Carl Wiklander öste in mål i Hönö IS säsongen 2017 sen lämnade han för ÖIS U19. Nu är han tillbaka i lokalfotbollen igen och ny klubbadress är Öckerö IF i 4B.

Bloggen tog sig ett snack med Wiklander (bilden är lånad från ÖIS hemsida):

Du är tillbaka i lokalfotbollen efter en säsong i ÖIS U19. Hur kommer det sig att du lämnade ÖIS och varför blev det just Öckerö IF?

Yes, äntligen! Jo det är tyvärr så att jag inte fick förlängt men ÖIS denna säsongen och fick tyvärr lämna. Efter det var Öckerö ganska snabba med att visa intresse. Samtidigt som min kusin Ludvig spelade med mig i ÖIS och också skulle lämna till Öckerö. Därför var det extra intressant. Samtidigt vill jag ju testa nytt och komma upp lite i division när man får chansen. Därför blev det just Öckerö.

Vad tar du med dig för lärdomar från året med ÖIS?

Jag har lärt mig väldigt mycket fotboll i ÖIS, även om jag inte fick den speltiden jag hade tänkt mig har det varit väldigt lärorikt. Både anfallsspel och försvarsspel. I ÖIS hade jag ju positionen som ”target” och då var det väldigt mycket ta emot boll och leverera vidare och inte så mycket djupled. Men djupled tycker jag att jag har med mig mycket från Hönö tiden så jag tror det kan vara bra att kunna både och.

Du spelade med Hönö IS innan flytten till ÖIS, var det aktuellt med en comeback där?

Jag var nog ganska inställd på att försöka hitta någon lag högre upp innan jag skulle börja tänka på Hönö, men Hönö fanns ju alltid där. Sen när Öckerö hörde av sig kändes det ganska bra att gå till dom. Men jag tror inte att det fanns någon större chans att jag skulle gå till Hönö, inte i år.

Nu blir det alltså spel i 4B med Öckerö IF. Hur bra koll på den serien har du och är det några matcher som lockar extra mycket?

Jag är väldigt dålig på just 4:an. Men jag ser fram emot ett bättre motstånd och några roliga matcher. Men just lagen som spelar där är inte bekanta för mig än.

Ni är igång med ÖIF, hur är känslan hittills på försäsongen?

Känslan är jätte bra just nu, känns väldigt bra att ha kommit igång och det känns redan som detta kommer bli en bra säsong. Jag tror absolut vi kommer vara med i toppen och sen får vi se. Ska bli riktigt intressant och roligt!

Stort tack!

Tack så mycket!

 

Bloggen tackar Carl för att han tog sig tid och önskar honom lycka till!

 

/Rasta