Vi stänger 5A-butiken 2018 med de två sista intervjuerna:

 

Robert Tartagni (Ytterby IS) och Robert Hedelin (Utbynäs SK):

 

Vi börjar med YIS tränare Tartagni:

Säsongen 2018 är avslutad. Hur skulle du sammanfatta er insats?

Sammanfattningsvis har vi tagit enorma kliv rent fotbollsmässigt under 2018. Vi spelar en fotboll som involverar samtliga spelare och där vi ställer höga krav på varandra. Risken till fel ökar ju givetvis om ambitionen är att ha fler passningar inom laget. Sen finns det ju en viss naivitet som överraskat oss något. Summerat gör vi en bra säsong, men placeringmässigt borde vi tagit 2-3 platser upp i tabellen för att vara helt nöjda med säsongen.

När du tittar på sluttabellen är det några lag du tycker överraskat, positivt eller negativt?

Inte direkt. Zenith växte in i säsongen och blandade in nya starka kort ju längre säsongen gick och visade karaktär. Sen är jag lite förtjust i Utbynäs som spelar efter sina resurser och visar att sporten spelas med huvudet först och främst.

Hur ser du på sin egen insats som tränare i år? Några taktiska genidrag eller matchavgörande byten?

Den egna insatsen följer relativt väl hur laget presterat. Något för ojämn för att vara nöjd. Fina mönster som gav seger mot Angered hemma och Romelanda borta. Ny formation som mot Zenith borta efter 0-2 underläge i halvtid till 3-3 efter full tid. Samtidigt svagare insatser från sidan mot Utbynäs och Bergum borta.

Är det någon i truppen som du tycker ska ha extra beröm?

Vi har ett kompetent lag, men den som absolut stuckit ut sett över hela säsongen är David Korneliusson. Oerhört fina fötter samtidigt som han är en dynamo som driver på laget och kryddat med en hel del poäng. En härlig spelare att ha i laget.

Finns det några lag eller enskilda spelare som du imponerats extra mycket av?

Utan tvekan Angered, de rullar på ett härligt sätt och har en frenesi i sitt försvarsspel som hör hemma högre upp i seriesystemet. Vi hade två fantastiskt roliga matcher mot dem. Sen behöver jag nog nämna Jesper Knaving i Älvängen med, en spelare som inte direkt syns, men som har ett härligt målsinne och dessutom ofta avslut på första avslutet.

Om du får välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken skulle det bli då?

Det andra målet mot Romelanda i derbyt borta som skulle visa sig bli segermålet. Vi hade haft flertalet enkla chanser att stänga matchen. Istället är det en nyss uppflyttad talang från juniorleden, Sebastian Strömqvist, som trycker in segermålet på volley rakt upp i taket efter ett inövat mönster. Då blir man glad å killarnas vägnar.

Det har tyvärr varit mycket stök i årets lokalfotboll, med avbrutna matcher, domare som attackeras och lag som fuskar. Hur ska vi få bukt med detta?

En svår fråga. Jag är väldigt nöjd med nivån hos domarna och den dialog vi haft och det inkluderar även våra motståndare. Jag tror att vi alla behöver anstränga oss lite mer helt enkelt. Regler och kontroller etc etc kommer säkert göra sitt. Men viljan och ambitionen från föreningarna måste vara att kunna ha en dialog. Förbundet måste givetvis markera. I fallet med Bosona blir det ju ganska plumpt där man först utdelar -6 som kastar om tabellen för att sen reducera det till -3 och ånyo kasta om tabellen till sitt ursprungliga utseende. Man undergräver ju sin egen position och trovärdighet. Samtliga parter får ta ett större ansvar.

Är det några lag eller personer som du gläds extra mycket åt i årets lokalfotboll?

Det är bra för kommunen och jag gläds med Oscar Marek att hans IK Kongahälla är kvar i division 3. Det satt hårt åt men löste sig till slut. Vill passa på att hylla GP som livesände bland annat de matcherna. Fantastiskt!

Till sist, hur ser din fotbollsframtid ut?

Vi fortsätter att utveckla killarna i den utstakade riktningen både individuellt och som grupp även under nästa säsong med en förhoppning om att både kunna bredda och spetsa till konkurrensen.

Stort tack!

______________________________________________

Sisten ut är USK:s målspruta Hedelin:

Säsongen 2018 är avslutad. Hur skulle du sammanfatta er insats?

Vi gör en väldigt stark höst och om man jämför med förra året så är det inte mot lagen i toppen av tabellen vi förlorar våra poäng. Vi börjar säsongen med ett otroligt bortfall på spelare. Vissa matcher fick vi knappt ihop folk så där får man rannsaka sig själva och erkänna att truppen var för tunn för att sätta ett grundspel med nya tränare. Vi äter nästa in försprånget men det räcker inte riktigt hela vägen. När Zenith kvitterar i 95:e med 5 matcher kvar så känns det som det sista hoppet glider ur händerna på oss. Vi tar med oss vår höstsäsong och får ta lärdom av våren.

När du tittar på sluttabellen är det några lag du tycker överraskat, positivt eller negativt?

Tycker det är tråkigt att Öjersjö inte lyckas klara sig kvar. Det är alltid bra matcher mot dom. Många fina förebilder när det kommer till hur man beter sig på en fotbollsplan men synd bara att poängen uteblev.

Hur ser du på sin egen insats den här säsongen?

Med en hel del tongivande spelare ut och mycket ungt in visste jag att man skulle få dra ett stort lass. Men sett till hela säsongen tycker jag att det rullat på bra. Lite väl många gula om man ska vara lite självkritisk. Två för filmning som man inte kan vara speciellt stolt över. Men målproduktionen har varit fin så jag ska inte klaga. Jag är nöjd med min säsong absolut.

Är det någon medspelare som du tycker ska ha extra beröm?

Tom Berntsson hade ju kunnat spela i division 2 med lite vilja och motivation men vi får vara glada så länge vi för behålla honom. Sen tycker jag att de 02:or som varit med under säsongen tagit stora framsteg och det är alltid lite extra kul!

Finns det några lag eller enskilda spelare som du imponerats extra mycket av?

Att göra 22 mål i ett mittenlag är starkt så att dela skytteligatiteln med Jesper Knaving stör mig inte jättemycket. Han gör en kanonsäsong så är det någon man ska lyfta fram är det han.

Om du får välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken skulle det bli då?

Det är väl säsongens bästa och värsta ögonblick i en tvåstegsraket mot Zenith hemma. När vi vänder och jag gör 2-1 på frispark med 10 minuter kvar svävar man på moln. För att sedan få 2-2 i röva på tilläggstid. Usch.

Det har tyvärr varit mycket stök i årets lokalfotboll, med avbrutna matcher, domare som attackeras och lag som fuskar. Hur ska vi få bukt med detta?

Ta i med hårdhandskarna. Uteslut lag som upprepade gånger inte sköter sig. Man representerar alltid sin klubb i samband med match och klarar man inte av att ta det ansvaret så tycker jag inte man har något i Göteborgs seriesystem att göra.

Är det några lag eller personer som du gläds extra mycket åt i årets lokalfotboll?

Qviding och bröderna Tidstrand. Niklas som la av med fotbollen för några år sedan gjorde en efterlängtad comeback och den primadonnan unnar man all glädje. Något brunkigare lillebrorsan Daniel fortsätter visa vilken duktig fotbollsspelare han är. Den högerfoten borde locka klubbar högre upp. Så att Qviding gick upp glädjer mig lite extra såklart.

Till sist, hur ser din fotbollsframtid ut?

Man får nog suga i sig att man inte blir något heltidsproffs haha så om inget dyker upp blir jag kvar i moderklubben Utbynäs.

Stort tack!

 

Bloggen tackar självklart Robert och Robert för att de tog sig tid!

 

/Rasta