Sammanfattningarna fortsätter och vi har kommit fram till 6C!

För den som är intresserade över hur bloggen tippade inför säsongen så hittas det HÄR.

 

1. FC LINNÉ 82-24 +58 49p

FC Linné var uppe och vände i division 4 men åkte sen ur två år i rad och var tillbaka i sexan inför den här säsongen. Bloggen trodde på en stabil topplacering men inte serieseger. Den rutinerade truppen fick dock in lite yngre blod med Teodor Sandklef (född 1997) i spetsen och även en riktigt stabil målvakt i Wamid Khorshed. Laget såg riktigt bra ut under våren och det blev tio raka segrar innan första förlusten kom (1-2 mot Fröjden). Förutom storvinsterna mot Argo (9-0) så var det ganska tighta matcher men Linné var ytterst svåra att göra mål på och släppte bara tio mål på tio matcher under våren. Ofta slutade segermarginalen med 2-3 bollar. Laget hade ett sexpoängsförsprång inför uppehållet och de släppte aldrig det under hösten. Under hösten skruvande dock laget upp målproduktionen lite och det blev både 6-1 (mot AIF) och 7-1 (mot både SG och Tynnered). Efter att pigga nykomlingen Tynnered tappat formen var det Önnered som blev det jagande laget. Ett kryss mot Vrångö (1-1) för Linné gjorde ändå att laget inte riktigt kunde skaka av sig ÖIK. När lagen möttes ett par omgångar från slutet hade Linné chansen att spela hem guldet men de plockade fram guldhattarna, guldtröjorna och ölflaken lite för tidigt. I en svängig match vann Önnered med 5-4 och serien levde upp lite. FC Linné missade dock inte sin andra matchboll även om SK Argo stod emot i dryga timmen i derbyt på Gröna Vallen. 4-0 blev det iallafall till slut och Linné hade vunnit 6C! I den sista matchen blev det dock förlust igen mot Fröjden. Linné var utan tvekan seriens bästa lag där Nikola Kocev styrde backlinjen, Andreas  Palmquist dominerade mitten, Sandklef gjorde lite som han ville offensivt och Robert Lundström vann 6C:s skytteliga med sina 27 mål. Laget var även bäst offensivt med sina 82 mål och även bäst defensivt med 24 insläppta.

 

2. ÖNNEREDS IK 62-30 +32 47p

ÖIK var faktiskt topptippade av bloggen inför säsongen men även om det till slut bara skiljde två poäng upp till segrande Linné så kändes det väl aldrig riktig nära. Inför säsongen hade laget iallafall fått in ruinerande tränaren Lasse Andersson från Dalen/KFF och 5-6 matcher in på säsongen dök även klassiske lokalfotbollsanfallaren Olof Möller upp och han slutade på fina 15 mål (bäst i ÖIK) och blev den målskytt som laget kanske saknat de senaste säsongerna. ÖIK inledde säsongen med tre raka segrar men utan att imponera. Visserligen 2-1 mot tuffa Fröjden men sen uddamålssegrar mot både AIF och Pushers som till slut åkte ur 6C. Laget hade sen en svacka (säsongens enda) som i slutändan förstörde guldchanserna. Efter 2-2 mot Vrångö kom en oväntad 2-4 förlust mot bottenlaget Öset. Visserligen blev det 3-2 mot SG efter en fin vändning sista sju men det blev förluster mot både Azalea (0-1) och blivande seriesegrarna FC Linné (2-5). Vändningen kom dock redan matchen efter mot överraskningen Tynnered där ÖIK vann med 4-2. Våren avslutade med 8-2Argo och revansch på Fröjden (3-0). Laget var trea inför omstarten och det blev en riktigt starkt höst där laget faktiskt gick obesegrade! Enda poängförlusten kom mot Vrångö (2-2) och laget avslutade med sex raka segrar mot bland annat Azalea (3-1), Tynnered (2-1) och även mot FC Linné (5-4). Segern mot Linné gav lite spänning i toppen men serien avgjorde i omgången efter. En riktigt stark säsong av Önnered där svackan i mitten av våren gjorde att de började närma sig Linné för sent. Serieindelningen för sexorna 2019 är inte klar men ÖIK lär nog få räkna med att vara topptippade även nästa år om de får behålla sina trupp.

 

3. FRÖJDENS FK 79-36 +43 42p

Fröjden har etablerad sig fint i sexan och bloggen trodde att det glada gänget skulle ta ännu ett steg i sin utveckling och förbättra sin sjätteplacering från 2017. Efter en ganska skakig och ojämn vår såg det dock ut som laget skulle hamna i mitten av tabellen igen. Det blev förlust mot Önnered (1-2) direkt i premiären men sen krossades Argo med 10-0 innan laget själva släppte åtta mot Tynnered (4-8) i matchen efter! Visst hittade laget lite rytm i mitten av våren med tre raka segrar och en hel del mål framåt. Innan sommaren blev det dock förlust mot Azalea (0-1) innan höjdpunkten när laget besegrade blivande seriesegrarna Linné (2-1). Våren avslutades dock med 0-3 mot Önnered och Fröjden var femma inför uppehållet, hela 12 poäng efter ledande Linné. Hösten inleddes också skakigt då Argo fick revansch och vann på Gröna Vallen med 3-1. Fröjden knöt dock näven och avslutade serien på ett imponerande sätt med åtta raka segrar! Både Tynnered och Öset krossades med 9-2 och det blev seger igen mot FC Linné (4-2 i sista matchen). Det saknas lite jämnhet annars är Fröjden ett givet topplag. Laget hade seriens hetaste anfallspar där Magnus Svantesson gjorde 22 mål och Naser Rahimi svarade för 21. Laget gjorde överlägset näst mest mål (79) efter Linné (82). Var även tillsammans med SG det enda 6C-laget som inte kryssade. Kan FFK undvika svackorna och hitta jämnheten till nästa säsong kan Darko Lipovacs gäng bli att räkna med ordentligt.

 

4. TYNNERED FC 57-69 -12 34p

Det ska erkännas att bloggen hade lite dålig koll inför säsongen och trodde väl inte att laget skulle ha med toppen att göra, särskilt då de klev upp som fyra från sjuan. Det dök dock upp en hel del bra spelare inför säsongen och lagom till premiären mot SK Argo blev Mohammed Ali Khan spelklar! Det blev också seger i premiären där just Ali Khan låg bakom det mesta med två mål och några assist i 5-2 segern. Segertåget rullade vidare och när laget ställdes i en tidig seriefinal mot FC Linné var Tynnered obesegrade med fem raka segrar och bland annat 8-4 mot Frödjen! Mot Linné tog det dock stopp (förlust 1-3) och innan sommaruppehållet hann laget även förlora mot Önnered, men vinna mot både Pushers, Vrångö och Argo. Inför omstarten var det Tynnered som var närmast ledande FC Linné, sex poäng bakom. Det blev dock en betydligt svagare höst där laget till slut halkade ner till en fjärdeplats. Efter en väntad seger mot Öset (7-2) fick Fröjden revansch när laget vann med hela 9-2 mot Tynnered. I matchen efter, mot SG, bröt domaren då han ansåg att stämningen på planen var för dålig och förbundet beslutade senare att ge båda lagen en 0-3 förlust. Eländet fortsatte med 1-1 mot AIF innan det blev 0-1 mot Azalea. Visst hittade Tynnered några segrar under hösten men avslutade med att åka ut med åtta man till till Vrångö för att undvika WO och uteslutning. Den matchen slutade 21-0 till Vrångö. En riktigt fin vår följdes alltså upp av svag höst där toppkänningen försvann. Men ändå en fin debutsäsong i sexan där Ali Khan blev målbäst med sina 16 strutar.

 

5. AZALEA BK 40-40 +0 32p

En ganska väntad placering för Azaleas nystartade seniorlag (som vann 7B direkt förra säsongen). Bloggen trodde väl i och för sig på en placering lite närmare toppen men en stabil debutsäsong i sexan för ABK. Laget startade dock ganska segt och hade lite problem med målskyttet. 0-2 i premiären mot AIF och 0-0 mot Pushers i matchen efter. Första målet kom mot Vrångö (1-1) och räckte till en poäng. Första segern kom mot Öset (2-1) efter ett sent segermål. Det gick dock fortsatt trögt med tre raka förluster i mitten av SG (2-1), Tynnered (2-3) och serieledarna FC Linné (3-1). ABK höjde sig innan sommaren med fina segrar mot både Önnered (1-0) och Fröjden (1-0) och det blev även tre poäng mot både Argo (5-1) och AIF (4-2). Den starka avslutningen gjorde att laget låg sexa inför uppehållet. När hösten kom hade Jan Juhlins mannar växt in 6C-kostymen lite till och inledde med att  besegra alla tre bottenlagen (AIF, Öset och Pushers). Det kom dock ett riktigt bottennapp när laget föll mot nykomlingskollegan Slottsskogen/Godhem med hela 1-7! Det blev även förluster mot topplagen Linné (1-5) och Önnered (1-3) och Fröjden (0-2). Trepoängare mot Tynnered (1-0), Argo (4-2) och i sista matchen mot Vrångö (4-2) gjorde dock att laget slutade femma. Säkert en lärorik säsong för det unga Azalea som säkert kan bli att räkna med ordentligt om de kan fila bort ojämnheten. Målskyttet var ett litet problem under säsongen och Frej Agelii blev bäste målskytt på blygsamma sex baljor. ABK:s egen säsongssammanfattning hittas HÄR.

 

6. SLOTTSSKOGEN/GODHEM IF 56-55 +1 27p

Slottsskogen/Godhem är ett av många lag som rasat genom seriesystemet och laget låg faktiskt i division 3 för tio år sedan. Efter en rad nedflyttningar så vände det till slut då SG klev upp från sjuan och tillbaka till division 6. Bloggen trodde nog att SG skulle få kämpa hårdare för kontraktet men laget gjorde det bra och hade till slut bra marginal ner till bottenstriden. SG blandade och gav en hel del under säsongen och hade tre segrar och tre förluster på sina sex första matcher. Laget rådde inte riktigt på topplagen Tynnered (2-4), FC Linné (1-3) eller Önnered (2-3) men avslutade med tre segrar på sina fyra sista. Bland annat en 6-2 utskåpning av SK Argo och revansch mot Pushers (som man torskade premiären mot) i sista matchen innan sommaren. Laget var fyra after våren men laget tappade några placeringar efter en svagare avslutning på säsongen. Det började dock bra med seger mot Vrångö och storseger mot Öset (10-1!). Sen kom en avbruten match mot Tynnered där förbundet till slut beslutade att båda lagen tilldömdes en 0-3 förlust. Sen svängde det rejält med först en till storseger (7-1 mot Azalea) men sen ett bottennapp mot FC Linné (1-7). SG avslutade sedan säsongen med fyra förluster till. Bland annat fick Argo revansch (2-6) och det blev även 1-3 mot jumbon AIF i sista matchen. En ganska ojämn säsong för SG som ändå visade att de är tillbaka i sexan med besked och truppen är ung och utvecklingsbar. Patrik Salomonsson blev bäste målskytt med sina 16 mål.   

 

7. SK ARGO 40-78 -38 25p

Efter en lite snurrig försäsong hade Argo fått in lite nya intressanta spelare inför premiären men det blev en jobbig start. 2-5 mot spelskickliga nykomlingarna Tynnered i första matchen och totalt mörker mot Fröjden där laget föll med 0-10 på dörrmattan på Heden 2. Argo knöt dock näven och svarade för en riktigt starkt period under mitten av vårsäsongen. AIF besegrades med 2-1Ruddalen och det blev 3-0 i derbyt mot Pushers. Det blev 3-3 borta mot Vrångö efter en makalös avslutning. Hemmalaget VIF hade matchen i en liten ask och ledde med 3-1 med fyra minuter kvar. Argo reducerade dock i 86:e och kvitterade i 89:e! Av bara farten vanns även derbyt mot Öset med 5-3 och Argo klättrade uppåt i tabellen. Pendeln svängde dock igen och Argo avslutade våren med fem raka förluster och bland annat 2-6 mot SG, 0-9 mot FC Linné, 2-8 mot Önnered. Den usla avslutningen gjorde att laget var indraget i bottenkampen och låg åtta inför omstarten. Hösten började dock på bästa sätt när laget fick revansch på Fröjden (3-1) och sen blev det 2-1 mot Arbetarnas IF efter ett sent segermål av gamle AIF-anfallaren Emilio Suarez Ardiles! Efter en onödig förlust mot Pushers, där Argo tappade en 2-1 ledning med en man mer, så kom det tre raka segrar som säkrade kontraktet. Först avgjorde rutinerade räven Magnus ”Maggan” Andersson både mot Vrångö (1-0) och mot Öset (2-1). Efter det kom en riktigt skön revansch mot SG där Argo bjöd tillbaka och vann med 6-2. Precis som på våren var dock avslutningen svag med tre raka förluster och bland annat 0-7 i sista matchen mot Önnered. Den lilla ljusglimten var väl att Argo höll 0-0 mot ett guldjagande FC Linné i en timme innan fyra mål trillade in. Argo gjorde dock det man skulle och tog sina poäng mot lagen bakom i tabellen där den enda förlusten kom mot Pushers. Laget kunde dock inte störa toppen där segern mot trean Fröjden var undantaget. Målskörden framåt var väl sådär och Maggan Andersson blev bäste målskytt med sina elva mål. Spelande tränaren Andersson skulle egentligen inte spelat alls men hoppade in när det krisade i backlinjen men klev sen upp i anfallet och blev alltså bäste målskytt. Defensivt var det katastrof och Argo släppte in 78 mål (alltså nästan fyra i snitt på match) och bara Ösets BK med sina 79 var sämre. Då ska det också tilläggas att Argos målvakt Robin Staaf var en av lagets bästa spelare. Argo gjorde ändå jobbet och nu väntar nya äventyr med Masthuggets BK

 

8. VRÅNGÖ IF 52-37 +15 20p

Ö-laget stod för ett inspirerat 2017 där laget slutade fyra i 6C. 2018 skulle dock bli betydligt tuffare där Vrångö inte kunde andas ut förrän en bra bit efter sista matchen. Starten var tuff poängmässigt då laget kryssade fyra av sina första sex matcher och förlorade de två andra. De hängde dock med bra mot de blivande topplagen FC Linné (0-2) och Önnered (2-2). I mitten av våren kom sen två viktiga segrar där laget först slog Fröjden med 4-0 för att sedan krossa AIF med hela 7-0 där ALLA målen kom innan paus! Avslutningen var dock svagare med en förlust och ännu ett kryss (1-1 mot Ösets BK). Vrångö var sjua inför sommaruppehållet men efter att SK Argo börjat piggt blev hösten en kamp för att hålla jagande Pushers bakom sig. Det blev hårt under hösten då laget fortsatte kryssa och föll i en jämn match mot Argo (0-1). Laget hade båda matcher kvar mot Pushers och det blev en svidande 1-4 förlust i första mötet och PBK knappade in. Vrångö smet dock emellan med en seger mot AIF (3-1) innan andra mötet med PBK slutade 1-1. Inför sista matchen riskerade dock VIF att åka ur då det bara skiljde två poäng ner till nian Pushers. Det blev dock en märkligt sista match då VIF tog emot topplaget Tynnered hemma på Klingkärr i en på pappret lurig match medan PBK mötte redan nedflyttade Öset. Tynnered fick dock bara ihop åtta man och VIF kunde vinna med osannolika 21-0 och slutade därmed åtta. Vrångö fick sen vänta in kvalet till division 3 och sen förbereda sig för ett kval mot de andra division 6-åttorna. Till blev det dock nytt kontrakt utan kval då SK Argos och Masthuggets BK:s kombinerade lag inför 2019 resulterade i en till plats. En liten notis är att Vrångö kryssade överlägset mest gånger med sina åtta oavgjorda matcher! Omar Alkordi vann för övrigt den interna skytteligan på åtta mål. 

 

9. PUSHERS BK 34-49 -15 18p

Gamla fina Pushers har levt farligt de senaste säsongerna men klamrat sig fast i sexan med näbbar och klor. En ”vanlig” säsong hade de gjort det även i år men nu blev det för tufft när fyra lag åkte ur. PBK kämpa dock på in i det sista. Inledningen var dock inledningen helt ok med seger mot SG (2-1) i premiären och kryss mot Azalea (0-0) i matchen efter. Pushers var sen med bra mot blivande topptrion Linné (1-4), Önnered (0-1) och Fröjden (2-4) men inga poäng och det blev även 0-3 mot Argo i derbyt på Gröna Vallen. I nästa derby blev det dock vinst (4-0 mot AIF) men våren slutade ändå dystert med tre raka förluster, bland annat 2-4 mot bottenkollegan Öset. Laget var nia när 6C tog sommarlov och Pushers skulle aldrig komma högre upp. Pushers var igen inblandade i många jämna matcher men utan poäng i början av hösten. Det blev dock 3-2 mot Argo efter en imponerande vändning med en man mindre. Laget som PBK jagade var Vrångö och då deras vårmatch blev flyttad så bjöd hösten på ett spännande dubbelmöte. PBK vann det första med 4-1 och tog in på VIF. Laget hade dock behövt vinna även den andra matchen men den slutade med ett kryss. Inför sista omgången skiljde det dock bara två poäng och PBK gjorde sitt när Öset besegrades med 4-0. Vrångö mötte dock ett mycket sargat Tynnered hemma på Klingkärr och vann med 21-0! Pushers fick till sist ge sig och spelar alltså division 7 nästa säsong. Joakim Jonsson blev bäste målskytt med sina nio mål.

 

10. ÖSETS BK 30-79 -49 12p

Öset var tillbaka i sexan men tog klivet upp som femma i sjuan efter att Järnbrotts tackat nej och det blev en tuff säsong. Poäng i premiären mot Vrångö (2-2) men sen fyra raka förluster där det dock bara rann iväg mot blivande seriesegrarna Linné (1-6). I matchen efter kom det dock en skrällseger mot Önnered (4-2)! Tyvärr kunde inte laget följa upp det då det blev förluster mot både Argo (3-5) och Fröjden (0-4). Våren avslutades dock lite bättre med fem poäng på de tre sista med bland annat viktiga 4-2 mot Pushers. Laget låg tio inför hösten och fick dessutom lite hjälp när Proletären drog sig. PFF:s enda seger kom nämligen mot just ÖBK vilket gjorde att de var enda laget som inte blev av med poäng. Detta hjälpte dock föga då hösten bestod av åtta förluster och endast en seger (2-0 mot AIF). Det rann också iväg ordentligt i flera matcher med bland annat 2-7 mot Tynnered, 1-10 mot SG och 2-9 mot Fröjden. Öset räckte inte till och fick återvända till sjuan. Florian Zuta var ÖBK:s överlägset bästa målskytt då han gjorde 14 av lagets 30 mål.

 

11. AIF GÖTEBORG 24-65 -41 9p

AIF var nykomlingar förra säsongen och höll sig precis på rätt sida strecket. Med fyra lag ur 2018 kändes det som laget skulle få det extremt svårt att lösa nytt kontrakt. Dessutom försvann en del tongivande spelare till bland annat nystartade Inter Linné IF. Det började dock bra med seger i premiären mot nykomlingen Azalea (2-1). Även om AIF var med hyfsat i många matcher efter det så blev det en tung vår. Lagets andra seger försvann då Proletären drog sig ur efter sommaren och det blev hela åtta förluster under våren och en bottenplacering inför uppehållet. Största förlusten kom mot Vrångö där laget släppte ALLA sju målen i den första halvleken! Hösten blev egentligen aldrig så spännande då AIF inledde med 1-6 mot Linné och 0-5 mot Önnered. Laget kryssade dock lite oväntat mot Tynnered (1-1) och i sista matchen kom höstens enda seger (3-1 mot SG). AIF höll helt enkelt inte och får börja om i sjuan. Laget gjord minst mål framåt (24) och Milan Kusovic blev bästa målskytt med sex mål.

 

12. PROLETÄREN FF UTGÅTT

Kom från 6B där de slogs mot FC Heden om seriesegern 2017 men föll på målsnöret. Tappade dock stora delar av truppen men spelade jämnt till en början men ju längre våren gick ju tyngre gick det. Laget avslutade våren med 0-13, 0-12 och en WO. Innan omstarten efter sommaren kom beskedet att PFF utgått.

 

/Rasta