Bloggen har som bekant spekulerat en hel del i förbundets olika förslag till seriesammansättningen men då har det mest handlat om division 6 och 7. Den reservationen som bloggen nämnt angående division 4 var att det möjligen var märkligt att Sandarna BK hade placerats i 4A och inte 4B. I förbundets senaste förslag (som kom ut i måndags 19/11) var fyrorna oförändrade, alltså med SBK fortfarande i 4A.

Det har nu framkommit att Sandarna BK skickat in ett önskemål om att få byta till 4B. Något som då uppenbarligen förbundet inte höll med om.

Så här såg SBK:s skrivelse ut:

”Hej!

Vi i Sandarna BK blev mycket överraskade när förslaget till seriesammansättningen för div. 4 A och B lades ut på Göteborgs FF:s hemsida. Sen vi lyckades vinna serien, har vi sett fram emot att gå från 5B till 4B eftersom vi då skulle möta Askims IK, Älvsborgs FF och framförall GFF i västderbyn. Ett derby mellan oss och GFF kan mycket väl dra 300-400 personer i publik, vilket väldigt få om ens någon annan div. 4:a match kommer upp i, men även matcherna mot ÄFF och Askim drar extra intresse. Sedan har det inte en enda gång de senaste 7 åren, förmodligen inte på 10-15 senaste åren varit så att laget som vinner 5B går till 4A och tvärtom. Vilket gjort att vi redan fixat träningsmatcher mot lagen som skall spela i 4A, eftersom de också hört av sig till oss pga att vi av alla förväntat oss att vi skall spela i 4B. Vår tränare i seniorlaget har redan pratat med en del av er i tävlingskommittén och förbundet. Han menar att den enda förklaring han fått till att man satt IK Zenith i 4B och oss i 4A, var geografisk. Men det geografiska argumentet håller ju inte om man sätter sig med en karta över Göteborg. Det är betydligt närmare till GFF, ÄFF, Askims IK, Mölndal, Mölnlyckes två lag och faktiskt t.o.m Eriksberg (bara över bron) från oss än från Zenith. I 4A hade Zenith haft närmare än oss till framförallt FC Komarken, Kode och Nol. Båda serierna är väldigt spridda egentligen, men att Zenith skulle hamna i 4B pga det geografiska håller ju inte. Vi tycker därför att denna förändring från det traditionella (alltså att seriesegraren i 5B går till 4B) inte har något motiv. Hade det funnits ett bra argument, hade vi fått ”köpa” det. Men nu finns, som vi ser det, inte det. Vi tycker bl.a. att våra publikderbyn däremot är bra argument. En av ledamöterna nämnde för vår seniortränare att ökat intresse för lokalfotbollen och sådant som kan gagna detta också fanns med i beräkningarna när man diskuterade seriesammansättningen. Vi tror att dessa derbyn faktiskt bidrar till ett ökat intresse. Vi anser att vi skall spela i 4B och om det sedan blir Zenith eller något annat lag som går till 4A spelar för oss ingen roll. Därför gör vi inte något förlag med någon annan ändring än att vi spelar i 4B och Zenith i 4A.

Med vänliga hälsningar Sandarna BK:s Styrelsen och ledare i Seniorlaget.”

Detta förslag skickades alltså in i förra veckan innan det senaste förslaget. 

Enligt de uppgifter bloggen har så har inte Zenith haft några önskemål gällande seriesammansättningen. En annan lite märkligt sak är att Sandarna omnämns som att de kommer från 5AB, vilket är konstigt då en sådan serie inte existerar. Alla andra lag har sin rätta serietillhörighet.

Det som är genomgående problematiskt är förbundets dåliga (eller obefintliga) kommunikation gällande motiveringar till sina beslut. Klubbarna som kommer med egna förslag är som bekant tvungna att motivera sina förslag och även tänka på ”helheten”, vilket är helt rimligt. Men något som förbundet alltså inte behöver. 

 

Vi får se hur detta slutar men de sista ändringarna kan ju göras på Repskapet 10/12.

 

/Rasta