I fredags slog vann Kållered över Balltorp i grupp 3 och i helgen spelades fler matcher:

 

LÖRDAG 23/2

Grupp 1

Hällesåker IF – Lindome GIF 0-7 (0-0)

6C-laget Hällesåker kunde inte följa upp bragden mot Dalen/KFF (seger 3-2) när de ställdes mot division 1-nykomlingarna Lindome. HIF höll dock emot den första halvleken men sen började målen trilla in. Åtta minuter in i andra hade Fredrik Karlberg (två gånger om) och Gustav Hedlund sett till att Lindome hade 3-0. Det rann sedan iväg till 7-0 efter mål av Rasmus Tengfjord, Johan Jarnvik, Erik Nohlgren och Hedlund (hans andra).

HIF:s sportchef Jesper Lönn sa så här om matchen:

”Ahh lite klasskillnad. Vi håller stånd a la Mourinho i första, vi skapar egentligen inte något framåt. Så 0-0 är vi grymt nöjda med. I andra släpper vi två snabba, då går musten ur oss och vi orkar inte. Så 0-7 är väl egentligen 3 mål för mkt. Men vi laddar om inför onsdag och en lite jämnare kamp.”

Lindome skriver om matchen HÄR.

Segern betydde även att Lindome säkrade gruppsegern och semifinalplatsen.

 

Lövet/Johannebergs IF – Dalen/KFF 1-5 (1-3)

Dalen/KFF var säkert revanschsugna efter den snöpliga förlusten mot Hällesåker senast och här blev det en stabil seger mot division 7-laget Lövet/Johanneberg. Dalen/KFF hade 3-1 i paus som sedan blev 5-1.

Dalen/KFF:s Jim Olli sa så här om segern:

”Tankarna inför matchen var att höja oss rejält efter förlusten mot Hällesåker. Nu gjorde vi det och tog ledningen tidigt och sen rullade det på. Inte så mkt mer att tillägga utan vi bestämde oss för att avsluta cupen med en seger. Skönt att träningsmatcherna också drar igång strax!”

Lövet/Johannebergs Henrik Larsson sa så här om matchen:

”Ett för dagen taggat Dalen som satte högsta fart från minut ett hade avgjort matchen efter fem minuter som det kändes. Vi gjorde tyvärr en hel del försvarstabbar vilket gav Dalen lite för enkla mål. I övrigt stod vi upp bra defensivt och lyckades göra ett snyggt mål på frispark.”

Grupp 3 har en match kvar: Hällesåker – Lövet/Johanneberg och den spelas på onsdag (27/2).

 

Grupp 2

Fässbergs IF – IK Virgo 1-1 

Division 3-laget IK Virgo har inte riktigt trampat igång ännu och uddamålssegern mot 6C-laget Solängen följdes upp av 1-1 mot 5B-nykomlingen Fässberg. Det var dock Virgo som tog ledningen genom Carl-Oscar Korenado men FIF kvitterar strax efter genom Axel Lindergren.

Virgos tränare Kenneth Nyström sa så här om matchen:

”Fässberg är ett hårt arbetande duktig lag och det visste vi på förhand. Vi gör 1-0 genom en snabb omställning men de kvitterar tyvärr direkt efter avspark efter en frispark från mittlinjen som vi inte får bort. Guldheden slog även Solängen med några bollar så nu är det bara vinst som gäller på onsdag i gruppfinalen!”

FIF:s John Lindergren sa så här om matchen:

”Virgo är passningsskickliga och har lite mer boll men pressar inte så hårt utan låter oss ha bollen mer än vi förväntat oss. Dom spelar sig fram till sina lägen medan vi har några riktigt farliga kontringar som mycket väl kunde gett utdelning. Tycker resultatet är rättvist, men efter två 1–1-matcher laddar vi nu för en seger i sista omgången!”

Virgos matchrapport hittas HÄR.

 

Solängens BK – Guldhedens IK 1-4 (1-1)

4A-laget Guldheden satte sig själva i förarsätet inför sista matchen genom att besegra 6C-laget Solängen med 4-1. Det var oavgjort i halvtid efter att Kristoffer Petric först gett SBK ledningen men Philip Svensson kvitterat strax efter. Efter paus kunde sedan unge Lukas Tengberg göra både 2-1 och 3-1 (på straff). Svensson satte sedan sitt andra mål när han fastställde slutresultatet 4-1 till GIK.

GIK:s assisterande tränare Magnus Karsvall sa så här om segern:

”Vi gör en svag första halvlek och en klart godkänd andra. Mycket bollinnehav i första men lågt bolltempo. Solängen som försökte spela fin fotboll tog ledningen efter ett inspel. Vi kvitterar i sista sekunden av halvleken. I andra är det spel mot ett mål men utdelningen kommer först med 3 mål på 4 minuter från minut 50. Kul att Lukas Tengberg som nyss blivit uppflyttad från juniorerna gör två mål och en assist. Nu laddar vi för Virgomatchen på onsdag. Beröm till Solängen som försökte rulla bra boll och spela sitt spel.”

GIK:s matchrapport hittas HÄR.

Både Guldheden och Virgo står på fyra poäng inför den sista matchen där lagen möts. GIK har dock bättre målskillnad och hamnar alltså före Virgo vid kryss. Skulle det dock bli kryss så har trean Fässberg chansen att ta hem gruppen. En fyramålsseger över Solängen samtidigt som Guldheden och Virgo kryssar gör att Fässberg vinner gruppen! Vid en tremålsseger för FIF och kryss i den andra matchen kommer det att avgöras flest gjorda mål och skulle det vara omöjligt att skilja lagen där så tar GIK det då de vann straffläggningen efter lagens 1-1 match i första omgången.

En spännande avslutning på gruppen alltså och de matcherna spelas på onsdag (27/2).

Bilden till inlägget är lånat från GIK:s hemsida och föreställer tvåmålsskyttarna. Svensson till vänster och Tengberg till höger. 

 

Grupp 3

Göteborgs SIF – Mölnlycke IF 0-4 (0-2)

4B-laget Mölnlycke IF tog sin andra raka seger i årets Södercup och nu väntar seriefinal mot den andra fullpoängare, Kållered, i sista matchen. Mot 6C-laget GSIF tog det bara sju minuter innan lagkaptenen Markus Landén hittade rätt. Marcus Vogel ökade sedan på till 2-o innan paus. I mitten av andra kom 3-0 (Carl Borg) och även 4-0 (Sudo Sulejmanovic).

Kapten Landén sa så här om segern:

”Stabil match idag som bäddar för en intressant sista match mot Kållered i cupen. Första halvlek är vi ganska bra, flyttar bollen snabbt och de har svårt att hänga med. Rättvist att vi leder med 2-0 i halvlek. Andra halvlek är jämnare, vi flyttar inte bollen lika snabbt som i första så vi bjuder in dem litegrann. Trots detta är det inget snack om saken idag, vi gör två till och är stabila matchen igen. Fjärde målet är skönt så att det räcker med kryss mot Kållered på onsdag för gruppseger.”

Både MIF och Kållered står nu på maximala sex poäng och +6 i målskillnad men Mölnlyckes 8-2 jämfört med KSK:s 7-1 gör att Mölnlycke vinner gruppen om lagen kryssar i sista matchen.

Gruppen avslutas på onsdag (27/2).

 

Grupp 4

Mossens BK – IF Mölndal Fotboll 3-1 (2-0)

5B-laget Mossens BK tog en fin 3-1 seger mot 4B-laget IF Mölndal i grupp 4. Strax innan halvtid kunde Mossen göra både 1-0 (Mattias Beijbom) och även 2-0 (Isac Olsson). Precis i slutet av matchen kom även 3-0 (Olsson igen) men även ett tröstmål från Mölndal (Viktor Lundqvist) som enligt rapporter kom direkt på avspark!

MBK:s Staffan Qvarfordt hade följande att säga om matchen:

”Eftersom vi hade en tuff match mot Landvetter i onsdags och många var sletna så vilades större delen av laget från den matchen. Vi vinner ändå ganska komfortabelt med 3-1. De gör mål från halva plan i slutet vilket var lite otippat. Om jag förstod saken rätt så var det Mölndals första match, samt att de hade ont om folk vilket naturligtvis gör det svårt att dra några större slutsatser från dagens resultat. Positivt är att vi har en bred trupp i år och att det är tuff konkurrens. Vi kan nog höja oss någon nivå till!”

Mölndals Niclas Högfeldt sa så här om förlusten:

”Nyttig första match, men släpper in alldeles för billiga mål och sätter inte våra chanser. Stundtals bra spel trots alla nya ansikten, men vi är redo till seriestarten istället!”

Mossen är färdigspelade och leder denna trelagsgrupp inför sista omgången. Dock bara på målskillnad före Landvetter som alltså möter Mölndal i sista omgången. Seger för LIS eller kryss gör att de vinner gruppen. Skulle Mölndal vinna med fyra bollar så går de om både Landvetter och Mossen. Det verkar som tabellen på förbundets sida missat Mölndals mål i matchen mot Mossen. Känslan är ju dock att Mölndal inte kör över Landvetter

Mölndal och Landvetter möts på onsdag (27/2). 

 

/Rasta