Gruppspelet i Hisingsmästerskapen är nu färdigspelat och så här gick det!

 

TISDAG 26/2

Grupp 3

KF Velebit – BK Skottfint 3-0 (0-0)

6B-nykomlingarna Skottfint stod upp bra mot 4B-topplaget Velebit i tisdags. Efter en första halvleken utan mål kunde sedan Velebit göra tre mål sista kvarten. Franjo Ladan satte 1-0, minuter senare ökade Andreas Kakic Bergstrand på till 2-0 och Emilio Rossi avslutade målskyttet.

Skottfitns Max Bergenheim sa så här om förlusten:

”Kul med bra motstånd men vi skall nog vara glada att det bara var 2×30. Står upp riktigt bra defensivt i första där de mest skapar lite hörnor. Alldeles för slarviga uppspel när vi väl får bollen gör att vi inte får ha boll särskilt mycket. Fortsätter hyfsat i andra och man märker att de inte är helt nöjda med det. Tyvärr får de ett relativt snabbt mål och sedan tappar vi organisationen ordentligt plus den mycket sämre fysiken/kondisen syns tydligt. Skall ju vara skillnad mellan toppen på division 4 och ett lag i 6.an. Känns som Velebit kan bli farliga i både cup och serie så grattis till dem för en rättvis seger i både match och grupp.”

Velebits tränare Boris Skokic sa så här om matchen:

”En match som startar i ett snigeltempo (hela första halvlek), vilket gynnar Skottfint. Alldeles för mycket bolltransporter från vårsida, Skottfint gör det bra och står kompakt och behöver inte alls förta sig  något extra. I halvlek kommer vi överens att de måste gå betydligt fortare, förvisso gör vi ingen bra andra halvlek heller men bollen gör jobbet och målen börjar trilla in. En rättvis seger men ingen vidare bra match från vår sida. En eloge till Skottfint som stod upp så bra med tanke på divisionsskillnaden.”

Skottfints matchrapport hittas HÄR

Resultatet betydde att Velebit vann grupp 3 och är klara för kvartsfinal. Även tvåan Hisingsbacka FC är klara för slutspel.

 

ONSDAG 27/2

Grupp 1

Eriksbergs IF – Finlandia Pallo AIF 1-1 (1-1) 

4B-laget Eriksberg tog ledningen tidigt när Johan Magnusson Otter hittade rätt redan efter sju minuter. Finpas spelande tränare Naser Zumberi kvitterade dock tio minuter senare och 1-1 stod sig matchen nu. Det var sen Finlandia som vann den efterföljande straffläggningen.

Just Finlandias målskytt Zumberi sa så här om matchen:

”En tät och smågnällig tillställning precis i min smak. Får passa på att tacka för matchen den här vägen då samtliga förutom två tar sig tid att tacka efter matchen. Bättre kan ni Eriksberg.”

EIF:s tränare Josip Baric sa så här om matchen:

”Finpa kom väldigt taggade till matchen och ville verkligen vinna. Hela matchen präglades av tufft spel från deras sida samtidigt som vi blev något gnälliga över deras framfart. Vi tar ledningen efter en frispark och det ser väldigt kontrollerat ut. Efter ett misstag i vår backlinje gör de ett fantastikt 1-1 mål. Vi har ett flertal chanser att göra mål i första halvleken men tar inte vara på tillfällerna. I andra halvlek spelar vi mer på resultat då vi visste att vi vann gruppen vid ett ovagjort resultat. Nu ser vi fram mot kvartsfinalen i nästa vecka och önskar Finpa lycka till i sin.”

Resultatet gjorde att Eriksberg vann grupp 1 och Finlandia Pallo AIF slutade tvåa. Båda lagen går alltså vidare till kvartsfinal. Bilden till inlägget är för övrigt lånad från EIF:s hemsida.

 

Kärra KIF – Bjurslätts IF 3-0 (2-0)

4B-laget Kärra KIF tog en säker 3-0 seger mot 6B-laget Bjurslätt igår. Martin Ngorsungnoen satte både 1-0 och 2-0 strax innan halvtid. Efter paus kunde även Marcus Andersson göra 3-0. 

Kärras tränare Jim Holmelin sa så här om matchen:

”Sista gruppspelsmatchen i HM, mot Bjurslätt. Lite piggare ben och huvud idag än i tidigare matcher. Vi kontrollerar matchen i 60 minuter och skapar en hel del målchanser idag. Bjurslätt försöker spela en trevlig fotboll men vi är vassare över hela planen. Deras målvakt gör en oerhört bra match och håller siffrorna nere. Det slutar 3-0 och vi är nöjda med sättet vi genomför matchen och att gör lite mål. Mycket skador och sjukdomar som härjar i truppen just nu och vi kommer få gå tungt med truppen fram till serien.”

Kärra slutar alltså trea i gruppen och tar sig också vidare till kvartsfinal. Bjurslätt slutade sista i grupp 1. 

 

Grupp 2

IK Zenith – FTU 0-0 (0-0)

Det blev mållöst igår i grupp 2 när 4A-laget Zenith mötte 6B-laget FTU. Zenith vann sedan en efterföljande straffläggningen och är också klara för kvartsfinal.

Zeniths tränare Cihan Köse sa så här om matchen:

”Inte alls nöjd med matchen ikväll. Försvarsmässigt så är lagdelarna långt ifrån varandra och vi utför inte pressen på det sättet som vi pratar om innan matchen. Anfallsmässigt så finns det inget positivt att säga alls. Ända positiva var att vi vann straffarna och höll nollan.”

Zeniths matchrapport hittas HÄR.

Zenith alltså vidare som tvåa i gruppen efter gruppsegraren Torslanda. Även FTU tog sig vidare som en av två treor. 

 

Så här spelas slutspelet i HM:

 

KVARTSFINALER

TISDAG 5/3

1. Eriksbergs IF (4B) – FTU (6B)

2. Torslanda IK (division 2) – Kärra KIF (4B)

ONSDAG 6/3

3. KF Velebit (4B) – IK Zenith (4B)

4. Finlandia/Pallo AIF (5A) – Hisingsbacka FC (division 3) 

 

SEMIFINALER

ONSDAG 13/3

Vinnare i match 1 mot vinnare i match 2

Vinnare i match 3 mot vinnare i match 4

 

FINAL

SÖNDAG 17/3

14.00 Backavallen

 

/Rasta