Det händer en hel del i lokalfotbollen just nu, iallafall på spelar- och tränarfronten och bloggen bjuder på ett litet lördagssvep!

 

Hisingsbacka FC har gjort ett tränarbyte inför återkomsten till division 3:

Det blev klart i dagarna att huvudtränaren Keyvan Andersson Alizadeh inte kommer fortsätta och igår presenterades Joakim Nåfors (bilden) som ny huvudtränare för HBFC. Nåfors kommer senast från tränaruppdrag i Tölö IF men har även tränat GAIS U17. En intervju med Nåfors hittas HÄR. I tränarstaben kommer även Samir Taha (assisterande) och Andre Anderson (lagledare) ingå. Bilden är lånad från HBFC:s hemsida.

 

Seriekollegan IK Kongahälla har gjort klart med ett riktigt fint offensivt nyförvärv inför 2019:

Anfallaren Kristoffer Frantzich ansluter till IKK från 5B-klubben Näsets SK. Ett välkänt namn i lokalfotbollen och en erkänt duktig målskytt. Har ett förflutet i bland annat Halmia men var även en sväng i Älvsborg för några säsonger sedan. Har dock haft lite skadeproblem och spelade bara några matcher i slutet på förra säsongen med Näset. En frisk och matchtränad Frantzich är självklart ett rejält tillskott för Kungälvsklubben. Särskilt med tanke på att de bara mäktade med 30 mål22 matcher förra säsongen och ingen spelare slutade på en tvåsiffrig målproduktion. En intervju med Frantzich hittas HÄR. Bilden är lånad från IKK:s hemsida.   

 

IKK verkar också ha fler spelare på väg in. Douglas Montonen som spelade med Bergums IF i 5A förra säsongen var med i IKK:s lagupställning i träningsmatchen mot Lerums IS i slutet av november. Syns man där så bör man ju vara klar på FOGIS

 

Kållered SK verkar ha gjort ett offensivt nyförvärv inför 2019. Mittfältaren Emil Hernborg gjorde sju mål för Lerums IS förra säsongen när laget åkte ur trean. Nu blir han alltså kvar i division 3 med KSK som ny klubbadress. 

 

I 4A har Nol IK förstärkt inför nästa säsong:

Jesper Skånberg (född 2000). Lovande målvakt från Ahlafors IF

Jesper Garvetti. Återvänder ännu en gång till Nol, denna gången från Nödinge SK

 

5A-laget Älvängens IK fortsätter att göra det som Blåvitt har svårt för. Att få gamla spelare att återvända:

Den senaste hemvändaren är Anton Salenius (född 1997). Salenius lämnade ÄIK som ungdomsspelare och har bland annat spelat med ÖIS U-lag. Hans senaste klubbadress var Ahlafors IF men verkar inte spelat så mycket i år. Bilden är lånad från ÄIK:s hemsida. 

 

/Rasta