Det spelades en match i Södercupen ikväll:

 

FREDAG 22/2

GRUPP 3

Balltorps FF (5B) – Kållered SK (division 3) 0-5 (0-2)

Det var inte så mycket snack i kvällens match på Kållered Sportcenter när Balltorp och Kållered möttes. Martin Schölin såg till att KSK ledde med 2-0 i paus och i andra rann det iväg till 5-0. Målen i den andra halvleken gjordes av Johan Karlsson, Jonatan Cameras och Niklas de Broen

KSK:s tvåmålsskytt Schölin sa så här om segern:

”Med all respekt för Balltorp och mina vänner där så var det klasskillnad i denna matchen. Vi var påkopplade och satte press från minut ett och det kunde inte Balltorp lösa. Vi fick två tidiga mål genom mig, sedan kom trean ganska tidigt i andra och då var det över. Vi spelade varierat med snabba anfall och en del tålamod. Balltorp hade egentligen inget hot framåt överhuvudtaget, jag hade förväntat mig mer av dom då jag vet att de i grunden har många duktiga fotbollspelare. Men vi var bra idag och visar de andra lagen att vi har alla möjligheter att plocka hela cupen.”

BFF:s Bawan Mohideen hade följande att säga om förlusten:

”Vi möter ett Kållered som vi visste skulle komma laddade efter att de fått med sig ett sämre resultat än de kanske önskade i sin första match. Vi var medvetna om att det skulle bli en tuff match, vilket så också blev fallet. Vi kommer från en 2-4 förlust där vi dock är väldigt nöjda med prestationen och där vi känner att vi helt klart är med i matchen mot ett bra lag från fyran. Idag blev Kållered dock några nummer för stora, det är enorm skillnad rent fysiskt och det syns tydligt att de hållit igång länge, medan vi bara har tre träningar i benen. Sen ska vi ju absolut inte släppa 5 trots att de är klart bättre än oss, men efter att de får in 0-3 med 20 kvar efter ett snöpligt bolltapp som sista man så sugs musten ur oss helt och det blir en enkel avslutning för Kållered. Vi får se det som ett bra träningspass istället där vi får löpa ordentligt, för det är trots allt inte nu vi ska vara i form, så länge vi är det till seriepremiären, vilket jag är helt övertygad om att vi kommer vara.”

KSK har nu greppet om grupp 3 efter 6 poäng och 7-1 i målskillnad på två matcher. I sista matchen ställs de mot Mölnlycke IF och om MIF slår GSIF i morgon lördag så blir det en ren gruppfinal. Balltorp avslutar gruppspelet mot GSIF. Den sista omgången spelas nästa onsdag (27/2). 

Bilden till inlägget är lånat från KSK:s Twitterkonto

 

/Rasta