Vi kollar till hur det gick i Västra Cupen i lördags!

 

LÖRDAG 23/2

 

Grupp A

BK Björkåsen – Donsö IS 0-7 (0-2)

5B-laget Donsö IS hade till slut inga problem att besegra 7B-laget Björkåsen även om det såg ut att bli mållöst innan paus. Ö-laget lyckades dock få in både 1-0 (Marcus Johnsson) och 2-0 (Albert Hansson) precis innan vilan. I andra kom dock 3-0 (Johnsson) direkt och det rann iväg till 7-0 till slut. Johnsson slutade på fyra fullträffar, Hansson på två och även John Backman fick komma med i målprotokollet.

DIS Anders Jansson sa så här om segern:

”Lite manfall från våran sida, bland annat var Olle på spa? Vi var inte riktigt på tå, dålig fart på passningen och gick inte riktigt in i situationer. Därav hade vi svårt att få in bollen. Tror vi gjorde två snabba innan domaren blåste för halvlek. Men i andra lossnade det. Tror vi gjorde fyra mål på att Albert sprang ner till kortlinjen och spela snett-inåt-bakåt där Mackan bara hade att peta in den. Eloge till Björkåsen för att de inte tappade huvudet och började spela fult när baklängesmålen började trilla in. Det hade en annan gjort…De verkar vara ett fint gäng som har kul ihop.” 

DIS matchrapport hittas HÄR

 

Slottsskogen/Godhem IF – FC Linné 1-1 (1-0)

6C-laget Slottsskogen/Godhem tog en pinne i matchen mot 5B-nykomlingen FC Linné och har fortfarande chansen att ta sig vidare. SG fick en drömstart när Felix Gustavsson gjorde 1-0 redan efter tre minuter. Detta stod sig en bit in i andra innan Fred Jähnke kvitterade för FC Linné. Matchen slutade 1-1 men FC Linné vann den efterföljande straffläggningen som kan bli avgörande om lagen inte går att skilja på annat sätt. 

SG:s Oscar Lindmark Häggström sa så här om matchen:

”Första 15-20 börjar vi väldig bra med vår press och lyckas få in 1-0 tack vare det! Vi tappar vårt spel efter det och Linné tar väl över lite mer! Andra halvlek kommer vi inte in i vårt spel alls och Linné får styra spelet! De får in 1-1 på ett skitmål om man får kalla det så! Överlag är vi ändå nöja med 1-1 när vi presterar som vi gör mot ett duktigt lag!”

Linnés Jesper Strand sa så här om matchen:

”Återigen en match där vi har svårt att få ihop lag. 12 gubbar till start, och en tidig skada, gör att det blir svårt att spela med högt försvar och högt bolltempo. Sen tappar vi ett enkelt mål när vi slarvar i passningsspelet. Därefter spelar vi fortsatt rätt dåligt, lägger långt och chansspelar en hel del. SG är nöjda med sin ledning och försöker störa och förstöra matchen. Vi får dock in 1-1 genom en fin chipp av vårt nyförvärv Fred. Sen pressar vi på rätt bra, men lyckas inte få in ett till mål. Dock vinner vi en rätt betydelselös straffläggning.”

Donsö leder gruppen inför sista matchen där de möter SG. Seger eller kryss säkrar gruppseger och avancemang för DIS. Skulle SG vinna kliver de förbi och tar gruppen. Då även de två bästa tvåorna går vidare så har Donsö en bra chans även om de skulle förlora. FC Linné möter Björkåsen i sista och seger där samtidigt som SG förlorar så kan Linné knipa andraplatsen men oklart om fyra poäng räcker som bästa eller näst bästa tvåa. 

Sista omgången spelas på onsdag (27/2). 

 

Grupp B

Västra Frölunda IF – Azalea BK 3-0 (2-0)

Division 3-laget Västra Frölunda tog en väntad seger mot 6C-laget Azalea men de orangea stod upp bra på Ruddalen. Efter 1-0 i paus blev det till slut 3-0 till Frölunda. Flamur Tahiri (2) och Olof Englund blev målskyttar.

Frölundas Tim Severin sa så här om matchen:

”Det var väldigt stor nivåskillnad såklart, men de kämpade på och parkerade bussen som de flesta lagen gör mot VF.” 

ABK:s kapten Felix Bellak sa så här om förlusten:

”Tycker vi kämpar på och gör det bra! Mycket snack innan matchen hur vi ska stå upp för varandra och inte vika oss en tum. Det lever vi upp till hela matchen och även ifall Frölunda får driva spelet och hålla i boll mycket, så tycker jag inte att de kommer till några jättefarliga lägen. Tyvärr gör inte vi heller det, även om chanserna fanns. Det ska dessutom sägas att vi spelar i en formation som vi inte testat tidigare och att vi inte heller är det bollförande laget. Lagmoralsmässigt vann vi åtminstone matchen stort, där känns det som att Frölunda har en hel del saker att jobba internt på. Välförtjänt vinst för Frölunda utan tvekan, men ordentligt med ris för deras uppträdande mot domaren, motspelare och medspelare. Vi laddar om för ett förhoppningsvis betydligt trevligare möte mot Sandarna på tisdag!”

 

SK Argo/Masthuggets BK – Sandarna BK 2-0 (0-0)

Försäsongscuperna brukar alltid bjuda på lite skrällar här och där och 6C-laget SK Argo/Masthuggets BK:s 2-0 seger mot 4B-nykomlingen Sandarna BK får räknas in i den kategorin. Som väntat var Sandarna spelförande inledningsvis men Argo/Hugget låg riktigt fint i sina positioner och SBK fick aldrig riktigt igång varken rull eller något rejält tryck mot Robin Staaf i Argo/Huggets kasse. Istället tog Argo/Hugget för sig och skapade de bästa chanserna i den första halvleken där Love Svanqvist var närmast med ett fint skott som SBK:s målvakt Daniel Andersson fick handen på. 0-0 i halvtid där Argo/Hugget hade fått matchen dit de ville mot ett ganska frustrerat Sandarna. Majornas Milan skruvade dock upp tempot rejält i början av andra och tryckte ner Argo/Hugget. De riktigt heta chanserna saknades dock och med tio minuter kvar kunde duktiga nyförvärvet Kristofer ”Jalle” Larsson kontra in 1-0 för Argo/Hugget. SBK fortsatte att skicka in bollar i boxen men farligare än en boll som Staaf får tippa till hörna blir det inte. Precis i slutet kan Argo/Hugget även kontra in 2-0 genom Gustav Dovstad efter fint samarbete med Kristoffer ”Koffe” Jonsson. En riktigt fin seger för Argo/Hugget

Argo/Masthuggets matchreferat hittas HÄR

 

Inför sista omgången har faktiskt alla fyra lagen chansen att gå vidare (då även bästa och näst bästa tvåorna går vidare). Frölunda leder gruppen på fyra poäng och slår de Argo/Masthugget i sista matchen vinner de gruppen. Argo/Masthugget har chans att gå vidare om de skulle skrälla igen och slå Frölunda. Azalea kan också sluta på sex poäng om de slår Sandarna och Sandarna i sin tur kan sluta på fyra poäng vid seger och iallafall ha en teoretisk chans (?) att gå vidare som tvåa. 

Sista omgången spelas på onsdag (27/2). 

 

Grupp C

Näsets BK – Öckerö IF 0-2 (0-0)

4B-laget Öckerö har greppet om grupp C efter sin andra raka seger. Efter en mållös första halvlek såg Simon Olsson och Daniel ”DD” Larsson till att 5B-laget Näset besegrades med 2-0.

ÖIF:s tränare Andreas Larsson sa så här om segern:

”En stabil insats från vår sida utan att vi glänser på ngt sätt. Första halvlek är vi nöjda med, kontrollerar matchen klart och trycker ner Näset på egen planhalva. Vi skapar också en hel del målchanser men har usel kvalité i avsluten vilket gör att det är 0-0 i paus. I andra tar vi ledningen efter 6-7 minuter på en kantfrispark som nickas i mål med kraft. Efter det flyttar Näset upp sitt lag och vi tappar vårt spel under en period, dock utan att släppa till några chanser bakåt. Sista 10 minuterna hittar vi rätt igen och kan hålla bollen mycket på deras planhalva och tillslut efter många missade chanser sätter vi 2-0 med några minuter kvar.”

NSK:s ena tränare, Zaya Kalasho, hade följande att säga om matchen:

”Det kändes bra med uppladdningen inför matchen. Vi visste dock att vi skulle möta ett spelskickligt lag och förmodligen det bästa motståndet vi mött på länge. Öckerö är otroligt duktiga på att spela på så få tillslag som möjligt och stå rätt på nästan varje position. Kul att titta på! Skulle dock vilja att vi kommer upp i våran nivå direkt i första halvlek men det kändes lite som att vi var rädda för att lira. Vi går till halvlek med 0-0 men känner oss nog pressade fast vi klarat oss undan ett mål, mycket cred till våran nya målvakt Louai Rahim som gör det väldigt bra. Andra halvlek gör de tidigt 1-0 via ett fint inlägg, vi höjer oss ett snäpp men inte tillräckligt, på slutet gör dom 2-0 via en inåt passning förbi försvarare och målvakt och lättar in bollen i mål. Cred till Öckerö, men också cred till oss som försöker även ifall vi inte kommer upp till våran fulla potential.”

ÖIF:s matchrapport hittas HÄR

 

Styrsö BK – Älvsborg FF 1-2 (0-2)

4B-laget Älvsborg kunde till slut vinna med 2-1 mot 6C-laget Styrsö i gårdagens andra match i grupp C. I mitten av den första halvleken kom både 1-0 och 2-0. Men cirka tio minuter kvar blev det lite spänning får Styrsö fick in en reducering (Albin Ville Andersson) men närmare än så kom inte ö-laget. 

ÄFF:s kapten Harald Oresjö sa så här om segern:

”Bra första halvlek med ett hyfsat tempo. Andra halvlek lite avslagen och mycket byten som gör att vi avslutar med en 18-årig snittålder på hemmalaget. Tycker vi vinner välförtjänt även fast det blir lite nerv i slutet. Kul att både Wallander och Bergfelt gör mål.”

 

Öckerö har greppet om grupp C och har sex poäng inför sista matchen och möter dessutom jumbon Styrsö BK. ÖIF vinner alltså gruppen om de kryssar eller vinner. Möjligen har de redan vunnit gruppen om det är inbördes möten före målskillnad (bloggen försöker ta reda på det). Både Näset och Älvsborg (som möts) har också chansen att sluta på sex poäng. Känslan är ju att sex poäng (och hyfsad målskillnad) kommer räcka ganska långt då både bästa och näst bästa tvåan också går vidare.

Sista matcherna i grupp C spelas på onsdag (27/2).

 

Grupp D

Hovås Billdal IF – Hönö IS 0-0 (0-0)

Det blev en mållös tillställning i grupp D när division 5-lagen Hovås Billdal och Hönö drabbade samman på Åkeredsplan i lördags. 

Hovås Billdals tränare Henrik Fryklund sa så här om matchen:

”En dåligt genomförd match av oss idag. Vi fick inte med oss laget i omställningarna. Slarvigt spel av båda lagen där Hönö fick två skador tidigt i matchen och vi två skador i andra halvlek. Hönö skapade mer än oss men vi hade också ett par chanser i andra halvlek som vi borde förvaltat bättre. Märks att det är tidigt på säsongen.”

Hönös Jonas ”Ojjas” Alexiusson sa så här om drabbningen:

”Tycker vi gör en helt okay match. Mycket stabila bakåt och skapar chanser framåt för minst 3-4 mål. Inte den riktiga killer instinkten idag men får hoppas den kommer mer framöver. Men vi vinner straffläggningen efter med 3-2 och de får ju anses gott, och undertecknad stänker dit sista straffen iskallt.”

 

Kungsladugårds BK – Göteborgs FF 1-2 (1-0)

5B-laget Kungsladugård såg ut att gå mot en fin seger mot 4B-topplaget GFF men två sena mål räddade Majornaklubben. August Jörnvik såg till att KBK tog ledningen redan i den första minuter. Den ledningen höll sig till matchminut 54 av 60 när Charles Palmborg kvitterade. Med bara en ordinarie matchminut kvar satte sedan Teodor Nastevski Lindström även 2-1 för GFF! 

GFF:s Rami Kurdali sa så här om matchen:

”Vi får en mardrömsstart där vi släpper ett mål redan efter någon minut efter ett fint anfall från dem. Första halvlek är mest ställningskrig efter det, vi har ett skott i stolpen men närmare än så kommer vi inte en kvittering i första. I halvlek känner vi att vi har mer att ge och kommer ut mer aggressiva och löper mer och jag tycker vi tar över matchen i andra. Känslan är att vi vänder och efter ett fint inspel från kanten så trycker Charles Palmborg in 1-1 i boxen från ett lågt inlägg. Sedan dröjer det till slutminuterna där Theo håller sig framme på ett inlägg och nickar in ledningsmålet 2-1 som också blir slutresultatet. Inget finlir från något håll idag men tycker ändå att det blev en välförtjänt seger för oss efter en gedigen kämpainsats från hela laget.”

GFF leder tabellen på sex poäng och tvåan Hönö har fyra. De lagen möts i sista omgången och Hönö har alltså chansen att smita förbi. Hovås Billdal möter Kungsladugård i sista omgången och där har Hovås chansen att sluta tvåa men det blir nog ytterst tufft att gå vidare som bästa eller näst bästa tvåa.

Matcherna spelas nu på tisdag (26/2). 

 

Grupp E

Utsiktens BK – Önnereds IK 1-1 (1-0)

6C-laget Önnered fixade en pinne mot Utsiktens U19 i lördags efter att Daniel Lindgren kvitterat med bara minuter kvar. UBK hade tagit ledningen i mitten av den första halvleken genom Anjan Nilsson. UBK vann den efterföljande straffläggningen. 

ÖIK:s assisterande tränare Marcus Carlström sa så här om matchen:

”Vi gör en bra match mot ett väldigt ungt Utsikten. Är lite passiva i första halvlek men ligger ändå rätt bra i defensiven och de skapar inte mycket trots mycket bollinnehav. Tyvärr gör de 1-0 på hörna och det var väl rättvist då vi inte skapar några bra chanser i första halvlek. I andra halvlek är vi betydligt bättre och skapar en del bra lägen och många väldigt fina kombinationer men vi får inte utdelning förrän det är två minuter kvar. Alla killar gör en bra match men extra plus till Wikan som var man of the match.”

ÖIK:s matchrapport hittas HÄR

 

IF Väster – Askims IK 3-0 (1-0)

5B-laget Väster tog en meriterande seger mot Askim (4B) igår efter 1-0 i paus och 3-0 totalt. Förra årets skyttekung i 5B, Gabriel Cederborg, gjorde 1-0 några minuter innan vilan och tidigt i andra kom även 2-0 (Arvid Liljedahl). Med fem minuter kvar stängde sedan Jacob Cedemar butiken med sitt 3-0 mål. 

Västers tränare Daniel ”Dalla” Natanaelsson sa så här om matchen:

”Efter en svag insats mot Önnered så var jag tämligen otrygg inför Askim då vi hade rejält manfall och undertecknad skulle vara enda avbytare till en bit in i andra halvlek då Nozad planerat anlända. Men vi pratade ihop oss rejält inför matchen och sen gick vi ut och gjorde precis så. Visst de var inte alltid så vackert men med flera nya i elvan så fick vi växa in i det. Askim var ju tunga och rejäla men vi kom rätt på dem och kunde göra 1-0 innan paus genom Gabbe. Jättefint. I andra skapade Askim tryck första 5-6 minuterna och det var skakigt men i en omställning kunde Arvid (ses på Västers instagram) fint göra 2-0. Då släppte de lite och även om Askim slog lite inlägg och sånt så lyckades de inte skapa mer än nån enstaka riktigt het chans. 3-0 med fem minuter kvar dödade rejält och vi kunde med lätta steg lämna planen.” 

AIK:s assisterande tränare Daniel Pereira sa så här om förlusten:

”Inte så mycket att säga. Vi möte ett Väster som ville mer än oss för dagen. Vi kom inte upp i någon standard alls. Väster löpte, jobbade hårdare än oss och vinner matchen välförkännt. Ok, skall inte vara allt för hård, vi hade en 5 minuters period i början av andra halvlek då vi var riktigt bra. That’s it. ”

Västers matchrapport hittas HÄR

Väster leder gruppen inför sista matchen och möter jumbon Utsiktens BK. Både Askim och Önnered (som alltså också möts) har dock chansen att kliva förbi Väster om de skulle förlora eller kryssa. 

Gruppen avgörs på tisdag (26/2). 

 

Grupp F

Inter Linné IF – IFK Björkö 0-5 (0-1)

6A-nykomlingen Inter Linné kunde inte riktigt upprepa insatsen senast (0-1 mot Assyriska) utan föll till slut ganska rejält mot 4B-laget Björkö. Andreas Odersjö gav Björkö ledningen i första på en vacker frispark och i andra kunde ö-laget trampa ifrån. Anton Olsson nickade in 2-0, Oscar Frank gjorde både 3-0 och 5-0 och däremellan satte Isak Larsve 4-0. 

Björkös Andreas Odersjö sa så här om segern:

”Marko sa tidigt i omklädningsrummet att pågrund av tidig lördagsmorgon så kommer vi inte att gå igenom för mycket taktiskt utan spela det spel vi tränat på senaste veckorna. Och det var precis det vi gjorde. Det var Björkö som tog kommandot ifrån minut ett, vilket vi haft svårt med tidigare och bollen gick stundtals som på ett snöre. Våran städare och dirigent Anton Olsson, som även inkasserade sitt första av många fler mål i Björkö-tröjan, skötte de mesta uppspelen vilket gjorde att de andra två mittfältarna fick en mer friare roll och kunde hota mer i anfallen vilket gjorde oss farliga i nästan varenda anfall. 1-0 kom tidigt på frispark och sedan var det bara att ånga på. Marko, ”El jefe” har verkligen fått oss att spela fotboll och det kommer bara bli bättre. På tisdag gör vi upp mot Assyriska om gruppsegern!”

Inter Linnés Carl Demirtas Sjödin sa så här om förlusten:

”Tuff match för oss efter bragden mot Assyriska (som man ändå får kalla 0-1 förlusten). Björkö spelar sitt spel hela matchen. Vi har svårt att stå emot deras tyngd men kanske framförallt snabbhet på kanterna. I första halvlek ligger vi för lågt och ger dom för mycket ytor. I andra står vi högre med backlinjen men även om vi till en början får lite bättre press på dom så rinner det iväg efter vi åker på ett rött kort. Dålig match av oss och vi har mycket att lära av den. Stark insats av Björkö. All kred till dom.”

 

Assyriska BK – Pushers BK 8-0 (5-0)

Det blev en väntad seger när division 2-laget Assyriska ställdes mot 7C-laget Pushers på Ruddalen. PBK höll emot halva den första halvleken men sen började målen trilla in. 5-0 i paus till ABK och 8-0 totalt. Sheriffdeen Abiodun Sulaimoh blev tremålsskytt, Daniel Albano Neves gjorde två och Oskar Ali, Daniel Celik och Lukas Duman gjorde varsitt.

ABK:s kapten Danial Savari Choulabi sa så här om segern:

”Det var en rätt klar match. Skönt att vinna med åtta mål men tycker de kämpade på bra. All heder till Pushers.”

 

I grupp F blir det nu en ren seriefinal mellan Assyriska och Björkö då båda står på sex poäng efter två matcher. ABK har dock 9-0 i målskillnad mot Björkös 7-0. Följaktligen möts även  Pushers och Inter Linné i sista omgången som spelas på tisdag (26/2).  

 

/Rasta