Dags för det första svepet med intervjuer från 6D:

 

Vishnu Nair (Backatorp IF), Mikael Beckius (Fotö GoIF) och Johnny Svensson (Hälsö BK)!

 

Vi inleder med BIF:s Nair:

Säsongen 2018 är avslutad. Hur skulle du sammanfatta er insats?

Höga toppar och djupa dalar. Mycket av det senare under hösten vilket innebar att vi sladdade i tabellen och slutade på en 6:e plats. Inför säsongen aspirerade vi på att konkurrera om serieseger vilket med facit i hand låter som att man tog sig vatten över huvudet. Resursmässigt tycker jag att det fanns potential både i ledarstab och spelarmaterial för att uppnå den målsättningen men tyvärr så räckte det inte till. Vi är kapabla att vinna mot alla lag i serien men också kapabla att torska mot alla, svårt att röna någre större framgångar då. Sammanfattningsvis så känner vi väl internt att säsongen var lite av en besvikelse men utifrån så tolkas det nog som ännu en stabil säsong där vi aldrig löpt risk att trilla ner.

När du tittar på sluttabellen är det några lag du tycker överraskat, positivt eller negativt?

Vad jag kan skönja så skedde det inga större ommöbleringar i tabellen efter sommaruppehållet mer än att vi halkade. Vardar trummade på och utökade sitt redan stora försprång, vann serien övertygande och välförtjänt.

Hur ser du på sin egen insats den här säsongen?

Mina insatser har väl speglat lagets insatser i mångt och mycket dvs blandat och gett. Svårt att göra en objektiv utvärdering av sig själv men försöker åtminstone alltid göra mitt yttersta vilket jag hoppas tränare och medspelare uppskattar. Skall även tilläggas att jag missat en tredjedel av säsongen i kontrast till förra då jag missade en ynka match. Självklart trist och har säkert bidragit till att man vart mindre tongivande.

Är det någon medspelare som du tycker ska ha extra beröm?

Som tidigare nämnt så har vi haft en svacka under andra halvan av säsongen, få spelare som nått kulmen av sin förmåga men en som kan hålla huvudet högt är våran ”sista utpost” Albert som storspelat sedan han anslöt. Städat upp många av våra misstag och vart ett av få utropstecken i laget. Tråkiga nyheter här i dagarna att våran eminente tränarduo Jon och Phille samt lagledare Jacob beslutat sig för att sluta, vill därmed ta tillfället i akt här och tacka dem för deras tid i klubben, sköna snubbar som jag önskar allt väl. Visat att de besitter god fotbollskompetens, ledarskap och grym hängivenhet.

Finns det några lag eller enskilda spelare som du imponerats extra mycket av?

Hatten av till Vardar som helt sonika dominerade från start till slut. Matcher mot svårspelade Neutrala brukar oftast bli en svettig historia och om man inte är på tårna vilket vi inte var senast blir det en rejäl plåga att ta sig igenom nittio minuter. Oerhört rörliga, kvicka och ettriga.

Om du får välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken skulle det bli då?

När Babben Larsson retweetade ett av våra inlägg. Sportdirektör Dan Ahlman ska ha en eloge för hans envetna twitterfingrar och arbete ute på fältet.

Det har tyvärr varit mycket stök i årets lokalfotboll, med avbrutna matcher, domare som attackeras och lag som fuskar. Hur ska vi få bukt med detta?

Intressant fråga som personer med maktbefogenheter bör ha en diskurs kring. Jag har precis som du iakttagit dessa återkommande företeelser i lokalfotbollen både på plan och genom rapporter från bloggen. En del av förklaringen men även en grov förenkling och generalisering från min sida är kvalitén, kompetensen, kunskapen och resurserna, ju längre ner i seriesystemet ju mer brister föreningar, spelare, domare etc. i dessa punkter och har i vissa fall manifesterat sig i form av denna dekadens som vi sett denna säsong. Ett exempel är ju frågan kring linjedomare i 6:an, ensam huvuddomare i dessa matcher blir oftast väldigt utsatt, tar fler felbeslut och vissa gånger urartar det sig och blir en sorglig historia för alla involverade, samtidigt så vet jag inte om föreningar i div 6 har/vill satsa kapital för ett par linjedomare, en prekär sits med andra ord. Med detta sagt så finns det ingenting som rättfärdigar förkastligt och infantilt beteende av vuxna män som vräker sig ur invektiv, hotar och attackerar en domare, hur usel hans insats än är. Där är det snarare en brist på folkvett. Påstår inte att jag är guds bästa barn men försöker vara reko gentemot domare, medspelare och motståndare, givetvis är det tävling och mänskligt att tända till i stundens hetta men jag vill hoppas att de flesta av oss har en moralisk spärr som hindrar en från att få total härdsmälta. Oavsett vinst eller förlust ska man kunna gå hem med ett uns av värdighet.

Till sist, hur ser din fotbollsframtid ut?

Så länge jag är kurant och skadefri så hoppas jag kunna hålla på ett bra tag till. Har svårt att föreställa mig en vardag utan fotboll, givetvis har tiden blivit en bristvara med åren men självklart ska det finnas en lucka i livspusslet för att lira boll. Gällande vilken förening jag kommer representera så är väl inget hugget i sten men tanken är att fortsätta med Backatorp IF.

Stort tack!

___________________________________________________

Vi fortsätter med Fotös Beckius:

Säsongen 2018 är avslutad. Hur skulle du sammanfatta er insats?

Vår målsättning innan säsongen var att hålla oss kvar i 6:an och bygga vidare på det. Tabellen talar sitt tydliga språk, det var inte mycket som gick vår väg denna säsongen. Vi har haft många bra insatser, men tyvärr så har vi haft en tendens att tappa fokus första och sista 10, och därmed hamnat i tidiga underlägen eller tappat poäng i slutminuterna. De få matcher vi har tagit poäng har vi gjort en helgjuten insats under hela matchen. Givetvis känns det tufft att vara ”nära” men inte riktigt lyckas fullt ut. Vi har haft en del riktigt jämna matcher som slutat med uddamålsförluster, och därtill matcher där vi blivit helt utspelade. Vi har haft en hel del problem med skador och träningsfrånvaro dessutom, vilket gör det svårt att träna ihop ett välfungerande spelsystem. Alltid tråkigt med förlust efter förlust, men så är det ibland, och det är bara att bita i det sura äpplet och inse att vi inte riktigt räckte till i år.

När du tittar på sluttabellen är det några lag du tycker överraskat, positivt eller negativt?

Ska jag vara helt ärlig så hade jag generellt dålig koll på de andra lagen i serien, men Västkurd gjorde det riktigt bra i  7:an förra året, så det är kul att se att deras framgångar fortsätter. Sedan är det ju alltid lite hatkärlek bland ö-lagen, och att Hälsö står för en bra insats i år är kul att se: Hade väl trott lite mer om Knippla på förhand dock.

Hur ser du på sin egen insats den här säsongen?

Personligen så är jag inte särskilt nöjd med säsongen, som anfallare är man ju van att hamna i målprotokollet lite då och då, men både skador och längre sjukdomsperioder har resulterat i att jag aldrig riktigt kommit in i någon bra form, utan det har blivit mycket kämpande med lite resultat. Givetvis är det också tuffare motstånd, vilket knappast underlättar heller. Självförtroendet blir lidande när målen uteblir, och då är det lätt att tappa fokus och skärpa i avgörande situationer.

Är det någon medspelare som du tycker ska ha extra beröm?

Jag vill definitivt lyfta fram vårt hårt jobbande och hårt ansatta mittbackspar, Philip Wiklander och Oliver Jansson som match efter match gör riktigt bra insatser, trots att vi gång efter annan ger dem nästintill omöjliga situationer. Dessutom har vi bröderna Alberth och George Gustavsson som trots (eller tack vare?) sin ålder fortfarande är bland de bästa spelarna i laget.

Finns det några lag eller enskilda spelare som du imponerats extra mycket av?

Måste säga att bortamatchen mot Vardar/Makedonija på Backavallen är nÂgot av det värsta jag har varit med om, har nog aldrig varit med om att bli så utspelade varken innan eller efter.

Om du får välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken skulle det bli då?

Utan tvekan blir det matchen mot Knippla på Sälöfjordsplan där vi följde vår matchplan och knappt satte en fot fel hela matchen med en 6-2 seger på tavlan efteråt. Tyvärr en av få riktiga ljusglimtar, men ack så skönt!

Det har tyvärr varit mycket stök i årets lokalfotboll, med avbrutna matcher, domare som attackeras och lag som fuskar. Hur ska vi få bukt med detta?

Tyvärr har man ju kunnat läsa om både det ena och det andra som har hänt under säsongen som resulterat i utredningar och disciplinära åtgärder, vi hade ju bland annat matchen mot Hisingen där de lämnade planen i slutminuterna (missade matchen, så har inte full koll på händelserna), och dessutom skandalen rent ut sagt på Hönö i slutomgångarna.
Det är ju givetvis jättetråkigt att det uppstår sådana situationer, och jag tror ingen inom lokalfotbollen vill ha det så (hoppas verkligen inte det i alla fall!). Enskilda spelare och situationer under matcherna blir givetvis enklare att upptäcka och bestraffa, men långsiktigt fusk med spelare osv. är svårare att få bukt med. Jag har följt diskussionen både här på bloggen och på sociala medier, men jag känner att jag är generellt för dåligt insatt i hur bland annat tävlingskommittén arbetar för att kunna presentera eller diskutera förslag på lösningar. Någonting måste ju dock göras för att göra det lättare för domarna att utföra sitt jobb både på planen och utanför densamma, för utan dem ingen lokalfotboll!

Är det några lag eller personer som du gläds extra mycket åt i årets lokalfotboll?

Personligen tycker jag det är kul att Västkurd fortsätter gå bra, både pga deras spel men även deras agerande på och utanför planen. Tyckte förra säsongen att de verkade vara ett ”gött gäng” som verkligen ville spela fotboll och jagade förbättring, riktigt kul att se att det ger resultat!

Till sist, hur ser din fotbollsframtid ut?

Jag kommer absolut fortsätta så länge det är möjligt, med tanke på mina högskolestudier som är huvudprioritet så känner jag att spel i Fotö passar mig väldigt bra, både pga att laget är ett riktigt gött gäng som jag trivs väldigt bra med, och det tar dessutom inte alltför mycket tid från studierna.

Stort tack!

Till sist vill jag avsluta med att tacka Bloggen, och er som lägger ner så mycket tid på densamma, för ännu en säsong med fantastiskt engagemang och väldigt bra bevakning av lokalfotbollen! Alltid uppskattad och trevlig läsning, och dessutom kul att själv få vara delaktig ibland. Vill dessutom tacka våra motståndare och domare för denna säsongen, och önska dem lycka till nästa år så ses vi snart ute på plan igen!

_________________________________________

Vi avslutar med HBK:s Svensson:

Säsongen 2018 är avslutad. Hur skulle du sammanfatta er insats?

Trots en hel del skador och resor som gjort att vi varit lite folk på en del matcher så är vi mycket nöjda med vår säsong totalt sett. Vi har några sviter med bra resultat och vi gör precis som förra året mycket mål. Det som grämer mig är matcherna mot Diseröd (framförallt bortamatchen som vi ledde med 4-0 men tappade till 4-4) och matcherna mot Vardar (där hade vi inte många spelare tillgängliga tyvärr).

När du tittar på sluttabellen är det några lag du tycker överraskat, positivt eller negativt?

Vardar kanske inte är någon överraskning men de är riktigt boll- och spelskickliga och jag tror de kommer klara sig bra i femman. Jag trodde att dom andra ö-lagen Fotö och Knippla skulle ta fler poäng men tyvärr får dom börja om i sjuan.

Hur ser du på sin egen insats den här säsongen?

En av mina bättre på länge tycker jag trots att jag släppt in ganska många mål.

Är det någon medspelare som du tycker ska ha extra beröm?

Flertalet spelare är värdiga beröm så som: Gustav Börjesson som vann vår skytteliga på 13 gjorda mål, Emil Johansson som gjort 13 assist under året och Rasmus Kolenda som gjort 8 mål kryddat med ett antal assist. Men är det något jag vill lyfta fram så är det att alla, verkligen alla, spelare har i år tagit flera steg i sin utveckling.

Finns det några lag eller enskilda spelare som du imponerats extra mycket av?

Vardar har jag ju redan nämnt. Västkurd har varit bra och stabila under året, Pamma imponerade i matcherna vi spelade mot dom.  

Om du får välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken skulle det bli då?

Något som vi gjort väldigt bra i år är att vi trots att vi hamnat i underläge tidigt i en del matcher så kämpar vi ännu hårdare och vinner många av matcherna där motståndarna gör första målet. Tidigare år har det oftast lett till att vi går ner oss och släpper in massa mål men i år har vi aldrig tappat huvudena på det sättet och det tar vi med oss in i nästa säsong.

Det har tyvärr varit mycket stök i årets lokalfotboll, med avbrutna matcher, domare som attackeras och lag som fuskar. Hur ska vi få bukt med detta?

Väldigt tråkigt att höra alla dessa rapporter och jag har inget bra svar på frågan tyvärr. En tanke kring fusket är att man bara får använda Fogis, alltså att man inte får skriva för hand på pappret efteråt (skulle man behöva göra sena ändringar får man i så fall gå in på Fogis på mobilen och visa domaren laguppställningen där?) Då kan man ju till exempel inte använda obehöriga spelare.

Till sist, hur ser din fotbollsframtid ut?

Jag kommer att fortsätta som spelande tränare även nästa säsong.

Stort tack!

 

Bloggen tackar självklart Vishnu, Mikael och Johnny för att de tog sig tid!

 

/Rasta