Vi fortsätter att kolla till de klara övergångarna inför nästa säsong och fokuserar på division 5 och neråt!

 

Det var dock en stor nyhet som bloggen helt glömde bort att rapporterna i förra inlägget. 4B-laget Älvsborg FF kommer säsongen 2019 att tränas av en väldigt rutinerad herre:

Roberto Jacobsson har ett långt och fint CV där han bland annat tränat BK Häcken, GAIS, Falkenbergs FF och senast ÖIS (2011, om bloggens research stämmer). 

 

5A-laget Angered MBIK fortsätter att utveckla unga duktiga spelare. Flera av dessa tar nu ytterligare kliv i sina karriärer.

Yaqub Finey (född 2003) är klar för IFK Göteborgs organisation.

-Trion Aksel Ayan (född 2002), Adel Gharbi (född 2002) och Mehmet Uzel (född 2002) är alla klara för ÖIS U19.

Alla gjorde matcher för Angered MBIK i femman sen gångna säsongen.

 

Finlandia Pallo AIF lyckades inte hålla sig kvar i fyran och tar nya tag i femman. De har gjort några förändringar i truppen:

Jonas Särnholm lämnar tränarstaben och istället kommer Naser Zumberi (bilden) in.Han kommer alltså att träna laget tillsamman med Kenneth Lindfors. Zumberi kommer möjligen även att snöra på sig dojjorna själv men har haft lite skadeproblem. Zumberi inledde 2018 i FK Kozara men lämnade efter sommaren och då blev det spel med IFK Fjärås.

In i truppen kommer även Tobias Ekman (bilden), som tillhört en Styrsö BK:s mest tongivande spelare de senaste säsongerna. Bilden är lånad från Styrsös hemsida.

 

Ett annat lag som fick lämna division 4 var Floda BoIF. Laget har nu gjort klart med en ny huvudtränare.

Fredrik Persson återvänder alltså till Floda efter att ha tränat 6A-laget Tollereds IF 2018. Detta betyder alltså att Jon Pétur Róbertsson, som tränade Floda den gångna säsongen, lämnar.

 

Jan Matuszczyk representerade Hjuviks AIK i sjuan förra säsongen men kommer spela med 5A-laget Partille IF FK nästa säsong.

 

Sveakurd FC vann som bekant 6A förra säsongen och förbereder sig nu för debutsäsongen i femman. Det är nu klart vem som ersätter huvudtränaren Behar Tahiri som lämnade för Götaholm BK.

SFC kommer säsongen 2019 att tränas av Wolfgang Kux. Kux har ett förflutet i bland annat numera nedlagda Rannebergens IF och med Sävedalens IF. Bilden är lånad från Sveakurds hemsida.

 

Älvängens IK har gjort ett riktigt fint nyförvärv till den kommande säsongen:

Niklas Tidstrand återvänder till sin moderklubb efter att lämnade för GAIS som tonåring. 28-åringen hamnade sedan i Utsiktens BK där han var med om att vinna både division 1 och 2 och spelade flera säsonger i Superettan med klubben. Senast var han med och vann division 3 Nordvästra Götaland med Qviding FIF den gångna säsongen. En intervju i Alekuriren hittas HÄR.

 

Donsö IS är tillbaka i femman efter att ha åkt ur 4B förra säsongen. DIS har nu förstärkt sin tränarstab. Mikael Schagerlind kommer att vara kvar som tränare men kommer att dela huvudansvaret med Daniel Fhager. Fhager kommer senast från uppdrag i Sävedalens IF.

 

5B-klubben Härryda IF har gjort klart med en ny tränarstab.

Jimmy Håkansson (överst), som varit assisterande de senaste säsongerna, tar klivet upp som huvudtränare. Håkansson kommer att dela ansvaret med Eric Uhrlander (underst) som även kommer fortsätta att vakta kassen. Bilderna är lånade från HIF:s hemsida.

 

Bergums IF har pendlat lite i seriesystemet och nästa år blir det spel i sexan igen efter att laget åkte ur 5A. Det står även klart att både tränaren Kristofer ”KL” Landahl och spelande assisterande tränaren Fredrik Pettersson lämnar. Ersättare verkar vara klart men bloggen får vänta på bekräftelse. 

 

Bergsjö IF kommer att få klara sig utan Pelle Lagerqvist 2019 då han inte kommer fortsätta tillhöra deras tränarteam. 

 

6A-laget Gamlestaden FF svarade för en fin säsong där de jagade Sveakurd FC enda in i kaklet men slutade tvåa. Bloggen har redan rapporterat att de tappat sin skyttekung Tobias Bui till grannen och seriekonkurrenten Götaholm BK

Nu är det även klart att 22-årige yttern Hoang Pham går samma väg som Bui och alltså drar på sig den blåa och vita Götaholmströjan

GaFF har dock förstärkt själva och har gjort klart med Leo Kyriazis. Den 25-årige yttern/anfallaren spelade senast i FC Bosona säsongen 2017

Klubben har även presenterat en ny sportchef i sin organisation och det är ingen mindre än spelaren Oliver Cardoso som kliver in in i den rollen. 

 

Division 6-laget Nödinge SK har gjort klart med en ny tränare:

Joseph Elturk är namnet på NSK:s nya tränare. Elturk har bland annat tränat Ale Uniteds herrjuniorer

 

Som ni kunde läsa tidigare i detta inlägg så blev 6A-laget Tollereds IF av med sin huvudtränare Fredrik Persson som lämnade för Floda BoIF. TIF har dock klart med en ny huvudtränare. Alexander Blank, som var spelande assisterande tränare under Persson 2018, tar klivet upp och blir nu huvudtränare för TIF.

 

Division 6-laget Backatorp IF letar just nu efter en ny tränarstab efter att det stod klart att Jon Wiklund (huvudtränare), Philip Nordh (assisterande tränare) och Jacob Berggren (lagledare) valt att inte fortsätta. Bloggen får återkomma när den nya staben är klar.

 

BK Skottfint är tillbaka i sexan och har fyllt på truppen inför 2019:

Tom Rosén. 27-årig målvakt, senast i Bokenäset BK (division 6 Bohuslän).

Kevin Graf. 22-årig mittfältare, senast i IF Mölndal Fotboll. 

Michael Le Breton. Tillbaka i Skottfint efter att ha varit utlånad till Rödbo IF förra säsongen. 

 

FTU var med och slogs i toppen av 6B men kunde inte hota varken Fässberg eller FC Härlanda. Nu verkar laget ladda rejält för nästa säsong. 

 

Ny på tränarsidan är Kwame Amoateng (till höger). Amoateng kommer senast från ett tränaruppdrag i Knippla IK

På spelarsidan fyller FTU på med anfallaren Ali Sanduvac som kommer med fina meriter. Sanduvac spelade senast med FK Kozara i division 3 den gångna säsongen men har även spelat division 2-fotboll med bland annat Assyriska BK, Lärje-Angereds IF och Gunnilse IS. Sanduvac var tillsammans med Kassim Coaney Kozaras bästa målskytt med fem mål 2018. 

I Erhan Kocak får FTU ett till rutinerat nyförvärv. Kocak kommer från spel med division 3-laget Landvetter IS de senaste säsongerna. 

 

Azalea BK svarade för en stabil debutsäsong i sexan med en femteplats i 6C. Det har hänt en del inför nästa säsong och truppen har fyllts på med följande spelare:

Charlie Tebbutt (Torpedo FC Bristol). Spelande hjälptränare.

Jules Beaurepaire (US Saint Gilles).

Kasper Andersson (Råda BK).

Mattias Broström (IK Rinne).

Filip Kirsby (IF Vardar/Makedonija).

 

Wictor Spång lämnar dock och återvände till Göteborgs FF. Det är även klart att assisterande tränaren Joachim Frej inte fortsätter 2019. 

 

Division 6-laget Fröjdens FK har gjort klart med fyra nya spelare inför 2019:

Jonas Holm Helgason.

Pontus Andrén.

Andreas Johansson.

Adam Lönnqvist.

Lite oklart vart de här spelarna har spelat innan med undantag för Holm Helgason som har ett förflutet i Gamlestaden FF. Bloggen får återkomma gällande de andra.

 

Slottsskogen/Godhem IF i sexan har gjort lite ändringar i sin tränarstab. Peter Ericsson kliver av och George Boulos kliver på. Kvar sen förra säsongen är Jan Larsson (tränare) och Thomas Wolmar (målvaktstränare). 

 

Tynnered FC tappar viktige Korosh Hatami då han kommer att träna Södertäljelaget Syrianska FC i Superettan. Hatami tränade ju Borås-laget Norrby i årets Superetta men kombinerade det med spel med TFC

Tynnered dock också fyllt på truppen. Anfallaren/yttern Ahmed Hamad ansluter från Proletären FF

 

Division 7-klubben IFK Hindås kommer inte att tränas av Johan Viktor 2019 och klubben håller på att göra klart med en efterträdare. 

 

Kareby IS tappar duktige Ola Eriksen (född 2003) som lämnar för IFK Göteborgs Elit2-lag. KIS har dock ett gäng nya spelare på väg in och bloggen får återkomma när de är klara. 

 

Lundby IF startar upp seniorverksamhet igen 2019. Oklart ännu hur truppen ser ut men det verkar som Robert Heikkilä iallafall är ansvarig för laget. 

 

Bloggen försöker hålla så bra koll det går men det hjälper om klubbarna uppdaterar sina hemsidor. Det går även bra att kontakta mig (Fredrik Airosto på Facebook) eller maila rastaochdalla@rastaochdalla.se om man vill få med några Silly-nyheter på bloggen!

 

/Rasta