Det är med glädje som Rasta&Dalla kan meddela att lokalfotbollsprofilen Magnus ”Böjen” Carlsson är tillbaka som skribent för bloggen!

”Böjen” kommer fokusera på Göteborgslagen i division 3 och här kommer hans tankar om säsongen som gick och även nästa säsong:

Snart dax att göra bokslut för 2018 och stänga fotbollsåret som varit, först och främst ett stort GRATTIS till QVIDING som visade sig vara lite för bra för att spela i division 3, en klok tränare, en stor träningsdos samt en bra mix med många unga hungriga spelare kryddat med några rutinerade pjäser samt mister Bofors himself kanonjären Robin Eriksson (26 mål) var segerreceptet. 

Av diverse olika anledningar hade samtliga 3 klubbar som fick lämna serien sina svårigheter och här gäller det att kavla upp ärmarna och komma tillbaka starkare och bättre framöver för ÄLVSBORGS. FF, KOZARA & LERUM

2019 års upplaga av division 3 N.V.G kommer att innehålla 5 nya bekantskaper gentemot serien i år.

Kållered, Lerkil flyttas över från S.V.G.

Hisings-Backa FC kommer från division 2.

Dalen/KFF, Gårda BK kommer upp som vinnare av sina division 4 serier.

Nitlotten drog ju som bekant Ahlafors som flyttas till Mellersta Götaland och jag kan tänka mig att många klubbar i serien tycker det är jättetråkigt, för mig personligen var alltid matcherna borta mot AIF på idylliska ”Sjövallen” en personlig favorit.

Startfältet division 3 N.V.G 2019 i sin helhet:

IK. KONGAHÄLLA

GUNNILSE IS

IK VIRGO

JONSEREDS IF

KÅLLERED SK

LANDVETTER IS

VÄSTRA FRÖLUNDA IF

HISINGS-BACKA FC

GÅRDA BK

DALEN/KFF

HESTRAFORS IF

LERKILS IF 

5 dagar kvar av ”Frimånaden” och jag vet att det jagas febrilt bland klubbarna efter förstärkningar men jag kommer att hålla lite på Silly Season tills efter årsskiftet då jag kommer lista det hetaste övergångarna.Förvånansvärt ”dött” på många lags hemsidor så vi kan utgå från att det mörkas och jobbas i kulisserna… 

14 dagar kvar till julafton och då brukar ju som bekant mannen i den röda dräkten och vitt skägg dela ut lite julklappar men jag tänkte föregå honom och dela ut lite julklappar till några föreningar redan nu: 

IK VIRGO: Med seriens mest rutinerade gäng, serien i särklass bästa matchprogram, med både boulebana & badtunna vid sitt klubbhus hoppas jag att politikerna i de centrala delarna i stan gör någonting åt Mossens IP så att de får lira på en gräsmatta värd namnet 2019.

Julklapp: Ny gräsplan

HISINGS-BACKA FC: Jocke Nåfors är ny sheriff i HBFC och under hans aktiva karriär (Gais, VF) hade han näsa för var målet var beläget och var en vass striker, prio 1 för han denna vinter blir att hitta en värdig ersättare till de 55% som mål laget tappat i och med  Fredrik Zanjanchis flytt till ÖIS (producerade 20 av lagets 36 mål).

Julklapp: En forward god för minst 15 mål

JONSEREDS. IF: En legendar i JIF har lagt handskarna på hyllan (jag tror dock på en comeback någonstans 2019) efter många år som levande vägg har Mackan Johansson slutat och jag förutspår att Robertsson / Bozdag  jobbar 24/7 på att hitta en värdig ersättare.

Julklapp: Ny förste keeper

Detta var en ”återkomst” efter ett kort inhopp under några månader med KOZARA men jag hoppas att kunna leverera lite blogginlägg gällande division 3 N.V.G även under 2019!

/Böjen