Övergångarna fortsätter att trilla in och vi tar oss en ny sväng! Några av dessa kunde ni läsa om igår i Magnus ”Böjen” Carlssons Silly-inlägg för division 3.

 

Landvetter IS har alltså landat ett riktigt fint nyförvärv då Fredrik Alnäs ansluter från division 2-laget Sävedalens IF. Alnäs var ordinarie på mitten i SIF och det ska bli intressant att följa honom i LIS. En intervju med Alnäs hittas HÄR. LIS plockade även upp Johan Andersson från Hajoms IF (Västergötlands FF). 

Landvetter har också meddelat att följande spelare lämnar klubben:

Erhan Kocak

Andre Bissmark

Patrik Hansson

Pedram Talebi

Hami Golestan

Efe Yildirim

Joakim Olofsson

Bloggen har redan nämnt de flesta av dessa spelare där Kocak är klar för FTU, Talebi har flyttat till Stockholm och det verkar som Olofsson och Hansson lägger av. Andre Bissmark kommer att spela för 6C-laget Styrsö BK och Golestan och Yildirim verkar inte ha några nya klubbadresser i skrivande stund.

Västra Frölunda har förstärkt sin trupp med Edvin Skoglund från Torslanda IK. Nya är även Sebastian Andersson från Älvsborg FF och Alfred Lilja från Lerums IS. Målvakten Rikard Allvin lägger dock handskarna på hyllan.

Nykomlingen och 100-åringen Gårda BK har fyllt på sin trupp:

Denis Milutinovic (från Angered MBIK).
Lukasz Levente (från IF Mölndal Fotboll).
Jacob Sjöstedt (från IK Kongahälla).
_______________________________________________________________

Kortedala IF i 4A har plockat in två nya spelare:

Yonis Hussen ansluter från Hisingsbacka FC.

Sizar Ayoub ansluter från Sveakurd FC.

 

4B-laget Öckerö IF har fått in ett fint nytt offensivt nyförvärv.

Carl Wiklander är tillbaka i lokalfotbollen efter en sväng i ÖIS U-19. Säsongen 2017 gjorde Wiklander 35 mål i 6C för Hönö IS. Anfallaren är nu alltså tillbaka i norra skärgården men i ÖIF istället för HIS. Bilden är lånad från ÖIS sida. 

 

I 5A har nykomlingen Sveakurd FC tappat Sarkhobon Waheladen. Waheladen har haft en del skadebekymmer och ingen ny klubb är klar.

 

Det stod klart för ett tag sedan att 5B-laget Näsets SK skulle tappa Oskar Örth på grund av flytt. Nu är det klart med ny klubbadress.

Det blev Bollebygdslaget Hestrafors IF som kommer att nyttja Örths tjänster. Då Hestrafors återfinns i ”Göteborgstrean” så blir det en del ”hemmamatcher” för Örth trots flytten. Bilden är lånad från HIF:s hemsida. 

 

I 6B så har Hälsö BK värvat. Jacob Lidström är klar och spelade senast i Öckerö IF

 

Nödinge SK (6B) fyller på sin tränarstab där Mohammed Krayem ansluter från Gunnared KIF. Krayem kommer att vara assisterande tränare under nye huvudtränaren Josef Elturk

 

I 6C har Azalea BK värvat:

Robert McDermott (född 1998). Återvänder till ABK efter en sväng i Göteborgs FF och IF Mölndal Fotboll. 

Carl-William Kalholm (född 1993). Målvakt som ansluter från grannklubben Ösets BK. 

 

Även SK Argo/Masthuggets BK har fått in förstärkning. Jonas Karlén drar på sig dojjorna igen. Han spelade senast med Ösets BK för några år sedan men gjorde inte många matcher. Karlén har även meriter från SKIF Semberija, numera nedlagda Västkustens BK och anrika Götaholm BK

 

6C blir också av med en stor profil och målskytt! Johan Gunnarsson lämnar Hällesåker IF för spel med Kungsbackalaget Löftadalens IF. Gunnarsson har flyttat till Kungsbacka och LIF kommer att tränas av hans pappa Tommy.

Det står också klart att HIF:s tränare Stefan Kling lämnar. På pluskonto så kommer Fredrik Pettersson in. Pettersson är tillbaka efter uppehåll och har bland annat ett förflutet i Lerkils IF. 

 

7A-laget Real Maskin BK har gjort klart med sitt första nyförvärv för säsongen. Anfallaren Christofer Karlsson kommer senast från spel med Göta BK (division 4 Västergötlands FF). Karlsson har dock ett förflutet i östra delarna av Göteborg och har bland annat spelat med Kortedala IF

 

7C-laget Pushers BK har förstärkt med Marcus Lindberg, senast i Askims IK. Lindberg är fotbollsfostrad i IFK Göteborg men har även spelat med Gårda BK och numera nedlagda FC Fyrklövern

 

/Rasta