Igår drog Hisingsmästerskapen igång med följande matcher:

 

Grupp 1

Kärra KIF (4B) – Eriksbergs IF (4B) 1-1 (0-0)

4B-derby i grupp 1 där Henrik Filipsson gav EIF ledningen en bit in i den andra halvleken. Kärra kämpade sig tillbaka och Niclas Anderssons kvittering kom i matchens slutminut. Kärra vann sedan straffläggningen efter att EIF:s nyförvärv Olof Möller missat sin straff. Resultatet i straffläggningen används bara om det inte går att skilja lagen på något annat sätt.

Kärras tränare Jim Holmelin sa så här om matchen:

”Första matchen 2019 och det syntes rejält. Vi såg tunga och sega ut hela matchen. Första halvlek är vi bättre än Eriksberg, vi kommer till 3-4 ok avslutslägen men utan skärpa så blir det inga mål på deras duktiga målvakt. 0-0 i halvlek. Vi pratar om att vi måste ta mer obekväma löp och att fortsätta vara laget som styr matchen. Det blir tvärtom, vi blir ännu mer bekväma och det är Eriksberg som kliver fram som det bättre laget, deras 0-1 kommer efter att vi inte lyckats få bort bollen i egen box och en lobb letar sig in i mål. Vi försöker mobilisera lite energi, men tyvärr är det alldeles för sega ben. Vi flyttar fram i slutet och lyckas trycka in 1-1 och även ta hem straffarna. När huvud och ben inte riktigt hänger med blir det lätt grinigt på plan, vilket det blev idag. Detta är något som vi måste jobba bort!”

EIF:s tränare Josip Baric hade följande att säga om matchen:

”Grinig förstamatch för säsongen. Ganska jämnt över lag där medvinden spelade roll på vilken planhalva det mesta spelet var på. Starkt av Kärra att hitta in en boll på övertid och sedan missade Möller för första gången i karriären en straff.”

EIF:s matchrapport hittas HÄR.

 

Bjurslätts IF (6B) – Finlandia/Pallo AIF (5A) 0-0 (0-0)

Även den andra matchen i grupp 1 slutade oavgjort när 6B-laget Bjurslätt och 5A-laget Finlandia/Pallo AIF spelade 0-0. BIF vann den efterföljande straffläggningen.

Finpas tränare Kenneth Lindfors sa så här om matchen:

”En match där Bjurslätt ligger med ett lägre försvarsspel och gör det bra. Vi skapade allt för lite utan hade bara en handfull halvchanser. Vid ett par tillfällen försökte Bjurslätt sätta lite högre press men vi lyckades ganska enkelt spela oss ur pressen men hade sedan svårt för att skapa tillräckligt heta chanser. Försvarsspelet sitter bättre och bättre då vi inte släpper till ett enda avslut mot eget mål men vi behöver jobba lite mer på att hitta linjerna i anfallsspelet, men så är det under försäsongen. Inget ska tas ifrån Bjurslätt som försvarade sig bra hela matchen.”

BIF:s Tim Samuelsson hade följande att säga om matchen:

”Matchen börjar väl som vi alla hade trott med att Finpa äger mycket boll. Men vi löser det bra med ett grymt försvar. Pasi i Finpa får ett fint läge ensam med våran målvakt Alex men Alex läser av Pasi fullständigt och tar bollen lätt i famnen. Det var egentligen ett av få farliga lägen. Matchen fortsätter genom några anfall fram och tillbaka men slutar väl rättvist 0-0.”

 

Grupp 2

FTU (6B) – Torslanda IK (division 2) 1-2 (0-0)

Division 2-laget Torslanda IK fick det oväntat tufft mot FTU (6B). Det var mållöst efter den första halvleken innan Fabian Påhlman gav TIK ledningen i början av andra. Bara minuter senare kom dock 1-1 genom Oguzhan Yilmaz. TIK:s segermål kom sen djupt in på stopptid genom Hugo Ahlberg.

 

Grupp 3

BK Skottfint (6B) – Hisingsbacka FC (division 3) 0-5 (0-2)

Titelförsvarande Hisingsbacka FC hade som väntat inga större problem att besegra 6B-nykomligen BK Skottfint i gårdagens match i grupp 3. Isaac Shears satte 1-0 och lite senare kom tvåan genom Haris Skenderovic, ett resultat som stod sig in i pausvilan. I mitten av andra kom även 3-0 (Idris Abdi) och 4-0 (Abdou Zirai). Skenderovic avslutade sedan målskyttet med sitt 5-0 mål strax innan full tid.

Tvåmålsskytten Skenderovic sa så här om segern:

”Inte så rolig match att spela men viktigt att vi visade prov på en vinnarmentalitet. Vårt mål är alltid att vinna så mycket matcher som möjligt oavsett matchkaliber och då måste jag ändå säga att vi gör en godkänd match trots att det finns väldigt mycket vi måste fortsätta jobba på. Första tävlingsmatchen i år och vi går ur den kampen som det vinnande laget. Jag är nöjd!”

Skottfints spelande sportchef Peter Freme sa så här om förlusten:

”Efter att bara hållit igång i två veckor och även ha massa återbud pga sjukdom, jobb och annat var vi ett gäng som åkte till Krokängsplan idag för starta tävlingssäsongen. Inget snack om saken att HB var ett bättre fotbollslag matchen igenom som rullade boll runt på mitten. Tyvärr var de lite för många i vårat lag som visade för mycket respekt för motståndet bara för dom lirade några serier högre. Vi tar nya tag mot Velebit och förhoppningsvis en större trupp med oss till den matchen.”

BKS matchrapport hittas HÄR.

Bilden till inlägget är för övrigt lånad från HBFC:s hemsida och är från förra årets seger i HM.

 

/Rasta