Bloggens Magnus ”Böjen” Carlsson bjuder på en liten lista och lite Silly-snurr:

 

Om 4 dagar är vi inne i mars månad, cuperna har rullat igång och med tanke på det goa vädret känns det nästan som man har lite VÅR-känslor.

Träningsmatcher är ju som sagt en historia för sig beroende på hur lagen väljer att PRIORITERA, men snart kliver vi in i mars och i slutet av den månaden tror jag bland de flesta lagen kunna se embryo till hur coachernas tilltänkta start XI kommer se ut när det drar igång i mitten av april. Som sagt resultat får man ta med en nypa salt men under gångna helgen imponerar ändå LANDVETTERS 9-2 mot Eriksberg där LIS valde att spela med ett extremt ungt lag uppbackat av Sadik / Forsman. 

HESTRAFORS tog en fin skalp då man besegrade förra årets div 2 lag Skoftebyn med 3-1. 

GUNNILSE gör en bra match mot erkänt starka Sävedalen och löser 0-0 för att sedan ha bäst nerver under de efterföljande straffarna i Östra Cupen… tror att den gode Joel Sjöqvist kan ha något bra på g.

– – – – – – – – – – – – – – –

Gällande Silly så fortsätter det att rulla in övergångar på FOGIS:

IK. VIRGO har hämtat in 2 ytterligare spelare till truppen och det handlar om målvakten Daniel Engdahl som närmast kommer från en klubb i Halmstad men som tidigare tillhört Varbergs BOIS organisation. Från Säffle FF hämtas Anton Björqvist in.

HESTRAFORS hämtar in offensiv kraft i form av Arlind Kutllovci som kommer från IF ELSBORGS akademi.

HISINGS-BACKA. FC fyller oxå på med 2 spelare, från de egna leden lyfts yttern Abdou Zirai upp och från UTSIKTEN U19 ansluter den centrala mittfältaren Sandigi Jobe

– – – – – – – – – – – – – – –

Som jag yppat och förutspått tidigare här på bloggen är det numera officiellt.

Simon Chekrun som hållit alla VF supporters på halster har nu som jag var 101% säker på förlängt sitt avtal med V. FRÖLUNDA, grymt viktigt för VF men framförallt för hela serien att en riktig profil blir kvar.

Högerbacken Rengber Kalash byter ett rött lag från de östra stadsdelarna (FK Kozara) mot ett annat och är nu klar för GUNNILSE. IS

– – – – – – – – – – – – – – – –

Då jag som sagt år på strålande humör och har lite vårkänslor så kommer ingen sågas på listan denna gång så att det blir ”bara” 3 stycken heta.


3: Ge kidsen mer utrymme!
Det glädjer mig att fler och fler klubbar nobbar äldre spelare som bara hoppar runt och hoppas hitta en klubb som slantar upp några riksdaler UTAN att man väljer att satsa på EGEN UTVECKLING.

Exempelvis Landvetter IS som hade 9 av 11 spelare födda 1999 eller senare i sin senaste start XI. Gunnilse, HBFC är andra klubbar som värdesätter och ger unga spelare chansen oxå, KANON.

2: Felix Kasper V.FRÖLUNDA
Då många vart oroliga över att det saknats fw hos de grön/vita (nu är ju Simon klar) så har den offensiva mittfältaren Felix Kasper tagit stort ansvar och klivit fram rejält vilket 4 mål och 3 assist på 4 matcher vittnar om, BRA.

1: IK VIRGO´s FÖRYNGRING!
Nämnde ju ovan att VIRGO plockat in 2 nya spelare.. MEN vad jag ej nämnde vad att det handlar om 2 killar födda 95 & 97 vilket med Virgo mått måste anses som ”junisar”.

Kan det vara så att de äldre spelarna krävt föryngring för att slippa starta i mitten på kvadden som 28 åring ??

/ Bendinho