Vi tar oss an gårdagens matcher i Södercupen:

 

ONSDAG 20/2

Grupp 1 

Lindome GIF (division 1) – Lövet/Johannebergs IF (7B) 

Inte oväntat så var det inget snack till slut när division 7-gänget Lövet/Johanneberg skulle ta sig an nykomlingarna i division 1, Lindome. 3-1 i paus blev till slut 7-1 till ”zebrorna”. 

Lövet/Johannebergs Rino Wiger sa så här om matchen:

”Klart det är tufft när det skiljer 6 divisioner. Men jag tycker ändå att vi står upp riktigt bra, framförallt i första halvlek. Lindome har otroligt stort bollinnehav under hela matchen, men de gör mål på sin första stora chans (givetvis helt förtjänt). Vi lyckas dock kvittera efter en hörna som Olof Eklund nickar ner till Henrik Larsson som smäller in kvitteringen. De gör mål kort därefter och går till paus med 4-1 ledning. Känns som vi står upp bra även i andra halvlek, men det rinner iväg sista 10 när både psyke och ork brister. Vi visste på förhand att Lindome är ett lag som spelar passningsfotboll. Vi har mött lag högre upp som också spelar den sortens fotboll, men nivån här var stundtals enorm. Det gick på 1,2 och 3 tillslag hela vägen och ett riktigt högt tempo. Inspirerande och roligt att se den fotbollen på nära håll och väldigt lärorikt för våra spelare. Inte minst är jag övertygad om att våra unga mittbackar Filip Bergqvist och Jakob Högberg lär sig enormt av såna här matcher. Allt i allt kul, och med 1 mål/division känns det som att det är hyfsat respektabel. Vi visar på fina kombinationer, skapar några chanser och gör ett fint mål. Det tar vi med oss vidare och detta ger massa inför serien! Kudos till Lindome som tog väl emot oss och trots stort spelövertag och nivåskillnad aldrig upplevdes som arroganta eller nedlåtande. Trots stor förlust så en bra prestation första 50 minutrarna av oss och massa att ta med sig vidare.”

Lindomes matchrapport hittas HÄR

Lindome leder gruppen med full pott efter två matcher.

 

Dalen/KFF (division 3) – Hällesåker IF (6C) 2-3 (1-1)

Division 6-laget Hällesåker stod för en riktigt fin skräll när laget besegrade nykomlingarna i division 3, Dalen/KFF, med 3-2 igår! Det var 1-1 i paus efter att först Kenny Berntsson gett HIF ledningen och Jakob Ärnlöv kvitterat. I mitten av andra kom 2-1 till Hällesåker (Jonas Olcén) innan HIF även passade på att bränna en straff. 3-1 kom dock också, målskytt denna gången Oscar Jennefalk. Dalen/KFF:s nyförvärv från Frölunda, Phil Paulsson, fick sen in en sen reducering men då var det för sent. 

Hällesåkers sportchef Jesper Lönn sa så här om skrällen:

”Grym seger! En riktig kämpainsats. Vi var grymt duktiga igenom alla lagdelar. Vi sa från början att Dalen vill rulla boll på kanterna, så vi ville stänga dom, få in bollen i mitten och där ta tillbaka den och kontra. Så gör vi vårt första mål. Sen missar vi markering och de får göra 1-1. Vi håller ut till halvlek, Dalen anfaller och har mestadels boll efter sitt mål. I andra börjar de rulla, men tvingas slå lite chansbollar då vi har en grym press/understöd. Vi gör 2-1 på hörna. När vi väl får boll vänder vi spelet snabbt och de hinner inte ikapp. Så gör vi 3-1! Dalen gör sen 3-2 med kanske två minuter kvar, men förutom ett skott över så skapar dom inget mer. Välförtjänt”

Bilden till inlägget är på Hällesåker efter matchen och är lånad från lagets Facebookgrupp. 

Redan nu på lördag (23/2) spelar Hällesåker mot Lindome (där då Lindome kan säkra gruppsegern) och Lövet/Johanneberg tar sig an Dalen/KFF. Gruppen avslutas sedan följande onsdag (27/2) med matchen HällesåkerLövet/Johanneberg.

 

Grupp 2

IK Virgo (division 3) – Solängens BK (6C) 1-0 (0-0)

Division 3-laget Virgo gjorde vad som förväntades men det blev bara en 1-0 seger mot 6C-laget Solängen när grupp 2 drog igång med sin första omgångMarkus Norberg satte matchens enda mål i börja av andra.

Virgos tränare Kenneth Nyström sa så här om segern:

”Solängen gör det svårt för oss under egentligen hela matchen genom att de parkerade sitt lag i eget straffområde.
Vi får inte hål på dem förrän i mitten av andra halvlek som också blir matchens enda mål. I slutet kändes det dock som att vi var närmare att punktera matchen än Solängen var att kvittera. I allmänhet känns det gott att tävlingsmatcherna äntligen är igång. Sen så är det ju även ett plus i kanten att Guldheden som tippades vinna gruppen ”bara” fick 1-1 mot Fässberg. Det ger såklart lite arbetsro.”

SBK:s Andreas Söderberg sa så här om förlusten:

”Vi gör det svårt för Virgo och står rätt i stort sett hela matchen, vi får ett par fina lägen att sticka upp på men tyvärr utan utdelning. Dock får Virgo in en boll tillslut men det är bara att ta nya tag på lördag mot Guldheden.”

Virgos syn på matchen hittas HÄR

 

Guldhedens IK (4A) – Fässbergs IF (5B) 1-1 (1-0)

4A-laget Guldheden hade med sig en 1-0 ledning in i den andra halvleken efter mål av Nicholas Kakonge. 5B-nykomligen Fässberg hittade dock en kvittering (målskytt Pelle Törnqvist) i mitten av andra. Matchen slutade 1-1 men GIK vann den efterföljande straffläggningen. 

GIK:s kapten Simon Möller sa så här om matchen:

”Kul med första tävlingsmatchen för säsongen. Första halvlek dominerar vi matchen mestadels och spelar helt okej. 1-0 till oss kommer i mitten på halvleken efter ett fint anfall och vi har några chanser till som vi kunde förvaltat. I andra halvlek går vi tyvärr ned oss spelmässigt släpper in Fässberg i matchen. De kommer ut med mycket energi och kvitterar via ett inlägg och matchen slutar nog rättvist oavgjort efter att lagen haft varsin bra halvlek. Vi får blicka framåt mot de två återstående matcherna i gruppen och sikta på bättre prestationer och resultat.”

GIK:s matchrapport hittas HÄR

lördag (23/2) fortsätta grupp 2 med matcherna Fässberg-Virgo och Solängen-Guldheden

 

Grupp 3

Kållered SK (division 3) – Göteborgs SIF (6C) 2-1 (2-0)

6C-laget GSIF kom från en jobbig storförlust i en träningsmatch mot Romelanda (0-8) men stod upp riktigt bra mot division 3-laget Kållered. KSK hade förvisso 2-0 i paus efter dubbla mål av Max Elgeskog. Victor Jansson gav dock ”Studenterna” lite vittring i andra men närmare än en reducering kom de inte. 

GSIF:s målskytt Jansson sa så här om förlusten:

”Tuff men rolig match! Pga av köer i trafiken blev det ca 5 minuters uppvärmning innan matchstart så pingislunga på många gubbar i början. Står upp bra defensivt hela matchen och sliter för varandra. Kållered vinner klart rättvist, inget snack, men vi får ändå vara nöjda med vår prestation. Lyckas få in en boll med 5 min kvar efter straffmål av Oskar och försöker trycka på för en kvittering men kommer aldrig riktigt nära.”

KSK:s tränare Adej Hayek sa så här om segern:

”Vi vinner vilket alltid är skönt i tävlingssammanhang. Däremot finns sekvenser i vårt spel som vi inte är riktigt nöjda med. Redan på fredag så väntar däremot ny match i cupen vilket ska bli kul. Vill passa på att kredda GSIF för en strong insats.”

Grupp 3 spelar redan imorgon fredag (22/2) då Kållered möter Balltorp. På lördag fullbordas omgång 2 med matchen Göteborgs SIF – Mölnlycke IF.

 

Grupp 4

Landvetter IS (division 3) – Mossens BK (5B) 1-0 (0-0)

5B-laget Mossens BK stretade emot bra mot topptippade division 3-laget Landvetter. Wilhelm Ingves avgjord för LIS med sitt första mål för klubben i mitten av andra.

LIS burväktare Martin Laanemets sa så här om segern:

”Vi vinner med 1-0, men det satt hårt inne. Vi har mycket bollinnehav men vi saknar djupledsspelet, vilket gör det ganska bekvämt för Mossen att försvara sig. Andra halvleken börjar likt den första med mycket bollinnehav men utan några riktiga klara lägen. Vi börjar närma oss sakteliga och med kvarten kvar kommer äntligen en fin djupledslöpning, där Yasin hittar Wille fint inne i boxen. Ingves första mål för oss för övrigt. Mossens BK får några hörnor och inläggsfrisparkar i slutet men hotar inte riktigt för en kvittering. Beröm dock till Mossen som gör en bra match och var bättre än vad jag trodde. Kan säkert göra en fin säsong i år.”

Mossens tränare Axel Bergström sa så här om matchen:

”Roligt att få en bra match mot ett topptippat Landvetter. De är givetvis duktiga och har ett gäng spelare som har en del fotboll i sig.  Även skoj att springa på de gamla Mossen-spelarna Sadik, Forsman och Niko som alla gjort sig hemma där borta i Landvetter. Vi tar oss an matchen på ett bra sätt utifrån förutsättningarna nu på försäsongen. Toppformen både på spelare och lag är som sig bör en bit bort men vi håller det tight länge och försöker hota när möjligheterna kommer. Målet vi till slut släpper till kommer från ett bolltapp som de snabbt sätter på djupet och spelar snett inåt i banan. Men som sagt. Skoj att få en match mot ett stabilt division 3-gäng. Vi tackar för kampen och önskar Landvetter lycka till i år.”

LIS matchreferat hittas HÄR

Nästa match i trelagsgruppen spelas på lördag (23/2) mellan Mossen och IF Mölndal.

 

/Rasta