Då kör vi vidare! Även gruppspelet i Östra Cupen är nu klart och så här gick det:

 

Grupp 1

ONSDAG 27/2

United Africa FC – Ahlafors IF 1-1 (0-1)

Division 3-laget Ahlafors behövde minst ett kryss för att vinna gruppen och så blev det också. Erik Lindström gav AIF ledningen precis innan paus men i mitten av andra kom kvitteringen för 4A-laget UAFC (Abdoulie Njie).

AIF:s anfallare Cornelis Leckborn sa så här om matchen:

”Usel insats. Är väl ingenting som stämmer egentligen. Det är tur att vi har en bra målvakt i Emil men annars är det inte mycket att ta med sig. Enda positiva är väl att det bara kan bli bättre och att det är första matchen för många av oss.”

AIF:s matchrapport hittas HÄR.

Ahlafors vann alltså grupp 1 före IK Kongahälla och United Africa.

 

Grupp 2

ONSDAG 27/2

Floda BoIF – Bergums IF 7-0 (3-0)

Gruppen var redan avgjort då Partille IF FK redan slagit både Floda och Bergum och därmed vunnit gruppen. 5A-laget Floda visade dock inga motivationsproblem utan körde över 6A-laget Bergum med hela 7-0 efter 3-0 i paus. Mio Hopkins och Hugo Lycke blev tvåmålsskyttar. De andra målen gjordes av Joel Davies, Christoffer Lesjak och Emmanuel Ludo.

Grupp 2 vanns alltså av 5A-laget Partille före Floda och Bergum.

 

Grupp 3

ONSDAG 27/2

FC Härlanda – Björndammens BK 1-1 (0-0)

Både lagen hade chansen att ta sig vidare med 5A-laget Björndammen hade fördelen att även ett kryss skulle ta dem till kvartfinal. Efter en mållös första halvlek satte Martin Victorin 1-0 för 6A-laget Härlanda. Strax efter kom dock kvitteringen för BBK genom Christer ”Flis” Petersson.

BBK:s tränare Edmond Shala sa så här om matchen:

”Finns inte så mycket att säga. Vi ställer ut skorna och tror att det ska lösa sig. Vi hade redan vunnit matchen innan den ens börja. Samtidigt ska man inte ta något ifrån Härlanda, för de kämpar och sliter i 60 minuter, och gör det bra.”

Härlandas Jonathan Hellman var inte på plats men fick tag i en rapport ändå:

”Ett steg i rätt riktning och en stabil insats mot ett bra motstånd. Vi behövde vinna med två bollar. 0-0 i halvlek och efter 1-0 en bit in levde drömmen! Dessvärre kvittering därefter och nattsvart för avancemang. Enligt rapporter många fina räddningar av vår ”gäst” Gabbe i kassen som vanligtvis huserar i mittlåset. Gött att han dammade av handskarna en sista (?) gång. Torsk på straffar glömmer vi ba. Go insats!”

BBK alltså till kvartsfinal från grupp 3. Götaholm blev tvåa med Härlanda som trea.

 

Grupp 4

ONSDAG 27/2

Gårda BK – Qviding FIF 0-1 (0-0)

Intressant möte i grupp 4 mellan två nykomlingar. Gårda BK tog klivet upp i trean och Qviding klev upp i division 2. Den här drabbningen bjöd bara på ett mål och det var Qvidings Chisomnazu Chika Chidi som hängde det med sex minuter kvar.

Gårdas tränare Stefan Runeman sa så här om förlusten:

”Ett steg i rätt riktning jämfört med bottennappet mot Angered. Det är alltid speciellt för oss i Gårda att möta Qviding och laddningen hos killarna inför matchen var på en helt annan nivå än i helgen. Vi kände inför att vi verkligen hade chansen då vi vet att även om Qviding är stabila så har dom inte riktigt dom där spetsiga spelarna. Matchbilden blev som väntat. Dom hade mycket boll i första men kändes hyfsat lugnt. I andra lyfter vi spelet rejält och det blir en klart jämnare match även spelmässigt. Båda lagen har chanser och första målet blir livsviktigt. Dessvärre är det Qviding som gör 1-0 på en omställning med 5 min kvar. En bra laginsats även om jag vill lyfta fram Lukas Wahlberg som går från klarhet till klarhet. Den innermittfältare med klart högst kvalité inte bara i Gårda utan på planen.”

Qvidings tränare Robert Vilahamn hade följande att säga om matchen:

”En jämn match där Gårda försvarar sig på ett bra sätt. Vi får inte gång något bra tempo i vårt passningsspel och har svårt att skapa målchanser. Till slut lyckas vi göra ett mål och vinna matchen vilket såklart är skönt även om vi är mindre nöjda med vår prestation!”

Qvidings matchrapport hittas HÄR.

Segern gjorde att Qviding vann grupp 4 före Angered MBIK och Gårda slutade trea.

 

Grupp 5

ONSDAG 27/2

Jonsereds IF – Kortedala IF 2-2 (0-0)

En kvartsfinalplats stod på spel och det var 4A-laget Kortedala som knep den efter 2-2 mot division 3-laget Jonsered. Det var 0-0 i paus men sedan satte Sizar Ayoub 1-0 för KIF. Jonsered svarade dock starkt och först nickade Galvan Ayoub in 1-1 innan Marcus Josefsson satte 2-1 minuter senare. I matchens sista minut kom dock 2-2 genom Ali Simmo.

KIF:s assisterande spelande tränare Mouhammed Omeirat sa så här om matchen:

”Vi börjar matchen jätte bra och skapar flera lägen där vi borde gjort mål på, spelar en fin fotboll men går till halvlek med ställning 0-0 andra halvlek startar vi med att göra 1-0 tidigt och fortsätter attackera men sen bjöd vi in dom i matchen genom att få flera frisparkar emot oss som gör att de kan trycka in två mål, men vi kommer tillbaka i slutet och trycker in ett mål och det var välförtjänt.”

Krysset gjorde att Kortedala vann gruppen före just Jonsered. Lunden Överås blev trea.

 

Grupp 6

ONSDAG 27/2

Gunnilse IS – Syrianska/Arameiska Föreningen Göteborg 14-0 (3-0)

Stora siffror när division 3-laget Gunnilse jagade gruppseger mot 6A-laget Syrianska/Arameiska. Gunnilse var tvungna att vinna stort för att komma ifatt Sävedalen. Det rann också iväg ordentligt efter paus och slutade alltså med osannolika 14-0. Både Emil Berglind och Omar Burhan gjorde fyra mål var. Paul Nyman svarade för två och även Kebba NyangMohanad Mudhafar Burhan Al-Jarah, Darvan Ayoub och Franniel Severino Pilier registrerades för mål.

Gunnilses ena tränare, Vladimir Majdandzic, sa så här om storsegern:

”Ja du, va ska man säga: Vi går in med inställningen att detta är möjligt, har en tydlig matchplan som vi vill utföra där vi vill trycka in mycket inlägg och inspel. Tyvärr så är vi inte tillräckligt bra i avsluts lägena och spelar även för svårt i första halvlek utan gör ”bara” tre mål. I andra så är det en helt annan historia och jag tror att vi gör 7 mål den första kvarten. Vi gör 12-0 med ca 10 min kvar, men sen låser det sig lite och vi överarbetar situationer samtidigt som lite nervositet smyger sig på, två ribbträffar hjälper inte. Men med 3-4 minuter kvar så gör vi till slut förlösande 13-0! Som räckte till avancemang, Syrianska får i anfallet efter sin farligaste chans då de har ett frisparksläge ca 35 meter från mål, men vi löser den utan större problem och kan även kontra in 14-0. Skönt att gå vidare!”

Storsegern räckte alltså för att Gunnilse skulle gå om Sävedalen på bättre målskillnad (tabellen på förbundets sida stämmer inte). Syrianska/Arameiska blev alltså sist i gruppen på inte så smickrande 0-27.

 

Grupp 7

ONSDAG 27/2

Gamlestaden FF – SKIF Semberija 2-1 (0-0)

Det var en ren gruppfinal i grupp 7 mellan 6A-laget Gamlestaden och 4A-laget Semberija. Det var mållöst i paus men Richard Björnander kunde sedan ge GaFF ledningen i mitten av andra. Hakan Celik svarade för Semberija men med bara minuter kvar blev nyförvärvet Leo Kyriazis matchhjälte för Gamlestaden

GaFF:s Robin Forsberg sa så här om matchen:

”De hade mycket boll men vi jobbade hårt, låg rätt i våra positioner och försökte kontra. De kom till väldigt få klara målchanser trots högt bollinehav. En riktig krigarinsats från vår sida där vi lyckas få med oss segern tillslut efter ett frisparksmål och en fin soloräd från Leo!”

Semberijas Dzengis Samir Sali hade följande att säga om matchen:

”Resultat speglar inte matchbilden direkt och jag tycker resultatet är orättvist men det är sånt som händer i fotboll. Vi börjar väldigt bra med mycket boll och hela första halvleken så är det spel mot ett mål, vi skapar flera chanser men vi gör tyvärr inte mål. Guldheden försvarar väldigt bra men dem skapar ingenting framåt. Så fort dem får bollen så skickar dem iväg den mot sina anfallare. Som sagt så skapar dem inget alls och jag tror det är där som vi tappar allt! Vi börjar underskatta dem ju längre vi går in i matchen. Vi börjar slarva med bollen och spelar inte alls som vi ska och brukar spela. Deras 1-0 mål kommer på en frispark där våran mur inte står ihop för bollen kommer mellan deras ben. Vi svarar efter 4-5 minuter genom att kvittera. Med 5 minuter kvar av matchen så är hela vårat lag uppe på anfall, Gamlestaden lyckas bryta och skicka iväg bollen upp mot en ensamstående anfallare som lyckas springa sig loss våran back och göra 2-1.”

GaFF:s matchrapport hittas HÄR

Gamlestaden vann alltså gruppen före Semberija och Sveakurd

 

Grupp 8

ONSDAG 27/2

Bergsjö IF – Utbynäs SK 0-2 (0-2)

Den sista gruppspelsmatchen i grupp 8 bjöd på ett hett derby i östra Göteborg. 6A-laget Bergsjö IF tog emot 5A-laget Utbynäs SK på deras egna hemmaplan Lemmingvallen! USK visade sig vara det starkaste laget och Robert Hedelin satte en frispark redan efter fem minuter och det var även Hedelin som gjorde 2-0 på straff en stund senare. Det blev inga fler mål i matchen och USK vann både matchen och gruppen.

USK:s kapten Tom Berndtson sa så här om segern:

”Vi kontrollerar första halvlek utan att direkt imponera. Vi har 2-0 med in i paus efter mål av Hedda på fasta situationer. I andra går vi ner oss totalt och låter dom styra utan att skapa något riktigt farligt. Men hade dom satt sista passningen i några situationer hade det kunnat bli farligt. Men Lukas våran målvakt som är 16 år får ett plus i kanten och Hedda gör ju två med så det är bra. Annars tar vi bara med oss segern och inte mycket annat.”

BIF:s ena tränare, Pelle Lagerqvist, sa så här om förlusten:

”Stod så (0-2) efter tio minuter efter att Hädda nätat på frispark förs och sen på straff. USK sätter hög press från början vilket vi pratat om att de skulle göra men vi blir ändå överraskade. De gör det riktigt bra och vi hamnar på hälarna. Vi äter oss dock in i matchen efter ca 20 minuter och i andra halvlek känns det som en mer jämn tillställning där vi lyckas neutralisera dom mer. USK är dock riktigt bra och spelar dom som första kvarten blir dom inte roliga att ha att göra med i år för lagen i femman, kul att se! För egen del så tar vi små steg framåt för varje halvlek, känns som att vi har en bit kvar men killarna är villiga att göra jobbet för att vi ska utvecklas dit vi vill!”

Segern gjorde alltså att Utbynäs vann gruppen och tog sig till kvartsfinal. Kode blev tvåa med Bergsjö IF som trea.

 

Slutspelet spelas så här:

KVARTSFINALER

ONSDAG 6/3

1. Ahlafors IF (division 3) – Kortedala IF (4A) (18.30 Lemmingvallen)

2. Partille IF FK (5A) – Gunnilse IS (division 3) (18.30 Kviberg 5)

3. Björndammens BK (5A) – Gamlestaden FF (6A) (18.30 Gamlestadsvallen)

4. Qviding FIF (division 2) – Utbynäs SK (5A) (18.30 Härlanda Park)

 

SEMIFINALER 

ONSDAG 13/3

Vinnare match 1 mot vinnare match 3 (19.00 Kviberg 5)

Vinnare match 2 mot vinnare match 4 (19.00 Gamlestadsvallen)

 

FINAL 

ONSDAG 27/3

21.00 Prioritet Serneke

 

/Rasta