En av försäsongens höjdpunkter är självklart cupspelandet och bloggen börjar med att kolla till Hisingsmästerskapen som drar igång nu till helgen! Förutsättningarna är att ettorna och tvåorna går vidare till kvartsfinal men det gör även de två bästa treorna. Gruppspelet spelas 2×30. Kvartsfinal och framåt spelas 2×45.

 

GRUPP 1

Bjurslätts IF (division 6)

Eriksbergs IF (division 4)

Finlandia/Pallo AIF (division 5)

Kärra KIF (division 4)

 

Kommentar:

En helt klart öppen grupp där division 4-lagen Kärra och Eriksberg får gälla som favoriter. Just EIF nådde finalen förra året men föll mot Hisingsbacka. Kärra slutade sexa och EIF sjua i 4B förra säsongen och bara en poäng skiljde lagen åt. Finlandia var nykomling i 4B men fick lämna efter en jumboplats men har värvat intressant inför säsongen. Bjurslätt slutade fyra i 6A förra säsongen men slog bland annat just Finlandia i förra årets HM. Eriksberg har fått in lite nya namn och bland annat anslöt hårdskjutande anfallaren Olof Möller från 6C-laget Önnered. Oklart dock om Möller är spelklar till helgen. Finlandia har fått in Naser Zumberi som spelande tränare och även Tobias Ekman från Styrsö. Tyvärr har bloggen lite dålig insyn i Bjurslätt just men laget inledde försäsongen med 2-2 mot 5B-laget Mossens BK.

TIPS: Kommer bli en jämn grupp men bloggen tror att Eriksberg ligger bäst till i skrivande stund!

Matcherna i Grupp 1:

Söndag 17/2

Kärra KIF – Eriksbergs IF (12.15 Klarebergsvallen)

Bjurslätts IF – Finalndia/Pallo AIF (13.45 Tuvevallen)

Onsdag 20/2

Eriksbergs IF – Bjurslätts IF (18.45 Rosenhill)

Finlandia/Pallo AIF – Kärra KIF (20.15 Tuvevallen)

Onsdag 27/2

Eriksbergs IF – Finlandia/Pallo AIF (18.45 Rosenhill)

Kärra KIF – Bjurslätts IF (18.45 Klarebergsvallen)

 

GRUPP 2

FTU (division 6)

IK Zenith (division 4)

Torslanda IK (division 2)

 

Kommentar: 

På pappret ska självklart division 2-laget Torslanda IK vara storfavoriter men TIK har tappat väldigt mycket spelare och kan nog få en tuff säsong. Bloggen har hittat en träningsmatch och där föll TIK med 0-1 mot division 2-laget Dalstorps IFIK Zenith vann överraskande 5A förra säsongen och är alltså nykomlingar i fyran. 6B-laget FTU med nye tränaren Kwame Amoateng kommer säkert att slåss i toppen av serien men fick en tuff start på försäsongen med 2-5 mot IF Vardar/Makedonija.

TIPS: Även om både Zenith och FTU säkert kommer vara bra med i sina respektive serier ska avståndet vara för stort upp till Torslanda, även om TIK känns lite svagare än vanligt. Torslanda tar gruppen.

Matcher i Grupp 2:

Söndag 17/2

FTU – Torslanda IK (12.15 Krokängsplan)

Onsdag 20/2

Torslanda IK – IK Zenith (18.45 Torslandavallen)

Onsdag 27/2

IK Zenith – FTU (18.45 Hovgårdsvallen)

 

GRUPP 3

BK Skottfint (division 6)

Hisingsbacka FC (division 3)

KF Velebit (division 4)

 

Kommentar:

Tuff grupp för nykomlingen i 6B, BK Skottfint. Skottfint kommer säkert klara sig bra när division 6-säsongen drar igång men här kommer det som sagt bli svettigt. Hisingsbacka åkte ju ur division 2 och får tag nya tag i ”Göteborgstrean”. HBFC har ju dock tappat sin stora målskytt, Fredrik Johansson Zanjanchi, och litet frågetecken på vem som ska göra målen. Johansson Zanjanchi gjorde ju nämligen 20 av laget 38 mål förra säsongen. KF Velebit slutade tvåa i 4B förra säsongen men föll i kvalet till trean. Lär tillhöra toppen av 4B och har bland annat fått in intressanta duon Ahrun Cicek och Berahman Gholamreza från division 2-laget Assyriska BK. Boris Skokic har klivit in som ny huvudtränare också.

TIPS: Frågan här är ju om Velebit kan störa Hisingsbacka? Bloggen tror på en jämn kamp där men att HBFC ändå tar gruppen. 

Matcher i Grupp 3:

Söndag 17/2

BK Skottfint – Hisingsbacka FC (10.15 Krokängsplan)

Onsdag 20/2 

Hisingsbacka FC – KF Velebit (18.45 Backavallen 2)

Tisdag 26/2

KF Velebit – BK Skottfint (20.15 Krokängsplan) 

 

/Rasta