Bloggen smyger in två intervjuer till så här på söndagskvällen:

 

4A-laget Lunden Överås BK:s tränare Egon Hansen och 6D-laget Västkurd BK:s kapten Pa Majai Njie!

 

Vi börjar med LÖBK:s Hansen:

Säsongen 2018 är avslutad. Hur skulle du sammanfatta er insats?

Efter att ha vunnit dom två inledande matcherna kan man väl utan att överdriva säga att vi hamnade i en lång ” svacka” och gick till ” halvtidsvila” med endast 10 poäng så våromgången var väl sådär, men hösten blev lite roligare där vi vann 4 matcher 2 oavgjorda och endast 2 förluster och således tog vi 14 poäng på 8 matcher så kortfattat en bra höst och en något sämre vår.

När du tittar på sluttabellen är det några lag du tycker överraskat, positivt eller negativt?

Jag får nog säga att Guldheden är det lag som har överraskat mest positivt. Negativt är väl våran egen tabellplacering.

Hur ser du på sin egen insats som tränare i år? Några taktiska genidrag eller matchavgörande byten?

Hehe, genidrag vet jag ju inte men vi gjorde lite ändringar när det gällde vårat försvarsspel under sommaruppehållet som betalde sig bra.

Är det någon i truppen som du tycker ska ha extra beröm?

Våran målvakt Andreas ” Osten” Gren gjorde några väldigt betydelsefulla räddningar så han är väl värd alla beröm.

Finns det några lag eller enskilda spelare som du imponerats extra mycket av?

Man kan ju inte låta bli att nämna Rasmus Haraldsson i Kode iF som är en av seriens absolut bästa spelare, Philip Jonsson i Gårda BK är också en spelare som sticker ut, Svante Möller betyder mycket för sitt Guldhedens IK. Sedan måste jag ju nämna våran lagkapten Mattias ”Affe” Alfredsson som år efter år gör ett jättejobb både på planen och även utanför planen han är helt enkelt oumbärlig för oss.

Om du får välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken skulle det bli då?

Då väljer jag en sekvens från borta matchen mot Kortedala IF när ” Osten ” är långt ut och en Kortedala spelare drar på ett långskott som ” Osten ” springer baklänges och sträcker ut sig i sin fulla längd och tippar bollen över ribban en räddning av världsklass.

Det har tyvärr varit mycket stök i årets lokalfotboll, med avbrutna matcher, domare som attackeras och lag som fuskar. Hur ska vi få bukt med detta?

Ja du det är inte helt lätt , tyvärr så går det ju även ner i åldrarna. Jag har ju varit på en hel del matcher framförallt i våran serie där jag upplever att det verbala snacket har blivit grövre och förekommer tyvärr alltför ofta. Kanske om domarna tidigt och tydligt i matcherna visar vad som gäller, när det gäller fusket (om det är så att lag spelar med avstängda eller spelare som inte tillhör klubben i annat namn ) så kanske man skulle göra så att domarna kallar till sig samtliga spelare innan matchstart där dom får identifiera sig (i dom serier som har leg). Tyvärr kan det ju bli ett irritations moment när man ”laddar” för match. Man kan ju tycka att det är sunt förnuft som gäller men tyvärr så ser ju inte verkligheten ut så. Om ”straffet” blir lite mer kännbart än vad det är idag så kanske klubbarna tar det mer på allvar. Kanske skall man få ett kännbart poängavdrag (oftast så blir det bara individen som får ta straffet).

Är det några lag eller personer som du gläds extra mycket åt i årets lokalfotboll?

Jag gläds mycket åt alla våra fantastiska ungdomsledare runt om i Göteborg.

Till sist, hur ser din fotbollsframtid ut?

Jag kommer även att träna Lunden ÖBK 2019.

Stort tack!

Jag vill till sist passa på att säga att du gör ett jättejobb för lokalfotbollen i Göteborg!

__________________________________________

Vi går vidare till VBK:s Pamma:

Säsongen 2018 är avslutad. Hur skulle du sammanfatta er insats?

Våran säsong var lite upp och ner . Fick verkligen inte den starten som vi ville ha men vi kämpade oss in i det och gjorde vårt bästa . Tyvärr så tappade vi stinget när vi spelade lika mot Knippla innan sommaruppehållet men starka som vi är så drar vi oss i kragen och fortsätter kämpa säsongen ut . Så klart godkänt men till nästa säsong så vet vi att vi måste köra från första omgången till sista .

När du tittar på sluttabellen är det några lag du tycker överraskat, positivt eller negativt?

Tycker att alla lag gjorde bra ifrån sig verkligen kul att se. Neutrala överraskade mig. Tråkigt att Fotö åker ner, gillar verkligen det laget samt gubbarna som spelar där.

Hur ser du på sin egen insats den här säsongen?

Lite upp och ner 5 av 10 eftersom jag har höga krav på mig själv och att man kunde gjort fler mål 😕 men men.

Är det någon medspelare som du tycker ska ha extra beröm?

Vi är ett kollektiv så alla förtjänar en klapp på axeln.

Finns det några lag eller enskilda spelare som du imponerats extra mycket av?

Tycker de som tvingar mig att sätta in en till växel under matcher imponerar på mig. Lite dålig på namn men Vardars nr 4 (Kigge), Knipplas innermittfältare. Hälsös kapten, Diseröds målvakt. Backatorps nummer 27. Och bröderna som spelar i Fotö, vilka jävla legender!

Om du får välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken skulle det bli då?

Mina missar mot Knippla samt räddningen Diseröds målvakt gör på mitt skott från en meter! Haha, inget positivt.

Det har tyvärr varit mycket stök i årets lokalfotboll, med avbrutna matcher, domare som attackeras och lag som fuskar. Hur ska vi få bukt med detta?

Vi måste börja kolla oss själva i spegeln för ingen tycker att någon fuskar mot än själv så varför ska man fuska mot någon annan. Det här med att attackera domaren är helt absurt det måste bli hårdare konsekvenser för spelaren. Om du inte kan hålla dina känslor i styr så tycker jag inte du ska hålla på med lagsport! Kan förstå att det ibland rinner över men att man slår någon är helt sjukt!

Är det några lag eller personer som du gläds extra mycket åt i årets lokalfotboll?

Att IF Warta, min moderklubb, höll sig kvar i 5:an kanske.

Till sist, hur ser din fotbollsframtid ut?

Man önskade att man kunde satsa på det igen men nu är man för gammal samt jobb och sambo tar mycket tid så blir Västkurd ett tag till innan skorna läggs på hyllan 😂!

Stort tack!

Tack som bara den för i år Rasta&Dalla. Ni gör det verkligen kul att spela lokalfotboll. All kärlek till er ❤️.

 

Bloggen tackar Egon och Pamma för att de tog sig tid!

 

/Rasta