Även Västra Cupen är nu klara med sitt gruppspel och så här gick det:

 

Grupp A

ONSDAG 27/2

FC Linné – BK Björkåsen 5-0 (3-0)

5B-nykomlingen FC Linné hade som väntat inga större problem att besegra division 7-laget Björkåsen i sista omgången i grupp A. Johan Calgaro satte både 1-0 och 2-0 och innan paus hade även Justus Högbäck hamnat i målprotokollet. Det blev till slut 5-0 efter att Sebastian Andersson och Jens Hemmingsson gjort mål i den andra halvleken.

Linnés målvakt Wamid Khorshed sa så här om segern:

”Ur Linnés perspektiv kommer vi första gången till match med mer än en avbytare vilket kändes gott. Spelmässigt så spelade vi ”the Linné” way igen, bollinnehav, utmanande, hög press och ställde mycket frågor till motståndaren. I första halvlek lyckas vi med konststycket att pricka ribban två gånger i samma anfall. Det är lite så halvleken såg ut. Mängder med brända chanser. Andra halvlek ser väldigt likadan ut. Vi lirar med oerhört mycket bollinnehav och bränner tonvis med frilägen. Läste Donsös referat och jag kan verkligen hålla med. Björkåsen blir till viss del utspelade men tappade aldrig huvudet eller spelade fult utan såg ut att verkligen vilja köra igenom matchen fullt ut till skillnad från andra lag. I slutändan en väldigt rolig och givande afton ur Linné ögon. Kul att se två mål från våran Johan som jag tror blir årets utropstecken.”

 

Slottsskogen/Godhem IF – Donsö IS 1-5 (1-2)

5B-laget Donsös farliga anfallsduo Albert Hansson och Olle Backman såg till att DIS ledde med 2-0 men precis innan paus reducerade Amir Naser för SG. Matchen stod och vägde lite i början av andra innan ö-laget kunde trampa ifrån och både Hansson och Backman blev tvåmålsskyttar. Även Elias Ahlström hamnade i målprotokollet. 

DIS ena tränare, Daniel Fhager, sa så här till bloggen om matchen:

”Vi kom till matchen med bra självförtroende och börjar matchen helt ok. Vi fick tidigt 1-0 och kunde kontrollera matchen ganska bra. Motståndarna SG var starka centralt och pressade högt och stundtals hade vi svårt att rulla som vi ville. Vi för 2-0 men strax före paus får SG straff och reducerar. I halvlek pratar vi om att utnyttja de ytor som finns utmed kanterna och bakom backlinje. Vi gör tre till i andra och vinner rätt komfortabelt till slut. SG får en man utvisad i andra men kämpar på fint med 10-man.”

DIS matchreferat hittas HÄR

Vinsten gjorde att Donsö slutade på nio poäng och vann alltså gruppen och blev klara för kvartsfinal. FC Linné blev tvåa på målskillnad över trean SG och Björkåsen slutade sist. Linné blev dock inte en av de två bästa tvåorna och har alltså spelat klart i årets VC.

 

Grupp B

ONSDAG 27/2

Västra Frölunda IF – SK Argo/Masthuggets BK 2-0 (0-0)

Det blev en väntad matchbild på Ruddalen 2 när division 3-laget Västra Frölunda, med spelare som Bryan Johansson, Nima Kadivar och Pascal Olsson i startelvan, skulle ta sig an 6C-laget SK Argo/Masthuggets BK. Frölunda hade bollen och Argo/Hugget försökte ligga rätt i sina positioner. Frölunda fick dock ganska omgående klara sig utan Olsson som fick två gula i samma situation! Det första kom för en hård tackling (där det dock kändes hårt med ett gult) och det andra kom när han sparkade bort bollen i läget efter. Trots tio man var Frölunda bollförande men den första halvleken slutade mållöst utan några riktigt heta chanser. Argo/Hugget var till och med uppe och hotade med några skott utifrån. Direkt i andra får dock Frölunda en straff när ett inlägg tar på handen på en Argo/Hugget back. Kadivar satte sedan straffen fram till 1-0. Argo/Hugget tröttnade en del i andra men lyckades ändå hindra Frölunda från att skapa mängde med chanser. Robin Staaf i Argo/Hugget-kassen fick sträcka ut några gånger dock. Argo/Hugget skapade själva några halvchanser på omställningar. Med fem minuter kvar  kom dock 2-0, även de på straff. Målskytt denna gången Felix Kasper. Argo/Hugget föll med flaggan i topp i en småtrevlig match med bra stämning även om Argo/Hugget bjöd på några satsningar i andra. Kadivar var på bra humör och ”gav bort” den andra straffen till Kasper. Tränare Jocke Olsson behöver nog dock visa fasta-situationer pärmen för Kadivar då han var aningen vilse där. 

Argo/Huggets matchrapport hittas HÄR

 

Sandarna BK – Azalea BK 2-0 (1-0)

4B-laget Sandarna studsade tillbaka efter den oväntade förlusten mot Argo/Hugget i förra omgången. Det blev till slut 2-0 mot 6C-laget Azalea. Målen gjordes av Jesper Bergstrand och Mikael Johansson.

SBK:s Martin Bergvall sa så här om segern:

”Lite tråkigt att vi hade grusat våra chanser till avancemang redan efter helgens plattmatch. Tycker vi studsar tillbaka lite denna match, bör väl göra några fler mål egentligen. Kändes tryggt hemåt och vi kunde matchen igenom fylla på med folk både centralt och framförallt längs kanterna vilket gjorde att vi ofta kom två mot en. Gott att Calle fick hålla nollan, att Marc och Tobbe var tillbaka och att Jeppe och Micke fick näta.”

ABK:s nya målvakt Carl-William Kalhom sa så här om matchen:

”Vi förstod att det skulle bli tufft och att vi skulle bli tillbakatryckta men jobbade mycket med hög press för att störa Sandarnas spel. Detta skapade oss en del chanser stundtals men vi var något för snabba och spelade bort för många bollar då vi hade chansen att etablera ett längre anfall. Sandarna gör inga direkta misstag utan ligger rätt i positioner, gör mycket inlägg i boxen och har ett par hörnvarianter de tuggar rejält. De två målen är ett friläge där de frispelar sin anfallare fint och det andra är en hörnvariant. Vi lär oss mycket och håller huvudet högt! Målet är serien i år!”

Frölunda vann grupp B på sina sju poäng. Sandarna blev tvåa men det räckte inte till avancemang. Målskillnad gjorde att Azalea knep tredjeplatsen och Argo/Masthugget slutade fyra. 

 

Grupp C

ONSDAG 27/2

Styrsö BK – Öckerö IF 1-3 (0-1)

Det var dukat för skärgårdsderby när 6C-laget Styrsö tog sig an 4B-laget ÖckeröPåvelund. Redan efter fem minuter slog nyförvärvet Carl Wiklander till och gav ÖIF ledningen, en ledning som stod sig in i paus. En bit in i andra kom och 2-0, målskytt Daniel DD Larsson. Fredrik Hansson nickade sedan in 3-0 innan SBK fick in ett sent tröstmål genom Niklas Tullock

ÖIF:s Carl Wiklander sa så här om segern:

”Skönt med vinst självklart när vi strävar efter att vinna alla matcher. Tycker vi gör det riktigt bra hela matchen och håller i bollen och rullar. Spelet fungerar bättre och bättre efter varje match nu och det känns riktigt bra! Vi gör nästan allt som vi ska och har väldigt mycket bollinnehav, och då kommer det mycket chanser som jag tycker vi tar vara på mer och mer nu. Ska bli kul och se vart detta leder! Annars tycker jag Styrsö gör det bra som inte ger upp utan fortsätter försöka hela matchen och får in en boll i slutet, kul att se.”

ÖIF:s matchrapport hittas HÄR

 

Älvsborg FF – Näsets SK 2-3 (2-1)

5B-laget Näsets SK stod för en fin vändning när 1-2 i paus mot 4B-laget Älvsborg blev till seger 3-2 till slut. 

NSK:s Anton Örth sa så här om segern:

”Vi gör ingen bra första halvlek. Bjuder ÄFF på målen. Skickliga och straffar oss vid våra misstag. I andra höjer vi oss och spelar bättre, stark vändning och krigarseger. Nu är vi vidare i Västra Cupen. Vi ställs mot GFF i kvartsfinal på måndag nästa vecka. Kul!”

 

Öckerö IF vann grupp C på maximala nio poäng. Näset knep andraplatsen tack vare sin vändning mot Älvsborg och blev därmed bästa tvåan och gick alltså också till kvartsfinal! Älvborg blev trea och Styrsö slutade sist.

 

Grupp D

TISDAG 26/2

Hovås Billdal IF – Kungsladugårds BK 1-1 (0-1)

 Det blev jämnt när 5B-kollegorna Hovås och Lagårn drabbade samman på Apelsinplan i tisdags. August Jörnvik gav KBK ledningen efter halva första men i andra kvitterade Carl Österström för Hovås Billdal. De efterföljande straffarna vanns av Kungsladugård

 

Göteborgs FF – Hönö IS 3-2 (2-1)

4B-laget GFF tog tag i matchen direkt och kunde göra både 1-0 (Samuel Andersson) och 2-0 (Charles Palmborg). 5A-laget Hönös Marcus Wiseman kunde dock reducera på straff innan paus. I andra gick GFF ifrån igen tack vare Palmborgs andra mål för kvällen. Även Wiseman blev tvåmålsskytt (på straff igen) men närmare än så kom inte ö-laget. 

GFF:s Carl Aldebert sa så här om segern:

”Följde matchen från sidan pga skada och fick se en ganska småtrevlig tillställning med två lag som försökte rulla boll. Vi börjar ganska passivt och Hönö överraskar med hög press och ofta vårdat passningsspel. Vi äter oss in i matchen och går upp till 2-0 innan Hönö reducerar på straff till 2-1 som halvleken slutar. Tidigt i andra gör vi 3-1 och spänningen och intensiteten i matchen dör väl lite där iom att Hönö behövde vinna. Hönö reducerar återigen på ytterligare en straff med matchen sista spark vilket ger slutresultatet 3-2. Vi vinner klart rättvist sett till chanser men har en hel del att jobba vidare på. Hönö gör det bra och försöker spela boll matchen igenom vilket alltid är kul!”

HIS tränare Christoffer ”Coffe” Ahlman sa så här om förlusten:

”Överlag ganska nöjd även om jag avskyr att förlora. GFF är ett riktigt bra lag och vi står upp bra. Tyvärr gjorde en av vår spelare en Rembrandt som resulterade i 3-1. Förutom den händelsen så gör killarna en stabil insats mot ett fysiskt och rörligt GFF.”

 

GFF tog sig vidare från grupp D som gruppsegrare på maximala nio pinnar. Hönös poängskörd som tvåa räckte dock inte till avancemang. Hovås slutade trea i gruppen och KBK blev sist.

 

Grupp E

TISDAG 26/2

IF Väster – Utsiktens BK 1-2 (1-1)

Utsiktens U19 fick en drömstart mot 5B-laget Väster när Gustav Klintberg satte 1-0 redan efter fem minuter. Innan paus hade dock Västers måltjuv Gabriel Cederborg satt 1-1. I mitten av andra kom dock segermålet för UBK genom Victor Blomqvist.

Västers tränare Daniel ”Dalla” Natanaelsson sa så här om förlusten:

”Vi gör en ganska bra insats. Sömnig start. Tidigt underläge men äter oss in i det och kvitterar rättvist skulle jag säga. I andra halvlek gör vi det bra men Utsikten är skickliga effektiva när läget dyker upp. Tycker vi får godkänt. Kul att se ungdomen spela fotbollen längs med marken även om jag tycker vi kan mäta oss med dem från och till.”

 

Askims IK – Önnered IK 2-0 (0-0)

4B-laget Askim säkrade gruppsegern via 2-0 mot 6C-laget Önnered men det satt långt inne. Match var mållös fram till nio minuterna kvar då Jamie Jansson kunde göra 1-0 för AIK. I samband med målet fick även ÖIK:s målvakt Mikael Johansson sitta andra gula och fick lämna. Felix Hermansson sätter sedan 2-0 några minuter senare.

Askims assisterande tränare Daniel Pereira sa så här om matchen:

”Efter förlusten senast mot Väster så har vi tränat på riktigt hårt, vi har inte tid att slappna av. Vi kom ut som ett helt annat lag idag, Önnered hade igentligen inte så mycket att säga till om dem försökte lite på alla deras fasta situationer men mer än så var det inte. Första halvleken vara vi bara ok vi förde matchen men skapade kanske inte dem där riktigt farliga lägena. I andra halvleken så spelade vi väldigt bra och skapa en hel del farliga lägen och lyckas också göra två mål. Vi vinner rättvist idag och jag är väldigt nöjd att killarna kom ut med en helt annan inställning till dagens match.”

ÖIK:s Arthur Oresjö hade följande att säga om förlusten:

”Askim har mycket boll och styr matchen. Dock utan att skapa något direkt av värde. Ofta blir det en långboll från backlinjen, i brist på annat. Vi är också helt ofarliga våra försök till anfall. Är när det är runt 10 min kvar av matchen som Askim tar ledningen, en väldigt oklar situation. Offside, bollen utanför för plan, ingen vet. Askim gör mål och vi får Mikael utvisad. Efter det är det lite kaos och Askim gör 2-0. Matchen avslutas med att vi får en fin chans men den rensas undan på mållinjen. Vi gör en riktigt bra match defensivt och borde fått med oss 0-0 resultat.”

ÖIK:s referat hittas HÄR

 

Segern gav alltså Askim gruppvinsten och avancemang till kvartsfinalen. Utsiktens BK blev tvåa men poängskörden räckte inte till fortsatt spel. Väster blev trea och Önnered sist i grupp E.

 

Grupp F

TISDAG 26/2

Assyriska BK – IFK Björkö 3-0 (0-0)

Division 2-laget Assyriska BK är regerande VC-mästare och laget tog sin tredje raka seger i grupp F när 4B-laget Björkö besegrades med 3-0. Björkö stod dock upp fint och det var mållöst fram till matchminut 46 då Hugo Nilsson gjorde 1-0 för ABK. Mustafa Ayoub ökade på till 2-0 innan Anton Henningsson avslutade målskyttet med sitt 3-0 mål. 

ABK:s Iset Thoma Hajrizaj sa så här om segern:

”Vi kontrollerade matchen så som vi hade förväntat oss men det var lite knackigt i första halvlek för att Björkö gjorde de bra defensivt. Men de orkade inte hela matchen och till slut fick vi upp ytorna och gjorde tre mål och borde ha gjort ännu fler.”

Björkös målvakt Jack Olsson sa så här om matchen:

”Vi har dom i våran björnfälla första halvlek! De skapar inga direkta målchanser men det gör inte heller vi! Går in i andra med tanken att vi ska avancera i zon 3 och försöka hitta nätet. Vi missar i uppspelsfasen ett par gånger och bjuder på ett par fasta. Vilket Assyriska utnyttjar och därmed får 1-0. Luften och fokuset går lite ur oss och låter dem göra både 2-0 och 3-0. Vi missar också straff som jag bara inte förstår hur man kan göra? Nästa gång kliver jag fram själv. Men vi kan utan tvekan konstatera att vi har något riktigt bra på gång inför division 4B.”

 

Inter Linné IF – Pushers BK 0-4 (0-2)

I jumbomötet mellan 6A-laget Inter Linné och 7C-laget Pushers var det PBK som var hetast. Daniel Sikuljak satte 1-0 efter sju minuter och Leon McManus utökade till 2-0. I andra halvlek kom även 3-0 (Marcus Lindberg) och 4-0 (Denni Gustafsson). 

PBK:s spelande tränare Sunny Johansson Wong sa så här om segern:

”Gedigen insats, där vi ligger rätt och låter från start och jobbar in oss i matchen där vi annars kan vara lite trögstartade. Kul att killarna får göra fyra mål och hade bud på mer, samt att vi släpper till en farlig chans från Linné, men all heder till dem som fortsätter försöka lira boll.”

Inter Linnés Carl Demirtas Sjödin hade följande att säga om matchen:

”Inte mycket att säga. Vi exprimenterade med en ny taktik och spelare testade nya positioner. Det föll ut i en riktigt usel insats. En av få ljuspunkter var Felipe som gjorde en stark insats på ytterbacken. Pushers såg ut att vara i bra form och kommer säkerligen göra en stark säsong. Vi får ta nya tag och försöka få spelarna i bättre fysisk form innan serien drar igång.”

 

Assyriska BK vann grupp F på maximala nio poäng utan att släppa in ett enda mål. IFK Björkö slutade tvåa och gick vidare som näst bästa tvåa. Pushers slutade trea och Inter Linné blev sist.

 

Så här spelas slutspelet:

KVARTSFINALER

Måndag 4/3

1. Donsö IS (5B) – Askims IK (4B) (18.00 Önneredsplan)

2. Öckerö IF (4B) – IFK Björkö (4B) (18.00 Kobbegården)

3. Göteborgs FF (4B) – Näsets SK (5B) (20.00 Kobbegården)

Tisdag 5/3

4. Västra Frölunda IF (division 3) – Assyriska BK (division 2) (19.00 Ruddalen 1)

 

SEMIFINALER

Torsdag 14/3

1. Vinnare match 1 mot vinnare match 2 (18.00 Ruddalen 2)

2. Vinnare match 3 mot vinnare match 4 (20.00 Ruddalen 2)

 

FINAL

Onsdag 20/3

19.00 Ruddalen 1.

 

/Rasta