Bloggen har tagit ett snack med FK Kozaras nya tränare Christos Sakalakis (tvåa från vänster på bilden):

Du är kanske inget jättevälkänt namn i lokalfotbollen. Hur ser din spelar- och tränarbakgrund ut?

Jag började spela fotboll i Lundby IF som 6-åring och spelade väl större delen av mitt fotbollsliv i denna förening. Fick uppleva storhetstiden med lite spel i division 1 Södra då det motsvarade Superettan och fick spela med en del fantastiska spelare. Spelade något år i Stenungsund men i grund och botten är väl Lundby föreningen i mitt hjärta. Har varit tränare i tio år men bara två år i Göteborg och det i början av min karriär när jag drog ihop kompisgänget och startade om Lundby IF 06 efter konkursen. Tror att det gamla gardet i Gbg-området känner igen mitt namn. Senaste uppdraget var IFK Munkfors i division 4 Värmland.

Hur kommer det sig att du hamnade i FK Kozara?

Jag har följt Kozara ett par säsonger då jag gillat Savos engagemang och jobb han lagt ner i föreningen. Dessutom en hel spelare som jag tidigare spelat mot och även med så när Böjen inte skulle fortsätta denna säsongen och man sökte tränare så gick det väldigt fort från ett simpelt samtal med Savo till att det blev klart. Då man kör en nystart så kändes det helt klart intressant att vara med och hjälpa till.

Kozara är tillbaka i 4A efter en kort sejour i trean. Hur bra koll har du på 4A och lagen där och är det några matcher som lockar extra mycket?

Jag har division 2 Norra Götaland som min kära serie men division 4 har man följt en del men inte lika mycket som för några år sen ska ärligt sägas. Anledningen är som jag nämnde tidigare. En hel spelare som man tränat men även spelare man spelat ihop med är numera tränare i dessa serier som division 4 och division 3 Nordvästra Götaland. Alltid haft ett genuint intresse för fotboll och utvecklingen för spelare man känner. När det gäller matcher så känner jag väl att eftersom vi gör en nystart i föreningen så kommer fokusen ligga på att vi presterar bra för vår publik och för oss själva, vilka som står på andra sidan kommer för mig personligen spela mindre roll men Kortedala och Semberija kommer säkert vara speciellt för spelarna mina då man har väldigt många vänner i dessa lag utanför fotbollen.

Hur ser försäsongsupplägget ut?

Försäsongen är en tung fas där vi kommer bygga upp fysen men även mycket boll under första delen av året. Att stå på en konstgräsplan och köra hur man ska spela i uppspelsfasen i januari lockar inte mig och jag tror spelarna är på samma bana. När det gäller fysen så kommer vi köra med Robert Kronberg som kommer hålla större delen av våra fysträningar.

När det gäller truppen har det varit några spelare ut och några har tillkommit. Är truppen spikad eller kan vi förvänta oss några spännande nyförvärv?

Jag kom till föreningen ganska sent så jag har inte lagt så mycket fokus på vilka spelare som tillhörde truppen och som lämnat. Då det var ett turbulent år så är det onödigt att kolla bakåt utan klart roligare att blicka framåt. Självklart har vi tappat några tunga namn som t ex Petros och Solle men vår sportgrupp har jobbat hårt, fått in lite spelare som vi tror passar oss och självklart kommer det dyka upp en hel del namn till truppen då vi sagt att vi kommer spika truppen i mitten av februari.

Vilken sorts fotboll vill du att Kozara ska spela säsongen 2019?

Det är en svår fråga, även denna så kommer jag ihop med min trupp bestämma ihop. Att säga att man vill vara bollförande och ha mycket boll är ju en självklarhet, men vi kommer se över styrkorna och svagheterna i vår trupp och därifrån anpassa vårt spelsätt så att vi får ut som mycket möjligt av laget. Vi kommer spela med glädje och hoppas att vi kan bjuda motståndarna och publiken på sevärda matcher hemma som borta. 

Stort tack!

Tack själv!

 

Bloggen tackar självklart Christos för att han tog sig tid och önskar honom och Kozara lycka till!

 

/Rasta sammarbeta