Vi kör vidare med fler intervjuer från 6B-säsongen!

 

Niklas Järlström (Göteborgs City FF), Johan Gunnarsson (Hällesåker IF), Viktor Ohlsson (Landala IF) och GSIF:s Victor Jansson:

 

Vi börjar med Citys tränare Järlström:

Säsongen 2018 är avslutad. Hur skulle du sammanfatta er insats?

Ja, man hade ju önskat en bättre placering så klart. Vi hade sett oss lite högre upp i tabellen men tyvärr så blev det så här. Vi har haft spelare till och från på matcherna och det har gjort att vi varit väldigt ojämna. Vi har spelat bra mot topplagen men presterat sämre mot lagen under halvan av serien. Vi tappade några spelare efter semestern som tillhörde basen i truppen och det var inte positivt sen så fick vi bra tillskott i slutet av säsongen men tyvärr försent. Vi avsluta väldigt bra och känsla är om vi hade fått behålla de som vi blev av med och fått de nya tidigare så hade vi hamnat mycket högre upp, tyvärr så ramlar vi ur. Får vi behålla de vi har nu och några tillskott till så är vi definitivt ett lag i 6:an och inte 7:an.

När du tittar på sluttabellen är det några lag du tycker överraskat, positivt eller negativt?

Härlanda överraskade tyckte jag. Vi spela jämnt mot de båda och hur de hamna där uppe tycker ja är konstigt så verkligen överraskad av de. Negativt får jag nog säga Hällesåker. Trodde de skulle komma bland de två första.

Hur ser du på sin egen insats som tränare i år? Några taktiska genidrag eller matchavgörande byten?

Hade en önskan att spela lite mer offensiv spelstil men vi hade inte material till det så det var synd. Tycker att vi fick till försvarsspelet väldigt bra mot slutet, något vi jobbat på och pratat om hela säsongen, detta gjorde att vi fick igång vårt anfallspel i slutet med. Tycker att jag gjorde så gott jag gjorde med laget men är ju besviken på sig själv så klart när vi åker ur, nederlag så klart.

Är det någon i truppen som du tycker ska ha extra beröm?

Levin tycker jag, vår ex-kapten som drog tyvärr efter semestern. I den andra delen av säsongen tycker jag Palmi.

Finns det några lag eller enskilda spelare som du imponerats extra mycket av?

Nej inte direkt. Kanske Fässberg, stabila hela säsongen.

Om du får välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken skulle det bli då?

Slutet på säsongen. 9 poäng av 12 möjliga och vi spelar riktigt bra och glädje i laget samt positivt go.

Det har tyvärr varit mycket stök i årets lokalfotboll, med avbrutna matcher, domare som attackeras och lag som fuskar. Hur ska vi få bukt med detta?

Vi måste jobba stenhårt med detta och prata med varandra, lagen tillsammans. Domarna kommer ner och ställer upp och dömer vilket inte är lätt. De är inte världsmästare men det är inte vi heller, måste jobba ihop för att få bort detta. Det skall vara positivt ute på planen och vid sidan av den. Det skall ge energi att spela fotboll och vara skoj när man går från matchen inte ta energi och känna sig helt tom. De som inte sköter sig bort med de. Uteslut de direkt. Bråk och slagsmål är inget som tillhör fotbollen. Det skall vara skoj detta. Det är nästan så att man överväger och sluta helt med fotboll för att det är så trist med all skit som är runt det, bara bråk varje match. Tag ta i det i varje lag, börja där.

Är det några lag eller personer som du gläds extra mycket åt i årets lokalfotboll?

Jonsereds höst glädje mycket, bra jobbat!

Till sist, hur ser din fotbollsframtid ut?

Vet inte än. Vi får se.

Stort tack!

_____________________________________________________

Vi fortsätter med Hällesåkers målmaskin Gunnarsson:

Säsongen 2018 är avslutad. Hur skulle du sammanfatta er insats?

En femteplats känns rimlig sett till säsongen i sin helhet. En kalasstart tog oss upp i serieledning en bra bit in på vårsäsongen men en trög avslutning innan uppehållet mynnade ut i att vi tappade kontakt med övriga topplag under hösten. Med tanke på den fina säsongsinledningen så är man ju lite besviken att vi inte kunde hänga på i toppen lite längre. Vi har dock gjort några riktigt bra insatser under året men vi hade behövt prestera på en jämnare nivå.

När du tittar på sluttabellen är det några lag du tycker överraskat, positivt eller negativt?

Det kändes väntat att Fässberg skulle spela hem serien även om det blev på målsnöret och att vi påverkade utgången av tabellen in i det sista. Jag trodde dock att FTU skulle vara med i den absoluta slutspurten med tanke på hur bra de var i båda våra möten.

Hur ser du på sin egen insats den här säsongen?

Den har varit lite upp och ner och det finns självfallet bitar som inte fallit på plats hela säsongen medans andra delar har stämt bra. På det stora hela har det ändå känts bra.

Är det någon medspelare som du tycker ska ha extra beröm?

Jag tycker att Hampus Ericsson har varit väldigt bra, en spelare med fart och fläkt och som är bra både offensivt och defensivt.

Finns det några lag eller enskilda spelare som du imponerats extra mycket av?

Som jag nämnt tidigare tycker jag att Jacob Nilsson i GSIF är en rörlig spelare som skapar mycket på egen hand. Anton Wall i FC Härlanda är en spelare jag imponerades utav i våran sista match, en passningssäker mittfältare som styrde spelet fint.

Om du får välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken skulle det bli då?

Det får ju bli sista matchen som vi vinner mot Härlanda som hade seriesegern i egna händer. Vi hade bestämt oss för att något annat lag inte skulle få fira serieseger på våran hemmaplan. Vi hade ju dessförinnan tagit en poäng mot Fässberg vilket bäddade för att Härlanda ledde serien inför vårat möte.

Det har tyvärr varit mycket stök i årets lokalfotboll, med avbrutna matcher, domare som attackeras och lag som fuskar. Hur ska vi få bukt med detta?

Vi har varit förskonade från detta i 6B, det har varit en bra stämning mellan spelare, ledare och domare i våra matcher. Det som har hänt med hot och påhopp på domare är fullständigt oacceptabelt och det finns ingenting som ursäktar ett sådant beteende. Sådant får bara inte hända och ska bara bort från sporten. Skönt att se och höra från spelare, ledare och föreningar inom lokalfotbollen att man fördömer och tar kraftigt avstånd från detta. Vad beträffar lag som spelar med otillåtna spelare har jag förstått att det är ett problem som går långt tillbaka i tiden och som givetvis är bedrövligt och ska rendera i att man utesluts från serien.

Är det några lag eller personer som du gläds extra mycket åt i årets lokalfotboll?

Känns spontant helt rätt att Fässberg tar steget upp i 5:an med den ungdomsverksamheten och målmedvetenheten som den föreningen verkar ha. Stort grattis!

Till sist, hur ser din fotbollsframtid ut?

I nuläget är den lite oviss då tiden kommer att bli knapp för mig men jag hoppas givetvis att jag ska kunna köra på som vanligt. Först och främst blir det ett välbehövligt uppehåll.

Stort tack!

_______________________________________________

Dags för Landalas tränare Ohlsson:

Säsongen 2018 är avslutad. Hur skulle du sammanfatta er insats?

Överlag bra, jag hade givetvis hoppats att vi skulle kunna ge Fässberg en ordentlig match men vi kom inte alls upp i nivå i dessa matcher. Sista matchen skämmer vi ut oss, och vi kryssar lite för mycket. Fyra poäng mot tvåan, femman och sexan samt två poäng mot fyran är inget man skojar bort.

När du tittar på sluttabellen är det några lag du tycker överraskat, positivt eller negativt?

FTU trodde jag efter matchen i våras skulle vara med och tampas i toppen, att sluta fyra är givetvis inte dåligt men de har kapacitet att vinna serien.

Hur ser du på sin egen insats som tränare i år? Några taktiska genidrag eller matchavgörande byten?

Haha ja utvärdera mig själv alltså… Tycker jag har satt min prägel på hur vi spelar, och det ska bli riktigt spännande att slipa på detaljer till jubileumsåret 2019. Blir att sätta sig vid ritbordet efter Johannebergscupen och skissa på upplägget. Får väl slänga in en känga till mig själv i hur vi ställer upp mot Fässberg hemma där jag enbart försöker spela motståndarna istället för att spela vårt spel. Nog för att vi gjorde det hyfsat men vi var tvungna att vinna och det lag jag mönstrade i första var för defensivt balanserat för att hota framåt.

Är det någon i truppen som du tycker ska ha extra beröm?

Finns många och jag är en stark förespråkare av kollektivet men visst finns det ett par spelare som stuckit ut. Erik på sin mittback, Farres nytändning, Rasmus tvåvägsspel och Emil i målet för att nämna några.

Finns det några lag eller enskilda spelare som du imponerats extra mycket av?

Kinnander i Fässberg, Oguzhan i FTU och framförallt måltjuven Gunnarsson. Den känslan för att hitta ytor och målchanser går inte av för hackor.

Om du får välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken skulle det bli då?

1-0 segern mot Hällesåker på tillfälliga hemmaborgen Bravida. Vi följer vår matchplan rakt igenom och kan avgöra med ett sent mål.

Det har tyvärr varit mycket stök i årets lokalfotboll, med avbrutna matcher, domare som attackeras och lag som fuskar. Hur ska vi få bukt med detta?

Det finns väl egentligen bara en fråga att ställa sig här: varför spelar jag fotboll på den nivån jag gör? Jag tror få kan titta sig i spegeln och säga att de gör det för att inom kort bli professionell spelare. Visst vill vi alla vinna och de flesta av oss hatar säkert att förlora, men när vi gör det måste vi ställa oss frågan varför? Ja, förmodligen för att motståndarna gjorde fler mål, och ja, visst kan det skett på en feldömd straff sekvensen efter att vi skulle haft årets mest solklara själva. Så är livet, det är bara att bita ihop och komma igen. Jag tror och hoppas att vi i vår serie har klarat oss ganska väl från fusk från föreningarna (min uppfattning är att det är den trevligaste säsongen under mina alla år i lokalfotbollen). Lösningen på det måste tyvärr vara riktigt hårt från förbundets sida. Poängavdrag eller uteslutning vid upprepade händelser. Tycker att Västkurd är på god väg med lösningar på dessa problem. Utöver föreningarnas ansvar tror jag starkt på en digital lösning knuten till Fogis, detta kan omöjligtvis vara ett problem bara Göteborg drabbas av.

Är det några lag eller personer som du gläds extra mycket åt i årets lokalfotboll?

Många ljuspunkter i år! Skönt att Mossen åtminstone löste tiondeplatsen och får chansen att klara sig kvar i femman, om inte väntar ytterligare derbyn nästa år. Moderföreningen Dalens avancemang till trean, Guldhedens fina säsong och Virgos imponerande insatser i trean. Hoppas på derbyn på Mossens nästa år mellan Dalen och Virgo! Gläds med Tobias i Heden att de löste fortsatt kontrakt och att vi slipper möta dem nästa år 😉.
Till sist, hur ser din fotbollsframtid ut?
Jag har kritat på för ett år till, så jag hoppas på en riktigt rolig säsong på och utanför planen. Mycket förberedelser för 100-års jubileet!

Stort tack!

Tack för ett fantastisk arbete under säsongen, lokalfotbollen blir extremt mycket roligare att följa tack vare ditt arbete!

______________________________________________

Vi avslutar med GSIF:s Jansson:

Säsongen 2018 är avslutad. Hur skulle du sammanfatta er insats?

Blev väl inte riktigt som vi hoppats, målet var ju inför säsongen att vara med och störa upp i toppen, precis som tidigare säsonger, men i år ville det sig tyävrr inte. Vi gör dock en fullt godkänd höst och spelar upp oss till en 6:e plats vilket var skönt då risken för att hamna på negativ kvalplats hela tiden fanns i bakhuvudet de sista matcherna.

När du tittar på sluttabellen är det några lag du tycker överraskat, positivt eller negativt?

På det stora hela var väl tabellen rätt väntad, största överraskningen är väl Landala sett till vad man kanske trodde innan säsongen, men de har ju definitivt fått ihop det denna säsongen, bara att lyfta på hatten.

Hur ser du på sin egen insats den här säsongen?

Mer bu än bä!

Är det någon medspelare som du tycker ska ha extra beröm?

Sett över hela säsongen så får jag nog lyfta fram mittbacks-Anders som var ny för i år. Knappt missat en träning eller match på hela året och efter en bra vår så växlade han upp och har gjorde en riktigt bra höst. Stenhård härförare längst bak som måste ha vunnit flest nickdueller i hela serien.

Finns det några lag eller enskilda spelare som du imponerats extra mycket av?

Givetvis imponerande av Hällsåkers målmaskin Gunnarsson att smälla in 35 baljor och Fässberg som känns värdiga vinnare av serien, har varit väldigt svårspelade när vi mött dem, kommer nog gå bra för dem i 5:an nästa år också.

Om du får välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken skulle det bli då?

Då jag själv missade sista matchen då vi slog S:T Jakob med 5-2, såg till att undvika kvalplatsen så får det bli höstmötet mot FTU. Efter många om och men så stod vi där med 11 ½ gubbe och inledde uppladdningen med att byta om på verandan på klubbhuset vid Krokängsplan då vi inte kom in i omklädningsrummen. Vi inleder matchen med 1-0 i baken efter en minut och där och då känner man att detta blir en tung dag. Vi rycker dock upp oss och gör 1-1 för att sedan låta FTU ta ledningen ännu en gång. Vi vänder dock på steken med två snabba mål och under matchens sista 10 minuter får vår ½-gubbe (egentligen skadad) även göra ett inhopp och kriga efter bästa förmåga på topp. Då vi fortfarande inte hade något omklädningsrum efter matchen beger sig ca åtta av oss hem till en i laget och duschar i hans lilla 1:a för att sedan käka pizza och lirka i oss några kalla.

Det har tyvärr varit mycket stök i årets lokalfotboll, med avbrutna matcher, domare som attackeras och lag som fuskar. Hur ska vi få bukt med detta?

Vi har haft ”turen” och varit förskonade från massa stök denna säsong. Överlag måste jag säga att det har varit väldigt bra stämning med rätt typ av gnabb på planen under våra matcher, vilket också kan vara viktigt att lyfta fram då det varit mycket negativt kring lokalfotbollen det senaste. Annars tror jag att, förutom att förbundet måste ta krafttag kring detta, så måste varje lag och spelare ta sitt ansvar, har man inte tillräcklig respekt för domare och motspelare för att kunna bete sig, då ska man heller inte få spela. Där kan klubbarna göra sitt långt innan förbundet ska behöva bli inblandat och dela ut avstängningar.

Till sist, hur ser din fotbollsframtid ut?

Kör på som vanligt, än finns det en del kvar att kräma ur, samt en viss revanchlusta efter årets lite sämre säsong.

 

Bloggen tackar självklart Niklas, JohanViktor och Victor för att de tog sig tid!

 

/Rasta