Igår tisdag drog Västra Cupen igång och Södercupen fortsatte!

 

TISDAG 19/2

 

VÄSTRA CUPEN

Grupp A

BK Björkåsen (7B) – Slottsskogen/Godhem IF (6C) 0-6 (0-1)

6C-laget Slottsskogen/Godhem hade inga problem alls att besegra 7B-gänget BjörkåsenApelsinplan igår. Isac Wedin Gluhic och Ross Younghusband blev tvåmålsskyttar och Mehmet Ülker och Patrik Salomonsson gjorde varsitt i 6-0 segern.

SG:s ena tränare, George Boulos, sa så här om segern:

”Jag tyckte att vi följde vår matchplan, vi rullade mycket boll och kunde gjort 4-5 mål redan i halvlek. Det var en bra laginsats. Vi spelade bollen rakt och kom runt bra på våra kanter. Och vi hade väldigt högpress på dem.”

 

FC Linné (5B) – Donsö IS (5B) 1-3 (1-2)

I den andra matchen från grupp A var det ett 5B-möte där uppflyttade FC Linné tog sig an nedflyttade Donsö IS. Ö-laget tog ledningen genom vane målskytten Albert Hansson men Jesper Strand höll sig framme och kvitterade för Linné. Innan paus hade dock DIS tagit ledningen igen, målskytt denna gången Erik Kristensson. I andra halvlek stängde sedan även Kristensson matchen med sitt andra mål och Donsö kunde stå som segrare.

Målskytten Hansson sa så här om segern:

”Skön seger helt klart. Första halvlek spelar vi med mycket energi och bra spel, både offensivt och defensivt där vårt presspel som vi utövat på träningarna fungerade riktigt bra. I andra halvlek gick tempot ner och vi kunde spela av matchen med mycket possession. En bra första match av samtliga.”

Linnés spelande tränare Olle Johnels hade följande att säga om förlusten:

”Vi fick endast ihop 12 spelare och en av dem (mig själv) var egentligen sjuk. Efter en stund i första går Jesper av tyvärr efter några hjärtrusningar och då får jag gå in och stå därframme. Tidigt i andra får vår superstriker Robert en ful smäll av Donsös mittback och får hjärnskakning. Då var vi nere på 10 man. Så det blev aldrig någon höjdare för vår del. Donsö hade två snabba duktiga anfallare och en bra målis. De fick bra utdelning i djupled. Vi får hoppas att vi får ihop en elva till på lördag och kan få lite revansch mot SG/97.”

 

Grupp B

Azalea BK (6C) – SK Argo/Masthuggets BK (6C) 3-1 (1-0)

6C-kamp på Åkeredsvallen där Azalea var det piggare laget. Enligt rapporterna så var Argo/Masthugget med hyfsat i inledningen men innan paus satte Fredrik Olsson 1-0 för ABK. Azalea utökade även sin ledning efter paus genom Sasha Sarcevic. Argo/Masthugget fick lite kontakt när Gustav Dovstad höll sig framme och reducerade men ABK var starkare och kunde stänga matchen med ett 3-1 mål (Philip Juhlin).

ABK:s tränare Jan Juhlin sa så här om segern:

”Vi växlade friskt med truppen jämfört med helgens svaga match mot Götaholm. Körde ett extrapass i söndags för vi gick igenom en del detaljer i spelet som funkade betydligt bättre idag. Vi ville hitta ett lugn och en trygghet i spelet och inte krångla till det så mycket. 1-0 i halvlek var rättvist och det är alltid kul och bra när Fredrik (-03) är med och levererar. I andra halvlek började ArgoHugget bättre, men debuterande 02:an Sasha Sarcevic dundrade in en kandidat till årets mål med en raket med hans svaga högerdoja som letade sig in i krysset. Vi hade några bud på ytterligare mål men istället gör ArgoHugget 2-1 på en fin omställning. Vi stänger sedan matchen när Phille felskjuter in 3-1 från distans. Betydligt bättre insats än helgen och kul att lufta ytterligare spelare på försäsongen.”

Argo/Masthuggets Kalle Pettersson sa så här om matchen:

”Gladliret från förra matchen bortblåst. Svag match med mycket nytt folk som inte spelat tillsammans innan. Lite för många touch å ingen tyngd framåt.”

 

Sandarna BK (4B) – Västra Frölunda IF (division 3) 0-0 (0-0)

I grupp B:s andra match blev det mållöst när nykomlingen i 4B, Sandarna BK, höll undan för division 3-topplaget Västra Frölunda. Det var dock Frölunda som vann den efterföljande straffläggningen som kan bli avgörande om lagen inte kan skiljas år på annat sätt när gruppspelet är klart.

SBK:s målvakt Erik Johansson sa så här om matchen:

”En gedigen kämparinsats från hela laget! Riktigt kul att få med oss en pinne idag som gör att vi har en bra chans att för en gångs skull ta oss vidare i cupen. Frölunda som är väldigt bollskickligt förde som väntat matchen och vi fick ligga lågt och försvara. Vi är inte helt ofarliga när vi fyller på i våra kontringar och med lite mer skärpa hade vi kanske kunnat trycka in en boll. Men Frölunda är ju klart närmast att göra mål då de har två bollar i insidan stolpen. Men ibland ska man ha turen med sig också! Vill även passa på att tacka bloggen för ett fint jobb!”

Frölundas nyförvärv Flamur Tahiri hade följande att säga:

”Vi har matchen i våra egna händer, vi rullar boll, kommer runt men det som saknades var ju målen. Sandarna gör det bra i försvarsspelet.”

 

Grupp C

Älvsborg FF (4B) – Öckerö IF (4B) 1-2 (1-1)

Även här var det seriekollegor som stötte på varandra och publiken fick se två mål innan paus. Simon Olsson gav ö-laget ledningen med 1-0 men bara minuter senare kvitterade Albert Jörnvik för ÄFF. I början av andra kom sen segermålet för ÖIF när Gustav Claesson gjorde 2-1. Claesson är tillbaka i ÖIF efter en vända i Utsiktens U19.

ÄFF:s kapten Harald Oresjö sa så här om matchen:

”Vi kommer till matchen med 5 killar från vårat duktiga U-17 lag samt flera spelare som gör sin första tävlingsmatch på seniornivå. Tycker att vi gör en bra första halvlek med några fina kombinationer och bra försvarsspel men det vill sig inte riktigt med den sista passningen. Vi har två bra frisparkar, varav en går i stolpen. Öckerö är tunga och farliga när de kommer rättvända mot oss men även där tycker jag att vi har bra koll på dom. 0-1 kommer på en hörna där vi missar lite i markeringen, vi svarar snabbt med ett vackert mål signerat Albert Jörnvik. 1-1 i paus. Andra halvlek är egentligen bara att glömma för oss. Vi får tyvärr inte igång något vidare passningspel och här märks det att vi inte har spelat matcher tillsammans. Öckerö gör 1-2 på en ny fast situation och vi är tyvärr aldrig nära en kvittering. Vi tar med oss första halvlek och tar nya tag på lördag. En stor eloge ska riktas till våra U-17killar som visar att klubbens ungdomssatsning ger resultat.”

ÖIF:s Victor Nystedt hade följande att säga om segern:

”Spelade inte så jättebra fotboll, men vinner ändå! ÄFF satte hög press i första och vi tappar mycket boll genom dåliga passningar och mottagningar. I andra halvlek så tar vi över mer och mer. Även fast vi inte spelade jättebra så kom vi fram till ett par farliga målchanser ändå. Härligt med en ”kämparseger”.”

 

Näsets SK (5B) – Styrsö BK (6C) 5-0 (1-0)

I den andra matchen i grupp C blev det en övertygande seger för Näsets SK mot Styrsö BK (6C). NSK hade dock bara en 1-0 ledning (målskytt Simon Slomic på straff) en bit in i andra. Tre mål på fem minuter säkrade dock segern för Näset. Victor Kalasho satte 2-0, Vasileios Liolios gjorde 3-0 och Jonathan Eineskog Ekdahl 4-0. I slutet kunde även Kalasho satte femman.

NSK:s kapten, Anton Örth, sa så här om segern:

”Jag tycker vi från start visar att vi vill vara det laget som styr matchen och tar tag i taktpinnen direkt. Får en straff i tionde minuten som Slomic säkert placerar i rätt hörn. Därefter fortsätter vi rulla boll och har ett hyfsat tålamod i vårt spel. Vi fortsätter med vårt, lite hetsig stämning i båda lagen efter några hårda satsningar från båda håll. I andra fortsätter vi återigen att rulla boll och vi får ännu mer utdelning i slutet, resultatet rinner iväg till hela 5-0. Bra start på Västra Cupen och årets första tävlingsmatch.”

SBK:s kapten, Christoffer Janicijevíc, hade följande att säga om förlusten:

”Ett skadeskjutet Styrsö möter idag ett duktigt Näset. Med vetskapen att det blir en tuff match ser vi det ändå som en träningsmatch och väljer vår nya spelidé, en ganska vågad sådan. Smäller i egen kasse några gånger idag, lönar sig förhoppningsvis i långa loppet.”

Näsets matchrapport hittas HÄR

 

SÖDERCUPEN

Grupp 3

Mölnlycke IF (4B) – Balltorps FF (5B) 4-2 (1-1)

Det spelades även en match i Södercupen igår då Mölnlycke IF tog emot Balltorps FF på Lindevi IP. Det var 4B-laget MIF som tog  ledningen när Robert Reutherborg nickade in 1-0. Max Olsen Fagerberg kvitterade dock för BFF innan paus och det var även han som satte 2-1 i början av andra. Mölnlycke svarade dock med tre raka mål. Sudo Sulejmanovic kvitterade på straff innan Andreas Doverhag gjorde 3-2. Sulejmanovic blev sen tvåmålsskytt när han satte slutresultatet 4-2. 

Just MIF:s Sulejmanovic sa så här om segern:

”Skönt med en seger trots att vi inte fick igång spelet. Vi hade väldigt lågt tempo men vi har inte gjort för många pass på plan så det kan bara bli bättre nu!”

BFF:s tränare Fredrik Magnusson sa så här om förlusten:

”Spelmässigt så är det väl inte rättvist resultat tycker vi ligger väldigt rätt i våra positioner idag vi gör det svårt för Mölnlycke att hitta igenom då vi ligger tajt defensivt. Framåt så hittar vi ofta innermittfält som kan komma rättvända och sen lägga ut på våra snabba kanter . Vi har ledningen idag med 2-1 och tycker vi ska vinna men vi slarvar rejält på fasta där Mölnlycke var starka alla deras fyra mål är på fasta . Med tanke på att vi knappt har några pass i benen i är vi nöjda med spelet idag.”

MIF:s matchrapport hittas HÄR.

 

Ikväll är det fortsatt cupspel med matcher i både Västra Cupen, Södercupen och Hisingsmästerskapen!

 

/Rasta