Vi kör på med fler intervjuer från 6D:

 

Martin Trpkovksi (IF Vardar/Makedonija), Isak Torgersson (Knippla IK) och Emanuel Kollén (Nödinge SK)!

 

Vi inleder med Vardars Trpkovski:

Säsongen 2018 är avslutad. Hur skulle du sammanfatta er insats?

Bra genomförd säsong, ett helt nytt lag inför säsongen som bara blivit starkare med tiden. 

När du tittar på sluttabellen är det några lag du tycker överraskat, positivt eller negativt?

Inte någon jättebra koll på lagen sen tidigare, men Hälsö och Backatorp. Båda lagen har väldigt många unga och definitivt något att bygga vidare på.

Hur ser du på sin egen insats den här säsongen?

Stabil.

Är det någon medspelare som du tycker ska ha extra beröm?

Hela laget, mycket folk på träningarna och ofta hög intensitet. Plus i kanten till Mario som gör över 20 mål!

Finns det några lag eller enskilda spelare som du imponerats extra mycket av?

Hälsö.

Om du får välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken skulle det bli då?

Vinsten mot Västkurd borta när Alex T avgör med årets felträff i 90 minuten.

Det har tyvärr varit mycket stök i årets lokalfotboll, med avbrutna matcher, domare som attackeras och lag som fuskar. Hur ska vi få bukt med detta?

Kan bara prata för division 6. Folk behöver förstå att vi spelar i 6:an och inte Champions League. Domaren är ensam och det är bara att förstå att vissa dömer bra och andra mindre bra.

Är det några lag eller personer som du gläds extra mycket åt i årets lokalfotboll?

Pjer i Velebit, trevlig kille. Går rykten på att han gör comeback i Vardar igen.

Till sist, hur ser din fotbollsframtid ut?

Ska sätta mig ner med min agent under nästkommande dagar och gå igenom mina alternativ. Nä, men hoppas på en bra säsong med Vardar i 5an nästa år.

Stort tack!

Stort tack till dig/er som får oss i lokalfotbollen att uppleva ”kändisskapet” något som bara gick på Football Manager innan.

____________________________________

Vi fortsätter med KIK:s Torgersson:

Säsongen 2018 är avslutad. Hur skulle du sammanfatta er insats?

Säsongen blev inte alls vad vi hoppats på. Våren var godkänd men några bottennapp fick vi och som visade sig vara avgörande nu när säsongen är slut. Hösten är inte alls bra med endast en seger. Och med ett sådant facit, ja då åker man ur. Det som svider extra är att vi förlora alla fyra derbyn i år mot Fotö och Hälsö, det är riktigt illa! Men men.

När du tittar på sluttabellen är det några lag du tycker överraskat, positivt eller negativt?

Jag hade ingen riktig koll på alla lag inför seriestart, förutom ö-lagen, då vi lirat i 6C i några år. Men det var väldigt många spelande lag i år vilket var kul! Skulle nog säga att Västkurd lirade bäst fotboll av lagen vi mött i år. Bra rörelse, passningsspel och tugget över att vilja ha bollen var vackert att se stundtals! Den negativa besvikelsen är svår, men jag trodde mer på Bosna då jag mött dem tidigare med mitt gamla lag Hyppeln. De fick inte till det riktigt men jag hoppas dom repar sig i 7:an för jag gillar bataljerna mot Bosna!

Hur ser du på sin egen insats den här säsongen?

Jag tycker jag har gjort en okej säsong för egen del men det är svårt att tycka så också då vi åkte ur. Man kan såhär i efterhand tänka tillbaka och önskat att man skulle offrat sig lite mer på den frisparken, tagit en glidtackling där och inte passat fel där. Men ja, 2,5 på en 5 gradig skala.

Är det någon medspelare som du tycker ska ha extra beröm?

Jag tycker att vi i stommen i laget som tränar och ställer upp alla matcher ska ha cred. Men ska man utse någon specifik så tycker jag Joel i målet har gjort en stabil säsong och släppt in få mål trots att vi var långt ner i tabellen!

Finns det några lag eller enskilda spelare som du imponerats extra mycket av?

Namn på motståndarna är jag inte så bra på men kaptenen i Västkurd var en härlig motståndare att tampas med! Sjyst, hård och väldigt väldigt duktig fotbollsspelare! Kul med kvalité i 6:an! Sen är jag knäsvag för bröderna Gustafsson i Fotö, Albert och George. Vad är dom, 45-50 år?! Och har 6-pack och gör mål på mål vecka ut och vecka in. Då dom inte är ute och fiskar då, vilket vi motståndare tackar för.

Om du får välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken skulle det bli då?

Ja, dom ljusa stunderna är få. Men en sekvens som speglar säsongen väl är nog sista 5 mot Diseröd borta. Vi får en frispark strax utanför hörnet på straffområdet. Den slås av Johan som träffar min panna helt perfekt, bullseye på pannan, och den går in. TV-puckshögen är ett faktum! Meeeeen så får dom en hörna i nittisista, vad händer? Jo, flipperspel och vips så tråcklar dom in bollen. TV-puckshög återigen. Minnesvärt i dubbel bemärkelse!

Det har tyvärr varit mycket stök i årets lokalfotboll, med avbrutna matcher, domare som attackeras och lag som fuskar. Hur ska vi få bukt med detta?

Ja, man blir less på detta. Förbundet anser jag inte kan göra så mycket mer mot vad dom redan gör nu. Det är snarare vi som spelar fotboll får börja fatta att fotbollen inte är en fristad att helt TAPPA det varje match på domare, mot- och medspelare m.m. Många säger att dom skriker diverse saker och beter sig illa för att dom är ju tävlingsmänniskor och vill vinna till varje pris. Visst, en reaktion kan man slänga ur sig, men att förolämpa, trycka ner och hota är INTE en tävlingsmänniska utan en väldigt väldigt dålig människa. Det är upp till var och en att rannsaka sig och ändra på sig, och även tränare och medspelare att ta tag i den individen som beter sig illa. Sen är män i grupp ett problem över lag då det hetsas igång på minsta lilla sak. True fact. Jag har inte hört något inom damfotbollen om liknande incidenter som hos oss herrar. Kanske borde se och fråga hur dom gör då det uppenbarligen inte är ett problem där. Så slutligen, om vi ska ha kvar våra domare och serier över huvudtaget måste ALLA ta tag i det, du själv drar ditt strå till stacken, så ska nog allt bli bra.

Är det några lag eller personer som du gläds extra mycket åt i årets lokalfotboll?

Var ju längesedan jag spelade i Guldheden men det är ju klart att man gläds över deras framfart i år! Kul att dom har en ny målspruta där framme som kan axla uppdraget efter legendaren Drollin Sassi! Hoppas detta inte var en tillfällighet i år utan att dom kan ta klivet upp i 3:an nästa år.

Till sist, hur ser din fotbollsframtid ut?

Min fotbolls framtid ser jag ljust på! Kommer spela tills kroppen skriker stopp, vilket jag hoppas den gör om sisådär 10-15 år (hoppas inte min sambo läser detta)! Dock så vet jag inte vart ännu då Knippla ska börja träna ute på öarna igen efter en tid i staden. Bor ju vid Redbergsplatsen, men jag och sambon sitter vid förhandlingsbordet så vi får se. Men lokalfotboll det kan du räkna med!

Stort tack!

______________________________________

Vi avslutat med NSK:s målspruta Kollén:

Säsongen 2018 är avslutad. Hur skulle du sammanfatta er insats?

I slutändan gör vi en okej säsong, vi hade som mål innan säsongen att stanna i 6:an och det klarade vi även om det var tajt på slutet, ingen perfekt säsong men ändå godkänd .

När du tittar på sluttabellen är det några lag du tycker överraskat, positivt eller negativt?

Vardar har ju varigt överlägsna vunnit det mesta och går välförtjänt upp i 5:an, trodde Fotö skulle prestera bättre vi mötte dem förra året i 7:an och då var det tuffa matcher mot dem men denna säsong har de inte lyckats lika bra.

Hur ser du på sin egen insats den här säsongen?

Jag var mycket dålig första halva och riktigt bra dom sista avgörande matcherna, endast 5 mål på vår säsongen 13 mål på slutet .

Är det någon medspelare som du tycker ska ha extra beröm?

Nah ingen specifik i laget jag tycker att alla i laget ska ha beröm för att dom gör det dom är bra på, men lite extra credd till mittfältet som orkar springa så mycket varje match. Det är den tuffaste positionen i vårat lag men dom sliter varje match och det ska dom hyllas för.

Om du får välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken skulle det bli då?

Om jag fick välja en match som var speciell så blir det Diseröd hemma. En riktigt rolig match mycket publik bra väder och en kanonmatch för egen del. 

Det har tyvärr varit mycket stök i årets lokalfotboll, med avbrutna matcher, domare som attackeras och lag som fuskar. Hur ska vi få bukt med detta?

För att bli av med fusk osv krävs tydliga regler. Följer man inte dem får man helt enkelt börja om i 7:an. Man vet vad reglerna är och man väljer att avsiktligt bryta mot dom, om man vet vad konsekvenserna är tror jag det blir mindre fusk. 

Till sist, hur ser din fotbollsframtid ut?

För egen del har en del klubbar kontaktat mig och det ser ut som jag flyttar från Nödinge efter ett par riktigt roliga år, närmast är väl att jag går tillbaka till Ahlafors.

Stort tack!

 

Bloggen tackar självklart Martin, Isak och Emanuel för att de tog sig tid!

 

/Rasta