Då tar vi oss an helgens alla matcher i Östra Cupen och vi tar det grupp för grupp:

 

Grupp 1

23/2

IK Kongahälla – United Africa FC 4-1 (3-1)

Division 3-laget Kongahälla hade inga större problem att besegra United Africa FC (4A) i lördagens inledande match i grupp 1. IKK öppnade starkt med 1-0 (Daniel Alexandersson) redan efter tre minuter och 2-0 (Johan Kaage) efter fem. 3-1 paus efter mål av Nikola Jevric (IKK) och en reducering av Saikou Sidibeh. I slutet av matchen kom sen även 4-1 till Kungälvslaget genom Michael Konge.

IKK:s kapten Jesper Nilsson sa så här om segern:

”Fin seger i sig men det var inget som vi satsade på till 110%. Vi vill få ihop truppen och laget så mycket som möjligt innan serien börjar. Vi såg till att göra det vi har tränat på nu under försäsongen och de tycker jag att vi gjorde mycket bra. Det blev tillslut 4-1 och jag tycker att de var rättvist, vi var effektiva och spelade bra. Nu blir det ju en kul match imorgon med tanke på att vi fick tre poäng idag vilket betyder att vi kan vinna gruppen imorgon, men vi går ut med inställningen att vi ska bli bättre på det vi tränar och försöka spela ihop laget ännu mer med tanke på att det är så många nya så får vi se hur det går!”

IKK:s matchreferat hittas HÄR.

 

24/2

Ahlafors IF – IK Kongahälla 1-0 (1-0)

Kongahälla spelade alltså även på söndagen och då ställdes de mot seriekollegan från förra säsongen, Ahlafors IF (som nu återfinns i division 3 Mellersta Götaland). Matchen bjöd bara på ett mål och det var AIF:s målfarlige nyförvärv Robin Eriksson som hittade rätt efter elva minuter!

AIF:s tränare Michel Berndtsson sa så här om segern:

”Vi gör en ok match. Första är bra men andra sämre. Kongahälla saknade en del spelare men gör det bra. Vi borde dödat matchen men har inte tillräckligt med kvalitet i dem avgörande lägena. Som det brukar bli när man inte sätter 2-0 och 3-0 så får motståndaren en chans. IKK fick en straff men vår unga målvakt Emil Nyqvist räddade så vi får tacka honom segern.”

IKK:s assisterande tränare Andreas Nilsson sa så här om matchen:

”En jämn match med bra chanser åt båda håll, Ahlafors har sin bästa period i första halvlek och vi har vår i andra. Oavgjort hade nog vart rättvist men har man Robin Eriksson i laget så gör man ofta minst ett mål, samtidigt som vi bränner några bra lägen samt en straff. Det är det som var skillnaden idag. Trots förlust så har vi mycket bra att ta med oss samt en del tydliga saker att jobba på.”

AIF:s matchrapport hittas HÄR.

IKK:s hittas HÄR.

På onsdag (27/2) avgörs gruppen när Ahlafors och United Africa möts. Det är bara gruppsegraren som går vidare och i nuläget kan alla tre lagen vinna gruppen. AIF tar det vid vinst eller kryss. UAFC tar det vid en storseger (fem måls marginal) och IKK tar det om UAFC vinner med mindre än fem mål.

 

Grupp 2

23/2

Partille IF FK – Floda BoIF 3-1 (0-1)

Seriekollegorna i 5A Partille och Floda möttes i den första matchen i grupp 2 i lördags och Partille lyckades vända ett 0-1 underläge till seger 3-1. Niclas Borenstein hade gett Floda ledningen precis innan paus men inom loppet av tre minuter i mitten av andra vände PartilleJan Matuszczyk både kvitterade och satte 3-1 och däremellan gjorde hemvändaren Christian Gustavsson 2-1.

Just Partilles tvåmålsskytt Matuszczyk sa så här om segern:

”Gött med morgonmatch, något jag alltid gillat, fullt utvilad och tid att förbereda sig redan fredag kväll. Vi kommer till spel med flera debutanter i den fina röda tröjan. Men personligen var jag väldigt trygg med att vi skulle göra det bra. Så med det övertygelsen började matchen. Vi tar kommandot direkt, med flera chanser som radar upp varann, missat friläge av undertecknad, och två stolpträffar, samt bra räddningar av deras målvakt bland annat. Vi sätter pressen bra och håller Floda långt borta från vårt eget mål. Trots det får Floda en hörna i första halvleks sista spark och gör mål med halvlekens sista nick. Besvikelse men samtidigt en revanschlust som växer i oss. Vi var bättre på alla sätt och skulle bara vinna. Vi går ut till andra halvlek med ännu större övertygelse och med mer fart och flärd. Vi gör mål efter ca 10 minuter in på halvleken, undertecknad får nyttja sina korta ben och sätta pannan till på en boll som annars vore i bröst/maghöjd för de flesta, bra inlägg från höger av Christian Gustavsson! Nästa mål till 2-1 kommer väldigt tätt därefter när ”Chrille” som gjorde assist vid första ”bryter anklarna” på deras vänsterback (han haltade efteråt) med en ruskigt bra riktningsförändring. Matchens prestation där. 3-1 kommer direkt, och är även det ett solomål där undertecknad direkt efter deras avspark snor åt sig bollen efter dåligt mottag av deras ena mittback. Dribblar bort näste mittback och rullar in bollen mellan benen på deras målvakt. Allt som allt en bra och rolig match att spela. Det finns förbättringspotential i flera delar och det får vi jobba vidare på men underbart med seger och chansen att ta hem gruppsegern imon mot Bergum!”

Flodas tränare Fredrik Persson sa så här om förlusten:

”Partille var bättre en oss på allt. Vi fick inte till något anfallsspel alls. Vi hamnade fel defensivt och kom aldrig riktigt nära dem i försvarsspelet. Vi gav dem för mycket tid med boll. Sen bjuder vi på alla tre målen vilket man inte har råd med…men Partille var idag en klass bättre en oss.”

Det går att läsa om matchen HÄRPartilles nystartade blogg This Is Partille.

 

24/2

Bergums IF – Partille IF FK 0-3 (0-3)

Partille hade sedan chansen att säkra gruppsegern i söndagens möte med 6A-laget Bergum och det blev en stabil 3-0 seger där alla målen kom i den första halvleken. Jan Matuszczyk satte 1-0 innan Pontus Jonasson gjorde både 2-0 och 3-0.

Partilles målvakt Dennis Nithander sa så här om segern:

”Inte så mycket att säga. Vi möter ett lag som har fått börja om från början, och de försöker spela ett spel, men det syns ganska tydligt att de inte är riktigt där än. Att jag fick röra bollen två gånger på hela matchen säger ganska mycket om hur överlägsna vi var. 3-0 i halvtid var i underkant då vi bl.a missat straff och ett par riktigt bra lägen. Andra halvleken försökte vi rulla runt i laget och mest fördriva tiden. Trots att vi inte riktigt går för att göra fler mål så bränner vi säkerligen 4 eller 5 st 100%-iga målchanser. Vidare till kvartsfinal och en tävlingsmatch till. Förhoppningsvis hinner vi få tillbaka lite spelare till den matchen.” 

Bergums nya tränare Aristides Rodriguez sa så här om förlusten:

”Vi inleder matchen med mycket stress i kroppen och det gör att vi tar visa beslut som leder fram till misstag som Partille utnyttjar på rätt sätt. Första halvleken för var del handlar om mycket förvirring och det finns inte mycket gott att berätta om den. Till andra perioden så blir det en klar förbättring då vi är mer avslappnade och har lättare att hitta varandra. Detta var årets första match för oss och det mycket som inte riktig har hamnat på plats än!”

Partille IF FK säkrade alltså gruppsegern och avancemang till kvartsfinalen. Bergum och Floda möts i den sista gruppspelsmatchen nu på onsdag (27/2).

 

Grupp 3

23/2

Götaholm BK – FC Härlanda 3-2 (0-1)

FC Härlanda kommer att spela i 6A kommande säsong och fick känna på serien lite när de mötte Götaholm i lördags. Det var också Härlanda som tog ledningen sent i den första halvleken genom Henrique Souza Boturão. Götaholm kom dock tillbaka starkt i andra då Tobias Bui kvitterade på straff och sedan kom även både 2-1 (Hoang Pham) och 3-1 (Fenan Zemui). Souza Boturão reducerade för ”Fångarna” men de kom inte närmare.

GBK:s spelande assisterande tränare, och målskytt, Tobias Bui sa så här om matchen:

”Typisk försäsongsmatch! Vi försöker spela enligt vår matchplan men har i vissa stunder väldigt svårt att komma längre upp i banan. Matchen står och väger, och det är också Härlanda som får in första bollen. Andra halvlek är bättre från vår sida och vi lyckas göra tre mål. Finns fortfarande mycket att jobba på men vi går sakta men säkert framåt med vår spelidé. Hörde även från läktaren ”GBK-Härlanda bedrövlig kvalité”…nya tag imorgon mot Björndammen!”

FCH:s Andreas Berglund sa så här om förlusten:

”Första matchen för året och det märktes. Tycker ändå vi hänger med bra och matchen kunde sluta lite hur som helst. Får en fel dömd straff emot oss då vi borde haft frispark för knuff i ryggen. Malcan nyper straffen som på något märkligt sätt ska slås om och då sitter den. Märktes både från spelare och domare att det är tidigt på säsongen. Får gnugga vidare på träningarna så kommer detta bli ett roligt år för Fångarna.”

 

24/2

Björndammens BK – Götaholm BK 3-1 (1-1)

Igår, söndag, klev alltså 5A-laget Björndammen in i grupp 3 och såg till att gruppen lever. Det blev nämligen 3-1 mot Götaholm som därmed missade chansen att spela hem gruppen. Tony Rintamäki gav BBK ledningen i första innan Tobias Bui kvitterade strax innan paus. Rintamäki satte sedan 2-1 i andra innan Alexander Paulsen-Medalen stängde matchen med sitt 3-1 mål precis i slutet!

BBK:s kapten Gustav Ågren sa så här om matchen:

”Lite trögstartade idag, mycket slarv i första som gör att Götaholm får ha mycket boll utan att skapa några farliga lägen, vi gör 1-0 efter att Tony fint placerar in bollen vid stolproten, 1-1 kommer efter en tavla från Ace när han ska plocka ett inlägg och tvålar till det. Andra halvlek är vi bättre och skapar mängder av chanser i straffområdet men trycker 4 skott i ramverket idag. Efter 2-1 lugnar vi oss lite och gör även 3-1 med någon minut kvar. Det är klurigt med de här korta matcherna, lätt att det blir stressat när man vet att man måste vinna. Götaholm gjorde det bra i första och var säkert lite trötta i benen efter gårdagens match.”

GBK:s tränare Behar Tahiri hade följande att säga om matchen:

”Fanns ett lag på plan under första halvlek. Tyvärr sätter vi inte de chanser vi skapar därav står det bara 1-1 i halvlek. Andra halvlek är jämnare dock straffar BBK oss då vi inte får iväg en rensning i straffområdet. Mycket nöjd med det vi gör idag. Resultatet är totalt oväsentligt i detta skedet av säsongen.”

Gruppen lever nu inför sista gruppspelsmatchen på onsdag (27/2) då Björndammen och Härlanda möts. Fördel Björndammen som vinner gruppen vid segerkryss eller om Härlanda vinner med ett mål. Skulle Härlanda vinna med två bollar så tar de gruppen. Götaholm kan inte ta sig vidare. 

 

Grupp 4

23/2

Angered MBIK – Gårda BK 1-0 (0-0)

5A-laget Angered tog en riktigt fin seger mot division 3-nykomlingen Gårda BK i lördags. Efter en mållös första halvlek gjorde Adam Saleem matchens enda mål i början av andra.

GBK:s målvakt Isac Lindberg sa så här om förlusten:

”Utan att ta ifrån något från Angered som gör en väldigt bra match med mycket fart var det inte mycket som stämde idag. Dåliga passningar, lite snack, ingen intensitet och väldigt passivt över hela banan. Jag kommer inte ihåg att vi har ett ordentligt skott mot mål på hela matchen och att det till största del beror på vår inställning. Ända sedan lottningen av Östra Cupen är det Qviding som har varit på allas tankar i Gårda. Kanske så mycket att denna match blev något vi ska ”städa av” för att kunna sätta full fokus på onsdagens match. Det funkar inte mot ett lag som Angered och perioden efter att de gör mål är egentligen den enda gången vi iallafall försöker höja farten och intensiteten. Men utan att skapa något förutom ett par halvfarligheter. Men det är bara att bryta ihop, komma igen och hoppas att vi fortfarande har en liten chans att ta oss vidare på onsdag. Där borde det inte finnas någon brist på motivation eller dålig inställning. Forza GBK!”

 

24/2

Qviding FIF – Angered MBIK 5-0 (2-0)

Angered kunde dock inte upprepa bedriften igår då laget föll tungt mot division 2-laget Qviding. Det dröjde dock till mitten av första halvlek innan Daniel Tidstrand satte 1-0 på straff. 2-0 kom strax innan paus, målskytt Patrik Wålemark. I andra rullade det på där Chisomnazu Chika Chidi och Mattias Lindberg hamnade i målprotokollet och Wålemark blev tvåmålskytt. 

Qvidings matchrapport hittas HÄR

Qviding har nu greppet om gruppen inför onsdagens avslutande gruppspelsmatch mot Gårda BK. Gårda behöver vinna med fyra bollar för att kliva förbi Qviding och vinna gruppen.  

Bilden till inlägget är lånat från Angereds Facebooksida och är tagen av Per Samuelsson

 

Grupp 5

23/2

Lunden Överås BK – Jonsereds IF 2-2 (1-0)

4A-laget Lunden Överås pressade division 3-laget Jonsered i en match som till slut slutade oavgjord. Lunden hade med sig 1-0 in i paus efter mål av Patrik Magier. JIF vaknade dock till och Robin Örtendahl satte både 1-1 och 2-1. Magier blev dock tvåmålsskytt i matchen då han kvitterade på straff. Lunden Överås vann sedan straffläggningen. 

Lunden Överås tvåmålsskytt Magier sa så här om matchen:

”Vi vann ju mot Jonsered i förra veckans träningsmatch. Redan då kände man att vi är ett lite bättre lag. Vi visste dock att Jonsered är bollskickliga och att man främst skulle ha koll på Erik Pahapill…Erik lyste med sin frånvaro, och 1-0 i paus var rättvist. I början av andra tog JIF kommandot och helt plötsligt stod det 1-2 till Jonsered. Men det kändes verkligen orättvist. Till slut blev det 2-2 ,och jag tror nog Jonsered är väldigt nöjda med det resultatet. Visst vi vann ju på straffar, men vi borde ha vunnit själva matchen.”

Lunden Överås matchrapport hittas HÄR

 

24/2

Kortedala IF – Lunden Överås BK 3-0 (1-0)

I söndags var det 4A-möte där Kortedala och Lunden Överås ställdes mot varandra. Det slutade med en ganska övertygande Kortedala-seger där Sizar Ayoub både inledde och avslutade målskyttet. Däremellan satte Bahadir Erdal 2-0 målet.

KIF:s Alisan Agac sa så här om segern:

”Mycket mycket stabil vinst med 3-0 som borde kanske ha blivit 7-0 typ , tror inte Lunden hade skott på mål! Så laget skötte sig bra trots årets första match!”

Kortedala leder gruppen inför sista gruppspelsmatchen på onsdag (27/2) då laget möter Jonsered. Segraren vinner gruppen med KIF klarar sig även på oavgjort. 

 

Grupp 6

23/2

Sävedalens IF – Gunnilse IS 0-0 (0-0)

Titelförsvararna Sävedalen inledde årets Östra Cupen med en mållös tillställning mot division 3-laget Gunnilse. GIS vann sedan den efterföljande straffläggningen. 

SIF:s tränare Sebastian Chitsaz sa så här om matchen:

”En jämn match där bägge lagen skapade chanser att spräcka nollan. Två bra målvakter såg dock till att det slutade mållöst. Gunnilse lyckades störa vårt anfallsspel såpass att vi aldrig riktigt fick igång ett spel som flöt. Vi tackar dem för en god match och laddar om för morgondagens kamp.”

Gunnilses ena tränare, Joel Sjöqvist, sa så här om matchen:

”En bra genomförd cup-match från två löpstarka lag. 2×30 med ensam domare påverkar dock spelet men inte spelets utgång. Ett större bollinnehav från Sävedalen var väntat och dem är bollskickliga det får man säga. Dem arbetar hårt med att överbelasta vår högerkant där vi för dagen spelar med en vikarie, som sin tur gör en helgjuten insats vilket kanske inte resulterar i önskad utgång för Sif. Vi lurpassar med ett kontringsspel. Två solklara frilägen borde gett oss segern. Sävedalen är inte ofarliga utan vaskar även dem fram två-tre möjligheter att spräcka nollan. 0-0 efter full tid och en bedrövlig straffläggning följer. 4 av 5 straffar bränns innan domaren blåser av och vi tar den helt meningslösa ”poängen.”

 

24/2

Syrianska/Arameiska – Sävedalens IF 0-13 (0-3)

Det lossande rejält för division 2-laget Sävedalen efter lördagens mållösa match. 6A-laget Syrianska/Arameiska fick till slut se sig besegrade med hela 0-13! Efter 3-0 i paus gjorde alltså SIF tio mål sista 30. Anton Nilsson blev sjumålsskytt! De andra målen gjordes av Alexander Wiksten, Andreas Ekblad, Johan ÖrtorpAhmad Aljafari, Lukas Lindholm Corner och Linus Tingstrand.

Syrianskas Dali Hirmiz sa så här om matchen:

”Det var väntat att vi skulle förlora men inte så här stort, matchplanen var att döda tempot och de lyckas vi med i ca 20 min innan dom får göra vad dom vill o det rinner iväg helt, men det är förståeligt med knappt en träning utomhus detta året, kan bara bli bättre.”

Det går att läsa om Sävedalens båda matcher HÄR

 

Sävedalen är färdigspelade och leder just nu gruppen. Det behövs alltså ett rejält målkalas på onsdag (27/2) när Gunnilse möter Syrianska/Arameiska för att Gunnilse ska gå förbi och vinna gruppen. Det ska tilläggas att förbundets tabell inte stämmer då Gunnilse fått tre poäng och SIF noll från första matchen. 

Grupp 7

23/2

Gamlestaden FF – Sveakurd FC 1-0 (1-0)

Repris från förra årets 6A-topp där Sveakurd till slut vann serien före just GaFF. Nu fick Gamlestaden revansch då laget vann med 1-0. Oliver Cardoso satte målet i mitten av den första halvleken. 

GaFF:s tränare Christian Brile sa så här om matchen:

”En ganska så trevande första halvlek där vi äger spelet och får göra ett mål på inlägg och nick. Fint. Andra halvlek blir lite mer hafsig från båda lagen men vi behärskar ju det spelet rätt så bra och skapar ju helt otroliga lägen. Och missar. Sammantaget en ok insats där vi vinner klart rättvist.”

SFC:s Mergim Ibishi sa så här om förlusten:

”Gamlestan dominerar matchen från första till sista minut. Vi ska vara nöjda med att matchen ”bara” slutade med en 1-0 vinst för Gamlestaden. De hade bud på ett par mål till. Vi har inte haft en ordentlig försäsong samtidigt som vi tappat ett flertal spelare.”

GaFF:s matchrapport hittas HÄR

 

24/2

SKIF Semberija – Sveakurd FC 3-0 (WO)

Tyvärr kom inte Sveakurd till spel i söndagens match mot 4A-laget Semberija. Det blir alltså en avgörande match på onsdag (27/2) mellan Semberija och Gamlestaden om gruppsegern.

 

Grupp 8

23/2

Kode IF – Bergsjö IF 5-1 (2-1)

4A-laget Kode IF inledde årets Östra Cupen med en fin femetta mot 6A-laget Bergsjö IF. Oscar Gustafsson inledde målskytte för KIF men Hannes Wreeby kvitterade. Innan paus var dock Kode tillbaka i ledningen efter mål av kaptenen Rasmus Haraldsson. I andra kunde sen KIF gå ifrån med tre raka mål. Valdemar Nyrkvist satte 3-1 och Robin Bäckman de två avslutande målen. 

KIF:s Haraldsson sa så här om segern:

”Kul att starta igång tävlingssäsongen 2019. Träningsmatcher i alla ära men det är som roligast och mest utvecklande när det spelas om poäng. Sett till matchen så gör vi en relativt slätstruken första halvlek för att sedan växla upp i andra och avgöra matchen i tidigt skede. Betyget för vår insats blir varken bu eller bä men om något skall nämnas om det hela så är det att vi kan höja oss några steg till.”

BIF:s ena tränare, Valon Hetemi, hade följande att säga om matchen:

”Vi gör en bra första halvlek, men ligger under med 2-1. Kunde lika gärna stå 2-2. Vi känner att vi har kontakt och kan hota de, tack vare en bra första halvlek som är jämn. Tidigt i andra halvlek gör de 3-1 och då går luft ur oss och vi orkar inte resa oss igen. De är effektiva och straffar oss när vi gång på gång gör misstag och är inte riktigt på tårna. Vi tar med oss första halvlek och jobbar vidare på det som var bra.”

 

24/2

Utbynäs SK – Kode IF 3-0 (0-0)

Kode kunde dock inte säkra gruppsegern i sin andra match då laget föll mot 5A-laget Utbynäs. Efter en mållös första halvlek kunde USK till slut vinna med 3-0. Tom Berndtson inledde målskyttet innan Robert Hedelin gjorde 2-0 på en frispark. Sebastian Sjursen fastställde sedan slutresultatet.

USK:s Filip Olofsson sa så här om segern:

”En riktigt bra insats från våran sida måste jag säga då detta var vår första match för året. Träningsmatchen tidigare i veckan blev inställd pga avklippta elkablar på bläsebovallen. Vi kommer ut starkt och försöker spela med ett högt tempo och lyckades skapa många chanser men deras målvakt gjorde en del bra räddningar i kombination med lite oskärpa framför målet. Trots ställningen 0-0 i halvlek så är känslan god då vi fortsätter skapa chanser och har bra kontroll på matchen. Dröjer inte länge innan vi gör 1-0 genom Tom och kort därefter smäller Hedelin in en frispark och då känns det väldigt tryggt. Sen skulle Kode haft en straff där domaren friade och där kunde det blivit match igen och istället slår vi till med en ny frispark långt ute från höger, denna gången från Sebastian Sjursen där bollen seglade in i det bortre hörnet! Tröttheten smög sig in på slutet vilket resulterade i lite slarvigt spel men i det stora hela så är det en mycket bra insats vi gör och väldigt roligt för våran målvakt för dagen, Lukas som bara är 16 år som fick hålla nollan!”

KIF:s ena tränare, Jimmy Karlsson, hade följande att säga om matchen:

”Idag möter vi ett väldigt välorganiserat Utbynäs. Vi har det tufft i vår uppspelsfas under hela matchen och Utbynäs låser fast oss genom sin höga press. Även om det aldrig är kul att förlora så var denna matchen nyttig för oss då det blev tydligt vad vi behöver jobba med framöver. Förhoppningsvis kan den här läxan leda till att vi slipper göra samma misstag när säsongen drar igång och därigenom spara poängförluster i seriespelet. Vill passa på att gratulera Jörgen och övriga Utbynäs till en väl genomförd match och rättvis seger.”

 

Gruppen kommer att avgöras på onsdag (27/2) då Bergsjö IF och Utbynäs möter varandra. USK tar gruppen vid seger och kryss och även vid en uddamålsförlust. Vinner BIF med fler mål så kan det betyda att Kode tar gruppen men en storseger gör att BIF själva går vidare! 

 

/Rasta