Idag dök förbundets förslag till seriesammansättningen för 2019 upp! 

Så här ser det ut:

 

4A

FC Komarken 

Guldhedens IK

Kode IF

Kortedala IF

Lerums IS (ner från division 3)

Lunden Överås BK

Nol IK

Sandarna BK (upp från division 5)

FK Kozara (ner från division 3)

SKIF Semberija

Stenkullen GoIK

United Africa FC

 

4B

Askims IK (ner från division 3)

Eriksbergs IF

Göteborgs FF

IF Mölndal Fotboll

IFK Björkö

IK Zenith (upp från division 5)

KF Velebit

Kärra KIF

Mölnlycke IF

Mölnlycke-Sjövalla IS FK

Älvsborg FF (ner från division 3)

Öckerö IF

Om vi börjar med 4A så var det ganska väntat att både Kozara och Lerum (som bägge åkte ur trean) hamnade där. Både geografiskt men även historiskt (iallafall för Kozara, det var ju ett tag sen Lerum var nere i fyran). Nya i 4A är även Sandarna BK (som vann 5B). Den känns väl spontant inte så klockren då SBK lirar på Gröna Vallen i Majorna och 4B-laget GFF återfinns på närliggande Majvallen. Problemet är självklart att det inte finns någon given kandidat att byta med. IK Zenith (som vann 5A återfinns i 4B och det känns rimligt (även fast de varit ett ”A”-lag). Geografiskt finns både Björkö och Öckerö i 4B men även Kärra KIF och Hisinge-lagen Eriksberg och Velebit. I 4B hamnade även Askim och Älvsborg, som båda åkte ur trean och spelade i 4B senaste de lirade lokalfotboll.  

Ganska väntat i fyrorna där Sandarnas placering inte känns optimal men det saknas ett bra alternativ. 

 

5A

Angered MBIK

Björndammens BK

Finlandia/Pallo AIF (ner från division 4)

Floda BoIF (ner från division 4)

Hönö IS

IF Vardar/Makedonija (upp från division 6)

Partille IF FK

Romelanda UF

Sveakurd FC (upp från division 6)

Utbynäs SK

Ytterby IS

Älvängens IK

 

5B

Balltorps FF

Donsö IS (ner från division 4)

FC Heden

FC Linné (upp från division 6)

Fässbergs IF (upp från division 6)

Hovås Billdal IF

Härryda IF

IF Warta

IF Väster

Kungsladugårds BK

Näsets SK

FC Bosona/Mossens BK

Även ganska väntat i femmorna där uppflyttade Vardar och Sveakurd hamnade i 5A medan FC Linné och Fässberg placerades i 5B. När det gäller de nedflyttade lagen så hamnade Finlandia Pallo AIF och Floda i 5A och Donsö i 5B. Dessutom så återfinns vinnaren i kvalet (Mossen eller Bosona) i 5B. Det lutar ju åt Mossens BK (som har 3-0 från första matchen) och då känns det ju rimligt då de spelade i 5B i år. Det enda som går att anmärka här är att Finlandia spelade i 5B senaste de var nere (2017). Frågan är ju då vilket lag de ska byta med i så fall? Skulle Bosona vända mot Mossen så borde ju Bosona flyttas över till 5A (där de spelade i år) och då kan Finlandia återvända till 5B.

 

6A

Bergsjö IF

Bergums IF (ner från division 5)

Bjurslätts IF 

Diseröd SK (från 6D)

Gamlestaden FF

Götaholm BK

Lekstorps IF (upp från division 7)

Nödinge SK (från 6D)

Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg

Tollereds IF

Vrångö IF (från 6C)

Öjersjö IF (ner från division 5)

 

6B

Backatorp IF (från 6D)

Chalmers Studentkårs IS 

FC Bosona/Mossens BK

FC Härlanda

FTU

Göteborgs SIF

Hällesåkers IF

Inter Linné IF (upp från division 7)

Landala IF

Styrsö BK (ner från division 5)

Surte IS FK (från 6A)

Västkurd BK (från 6D)

 

6C

Azalea BK 

BK Skottfint (upp från division 7)

Fröjdens FK

Hisingen FC (från 6D)

Hälsö BK (från 6D)

Järnbrotts IF (upp från division 7)

Neutrala IF (från 6D)

SK Argo/Masthuggets BK

Slottsskogen/Godhem IF

Solängens BK (från 6B)

Tynnered FC

Önnereds IK

Inte oväntat blev det en massa förändringar i sexorna då det ska ändras från fyra sexor till tre sexor inför nästa säsong. Om vi börjar med 6A så har de fått behålla sin stomme med lag från östra Göteborg. Bergum och Öjersjö som åkte ner från femman är gamla 6A-lag och de passar även in geografiskt. 6A har även fått Diseröd och Nödinge från 6D (som alltså inte längre finns). Det finns ett par frågetecken och Vrångö IF är väl det största. Det blir långa resor för bland annat Tollered och Lekstorp men även Diseröd och Nödinge. Självklart även långa resor för VIF som brukar höra till 6C. Möjligen har förbundet en tanke med att placera ut de tre skärgårdslagen i varsin sexa men det känns inte logiskt alls att sätta VIF i 6A och dessutom blåsa Styrsö och Vrångö på ett köttigt derby. Sen återfinns fortfarande Bjurslätts IF (som spelar på Bravida) i 6A vilket är konstigt. BIF har önskemål att spela i 6A men förbundet har ju ett val att inte tillgodose det. 

Även 6B spretar lite och där återfinns bland annat Styrsö. Känslan är att Styrsö och Vrångö borde tillhöra samma serie och rent geografiskt borde det vara 6C. Annars håller sig 6B ganska centralt med undantag för Surte som flyttades från 6A. Med tanke på att de närmaste två lagen (Diseröd och Nödinge) återfinns i 6A så är det lite märkligt att Surte hamnade i 6B. Nu lutar det ju också åt att FC Bosona åker ner i sexan och då hamnar i 6B. Möjligen har förbundet en tanke när det blir klart men lite märkligt då de delar plan med 6A-lagen Götaholm och Gamlestaden

6C spretar också ganska mycket och där hamnade bland annat Hälsö BK från norra skärgården. Med tanke på att merparten av 6C-lagen finns i västra Göteborg är det märkligt att det ö-laget som är längst bort från just de delarna hamnar där. 

Det är inte lätt och självklart och detta är bara första förslaget och en gissning är att det kommer bli en hel del ändringar. 

 

7A

Bosna IF (ner från division 6)

Croatia Göteborg

Fotö GoIF (ner från division 6)

Geesguud UF

Gothenburg Celtic FC

Gunnared KIF

Lövet/Johannebergs IF

Partille IF SC (ner från division 6)

Real Maskin BK (ner från division 6)

Santos Cruz Azul IF

 

7B

BK S:T Jakob (ner från division 6)

Elisedals IS

Göteborgs City FF (ner från division 6)

Högaborg Kärralunds FC

IFK Hindås

Knippla IK (ner från division 6)

Menisken IF

Rambergets SK

SjövallaFK-Mölnlycke IS (ner från division 6)

 

7C

AIF Göteborg (ner från division 6)

Hermansby IF (från 7A)

Hjuviks AIK (från 7B)

Kareby IS (från 7A)

Lundby IF (NYA)

Pushers BK (ner från division 6)

Rödbo IF (från 7A)

Solväders FC (från 7B)

Ösets BK (ner från division 6)

Många ändringar i sjuan också då det blir tre sjuor istället för två.

7A spretar en del med lag både från östra Göteborg, Hisingen, centrum och norra skärgården. Även här har förbundet delat på skärgårdslagen då Fotö är i 7A och Knippla i 7B. Dessutom är Hjuvik (som är det laget närmast norra skärgården) i 7C. 7B är väldigt centralt med fem lag som spelar på Heden och möjligen hade Celtic från 7A kunnat hamna där också så hade alla Heden-lagen spelat i samma sjua. I nya 7C hamnade alla tre 6C-lagen från Majorna och även de nordligaste lagen (Kareby, Hermansby och Rödbo). Kul också att Lundby IF är tillbaka! 

 

Som sagt bara första förslaget och det lär nog bli en del ändringar.

 

/Rasta