Vi kör vidare med fyra nya 5B-intervjuer:

Daniel Natanaelsson (IF Väster), Robin Magnusson Otter (IF Warta), Marcus Weimén (Kungsladugårds BK) och Axel Sandquist (Mossens BK)!

 

Vi börjar med Västers tränare Dalla:

Säsongen 2018 är avslutad. Hur skulle du sammanfatta er insats?

En säsong klart över förväntan. Alltid speciellt att slå ihop lag och dessutom byta förening för egen del. Men det blev jättebra för alla inblandade och det har varit kul att få komma hem till moderklubben. Resultatmässigt så är vi väldigt nöjda med säsongen även om de är trist att vi inte kunde ge Sandarna match i de enskilda matcherna.

När du tittar på sluttabellen är det några lag du tycker överraskat, positivt eller negativt?

Mossens placering är ju inte kul när de trillat ner från fyran föregående säsong. Sen måste ju Styrsös säsong är ju också anmärkningsvärd, de var ju riktigt bra förra året. Annars måste Lagårn lyftas fram. Bedrövlig start på säsongen och sen lyfte de sig rejält och har ju varit riktigt bra från maj nån gång och framåt.

Hur ser du på sin egen insats som tränare i år? Några taktiska genidrag eller matchavgörande byten?

Som sagt besviken på min insats mot Sandarna. Det borde jag gjort bättre. Sen är jag nybörjare det märks ganska ofta. Dock så är jag nöjd över vårt spel i många matcher. Där vi verkligen presterat på hög nivå offensivt även om vi haft de tufft mot de bästa lagen. Men några direkt taktiska supergrejer, de kan jag inte ta på mig.

Är det någon i truppen som du tycker ska ha extra beröm?

De spelarna som tränat i stort sett hela tiden men spm tyvärr knappt fått spela mer än en match i månaden om man slår ut b-lagsmatcherna som blivit så få då lag dragit sig ur serien. Sen finns de självfallet spelare som presterat vackert under året!

Finns det några lag eller enskilda spelare som du imponerats extra mycket av?

Sandarna har inte alltid imponerat när man tittat på dem men sen när man stått på andra planhalvan har vi ju knappt skapat en målchans och släppt in åtta baljor totalt. Tom i Sandarna är ju outstanding. Överlägsen MvP.

Om du får välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken skulle det bli då?

2-1-målet hemma mot Näset inför en massa publik och underläge 0-1 i paus så var känslan inte helt positiv. Men i andra var vi riktigt fina och 2-1 satt som ett smäck. Lika starkt är minnet efter 0-4 mot Sandarna på hösten. Jag cyklade hem i ett minst sagt blåsigt symposium och regnet öste ner. Kände mig så vansinnigt usel och när jag dessutom fick en bild på segerfirande Sandarna-spelare skickad till mig. Ja då kände jag mig som jordens sämsta fotbollstränare.

Det har tyvärr varit mycket stök i årets lokalfotboll, med avbrutna matcher, domare som attackeras och lag som fuskar. Hur ska vi få bukt med detta?

Samhällsproblem som nu börjar synas ordentligt. Jag brukar be mina spelare ta ansvar på planen. För egna insatser och för lagets gemensamma insats. Och de innefattar allt på planen. De som är tråkigt i en hel del fall under hösten är att de individer och lag som misskött sig projicerar de på nån annan hela tiden. Det är alltid någon annans fel. Antingen domaren eller motståndarna. Och de ser vi ju på alla nivåer i samhället också. Det är med stor sorg som jag ser tillbaka på hösten.

Är det några lag eller personer som du gläds extra mycket åt i årets lokalfotboll?

Gårdas avancemang till trean är ju i särklass vackrast. Kul att Linné klivit upp i femman igen. Och sen kan man ju inte säga annat att de är vackert att Sandarna vann serien med tanke på att ”Baggen” så sorgligt lämnade lokalfotbollen. Sandarna har alla möjligheter att vinna fyran också, inte minst om Simon Chekroun kommer hem vilket han säkert gör!

Till sist, hur ser din fotbollsframtid ut?

Ja den traskar på i femman. Ganska van vid 5B nu.

Stort tack!

_______________________________________________

Vi går vidare med Wartas målvakt Magnusson Otter:

 

Säsongen 2018 är avslutad. Hur skulle du sammanfatta er insats?

Säsongen 2018 gick vi in som nykomlingar i division 5 med målet att försöka komma så högt som möjligt. Men så klart med ett ganska så oerfaret lag men med mycket teknik och talang ville inte riktigt räcka till denna säsong då många lag har många spelare som spelat högre upp och har sin rutin och det spelade ut sin roll i många matcher. Men vi hade våra chanser att plocka fler poäng men ville sig inte riktigt.

När du tittar på sluttabellen är det några lag du tycker överraskat, positivt eller negativt?

De lagen på pappret som skulle bli svåra att möta hamnade just i toppen av 5:an som man hade på känn. Som tex Sandarna, Balltorp och Väster. Inget lag som har någon negativ effekt direkt så.

Hur ser du på sin egen insats den här säsongen?

Jag sätter alltid väldigt stor press på mig själv och är sällan nöjd med mig själv för kräver väldigt mycket men har inte kommit ikapp efter skadan förra säsongen då ljumsken gick av. Ville lite mer såklart men okej insats.

Är det någon medspelare som du tycker ska ha extra beröm?

Ja, några spelare har klivit fram i år. Som vanligt Daniel Svensson, Andrew på högerbacken och även Simon på högerkanten har visat stort hjärta i år men som sagt finns många till.

Finns det några lag eller enskilda spelare som du imponerats extra mycket av?

Zenith i år blev jag väldigt överraskad av kan jag säga för trodde inte de skulle ligga så länge i toppen som de gjorde. Sandarna gjorde det bra med hela säsongen.

Om du får välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken skulle det bli då?

Måste bli det sista målet för säsongen i sista matchen som hängde på en trepoängare för att få stanna kvar i 5:an och Sebastian kliver fram med ca 1-2 minuter kvar och avgör med ett säkert avslut. Underbar känsla.

Det har tyvärr varit mycket stök i årets lokalfotboll, med avbrutna matcher, domare som attackeras och lag som fuskar. Hur ska vi få bukt med detta?

Jag tycker att det är föreningarnas ansvar och därför skall det bli hårdare straff om något allvarligt händer som t.ex. domare som ställer upp på sin fritid för att döma en match mellan 22 killar på en plan helt utsatt för all skit och även med hälsan många gånger är helt sjukt! Böter poängtapp och avstängningar i hårdare form.

Till sist, hur ser din fotbollsframtid ut?

Kan säga såpass mycket att jag kör med GAIS Futsal nu under höst/vår-kanten sedan vet jag ej faktiskt än hur det blir!

Stort tack!

___________________________________________________

Vi fortsätter med KBK:s Weimén:

Säsongen 2018 är avslutad. Hur skulle du sammanfatta er insats?

Vi började säsongen riktigt svagt med en poäng och två gjorda mål på fem matcher, där och då kändes det riktigt tufft. Men efter att ha bytt formation och lite tydliga rollfördelningar så rullade det på riktigt fint med 13 vinster, en förlust och 12 insläppta mål sista 17 matcherna så tror att vi som grupp är väldigt nöjda med både vår säsong och tabellplacering.

När du tittar på sluttabellen är det några lag du tycker överraskat, positivt eller negativt?

Nja, ingenting speciellt. Att Sandarna och Väster skulle slåss om förstaplatsen kändes ganska givet. Hade väl räknat med att Styrsö skulle gå lite bättre och måste säga att jag var förvånad över Härrydas fina vår.

Hur ser du på din egen insats den här säsongen?

Relativt nöjd med facit i hand. Extremt mycket jobb och lite träningar gör sitt. Känns som vi satt ett riktigt fint försvarspel i år så det får man ta med sig. Noll mål framåt kan man ju såklart diskutera…

Är det någon medspelare som du tycker ska ha extra beröm?

Svårt att peka ut enskilda spelare, finns många som varit riktigt bra men orkar inte med deras hybris i omklädningsrummet i vinter. Skickar en hyllning till vår festkommitté och passar på frågan.

Finns det några lag eller enskilda spelare som du imponerats extra mycket av?

Tom, kaptenen i Sandarna är riktigt vass. FC Hedens snabba anfallare är också riktigt jobbig att möta, i övrigt lägger jag sällan märke till enskilda prestationer. Får slå ett slag för Västers och Näsets offensiva kraft, de gör det riktigt bra.

Om du får välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken skulle det bli då?

Vår första trepoängare mot Masthugget i omgång 6 och när vi slår Balltorp borta med 5-1. Dåligt med sena avgöranden och frisparkar i krysset från vårt håll i år.

Det har tyvärr varit mycket stök i årets lokalfotboll, med avbrutna matcher, domare som attackeras och lag som fuskar. Hur ska vi få bukt med detta?

Blir alldeles för mycket text här då det är alldeles för många olika händelser i år men bjuder på tre snabba.

# Tre domare per match i division 6 & 7 till lagen som inte sköter sig. Betalas bara av laget som misskött sig.

# Hårdare bestraffning för klubbarna som väljer att spela med otillåtna spelare.

# Ge tränarna möjligheten att begära kontroll på ytterligare två spelare (ett 3+2 system) innan match alt. i halvlek. En uppställning av alla spelare för kollektiv kontroll innan match känns helt fel.

Är det några lag eller personer som du gläds extra mycket åt i årets lokalfotboll?

Egentligen inte, har i stort sett bara spelat för Lagårn. Dem flesta jag spelade juniorfotboll med håller till i just 5B är det svårt att glädjas över deras framgångar.

Till sist, hur ser din fotbollsframtid ut?

Stannar kvar i Kungsladugård även nästa säsong. Grym sammanhållning, bra variation i åldrar och en fin förening så ser ingen anledning till att byta.

Stort tack!

Tack själv för ett grymt år för bloggen och tiden du/ni lägger ner!

_______________________________________________________

Vi avslutar det här svepet med Mossens Sandquist:

Säsongen 2018 är avslutad. Hur skulle du sammanfatta er insats?

Resultatmässigt var det ett mindre bra år. Jag hade hoppats på en betydligt högre placering när säsongen startade.
Vi har under året ändrat vårt spelsätt samtidigt som vi har haft en del skador vilket jag tror kan vara anledningen till att det gått sämre än väntat. Spelmässigt har de blivit bättre på slutet och vi har en mycket bättre grund nu till nästa säsong. Vi har även många yngre spelare som tagit stora kliv detta år och förhoppningsvis blir ännu bättre nästa år. Till följd av detta tror jag att vi till nästa säsong kommer ha en imponerad bredd samtligt som någon av dessa även kommer ha utvecklats till spetsspelare.

När du tittar på sluttabellen är det några lag du tycker överraskat, positivt eller negativt?

Som jag sa ovan tycker jag vi överraskade negativt. Sen hade jag inte så bra koll på de andra lagen i divisionen då vi de senaste åren har legat i A-divisionen med helt andra lag. Men man får vara imponerad av Sandarna att de vinner serien som nykomlingar.

Hur ser du på sin egen insats den här säsongen?

Tyvärr så blev de lite för få matcher denna säsong. Jag var skadad egentligen hela våren och tyvärr för min del spelas ju väldigt många matcher just på våren. Så blev bara nio matcher (två i kvalet) från start och fyra inhopp. Målmässigt dessa matcher gick det bra då jag gjorde i snitt 1 per match (13 st). Räknar man ut mål per minut så ser de ju än bättre ut ☺. Spelmässigt kan jag dock bättre och hoppas att till nästa säsong får vara skadefri med en bra försäsong i ryggen.

Är det någon medspelare som du tycker ska ha extra beröm?

Finns många spelare som man vill ge extra beröm. Carl Gunnarsson som nyligen utsedd till vår mest värdefulla spelare, alla våra yngre spelare och Kasper Skarrie som är väldigt betydelsefull för mig och för laget både på och utanför planen. Men vill kanske framförallt lyfta fram vår målvakt Johan Gustafsson som är otroligt skadeförföljd men ändå står så många matcher som han gör och trots knappt någon träning kan hålla hög nivå. Utan han i kvalet hade det kunnat sluta annorlunda. Vid ställningen 1-0 i den första matchen så gör han två riktigt sjuka räddningar på raken för att vi sedan kan kontra in 2-0. De räddningarna som avgjorde kvalet.

Finns det några lag eller enskilda spelare som du imponerats extra mycket av?

Tyvärr får man kanske säga Guldheden ☺. Tycker att de var ett sämre lag en oss förra året men de lyckades hållas sig kvar och är i år ett topplag i division 4. Har inte koll på vad som har hänt, men imponerande vändning är det. Skönt att de inte gick upp i division 3, det är jobbigt som det är att Virgo ligger där. Sen ser jag ju på skytteligan att Svante Möller gör 20 mål vilket är en väldigt bra siffra.

Om du får välja ett ögonblick eller en sekvens från säsongen, vilken skulle det bli då?

Det ögonblicket jag kommer minnas är den jag beskrev ovan. När vår målvakt Johan gör två omöjliga räddningar och i kontringen direkt efter för vi 2-0. Egentligen är båda matcherna mot Bosona i kvalet två väldigt roliga och bra matcher av oss. Extra kul att spela matcher som betyder något.

Det har tyvärr varit mycket stök i årets lokalfotboll, med avbrutna matcher, domare som attackeras och lag som fuskar. Hur ska vi få bukt med detta?

Det är väldigt tråkigt att höra alla dessa rapporter och svårt att ha ett bra svar på frågan. Allt fusk måste bara bort, där ha ju förbundet en viktig roll att spela. Sen företeelserna med enskilda spelare som beter sig illa är väldigt svår. Väldigt viktigt att fotbollen tar hand om och välkomnar alla typer av människor. Här tror jag det stora ansvaret ligger på oss spelare och ledare. Att vi gör lokalfotbollen till en trygg plats för samtliga domare, ledare och spelare. Att vi inte accepterar att en själv eller någon lagkamrat beter sig dåligt. Ledare ska ta av spelare direkt som inte kan bete sig och vi spelare får gå ihop gemensamt mot de i vårt lag som beter sig dåligt. Ge de en ordentlig utskällning. Fotboll fungerar ofta så att under en match kan man vara fiender men efter en match kan man krama om varandra. Det gäller att man inte låter känslorna gå överstyr under matchen.

Är det några lag eller personer som du gläds extra mycket åt i årets lokalfotboll?

Jag gläds för framgången åt våra tidigare Mossenspelare. Max Markusson har blivit klubbdirektör i IFK Göteborg, Tom Amos har fått starta några matcher för IFK Göteborg, Ronald Mukubi som spelar väldigt bra i Europa och Allsvenskan i Östersund samt Elivs Lindkvist (född 02) som närmar sig a-lags kontrakt i Häcken och har i år fått provspela med Inter och spelat landskamper.

Till sist, hur ser din fotbollsframtid ut? 

Jag spelar som vanligt i Mossen nästa år och förhoppningsvis lite fler matcher än förr året.

Stort tack!

Sen vill jag avsluta intervjun med att tacka för ert jobb här på bloggen. Imponerande att ni kan ha en sådan bra rapportering.

 

Bloggen tackar självklart Daniel, Robin, Marcus och Axel för att de tog dig tid!

 

/Rasta