Även Västra Cupen var igång igår men innan vi kastar oss över det har bloggen lyckats skaka fram hur slutspelsträdet ser ut:

 

ONSDAG 20/2

Grupp D

Kungsladugårds BK (5B) – Hönö IS (5A) 1-2 (1-2)

Det var ett division 5-möte när grupp D körde igång. 5A-laget Hönö drog det längst strået till slut efter att alla tre målen kommit innan paus. Alex Zachrisson gav ö-laget ledningen efter nio minuter men August Jörnvik kvitterad för Lagårn. Hönö var dock tillbaka i ledningen nästa direkt efter kvitteringen när Theo Alexandersson satte segermålet. 

HIS tränare Christoffer ”Coffe” Ahlman sa så här om segern:

”Skönt med årets första seger efter två tråkiga förluster i träningsmatcherna. Det märktes att vi hade ett något äldre lag då bland annat Ojjas snörade på sig skorna för första gången i år (inte ens en träning gjord) och att kulturbärare som Henrik och Jesper gjorde sina första matcher. Överlag en stabil insats där framförallt försvarsspelet var bra men det finns mycket att utveckla med passningsspelet.”

KBK:s kapten Martin Vallin sa så här om matchen:

”Inte mycket att orda om. Dålig match, dålig plan, dålig stämning. Hönö vinner väl någorlunda välförtjänt även om vi ger bort målen för enkelt. För oss stämmer inte mycket idag. Bara ta nya tag.”

 

Göteborgs FF (4B) – Hovås Billdal IF (5B) 3-0 (1-0)

I den andra matchen i grupp D blev det till slut en 3-0 seger för GFF. Teodor Nastevski Lindström inledde målskyttet redan efter fyra minuter men sen fick målen vänta på sig. Charles Palmborg gjorde 2-0 med två minuter kvar och 3-0 (Jonas Tingeberg) gjorde i matchens sista minut. 

GFF:s kapten Carl Aldebert sa så är om segern:

”Vi gör det stabilt matchen igenom med undantag för en 10 minuters period i andra halvlek då vi blir passiva. Skapar en hel del framåt och tillåter inte Hovås Billdal komma till några egentliga målchanser. Klart godkänd första tävlingsmatch och skoj att vara igång på riktigt.”

Hovås Billdals tränare Henrik Fryklund sa så här om förlusten:

”Vi möter ett bra organiserat lag med kvicka spelare. Tyvärr gör vi ett par enkla misstag och blir direkt straffade. Tycker trots det att vi ligger bra i positionerna och killarna sliter bra under 60 minuter. Med tanke på att det var vår första match för säsongen och vi möter ett duktigt lag så är jag trots resultatet nöjd med vår insats. Ser fram emot vår nästa match på lördag mot Hönö.”

Grupp D spelar vidare redan nu på lördag med matcherna Kungsladugård – GFF och Hovås Billdal – Hönö

 

Grupp E

Askims IK (4B) – Utsiktens BK 1-0 (0-0)

Askims IK fick en fin start på gruppspelet då det blev en uddamålsseger mot Utsiktens BK (som i vanlig ordning kom med sitt U19-lag). Målet kom i mitten av den andra halvleken. 

AIK:s assisterande tränare Daniel Pereira sa så här om segern:

”Vi vinner med 1-0 efter en väldigt bra insats. Vi visste att Utsikten skulle ha mycket boll och trycka på med mycket spelare framåt, det gjorde att vi skulle få spela ett omställningsspel vilket vi gjorde väldigt bra. Skall man kolla till målchanser skulle vi kanske ha vunnit med 2-3 mål till.”

UBK:s matchrapport hittas HÄR

 

IF Väster (5B) – Önnereds IK (6C) 1-1 (0-0)

Jakob Lindgren höll på att fixa en liten skräll när han gav ÖIK ledningen i mitten av den andra halvleken efter en mållös första. Med bara fyra minuter kvar kom dock kvitteringen genom Gabriel Cederborg. Önnered vann dock den efterföljande straffläggningen där ÖIK:s nye målvakt Mikael Johansson både räddade straff men även satte en själv!

ÖIK:s Andreas Säfström sa så här om matchen:

”Matchen börjar med att Väster har mycket boll, men utan att skapa så mycket. De får dock ett riktigt bra läge då de kommer runt på högerkanten och spelar snett inåt men skottet från straffpunkten går precis över. Vi har inte så mycket boll men vi känns lite vassare när vi väl kommer upp, men slarvar lite väl mycket. Andra är vi mer med i spelet och tar över matchen mer och mer. Efter en oklar situation på mittplan, där Väster tror att de ska få frispark men spelet går vidare, kommer Jakob Lindgren igenom och gör 0-1. Vi forsätter ha bra koll på matchen och är närmare 0-2 än 1-1. Dock sista 5-10 minuterna så tar Väster över allt och pressar oss rejält. Får en frispark och oturligt nog är Jakob den som skarvar in den i eget mål. Blir mycket slit i sådana matcher där man kan säga att vi har varsin halvlek. Matchen slutar 1-1, (straffar 2-1 till oss).”

ÖIK:s matchrapport hittas HÄR

Grupp E fortsätter på lördag (23/2) med matcherna Utsikten-Önnered och Väster-Askim

 

Grupp F

Inter Linné IF (6A) – Assyriska BK (division 2) 0-1 (0-1)

6A-nykomlingarna Inter Linné stod för en riktigt fin insats när de bara föll med 0-1 mot division 2-laget Assyriska. Segermålet kom i matchminut 22 genom Mustafa Ayoub.

Inter Linnés tränare Rafael Diaz sa så här om matchen:

”Assyriska startade med intensiv tempo. Kvicka ben och snabba passningar. Vi följde vår utgångsplan att hålla våra positioner och hålla lagdelarna tätt. Första halvlek bestod av flera inlägg från Assyriska mestadels deras högersida. Calderon fick stå i ganska intensivt med understöd av Guillermo. Guillermo stod för en mycket stabil insats och bröt flera gånger deras passningar mot anfallare. Alex på högerkanten bidrog även med snabba omställningar till anfall som kunde gett resultat. Hela laget visade vilja och satte sig i respekt ganska omgående genom resoluta brytningar och visade stort självförtroende. Kärnan i laget bestående av Claudio, Christian och Patrik höll sina positioner och gjorde det väldigt svårt för motståndarna att spela centralt. Vår anfallspets, Braulio, Dennis och Rolando visade sporadiska tecken på sina farliga egenskaper. Dessvärre fick dom hålla sig till vår strategi att hålla ihop defensivt. Detta bidrog till att vår anfallspel hämmades en aning. 3 viktiga inhopp gjordes Noor spelade moget i mittbackslinjen, Cheche kom in som en frisk fläkt med energi och vilja. Han skakade även om i slutet av matchen tillsammans med Braulio. Braulio visade tidigt sin närvaro för motståndarna och bidrog med uppoffrande löpningar och laganda.”

 

Pushers BK (7C) – IFK Björkö (4B) 0-2 (0-0)

Efter en mållös första halvlek kunde Andreas Odersjö se till att hans Björkö vann med 2-0 efter dubbla mål i slutet av matchen. 

Björkös nya tränare Marko Babic sa så här om segern:

”I de första två matcher så har killarna fått spela fritt då jag inte kände killarna innan och ville se vad man hade i truppen. Men idag var det en helt annat sak. Vi har börjat att träna så som vi vill spela och de gav resultat. Vi vet vad vi göra och vilka löpningar vi vill ta. Pushers håller ganska bra första halvlek men de orkar inte hela vägen. Rättvist vinst och två fantastiska mål av vår stjärna Andreas Odersjö. Mycket att jobba på så de gäller bara att fortsätta i samma spår.”

Pushers spelande tränare Sunny Johansson Wong sa så här om förlusten:

”Björkö ägde en del boll givetvis, men uddlösa och skapade ingenting i princip. De får en frispark i ett bra läge med åtta minuter kvar som deras kille vackert knorrar in. I slutet trycker vi på och de får en straff i slutet. Så två fasta avgjorde matchen, kan man summera det.”

Grupp F spelar också på lördag (23/2) med matcher Inter Linné-Björkö och Assyriska-Pushers.

 

/Rasta