Vi tar oss vidare i januarislasket och lättar upp stämningen med lite mer Silly Season:

 

Som bloggens skribent Magnus ”Böjen” Carlsson skrev häromdagen så har nykomlingen i division 3, Dalen/KFF, plockat in unge yttern Phil Paulsson från seriekonkurrenterna Västra Frölunda. Paulsson svarade för tre mål på 15 matcher för VF förra säsongen och kom från spel med GAIS U19 året innan.

 

Västra Frölunda har också värvat och presenterade häromdagen ett riktigt fint nyförvärv:

Nima Kadivar är klar för Frölunda. Han kommer senast från spel i division 2 med Torslanda IK. Kadivar har även ett förflutet i Kortedala IF, Sävedalens IF och Ahlafors IF. Mittfältaren spelar även i Futsalligan med IFK Göteborg och futsallandslaget. Bilden är lånad från Frölundas hemsida.

 

Division 3-laget Gunnilse IS har stärkt upp sin tränarstab inför säsongen:

Vladimir Majdandzic kommer att dela huvudansvaret med nuvarande tränaren Joel Sjöqvist. Majdandzic kommer senast från tränaruppdrag i Angered MBIK. Martin Persson, som var assisterande tränare 2018, stannar kvar i klubben men kommer att arbeta med ungdomsverksamheten. Bilden är lånad från Gunnilses hemsida. 

 

I 4A har FK Kozara gjort klart med ett nyförvärv:

Burväktaren Stefan Suvajac ansluter till FK Kozara från seriekonkurrenterna Nol IK där han spelade 16 matcher förra säsongen. Suvajac har ett förflutet i Kozara och en intervju med honom hittas HÄR. Bilden är lånad från Kozaras hemsida.

 

Även seriekollegan Guldhedens IK har förstärkt på målvaktssidan:

23-årige målvakten Alexander Odh ansluter från Jula BK (division 5 Västergötlands FF). En intervju med Odh hittas HÄR. Bilden är lånad från GIK:s hemsida.

 

Lerums IS trillade ur division 3 förra säsongen och har nu gjort klart med 20-årige Lucas Ottosson. Ottosson var med och vann sjuan med sin moderklubb Lekstorps IF förra säsongen och var lagets bäste målskytt med sina 16 mål. Han har dock ett förflutet i Lerum och där kommer han att kliva ner i banan och konkurrera i backlinjen. 

 

I 5A tappar Älvängens IK Jonatan Berntsson till Skepplanda BTK

 

Topplaget i 5B, IF Väster, tappar Josef Prytz på grund av flytt. 

 

6B-laget BK Skottfint har tappat Jakup Jakupovic till ny-gamla Lundby IF och Johan Karlsson på grund av flytt.

Gustav Nilsson är dock helt klart för klubben nu efter att ha varit på lån de senaste säsongerna. Hans senast klubb var FC Kopparmöllan

 

Seriekollegan Diseröd SK har gjort klart med Hugo Andersson, senast i Ytterby IS

 

Nödinge SK (6B) tappar sin stora målskytt Emanuel Kollén (18 mål förra säsongen). Den 20-årige anfallaren lämnar Göteborgs lokalfotboll och kommer att spela med Skepplanda BTK i division 4 Södra (Västergötlands FF). 

NSK tappar även mittfältaren Jesper Johannesson till Skepplanda. Johannesson tillhörde egentligen Ahlafors IF men var utlånad till Nödinge förra säsongen. 

 

SK Argo och Masthuggets BK kommer som bekant att ha ett gemensamt lag i årets 6C. Nu är det också klart hur tränarstaben kommer att se ut. Det kommer bli delat huvudansvar mellan Peter Sjögren och Benny Liljeroth. Sjögren har tränat SK Argo de senaste tre säsongerna. Liljeroth har ett förflutet med SK Argo men tränade senast Vrångö IF säsongen 2017. Magnus Andersson (som delat ansvaret med Sjögren de senaste tre säsongerna) kommer även att finnas med i tränarstaben men oklart hur mycket tid han kan lägga. 

 

I 6C återfinns också Styrsö BK och de har gjort klart med en ny huvudtränare. Det är Daniel Wessberg som kommer att leda laget den kommande säsongen. SBK har även värvat fint då de plockat in duktige Victor Johansson från Älvsborg FF.

 

/Rasta