Dags att kolla in Södercupen, som tjuvstartade redan i helgen! Södercupen har som vanligt de hårdaste förutsättningarna där bara gruppsegrarna går vidare till semifinal! Förra året besegrade Lindome GIF Landvetter IS i finalen.

 

Grupp 1

Dalen/KFF (division 3)

Hällesåker IF (division 6)

Lindome GIF (division 1)

Lövet/Johannebergs IF (division 7)

 

Kommentar (skriven innan första matchen):

Södercupen är ju stenhård och det känslan här är självklart att titelförsvararna och nykomlingarna i division 1, Lindome GIF, kommer ta hem detta. Dalen/KFF är nykomlingar i trean och är ju de enda som kanske kan störa zebrorna. Hällesåker och Lövet/Johanneberg kommer att få jobba hårt.

Här har alltså redan första matchen spelats (i lördags 16/2):

Lindome GIF – Dalen/KFF 3-1 (2-0)

Seger direkt alltså för Lindome och där avgjordes ju gruppen direkt. Gustav Hedlund gav Lindome ledningen redan efter två minuter innan nyförvärvet från Sävedalen, Rasmus Tengfjord, satte 2-0. Visst reducerade Bita Bångens för Dalen/KFF halvvägs in i andra men Nicolas Sandberg stängde butiken med sitt 3-1 mål.

Dalen/KFF:s ena tränare, Claes Klippert, sa så här om förlusten:

”Tuffaste möjliga motstånd i första matchen. Vi försökte försvara våra defensiva spelytor med hela laget för att göra det så trångt för dem att spela där som möjligt, och vi skulle svara med snabba omställningar. Lindome sågade sig fram några gånger ändå och med hjälp av bra kvalitet i sina avslut stod det 2-0 i halvlek till dem. Vi hade haft en omställning som så när ledde till mål så hoppet fanns. Vi fortsatte på samma sätt och halvvägs in i andra halvlek hittade vi ett läge och ett mål. Strax efter det blir vi överspelade och tvingas ta en utvisning, vilket såklart inte var vad vi behövde efter ett mål. Vi möblerar om lite och trycker högre men lyckas inte riktigt hota på allvar. Med någon minut kvar gör sätter Lindome spiken i kistan med ett avgörande 3 – 1 mål. Lindome visar vid alla sina mål fin kvalitet i avsluten inne i straffområdet. Nu är det två gruppspelsmatcher kvar som vi får sikta på att vinna, och så får vi se hur långt det räcker då det bara är gruppettan som går vidare i cupen.”

Dalen/KFF:s matchrapport hittas HÄR.

Lindomes matchrapport hittas HÄR.

Dalen/KFF var enda laget i gruppen som hade kunnat störa Lindome men det blev alltså inte så och Lindome kommer att ta hem gruppen då de knappast lär förlora mot lag från division 6 (Hällesåker) eller division 7 (Lövet/Johanneberg).

Bilden till inlägget är för övrigt från Lindomes finalseger 2018 och är lånad från klubbens hemsida. 

 

Resten av matcherna i grupp 1 spelas så här:

ONSDAG 20/2

Lindome GIF – Lövet/Johannebergs IF (18.15 Lindevi)

Dalen/KFF – Hällesåker IF (18.15 Krokslättsvallen)

LÖRDAG 23/2

Hällesåker IF – Lindome GIF (12.00 Lindevi)

Lövet/Johannebergs IF – Dalen/KFF (12.00 Krokslättsvallen)

ONSDAG 27/2

Hällesåker IF – Lövet/Johannebergs IF (19.45 Lindevi)

 

Grupp 2

Fässbergs IF (division 5)

Guldhedens IK (division 4)

IK Virgo (division 3)

Solängens BK (division 6)

 

Kommentar:

Intressant grupp där division 3-laget IK Virgo får bära favoritskapet men grannen Guldhedens IK vill nog lägga sig den fighten. Lagen möttes faktiskt i en träningsmatch nu i helgen som slutade 1-1. GIK svarade ju för en riktigt fin fjolårssäsong som slutade i missat kval till trean efter en andraplats i 4A. För Virgos del blev det en mittenplacering (sexa) i trean. Varken Fässberg (som vann 6B förra säsongen) eller Solängen (som slutade åtta i 6B) kommer att kunna hota Virgo eller GIK om gruppsegern.

TIPS: 

Bloggen sticker ut hakan lite kanske men tipset går faktiskt till Guldheden. Laget surfar vidare på framgångsvågen från 2018 och känslan är att laget ligger lite före Virgo träningsmässigt just nu på försäsongen! Kul även att lagen möts i sista omgången.

 

Så här spelas grupp 2:

ONSDAG 20/2

Guldhedens IK – Fässbergs IF (18.15 Åbyvallen)

IK Virgo – Solängens BK (19.45 Kållered Sportcenter)

LÖRDAG 23/2

Fässbergs IF – IK Virgo (12.00 Åbyvallen)

Solängens IK – Guldhedens IK (13.30 Lindevi)

ONSDAG 27/2

IK Virgo – Guldhedens IK (19.45 Kållered Sportcenter)

Fässbergs IF – Solängens BK (19.45 Åbyvallen)

 

Grupp 3

Balltorps FF (division 5)

Göteborgs SIF (division 6)

Kållered SK (division 3)

Mölnlycke IF (division 4)

 

Kommentar: 

Kållered SK slutade på en sjätteplats i division 3 Sydvästra Götaland förra säsongen men kommer att spela i ”Göteborgstrean” i år. KSK har haft en ganska lugn försäsong truppmässigt men redan hunnit kryssa mot Dalen/KFF och förlora mot Qviding och Gunnilse. KSK får ses som favoriter till gruppsegern med pigga Mölnlycke IF som största utmanare. Sen MIF klev upp i 4B inför säsongen 2017 har det blivit en fin tredjeplats och i fjol en fjärdeplats. Krossade Nol (4A) i sin enda träningsmatch hittills. Det går dock inte att räkna bort 5B-laget Balltorp som nog får räkna med att bli topptippade i 5B. BFF har alltid haft spets men kanske saknas bredden. Nu har dock laget fyllt på fint med bland annat Joakim Olofsson från Landvetter IS. BFF har en träningsmatch innanför bältet, 1-4 mot Bankeryd (division 4). 6C-laget Göteborgs SIF får nog räkna med att bli strykgäng. 0-8 mot Romelanda (5A) i enda träningsmatchen imponerar inte.

TIPS:

Lite skrällkänsla på Mölnlycke och BFF men Adej Hayeks KSK tar ändå detta!

 

Matcherna i grupp 3:

TISDAG 19/2

Mölnlycke IF – Balltorps FF (19.45 Lindevi)

ONSDAG 20/2

Kållered SK – Göteborgs SIF (18.15 Kållered Sportcenter)

FREDAG 22/2

Balltorps FF – Kållered SK (19.00 Kållered Sportcenter)

LÖRDAG 23/2

Göteborgs SIF – Mölnlycke IF (12.00 Kållered Sportcenter)

ONSDAG 27/2

Kållered SK – Mölnlycke IF (18.15 Kållered Sportcenter)

Göteborgs SIF – Balltorps FF (18.15 Lindevi)

 

Grupp 4

IF Mölndal Fotboll (division 4)

Landvetter IS (division 3)

Mossens BK (division 5)

 

Kommentar:

Sista gruppen är en trelagsgrupp där division 3-laget Landvetter IS är solklara favoriter. LIS har värvat riktigt fint och plockat in spelare från både Lindome, Sävedalen och Utsikten och tippas i toppen av trean. Enda träningsmatchen bloggar hittar är 0-0 mot BK Häckens U19. 4B-laget IF Mölndal var indragna i bottenstriden förra säsongen men höll sig kvar med fyra poängs marginal och ska inte kunna hota ett stabilt LIS. Även 5B-laget Mossens BK hade ett tufft 2018 och fick kvala sig kvar i femman. MBK har hunnit kryssa mot Bjurslätt (2-2) och slå Floda (2-0).

TIPS:

Inget snack här. Landvetter tar gruppen.

 

Så här spelas grupp 4:

ONSDAG 20/2

Landvetter IS – Mossens BK (19.00 Landvetter IP)

LÖRDAG 23/2

Mossens BK – IF Mölndal Fotboll (13.30 Åbyvallen)

ONSDAG 27/2

IF Mölndal Fotboll – Landvetter IS (18.15 Åbyvallen)

 

/Rasta