Alla sammanfattningar och intervjuer är nu uppe och då kastar vi oss över Silly Season!

Vi är mitt uppe i frimånaden och det har redan hänt en hel del bland våra klubbar ute i lokalfotbollen.

Vi kör igång med ett svep:

 

Vi inleder i division 3 Nordvästra Götaland där Gunnilse IS rustar för nästa säsong:

GIS har plockat in vänsterlöparen Darvan Ayoub. Säsongen 2018 spelade Ayoub med 4A-laget SKIF Semberija.

22-åriga Aron Lund ansluter från Askims IK.

Bilder är lånade från GIS hemsida.

 

Hisingsbacka FC är tillbaka i division 3 efter att laget åkte ur tvåan. Laget tappar nu några av sina lovande spelare.

Det var väl bara en tidsfråga hur länge Hisingsbacka skulle få behålla Fredrik Zanjanchi. 22-åring svarade för 20 mål i division 2 den här säsongen och var även och provspelade med allsvenska BK Häcken. Det blev dock till slut ÖIS som lockade till sig anfallaren. Bilden är lånad från ÖIS:s hemsida.

David Ngoma (född 2002) lämnar för BK Häckens U19. Ngoma har bland annat fina meriter från pojklandslagsspel och provspel med proffsklubbar ute i Europa. Bilden är lånad från HBFC:s hemsida.

Hisingsbacka FC tappar även Anton Olsson (född 1996) som lämnar för division 2-laget Stenungsunds IF.

 

Dalen/KFF vann 4B och tog alltså klivet upp i trean igen. De har just fyllt på sin tränarstab:

Claes Klippert ansluter från seriekonkurrenten Västra Frölunda IF där han var assisterande tränare. Nu kommer han att dela huvudansvaret i Dalen/KFF med Joakim Ahlgren. Bilden är lånad från Frölundas hemsida.

Frölunda tappar även en hel del av sina unga duktiga spelare. Adam Bjerkhede (född 2001) och Sebastian Hansson (född 2001) lämnar för ÖIS U19 och Lucas Ucar (född 2001) och Abdoulie Jobe (född 2001) kommer spela med BK Häckens U19.

 

Även IK Kongahälla fyller på sin tränarstab. Andreas Nilsson kliver in som assisterande under Oscar Marek. Nilssons senaste uppdrag var assisterande i Älvsborg FF 2017. IKK får även tillbaka målvakten Filip Mattiasson som spelade med FC Komarken den gångna säsongen.

 

Jonsereds IF vill inte vara sämre och har gjort klart med Sefik Bozdag som assisterande tränare. Inga nya spelare klara vad bloggen vet men imponerande att Ville Viljanen kör på, 47 år gammal (och enligt rapporter den mest vältränade i laget). Glädjande även för JIF att anfallaren Robin Örtendahl är tillbaka efter att ha missat hela 2018 med en skada.

 

Om vi kliver ner i våra division 4-serier så har det hänt en del även där:

FC Komarken rustar för 2019 och har förstärkt sin ledarstab. Moha Razek är ny som assisterande tränare. Det är även klart att Anders Thornberg (huvudtränare) och Alen Grozdanic (assisterande tränare) fortsätter.

På spelarfronten har FCK gjort klart med Jihad Nashabat (från Kortedala IF) och Selmir Velic (från Bosna IF).

 

Det blev bara en säsong i division 3 för FK Kozara den här gången. Inför återkomsten till fyran har klubben ändrat om i organisationen en hel del.

Ny huvudtränare i Kozara är Christos Sakalakis (tvåa från vänster). Sakalakis kommer senast från ett uppdrag som tränare för IFK Munkfors (division 4 Värmland). Kozara har en intervju uppe som hittas HÄR. De andra tre på bilden (Dejan GorcanacMarcos Valenzuela Abello och Cristian Frindt) är klubbens nya sportchefsteam. Uppenbarligen krävdes det tre man för att ta över Savo Drobacs jobb. Skämt åsido så kommer alltså Drobac att ta ett litet steg tillbaka men kommer säkert ändå vara med på ett hörn. En intervju med de nya sportcheferna hittas HÄR.

Kozara har även gjort klart med sitt första nyförvärv:

20-årige Can Aslaner ansluter från division 5-klubben IF Warta. En intervju med Aslaner hittas HÄR. Bilder är lånade från Kozaras hemsida.

 

4A-laget Kode IF har gjort klart med en ny tränarkonstellation:

Jimmy Karlsson (överst) och Jimmie Larsson (underst) heter det nya tränarparet. Detta betyder alltså att Peter Lundström, som tränade laget 2018, lämnar. Karlsson kommer senast från Ytterby IS men har även ett förflutet i Hålta IK och Larsson var senast i Stenungsunds IF. Bilderna är lånade från Kodes hemsida. 

 

Seriekollegan Stenkullen GoIK har redan gjort klart med tre nya spelare:

31-årige anfallaren Tobias Hansson ansluter från Lerums IS. Hansson var LIS bästa målskytt förra säsongen i trean där det blev åtta mål

25-årige Alexander da Cruz. Yttern spelade också senast i Lerums IS.

Även det tredje nyförvärvet, Tobias Petersson, kommer från Lerums IS. 27-åringen trivs bäst som mittback.

Klicka HÄR för en intervju med trion. Bilderna är lånade från GoiKens hemsida.

 

Askims IK åkte ur trean förra säsongen och det nytt på tränarsidan:

Stefan Anttila (överst) kommer att ha huvudansvaret med Daniel Pereira (underst) som assisterande. Bloggen har lite dålig koll på Anttila men Pereira är ju ett välbekant namn och han tillhörde FK Kozara sen senaste säsongen. Detta betyder alltså att Anders Augustsson (huvudtränare) och Per Edberg (assisterande tränare) lämnar. Bilderna är lånade från AIK:s hemsida. 

 

4B-laget Göteborgs FF har också gjort ett tränarbyte där Örjan Glans lämnar och Peter Fekete kliver in som huvudtränare. Gamle GFF-spelaren Rickard Schöndell kommer att vara assisterande tränare men fortsätta att spela med IK Virgo i trean.

 

Kärra KIF förstärker sin tränarstab så Niklas Hvit går in som assisterande till Jim Holmelin

 

Bloggen återkommer med mer Silly från femmorna, sexorna och sjuorna inom kort!

 

/Rasta