Vi kör på med ett gäng 6C-intervjuer till:

Ibbe Maruvge (tränare Tynnered FC), Patrick Johansson (tränare Vrångö IF), Arthur Oresjö (Önnereds IK) och Florian Zuta (Ösets BK)!

 

Vi inleder med TFC:s Maruvge:

Säsongen 2018 är avslutad. Hur skulle du sammanfatta er insats?

Jag skulle vilja sammanfatta vår säsong som godkänd. Innan säsongen hade vi som mål att hålla oss kvar i division 6. Men lite sista-minuten värvningar gjorde att vi fick lite mer förhoppningar. Säsongen började bra, första halvan där vi fajtades i toppen. Men en svag höst gjorde att vi fick nöja oss med en fjärdeplats.

När du tittar på sluttabellen är det några lag du tycker överraskat, positivt eller negativt?

FC Linné blev jag riktigt imponerad av och slutade som seriesegrare. Azalea förväntade jag mig kanske lite mer av. Även Proletärerna trodde jag skulle fajtas i toppen, men efter en svag inledning så drog dom sig ur.

Hur ser du på sin egen insats som tränare i år? Några taktiska genidrag eller matchavgörande byten?

Jag har tyvärr inte varit med alla matcher då jag jobbar kväll. Men annars är jag nog nöjd med det jag kunnat tillföra. Spelarna i laget har gjort grovjobbet.

Är det någon i truppen som du tycker ska ha extra beröm?

Finns nog ingen enstaka spelare jag kan lyfta fram, utan alla i laget har bidragit med sin del.

Finns det några lag eller enskilda spelare som du imponerats extra mycket av?

Linné imponerades jag som sagt mycket av.

Om du får välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken skulle det bli då?

Om jag får välja ett ögonblick från säsongen så måste det vara sista omgången borta mot Vrångö. Endast 6 spelare på förmiddagen blev till slut 8. Blev 21 mål i baken. Tacksam för de som ställde upp, som gjorde att vi slapp lämna w.o. Bortsett från resultatet, så blev det en trevlig utflykt och god mottagande av Vrångö spelarna/ledarna/publik.

Det har tyvärr varit mycket stök i årets lokalfotboll, med avbrutna matcher, domare som attackeras och lag som fuskar. Hur ska vi få bukt med detta?

Enda sättet av få till bukt med detta skulle nog vara hårdare straff med tvångsnedflyttning samt böter för domarattacker. Även poängavdrag vid avbrutna matcher.

Är det några lag eller personer som du gläds extra mycket åt i årets lokalfotboll?

Frasse i Pushers, alltid lika trevlig att prata med när vi ses. Sen gläds jag med Linné som kom etta i serien.

Till sist, hur ser din fotbollsframtid ut?

Jag kommer fortsätta att stötta ungdomarna i Tynnered som vill spela fotboll. Finns inget roligare än fotbollen.

Stort tack!

Tack för i år!

_______________________________________________

Vi fortsätter med VIF:s Johansson:

Säsongen 2018 är avslutad. Hur skulle du sammanfatta er insats?

En lång säsong fylld av kryssmatcher. Från säsongen tar jag blanda annat med mig att vi varit en av seriens starkaste lag defensivt och att vi varit ett av de svåraste lagen för topplagen att plocka poäng på. Vi har i år tampats väldigt hårt med att vi varit kort om folk vilket inleddes redan i första träningsmatchen i år och som sedan har följt oss hela säsongen. Trots detta är jag väldigt glad att vi till sist löste kontraktet för 6:an även detta år samt nytt målrekord i och med vinsten med 21-0.

När du tittar på sluttabellen är det några lag du tycker överraskat, positivt eller negativt?

Tycker det ser ut lite som förväntat.

Hur ser du på sin egen insats som tränare i år? Några taktiska genidrag eller matchavgörande byten?

Första delen av säsongen är jag extremt självkritisk till då jag försökte införa 3-5-2 vilket efter några bollar bakåt och några förluster fick ändras på. Därefter har vi haft en stabil defensiv men när vår anfallare Omar försvann så försvann även större delen av vårt hot offensivt samt de målen man behöver för att vinna matcherna.

Är det någon i truppen som du tycker ska ha extra beröm?

De finns många som borde få en eloge för de engagemang och glöd som läggs kring föreningen och dess fortsatta existens. För att nämna några: Tobbe, Beach, Nilsson, Mjällby och framförallt Rasmus som flyttat och pendlat från Halmstad för att vi inte ska behöva lämna WO till vissa matcher. De är sådana människor som behövs inom föreningslivet.

Finns det några lag eller enskilda spelare som du imponerats extra mycket av?

Tycker det har varit många lag som hållit en god ton trots motgångar. Under 90 minuter har de varit tufft, trashtalk och fula dueller men när domaren blåser av så har man skakat hand och visat respekt för varandra. Precis så som jag tycker det ska vara inom fotboll.

Om du får välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken skulle det bli då?

Oj, det finns några stycken. Det jag får upp först just nu är när Mange gör sitt första mål på 10 år och Beach som får trycka in första baljan i Vrångötröjan. Sen kan jag fortfarande titta tillbaka på vinsten mot Fröjdens borta på Heden 2 efter en del tunga motgångar då vi spelar ut dom och vinner med 4-0 och äntligen får köra segerdansen på ett Heden 2 som historiskt sett varit en plan där vi tidigare haft stora problem att vinna.

Det har tyvärr varit mycket stök i årets lokalfotboll, med avbrutna matcher, domare som attackeras och lag som fuskar. Hur ska vi få bukt med detta?

Jag tycker någonstans att det borde finnas hos varje individ att det är fotboll vi utövar, att bollen är rund och att tugget och de fysiska spelet ska få tala. När domaren blåser igång och spelet fortgår i 90 minuter är de spelets regler som gäller. Man kan vara frustrerad ibland och det kan hetta till men det måste också få hållas på en nivå som inte böljar över i kaos. Där har vi ledare ett stort ansvar och ser vi att det börjar gå över styr så krävs det också att man agerar. Domarna har ett extremt otacksamt jobb och jag försöker inför varje match intala varje spelare att vi har ett ansvar och det handlar om att läggs fokus på vårt och att domaren i detta fallet, divison 6, är helt ensam vilket är extremt svårt, att vara ensam domare och se allt är helt omöjligt. Spelare, ledare och publik kan även vi fela eller missa saker. Det är lätt att glömma det.

Är det några lag eller personer som du gläds extra mycket åt i årets lokalfotboll?

I år måste jag säga Vrångö IF. När klubben i år fyller 70 år så hade varit tungt att ramla ner i divison 7. Vi är så mycket bättre än vad tabellen talar men framåt krävs det större engagemang och vilja för att hitta tillbaka till det stabila divison 6-lag som Vrångö under många år har varit.

Till sist, hur ser din fotbollsframtid ut?

Har meddelat att jag inte kommer träna Vrångö IF nästa år men vet ej vad jag gör 2019. Jag har under några år försökt lämna lokalfotbollen men omklädningsrummet, viljan att vinna, framförallt tillsammans som ett lag och alla goa människor inom föreningslivet gör det extremt svårt.

Stort tack!

Tack för allt engagemang ni lägger ner med bloggen, det är sådana som er som gör att lokalfotbollen fortfarande kommer upp till ytan och folk får ta del av den fina fotboll som tyvärr kommer i skymundan av allt trams i de högre ligorna 😉.

___________________________________________

Dags för ÖIK:s Oresjö:

Säsongen 2018 är avslutad. Hur skulle du sammanfatta er insats?

Vi kommer tvåa och är två poäng bakom Linné. Vi förlorar en b-lags annars är vi obesegrade hela hösten. Så som helhet är jag nöjd, dock när man ser tillbaka på våren så blir man lite ledsen att vi inte presterar bättre mot nedre halvan. Det är det som avgör vår säsong tyvärr.

När du tittar på sluttabellen är det några lag du tycker överraskat, positivt eller negativt?

Alltid svårt att tippa lag inför en säsong, många nya spelare och nya lag. Så nja inget direkt överraskande.

Hur ser du på sin egen insats den här säsongen?

Kom hem från Riga direkt till säsongstart så blev inte mycket till försäsong. Tog lite tid för mig att komma in i form. Men under hösten känns det verkligen som att jag hittat tillbaka till det. Är nöjd med säsongen, tycker vi har försökt hålla bollen mer på backen denna säsongen och det passar ju min spelstil lite bättre.

Är det någon medspelare som du tycker ska ha extra beröm?

Marcus ” Macke” Carlström som har varit vår målvakt stora delar av denna säsong. Han har gjort det fantastiskt bra, han har räddat två av två straffar och gjort allmänt många fina ingripanden. Men han är även en hjälte vid sidan av planen där han lägger ner hjärta och själ i ÖIK. Han är helt fantastisk!

Finns det några lag eller enskilda spelare som du imponerats extra mycket av?

Teo Sandklef från Linné har varit riktigt bra i båda våra matcher mot varandra. Han är på en helt annan nivå alla andra.

Om du får välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken skulle det bli då?

Är svårt då jag tycker vi har många fina sekvenser under säsongen. Så får nog tyvärr bli ett lite mer negativt minne då vi fullständigt kolapsar hemma mot Vrångö efter att i första halvlek spelat ut dem totalt och borde haft en ledning med 4-5 mål. Och sedan i andra släpper två mål och spelar lika. Inte kul.

Det har tyvärr varit mycket stök i årets lokalfotboll, med avbrutna matcher, domare som attackeras och lag som fuskar. Hur ska vi få bukt med detta?

Svårt, tycker att det ska kunna få vara lite gnälligt och att folk visar känslor. Men när det går så långt som att det blir avbrutna matcher och att lag fuskar då har det verkligen gått för långt. Tycker framförallt att de lag som är inblandade verkligen borde fråga sig själva varför de spelar fotboll, för tror de flesta gör det för att det är sjukt kul. Och om det ska forsätta vara roligt och att man ska kunna spela på lägre nivå så får folk helt enketl skärpa sig, vi är här för att kul!

Är det några lag eller personer som du gläds extra mycket åt i årets lokalfotboll?

Inget lag eller person specifikt. Men tycker att det har varit roligt att möta alla lag i division 6C den här säsongen. Och visst ibland blir det lite gnälligt och tjötigt men tycker det hör till. Inte varit med om någon match som blivit avbruten. Så gläds åt det!

Till sist, hur ser din fotbollsframtid ut?

Flyttar till Riga för jobb, så kommer antagligen bli skorna på hyllan ett tag tyvärr. Men vem vet i framtiden.

Stort tack!

_____________________________________________

Vi avslutar med ÖBK:s Zuta:

Säsongen 2018 är avslutad. Hur skulle du sammanfatta er insats?

Tyvärr åker vi ut då vi har förlorat allt för många matcher där vi spelat bra men resultatet ej gått vår väg.

När du tittar på sluttabellen är det några lag du tycker överraskat, positivt eller negativt?

Fröjden överraskade mig positivt, tyvärr höll de inte en jämn nivå över året för att ta hem serien.

Hur ser du på sin egen insats den här säsongen?

Bra, tråkigt att vi inte haft fullt lag till många matcher under säsongen vilket lett till att man har fått spela på flera positioner.

Är det någon medspelare som du tycker ska ha extra beröm?

David Wilson, en spelartyp som alla vill ha i sitt lag, går alltid in 100 och ger allt för laget, en klippa!

Finns det några lag eller enskilda spelare som du imponerats extra mycket av?

Jag är svårflörtad 😉.

Om du får välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken skulle det bli då?

Att under året få beträda fotbollsplanen inför varje träning och match under året. Finns det en bättre känsla?

Det har tyvärr varit mycket stök i årets lokalfotboll, med avbrutna matcher, domare som attackeras och lag som fuskar. Hur ska vi få bukt med detta?

För att kunna ta itu med och analysera varför domarna har blivit extra utsatta på senare tid tror jag att man behöver se vad som har skett med lokalfotbollen de senaste åren. En möjlig orsak till detta kan vara att kvalitén i lokalfotbollen håller en mycket högre nivå än vad den tidigare gjort. Spelet går fortare och är mer intensivt, lagen har bättre kvalité och det i sin tur ställer högre krav på domarna. Ingen kan döma korrekt i alla situationer, misstag görs såväl av spelare som domare men däremot anser jag att en domare, oavsett nivå måste agera professionellt och ska kunna prata med spelarna och inte froda en irritation på plan. Här tror jag att förbundet framöver behöver jobba med domarna för att vi inte skall hamna i tråkiga situationer med avbrutna matcher osv. Vill bara klargöra att all form av våld och hot mot domare är oacceptabelt och hör inte hemma på en fotbollsplan!

Är det några lag eller personer som du gläds extra mycket åt i årets lokalfotboll?

Jag följer alltid mitt kära Sävedalen, hamnade på en stabil femteplacering i år tillslut.

Stort tack!

 

Självklart stort tack till Ibbe, Patrick, Arthur och Florian för att de tog sig tid!

 

/Rasta