Hisingsmästerskapen rullade vidare igår onsdag med följande resultat:

 

ONSDAG 20/2

Grupp 1

Finlandia/Pallo AIF (5A) – Kärra KIF (4B) 2-0 (0-0)

En fin seger för 5A-laget Finlandia Pallo AIF mot 4B-laget Kärra KIF. Efter en mållös första halvlek satte Finpas kapten Richard Olsson 1-0 bakom Johan Karlsson i början av andra. I slutet gjorde sedan Hector Svensson 2-0.

Finlandias André Kapella sa så här om segern:

”Riktigt go vinst. Vi har börjat bra de första matcherna. Haft lite svårt att få in bollen. Men idag gör vi två och håller nollan mot ett tungt och bra Kärra. Vi är nöjda med det mesta men sen finns det alltid lite småsaker att slipa på men det kommer!”

Kärras Nicklas Reitz sa så här om förlusten:

”Det var en tung match för oss. Mycket hårda träningar och nu två matcher på tre dagar tar hårt. Finlandia gör de bra med två omställningar. Inte mycket att säga faktist . Bara att bita ihop och komma igen! Tycker ändå dom gör de bra Finpa och kan bli bra i division 5.”

Finlandia Pallo AIF har nu fyra poäng efter två matcher och möter Eriksberg i en ren seriefinal i sista omgången.

 

Eriksbergs IF (4B) – Bjurslätts IF (6B) 3-0 (1-0)

EIF satte sig själva i förarsätet i grupp 1 genom att städa av 6B-laget Bjurslätt med 3-0 hemma på Rosenhill. Jan Tengwall inledde målskyttet strax innan paus och direkt i andra satte nyförvärvet Olof Möller 2-0. Blerim Peci stängde sedan matchen helt några minuter senare med sitt 3-0 mål.

Eriksbergs Johan Magnusson Otter sa så här om segern:

”Det var en avvaktande början från Bjurslätts IF som backade hem och lät oss rulla boll på våran planhalva. Vi har mycket boll i första halvlek men svårt att komma till riktigt farliga lägen då vi slarvar mycket vid uppspel. Förutom målet i 24:e minuten av Jan Tengwall så har båda lagen varsitt farligt läge. Vi en i stolpen av Olof Möller och dom ett skott från fyra meters håll efter ett fint inlägg som resulterade i en bra räddning av våran målvakt Erik Hornby. Andra halvlek börjar vi med att både göra 2-0 i 31 minuten av Olof Möller och 3-0 i 35 minuten av Blerim Peci. Efter det så öppnade det upp sig stora ytor för oss att kunna springa på när Bjurslätt försökte att flytta upp laget för att få in en reducering. Det gjorde att vi fick ett flertal lägen att både kunna göra 4-0 och 5-0 men resultatet stod sig matchen ut. Bjurslätt var ett trevlig lag att spela mot som försökte rulla boll på backen och hade flera duktiga och bollskickliga spelare. Vi önskar Bjurslätts IF lycka till i sista gruppspelsmatchen och i seriespelet.”

EIF:s matchrapport hittas HÄR.

Eriksberg toppar grupp 1 på bättre målskillnad än Finlandia Pallo AIF och de lagen möts alltså i sista gruppspelsmatchen nästa onsdag (27/2).

 

Grupp 2

Torslanda IK (division 2) – IK Zenith (4A) 3-2 (3-1)

Torslanda öppnade Hisingenderbyt starkast och fick in både 1-0 (Theo Kornbakk) och 2-0 (Zackarias Strandell) redan under matchens första tio minuter. Det rann dock inte iväg utan Zenith höjde sig och kunde reducera genom unge Alexander Berntsson. Innan paus var dock TIK tillbaka i en tvåmålsledning efter mål av Fabian Påhlman. Den andra halvleken såg ut att bli mållös men precis i slutet kom en Zenith-reducering signerad nyförvärvet från Finpa Emil Pettersson. Närmare än så kom dock inte Zenith utan Torslanda kunde vinna matchen.

Zenith Johan Jansson sa så här om förlusten:

”En riktigt bra värdemätare mot ett motstånd högre upp. Vi är ett nytt Zenith som verkligen är på uppgång som börjar sätta pusselbitarna på plats. En jämn match där båda lagen pressar högt upp, vi visste hur Torslanda ville spela men släpper in två identiska mål pga slarv i presspelet. En uppförsbacke efter 10 minuter och därefter ändrades matchbilden. 2-1 direkt efter och sedan är det jämnt, vi kommer till farliga lägen men är inte kliniska samtidigt som Torslanda inte skapar något som oroar. 3-1 för Torslanda kom som en bomb precis i sista stund innan halvtid vilket var surt som fan. Efter korrigeringar i andra halvlek för att lyckas ännu bättre med pressen och stänga deras vänsterkant tar vi över matchen fullständigt. Vi höjer oss flera snäpp och tillslut kommer 2-3 med 10 minuter kvar, det fortsätter att vara spel på TIK:s planhalva. Vi forcerar och skapar chanser, i matchens sista stund får vi en jättechans som borde resulterat i 3-3, en exceptionell räddning av Torslandas målvakt. Signalen går och det var en stor besvikelse där vi minst är värda en poäng, för övrigt en bra match med två hungriga lag, måste vart en intressant match för publiken! Torslanda får tacka sin målvakt för dagen att dom tar med sig tre poäng istället för en i denna match.”

Zeniths matchrapport hittas HÄR.

Då grupp 2 bara består av tre lag har Torslanda redan säkrat gruppsegern och avancemang då de även vann sin första match. Zenith och FTU gör upp om andraplatsen nästa onsdag (27/2).

 

Grupp 3

Hisingsbacka FC (division 2) – KF Velebit (4B) 2-5 (0-1)

4B-laget KF Velebit verkar ha något riktigt intressant på gång och den känslan blev inte sämre av att laget slog division 3-laget Hisingsbacka FC med hela 5-2 i gårdagens match på Backavallen! Velebit hade med sig 1-0 in i pausvilan efter att nyförvärvet från Assyriska, Ahrun Cicek, hittat rätt. Direkt i andra kunde sedan Mohammed Ibrahim nicka in 2-0 innan Cicek gjorde sitt andra mål. Hisingsbacka fick sen in en reducering genom Haris Skenderovic men Velebit stängde dock matchen helt med två mål inom loppet av ett par minuter. Emilio Rossi gjorde 4-1 och Roberto Dos Santos Goncalves 5-1. HBFC fick in ett tröstmål till i slutet genom Babu Dumbuya

Velebits Paolo Rossi sa så här om den fina segern:

”HBFC inleder bäst med att hålla i boll och försöka stoppa in bollen i ytan mellan mittfält/backlinje samt att komma runt på kanterna. Men efter en stund löser vi det och kommer in i matchen. Vi gör 1-0 på lite flipper i straffområdet där Igor får fram bollen till Aaron som distinkt sätter bollen i mål. Ett resultat som står sig i halvtid. I andra dröjer det inte länge innan vi får in både 2:an & 3:an. De får dock in ett reduceringsmål och börjar trycka på för fullt. Vi kontrar dock in både 4:an och 5:an (Emilio & Roberto) och matchen är ju över. Babu gör sedan 2-5 precis innan slutsignal. En skön inledning på cupspelet, men HBFC ska med ha beröm för att de hela tiden försöker att spela fotboll, samt att dom har en mängd spelare med fina fötter. Tack för en trevlig match och tack för ditt superjobb!”

HBFC:s Haris Skenderovic hade följande att säga om förlusten:

”Vi var helt enkelt för dåliga och kom inte upp i nivå. Alldeles för dålig inställning av samtliga. Man har sina dagar ibland. Vi biter ihop och tuggar vidare!”

Velebit leder grupp 3 och har kvar att möta BK Skottfint. Hisingsbacka är färdigspelade och ligger två just nu. Skottfint och Velebit möts nästa tisdag (26/2). 

Bilden till inlägget är för övrigt lånad från Velebits Emilio Rossis privata samling och föreställer honom och brorsan Paolo efter matchen. 

 

/Rasta