Bloggens tar sig vidare genom cuperna! Dags för Södercupen!

 

Grupp 1

ONSDAG 27/2

Hällesåker IF – Lövet/Johannebergs IF 1-0 (0-0)

Gruppen var redan avgjort då Lindome säkrat gruppsegern och avancemang. Det hindrade ju dock inte 6C-laget Hällesåker och 7B-laget Lövet/Johanneberg att mötas på Lindevi. Matchen bjöd bara på ett mål och det kom i mitten av andra genom Hampus Eriksson

Lövet/Johannebergs Rino Wiger sa så här om matchen:

”Riktigt tung förlust. I första halvlek skapar vi otroligt många lägen genom bra spel men är alldeles för ineffektiva och Hällesåker har en duktig keeper. Till halvlek är känslan helt klart att vi är både spelförande och skapat klart flest chanser. Andra halvlek lägger Hällesåker sig lägre defensivt och vi nyttjar inte ytorna som då öppnas centralt utan fortsätter på kanterna och med långa, ganska dåliga bollar centralt. Kampen blir mer ställningskrig och ganska få lägen, det som kommer är efter fasta för båda lagen. Hällesåker gör ett riktigt skitmål när vår målvakt gör en sällsynt tabbe och tappar ett inlägg till deras anfallare som får öppet mål. Känns tungt att torska när vi i mina ögon är klart bättre i första halvlek och jämt i andra. Men missar man lägena man får blir det så. I övrigt go match, bra smällar och lagom gnäll. Alltid kul med Södercupen.”

Lövets matchrapport hittas HÄR

Lindome alltså vidare till semifinal från grupp 1. Hällesåker knep andraplatsen före Dalen/KFF och Lövet/Johanneberg blev sist.

 

Grupp 2

ONSDAG 27/2

IK Virgo – Guldhedens IK 2-4 (1-2)

4A-laget Guldhedens IK tog en riktigt fin seger mot division 3-laget IK Virgo och bokade samtidigt in sig på en semifinalplats då segern betydde en förstaplats i grupp 2. Det blev målrika 60 minuter på Kållered Sportcenter där Marcus Norberg satte 1-0 för Virgo tidigt men Philip Svensson kvitterade omgående. Innan paus hade även Simon Andersson gett Guldheden ledningen. Virgo gav sig dock inte utan kvitterade genom Joacim Hake i början av andra. GIK fick sen sista ordet när Andersson satte 3-2 och Nicholas Kakonge 4-2 precis i slutet. 

GIK:s kapten Simon Möller sa så här om segern:

”Fantastiskt att vi lyckas besegra rivalerna i en match med mycket att spela om. Två mål kommer nästan direkt i inledningen av matchen, 1-0 till Virgo följs upp en kvittering av oss omgående. Sedan är resterande av första halvlek ganska jämn, där vi tillåts kontra på stora ytor. 2-1 till oss kommer på just en sådan. Andra halvleken är också ganska jämn spelmässigt, men jag tycker vi är mycket hetare än Virgo på sista tredjedelen. De kvitterar förvisso på en frispark och gör dessutom 3-2 som blir bortdömt, men i slutet gör vi ytterligare två mål som avgör matchen. Nu ser vi väldigt mycket fram emot semifinal på lördag!”

Virgos Johan Sundh sa så här om matchen:

”Jag tycker vi faktiskt gör en rätt bra match. Första 10-15 gör vi det mesta rätt och får även utdelning. Tyvärr slarvar vi och bjuder på kvittering direkt och vi var tillbaka där vi började. Guldheden är inte världens bästa fotbollslag, men de är ruggigt stabila bakåt och går hårt så hårt på omställning. En snubbelpass innan halvtid och de kontrar in 1-2 innan vilan. Vi tar åter kommandot i andra halvlek å kombinerar oss stundtals fram fint mot ett lågt liggande Guldheden. 2-2 på frispark via muren och nån minut har vi även 3-2 i nät via en misstänkt offsidestående forward. Tyvärr tyckte även domaren det och missade helt Guldhedskillen som snubblat ut utanför kortlinjen och dömde helt sonika, tillika helt felaktigt, bort målet. Vi behövde ju vinna och Guldheden kunde kort efter åter kontra in en balja och det var ridå. Som sagt, en bra match trots allt, men med alldeles, alldeles för mycket individuella slarv. Stort grattis till Guldheden som får matchen precis dit de vill ha den och gör det imponerande bra.”

GIK:s matchrapport hittas HÄR. Bilden till inlägget är också lånat från GIK:s hemsida och föreställer lagets målskyttar för kvällen. 

 

Fässbergs IF – Solängens BK 2-0 (1-0)

5B-nykomlingen Fässberg besegrade 6C-laget Solängen efter att Pelle Törnqvist satt ett väl i varje halvlek.

FIF:s Tommy Olsen sa så här om segern:

”Redan från start börjar vi äga mycket boll. Solängen parkerar vid halva plan. Vi tar ledningen med 1-0 och fortsätter äga mycket boll men kommer inte till några direkta klara chanser. Solängen försöker anfalla via sin snabba forward men kommer ingenstans. Andra halvlek börjar som den första, inga direkta målchanser mer än ett skott i stolpen. Vi lyckas få in 2-0 några minuter från slutet. En stor dominans från vår sida där man kan önska mer från vår sida. Sett till matchen borde vi kunna vinna med mer!”

SBK:s nyförvärv Gustav Bäck hade följande att säga om matchen:

”Vi hade planen att starta lite lägre och låta dem spela runt på mittplan, det farligaste dem hade i första var två inkast där en av dem tyvärr gick in efter att vi inte var tillräckligt hungriga. Vi har en del bra omställningar som resulterar i två eller tre bra chanser. Surt att dem i matchens sista spark får in tvåan i en omställning när vi har flyttat upp. Tråkigt att mitt första Södercupen-äventyr börjar med 0 poäng…”

 

Guldheden spelade alltså hem grupp 2 (precis som bloggen faktiskt tippade!) och tog sig till semifinal. Fässberg knep andraplatsen tack vare sin seger. Virgo slutade trea och Solängen sist. 

 

Grupp 3

ONSDAG 27/2

Kållered SK – Mölnlycke IF 1-1 (0-0)

Det var gruppfinal i grupp 3 när division 3-laget Kållered tog emot 4B-laget Mölnlycke IF hemma på Kållered Sportcenter. Efter en mållös första halvlek nickade KSK:s Niklas de Broen in 1-0 och i det läget var KSK i semifinal. Med tio minuter kvar kom dock MIF:s kvittering signerad Marcus Vogel! Matchen slutade 1-1 vilket gjorde att MIF tog gruppen med minsta möjliga marginal (ett mer gjort mål!). 

MIF:s tränare Jonatan Gerth sa så här om matchen:

”Numera en tradition att möta Kållered i södercupen. Om man jämför med förra året så var skillnaden större mellan lagen då jämfört med i år. Vi har haft en bra försäsong vilket är nödvändigt för att kunna stå upp mot ett såpass skickligt lag. Beslut, förflyttning av boll och presspelet går lite fortare i 3:an. I första halvlek tycker jag det syntes. Vi höll oss till matchplanen och gick till paus med 0-0. Andra halvlek blev mer öppen. Kållered tog ledningen och vi kvitterade med en stund kvar. Sista 9 minuterna hade båda lagen stora chanser att avgöra men 1-1 stod sig. Ett rättvist resultat i det stora hela. Grymt starkt av grabbarna att kvittera och att vi nu är i semifinal mot Landvetter!”

MIF:s matchrapport hittas HÄR

 

Göteborgs SIF – Balltorps FF 1-2 (1-0)

I jumbomötet mellan 6C-laget GSIF och 5B-laget Balltorp var det till slut BFF som drog det längsta strået. ”Studenterna” hade dock med sig en 1-0 ledning ut i andra efter mål av Sebastian Andersson. Niclas Sandell fick dock in en kvittering ganska omgående i andra och sedan blev Mathias Pringle segerskytt för Balltorp

BFF:s nyförvärv Mustafa ”Shirren” Shirwani sa så här om matchen:

”Vi startar matchen precis så som vi vill med mycket bollinnehav och spelvändningar där vi även skapar några riktigt bra lägen. Borde ha stått minst 2-0 innan vi slarvar i egen backlinje som resulterar i att studenterna tar ledningen. Andra halvlek börjar lika bra som första, med förbättringen att vi har lite mer tyngd högre upp i banan samt högre utgångspositioner. Vi kvitterar och tar ledningen men det är efter ledningsmålet vi börjar slarva en del. Både anfallsmässigt och försvarsmässigt. Sammanfattningsvis spelar vi bra fotboll i 45 minuter och vinner rättvist. Borde dock ha lagt minst tre mål till. Anton får träna på avslut resten av försäsongen nu.”

GSIF:s Mattias Wångblad sa så här om matchen:

”Ok match från vår sida. Balltorp ligger högt i pressen och vi har tyvärr rätt svårt att hålla riktigt i bollen och få till något eget spel men försvaret sitter bra och vi har rätt bra koll på dem somsånär på deras #11 som var jäkligt stark och som vi aldrig fick tag på. Kul match och cup på det hela och ska bli kul att se hur vi står oss mot division 6 motstånd nu efter att ha fått ett par matcher i högre tempo.”

Mölnlycke IF tog alltså hem gruppen med Kållered som tvåa. Balltorp slutade trea och GSIF blev sist.

 

Grupp 4

ONSDAG 27/2

IF Mölndal Fotboll – Landvetter IS 0-3 (0-2)

Det var två nyförvärv som presenterade sig för division 3-laget Landvetter IS i den första halvleken mot 4B-laget Mölndal. Först satte Karim Affane 1-0 och innan paus kom även 2-0 genom Fredrik Alnäs på straff. I mitten av andra kom även 3-0, målskytt Yasin Belouati.

LIS Wilhelm Ingves sa så här om segern:

Matchen var våran från avspark och när vi får in första målet rätt tidigt och även mål nummer två i första halvlek så öppnas det massiva ytor. Andra halvlek var sedermera en kavalkad av missade chanser från våran sida och ett kollage av högoktaniga målchanser utan resultat kan säkert ses via våran kameraman Roffes youtube-kanal inom en snar framtid. Slutar till sist 3-0 med mersmak och var en bra match från våran sida förutom det sista fokuset att sätta bollen i mål. Mölndal stod ändå upp bra och kämpade genom hela matchen, en trevlig kväll ute på Åby. Nu väntar tydligen Mölnlycke i semifinal, vilket derby! Fantastisk chans att få till en storpublik på lördag. Vill även lyfta fram bröderna Säll-Magnusson, Milton och Noah. Riktigt fin insats av dem ikväll för att nämna några hos ett i övrigt stabilt kollektiv.”

Mölndals Joakim Andersson sa så här om förlusten:

”Inte mycket och säga om . Siffrorna kunde bli större men våran bästa spelare målvakten Edvin sand höll siffrorna nere plus Landvetters oförmåga att göra mål . Helt rättvist.”

LIS matchreferat hittas HÄR

Landvetter vann alltså gruppen före Mossens BK med Mölndal sist.

 

Semifinalerna i Södercupen spelas så här:

LÖRDAG 2/3

Lindome GIF (division 1) – Guldhedens IK (4A) (12.00 Lindevi)

Mölnlycke IF (4B) – Landvetter IS (division 3) (12.15 Djupedalsplan B)

 

Semifinalerna spelas alltså redan nu till helgen och finalen spelas onsdag (6/3) nästa vecka.

 

/Rasta