Cuperna börjar att rulla igång och vi tittar till Västra Cupen, som börjar imorgon tisdag (19/2). Det är 2×30 i gruppspelet som gäller och gruppsegrarna och de två bästa tvåorna går vidare till kvartsfinal.

Assyriska BK är regerande mästare efter att de besegrat Västra Frölunda IF i finalen 2018 med 2-1.

 

Grupp A

BK Björkåsen (7B)

Donsö IS (5B)

FC Linné (5B)

Slottsskogen/Godhem IF (6C)

 

Kommentar: 

En lite lurig grupp där känslan är att det kommer att stå mellan 5B-konkurrenterna Donsö och FC Linné. Förra säsongen spelade dock varken DIS eller Linné i femman då Donsö åkte ur fyran och Linné vann 6C. Varken Donsö eller Linné har spelat några träningsmatcher men den spontana känslan är ju att FC Linné inte hållit igång så länge medan ö-laget varit igång i en dryg månad. Linné har dock plockat upp ett fint nyförvärv i form av Fred Jähnke från FrölundaSG svarade för en fin comeback i sexan och slutade sexa i 6C. Laget har två träningsmatcher innanför västen, 3-1 mot 6B-laget Neutrala och 2-3 mot Kungsladugårds BK nu i helgen. Björkåsen var stryklag i sjuan förra säsongen med bara en seger på 20 matcher.

TIPS:

Donsö tar gruppen före Linné. SG står upp bra mot 5B-lagen och Björkåsen blir stryklag.

Matcherna i grupp A:

TISDAG 19/2

BK Björkåsen – Slottsskogen/Godhem IF (18.30 Apelsinplan)

FC Linné – Donsö IS (18.30 Kobbegården)

LÖRDAG 23/2

BK Björkåsen – Donsö IS (13.00 Apelsinplan)

Slottsskogen/Godhem IF – FC Linné (13.00 Önneredsplan)

ONSDAG 27/2

FC Linné – BK Björkåsen (18.30 Apelsinplan)

Donsö IS – Slottsskogen/Godhem IF (18.30 Ruddalen 2)

 

Grupp B

Azalea BK (6C)

Sandarna BK (4B)

SK Argo/Masthuggets BK (6C)

Västra Frölunda IF (division 3)

 

Kommentar:

En grupp där Västra Frölunda är klara favoriter med Sandarna som största utmanare. VF föll i kvalet till division 2 förra säsongen och inlett starkt med 10-1 på två träningsmatcher mot Jonsered och GFF. Sandarna är tillbaka i division 4 efter två raka seriesegrar och det ska bli intressant att se hur de står sig. Har förlorat båda sina träningsmatcher hittills (mot Guldheden och KF Velebit) men har inte mönstrat starkaste laget ännu. Azalea gjorde en fin debutsäsong i 6C 2018 och slutade femma. Det unga laget kommer dock att väga för lätt mot både VF och SBK och får rikta in sig på att slå seriekollegan SK Argo/Masthuggets BK. Just Argo/Masthugget är en ny konstellation där Argo slutade i mitten av 6C och Hugget åkte ur femman förra säsongen. Efter en lite seg start på försäsongen med låg närvaro och inställda träningar växlade laget upp i första träningsmatchen och slog 7C-laget Pushers med 6-3.

TIPS: 

Möjligen att Sandarna kan störa Frölunda men annars är det upplagt för VF-seger i gruppen. ABK och Argo/Hugget kommer att få slita hårt i sina matcher mot toppduon.

Matcherna i grupp B:

TISDAG 19/2

Sandarna BK – Västra Frölunda IF (18.30 Ruddalen 2)

Azalea BK – SK Argo/Masthuggets BK (18.30 Åkeredsvallen)

LÖRDAG 23/2

Västra Frölunda IF – Azalea BK(11.30 Ruddalen 2)

SK Argo/Masthuggets BK – Sandarna BK (13.00 Åkeredsvallen)

ONSDAG 27/2

Sandarna BK – Azalea BK (18.30 Påvelund)

Västra Frölunda IF – SK Argo/Masthuggets BK (20.00 Ruddalen 2)

 

Grupp C

Näsets SK (5B)

Styrsö BK (6C)

Älvsborg FF (4B)

Öckerö IF (4B)

 

Kommentar: 

Spontant så känns det som Öckerö IF sitter i förarsätet här. Ö-laget slutade femma i 4B förra säsongen men var bara fyra poäng från kvalplatsen. ÖIF har fått behålla större delarna av sin trupp och har bland annat fyllt på med kusinerna Wiklander från ÖIS U19Älvsborg kommer från trean men känslan är att de inte studsar tillbaka direkt då en hel del tongivande spelare lämnat truppen. ÖIF har bland annat slagit Nol (4A) med hela 6-0 på försäsongen. ÄFF lirade 0-0 mot Tölö senast. Näset orkade inte riktigt haka på toppstriden i 5B förra säsongen och blev femma. Har tappat en hel del viktiga kuggar bland annat Oskar Örth och Robin Raunegger. NSK har fyllt på med unga spelare från de egna leden men det kommer inte riktigt räcka till i den här gruppen. Styrsö åkte ur femman förra säsongen och kommer få ta nya tag i 6C den här säsongen. Kommer säkert vara med i toppen där och har spelat 4-4 mot Björkö (4B) i sin enda träningsmatch hittills. 

TIPS:

Öckerö tar detta! 

Matcherna i grupp C spelas så här:

TISDAG 19/2

Älvsborg FF – Öckerö IF (18.30 Påvelund)

Näsets SK – Styrsö BK (20.00 Åkeredsvallen)

LÖRDAG 23/2 

Näsets SK Öckerö IF (13.00 Påvelund)

Styrsö BK – Älvsborg FF (14.30 Påvelund)

ONSDAG 27/2 

Älvsborg FF – Näsets SK (18.30 Åkeredsvallen)

Styrsö BK – Öckerö IF (20.00 Påvelund)

 

Grupp D

Göteborgs FF (4B)

Hovås Billdal IF (5B)

Hönö IS (5A)

Kungsladugårds BK (5B)

 

Kommentar:

Ett division 4-gäng och tre division 5-lag gör upp i grupp D och GFF får helt enkelt bära favoritskapet. Topplag i 4B de senaste säsongerna och missade precis kvalet i fjol. Imponerade dock inte mot Frölunda senast då laget föll med 0-5. Både Hovås Billdal (5B) och Hönö IS (5A) slutade nia i sina respektive serier. Möjligen att Kungsladugårds BK kan störa GFF. KBK gick riktigt fint på hösten i 5B och var obesegrade vilket gjorde att de knep fjärdeplatsen till slut. Lagår’n har slagit Slottsskogen/Godhem (3-2) i sin enda träningsmatch. 

TIPS: 

GFF tar gruppen med KBK som outsider. 

Matcherna i grupp D:

ONSDAG 20/2

Göteborgs FF – Hovås Billdal IF (18.30 Apelsinplan)

Kungsladugårds BK – Hönö IS (20.00 Apelsinplan)

LÖRDAG 23/2

Kungsladugårds BK – Göteborgs FF (14.30 Apelsinplan)

Hovås Billdal IF – Hönö IS (14.30 Åkeredsvallen)

TISDAG 26/2

Hovås Billdal IF – Kungsladugårds BK (20.00 Apelsinplan)

Göteborgs FF – Hönö IS (20.00 Kobbegården)

 

Grupp E

Askims IK (4B)

IF Väster (5B)

Utsiktens BK (division 1)

Önnereds IK (6C)

 

Kommentar:

Utsiktens BK kommer som vanligt att spela med sitt U21-lag men vissa år har det ju kryddats med a-lagsspelare. Annars har vi Askims IK som förra året trillad ur trean ganska rejält och har ny tränaren i Stefan Anttila. Daniel ”Dalla” Natanaelssons IF Väster gav Sandarna BK en hård kamp om seriesegern i 5B förra säsongen men fick ge sig och slutade tvåa. Även Önnered slutade tvåa men i 6C och ÖIK kommer säkert slåss i toppen av den tabellen även i år.

TIPS: 

Även om UBK kommer med ungt lag så får de gälla som favoriter. Hårt om andraplatsen då det är lite svårt att veta statusen på till exempel Askim

Matcherna i grupp E:

ONSDAG 20/2

Askims IK – Utsiktens BK (18.30 Kobbegården)

IF Väster – Önnereds IK (20.00 Kobbegården)

LÖRDAG 23/2

Utsiktens BK – Önnereds IK (13.00 Ruddalen)

IF Väster – Askims IK (14.30 Önneredsplan)

TISDAG 26/2

Askims IK – Önnereds IK (18.30 Kobbegården)

IF Väster – Utsiktens BK (20.00 Önneredsplan)

 

Grupp F

Assyriska BK (division 2)

IFK Björkö (4B)

Inter Linné IF (6A)

Pushers BK (7C)

 

Kommentar: 

Sista gruppen ut och här återfinns regerande mästarna Assyriska BK och det är svårt att se vilka som skulle hindra ABK från att vinna gruppen? Laget slutade sjua förra säsongen i division 2 och förlorade senast mot Sävedalens IF med 1-2 i en träningsmatch. Björkö slutade nia i 4B förra säsongen och föll med 3-5 mot Näset i en träningsmatch i helgen. Inter Linné är nykomlingar i sexan och Pushers trillade ur sexan och ska spela i sjuan i år. 

TIPS: 

Inget av de andra lagen ska vara i närheten av att rå på Assyriska som dansar hem gruppen.

Matcherna i grupp F:

ONSDAG 20/2

Inter Linné IF – Assyriska BK (18.30 Ruddalen 2)

Pushers BK – IFK Björkö (20.00 Ruddalen 2)

LÖRDAG 23/2

Inter Linné IF – IFK Björkö (13.00 Kobbegården)

Assyriska BK – Pushers BK (14.30 Ruddalen 2)

TISDAG 26/2

Inter Linné IF – Pushers BK (18.30 Önneredsplan)

Assyriska BK – IFK Björkö (20.00 Ruddalen 2)

 

/Rasta