherna så ingen kommentar mer än att det är synd såklart.

Är det några lag eller personer som du gläds extra mycket åt i årets lokalfotboll?

Fässberg som lyckades avancera trots en riktig rysare i sista omgången.

Till sist, hur ser din fotbollsframtid ut?

Utdragen, målet är att spela med min grabb (som är 2,5 år) i ett a-lag.

Stort tack!

_______________________________________________

Vi går vidare med SFC:s Waheladen:

Säsongen 2018 är avslutad. Hur skulle du sammanfatta er insats?

Målet för i år var att vinna division 6 och det målet uppnådde vi. Vi gör det väldigt bra i år som speglat resultaten så vi är glada och nöjda över årets insats.

När du tittar på sluttabellen är det några lag du tycker överraskat, positivt eller negativt?

Vi har haft Gamlestaden i hälarna hela säsongen så självklart har de gjort en kanonsäsong. Det har varit en tuff säsong med många bra lag i 6A vilket vi visste om på förhand men jag förväntade mig att Tollered skulle ligga längre upp i tabellen och att Real Maskin skulle klara sig på övre delen av nedflyttningsstrecket.

Hur ser du på sin egen insats den här säsongen?

Min insats har varit godkänd. Blev mycket spel och bra närvaro på träningarna under vårsäsongen. Under sommaruppehållet blev det byte av jobb vilket orsakade att jag missade den större delen av hösten.

Är det någon medspelare som du tycker ska ha extra beröm?

Alla i laget har verkligen varit med och bidragit i år annars hade vi inte vunnit serien. Det har varit mycket rotation och vi har aldrig haft samma startelva två matcher i rad, så alla ska ha beröm. Om jag ska ge beröm så är det till vår ”12:e” spelare, våra supportrar/publiken. De har varit helt fantastiska som stöttat oss match efter match. Oavsett om det var på hemmaplan eller bortaplan. Sen vill jag även ge beröm till alla eldsjälar som ställt upp för förening ”runt om” fotbollen. För att hålla föreningen vid liv utan de hade detta föreningen inte varit kvar.

Finns det några lag eller enskilda spelare som du imponerats extra mycket av?

Att det har gått bra för Tobias Bui i Gamlestaden är väl svårt att inte nämna då han vinner skytteligan men annars tycker jag att Fenan Zemui i Götaholms BK har gjort det bra i år.

Om du får välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken skulle det bli då?

Om jag ska nämna sekvens som jag var involverad i blir det nog seriepremiären mot Bergsjö IF. Hade varit sjuk och skulle i princip bara fylla ut en plats på bänken. Det är en tuff match och som alltid på premiären så är det mycket nerver. I halvlek tvingas vår spelare kliva av och jag hoppar in ändå vid ställning 1-1. Två minuter senare efter en fin genomskärare så placerar jag in bollen i nät med min första bolltouch för dagen och vänder till 1-2. HÄRLIG KÄNSLA! Annars tycker jag att matchen på hemmaplan mot Götaholm BK är värd att nämna. En tråkig regnig dag med flera tongivande spelare borta. Götaholm leder med 1-3 i minut 56 och vi har redan en spelare utvisad. Lyckas göra 2-3 , minuten efter gör vi mål igen men domaren dömer felaktigt för offside. Medan vissa spelare protesterar så vänder spelet och Götaholm gör mål istället 2-4! Kändes som att allt gick emot oss men som flera gånger under året så gav inte spelarna upp utan sprang extra mycket för varandra och gav 110%. Minut 81 gör Karzan 3-4 och i 90:e minuten så viker Sarkawt, vår egen ”Robben”, in i banan som så många gånger förr och placerar bollen vid den bortre stolpen, 4-4!

Det har tyvärr varit mycket stök i årets lokalfotboll, med avbrutna matcher, domare som attackeras och lag som fuskar. Hur ska vi få bukt med detta?

Jag har följt den här karusellen via bloggen och det är verkligen inte kul. Hur vi ska försöka förhindra detta vet jag inte. Ibland tänker man att vissa inte vill lära sig och då är det ingen idé. Dock tycker jag att man måste se det positiva med årets händelser. Om man kollar på helhetsbilden så verkar det inte vara många lag som varit med och förstört, bråkat osv som det varit tidigare (kan ha fel). Kanske bara någon enstaka annars verkar det vara mer individuella spelare som förstör både för sig själva och lagen. I detta fall så har de flesta lag även tagit ställning genom att stänga av spelaren eller i många fall skyddat domare osv. Det tråkiga är ju att lagen har blivit drabbade pga den individen men regler är regler så det är inte mycket att säga till om. Det är mycket känslor i fotboll och de kan gå överstyr men man måste även acceptera det straff man får. Skriker man på domaren och får ett kort så får man acceptera det. Att börja jaga domare/ spelare, att slå någon är helt oacceptabelt oavsett anledning. Jag kan hålla med om att alla domare inte håller samma klass. I år tycker jag dock att domarna har blivit mycket bättre än förra året men självklart finns det alltid någon som är där ”endast för pengarna”. Men att slå den eller jaga den fixar inget mer än det förstör för hela laget. Även om det inte är lätt på en fotbollsplan så får man helt enkelt försöka tänka att han är lika oengagerad för båda lagen.

Är det några lag eller personer som du gläds extra mycket åt i årets lokalfotboll?

Tråkigt att det inte gick hela vägen för Semberija då den kvicke Darvan Ayoub spelar där. Roligt att Guldheden hamna på kvalplats men tråkigt att det inte gick så bra för de under kvalet. Anledningen till att jag följer de är deras mittfältsmotor Nicholas Kakonge som är en vän till mig, kul att det gått bra för honom i år.

Till sist, hur ser din fotbollsframtid ut?

Helt ärligt så vet jag inte än utan kommer få bestämma mig under uppehållet. Som jag nämnde tidigare så har det inte blivit mycket träning för mig det senaste pga jobb och familj. Är man med och bidrar med endast en träning i månaden så känns det inte lönt. Så vi får helt enkelt se hur det blir inför nästa år men jag hoppas självklart att man fortfarande är med på planen.

Stort tack!

Jag vill passa på och tacka bloggen för allt arbete som lagts ner under detta år. Grymt kul att bloggen finns och jag hoppas att den fortsätter att finnas!

________________________________________

Vi kör vidare med Syrianska/Arameiskas Yildirim:

Säsongen 2018 är avslutad. Hur skulle du sammanfatta er insats?

Vår säsong har vart en riktig berg- och dalbana i år. Väldigt svaga matcher men också väldigt bra matcher. Vi hade som mål att ligga lite högre upp, men det har vart en säsong som har kantats av en del problem.

När du tittar på sluttabellen är det några lag du tycker överraskat, positivt eller negativt?

Man visste på förhand att Sveakurd var favoriter, tycker ändå Gamlestaden gjorde en grym säsong som höll liv i serien så länge. Trodde mer på Surte i år.

Hur ser du på sin egen insats den här säsongen?

Haha, en del del sträckta baksidor under säsongen. Jag får la säga att det inte var långt ifrån underkänt.

Är det någon medspelare som du tycker ska ha extra beröm?

Gillar inte att berömma enskilda spelare, men det var en del som gjorde en grym säsong , som var på nästan alla träning och matchen som gav 100%.

Finns det några lag eller enskilda spelare som du imponerats extra mycket av?

Tycker att Tobbe bui gjorde en grym säsong.

Om du får välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken skulle det bli då?

Det är inte många matcher men om jag måste välja en så är det matchen mot Gamlestaden. Vi saknade en hel del spelare , men spelarna som var där gjorde en grym insats, kämpade som fan!

Det har tyvärr varit mycket stök i årets lokalfotboll, med avbrutna matcher, domare som attackeras och lag som fuskar. Hur ska vi få bukt med detta?

Det är tråkigt att detta ska hända , de finns många förslag på hur detta problem ska lösas. Men det blir svår, men jag hoppas att detta ska lösas.

Är det några lag eller personer som du gläds extra mycket åt i årets lokalfotboll?

Jag blev glad över Gårda BK , de har en fantastisk ung trupp och de levererar .

Till sist, hur ser din fotbollsframtid ut?

Nu är det bara att släppa fotbollen och ta det lugnt , så får vi se senare i mitten av november vad det blir.

Stort tack!

_____________________________________________________

Vi avslutar med TIF:s Blank:

Säsongen 2018 är avslutad. Hur skulle du sammanfatta er insats?

Jag tycker vi gör en mindre bra säsong, för när allt faller på plats så är vi bättre än tabellen visar. Vi har haft lite otur vissa matcher där jag tycker att vi ska ta poäng, men målen har uteblivit och det känns trist. Mycket handlar om närvaro på träningar, och tyvärr är det ibland svårt för alla att få ihop det och hinna.

När du tittar på sluttabellen är det några lag du tycker överraskat, positivt eller negativt?

Det är min första säsong i Tollered och hade inte så bra koll på lagen vi mötte. Fokuserar mer på min egen och lagets insats. Vill dock ge lag som Partille beröm, som trots att de redan åkt ur serien kommer till spel på Spinnarvallen med endast nio man, och inget skit eller klagomål mot något, det tycker jag är stort. Hatten av även till Real Maskin som gör samma sak när vi möter dem sent på säsongen.

Hur ser du på sin egen insats som tränare i år? Några taktiska genidrag eller matchavgörande byten?

Jag har agerat spelande assisterande tränare, tillsammans med Fredrik Persson, i årets upplaga av Tollered och det samarbetet har fungerat kanon. Jag har överlämnat genidragen till Fredrik under matcher.

Är det någon i truppen som du tycker ska ha extra beröm?

Hela laget ska ha beröm, vi ställer upp för varandra och har skoj ihop. Men ska jag peka på några så är det Daniel Edgren tillsammans med Per Sjöström ska ha extra beröm för att de alltid ger 100% och är bra. Vill även ge ett beröm till de spelarna som alltid är på träning och ställer upp.

Finns det några lag eller enskilda spelare som du imponerats extra mycket av?

Jag var imponerade av Bjurslätt i första matchen mot dem, där jag tycker att de gör en riktigt bra insats. Jag har inte superbra koll på motståndare i stort, men ett stort grattis till Tobias Bui, som vinner skytteligan på fina 31 mål, känns skönt att han inte lyckades göra något mot oss…

Om du får välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken skulle det bli då?

Oj svårt, tror det får bli de sista tre matcherna på säsongen när vi ändrar spelsystem, och går obesegrade efter det. Glädjen kom tillbaka i laget och vi spelade bättre.

Det har tyvärr varit mycket stök i årets lokalfotboll, med avbrutna matcher, domare som attackeras och lag som fuskar. Hur ska vi få bukt med detta?

Ja, tyvärr har det varit det, och jag tror på nolltolerans. Fotboll är en idrott, där känslor är inblandade, men det får aldrig gå så långt som man läst om alltför ofta denna säsong. Förbundet måste gå in tuffare och visa att det inte accepteras. Jag hyser stor respekt för domare som ändå ställer upp, tror dock det vore bra om förbundet skulle diskutera om det inte skulle behövas flera domare på matcherna även i division 6.

Är det några lag eller personer som du gläds extra mycket åt i årets lokalfotboll?

Tycker det är roligt med Gårda, som jag under min tid i Floda Boif, tycker spelar en rolig och bra fotboll. Kul att de går upp. Även grattis till Lekstorp som vinner 7A och förhoppningsvis kan det bli några matcher mot dem nästa säsong.

Självklart också ett stort grattis till Floda/Tollereds damer som vinner serien! Riktigt roligt!

Till sist, hur ser din fotbollsframtid ut?

Vi får se lite…håller det hemligt ett tag till.

Stort tack!

Bloggen får tillägga att det inte längre är någon hemlighet hur Blanks fotbollsframtid ser ut då han i dagarna presenterades som huvudtränare i TIF 2019. Fredrik Persson lämnar dock för att ta över Floda BoIF.

 

Bloggen tackar självklart, Christofer, Sarkhobon, Gabriel och Alexander för att de tog sig tid.  

 

/Rasta