Idag avgjordes semifinalerna i Södercupen!

 

LÖRDAG 2/3

Lindome GIF (division 1) – Guldhedens IK (4A) 2-0 (0-0)

Division 1-nykomlingarna och regerande SC-mästarna Lindome var självklart storfavoriter när de tog emot 4A-laget Guldhedens IKLindevi tidigare idag. Matchen var dock mållös i den första halvleken och faktiskt en bit in i andra. Efter en dryg timmes spel kom 1-0 till Lindome. Målskytt var Anders Alö på straff. Viktor Alexandersson satte sedan 2-0 i matchminut 77 och matchen bjöd inte på några fler mål. 

GIK:s assisterande tränare Magnus Karsvall sa så här om matchen:

”Klart rättvist då Lindome var bollförande mest hela tiden. Vi visste om att Lindome är riktigt bra men försökte ändå spela vårt spel. Vi blev dock nedtryckta större delen av matchen och hade inte riktigt ork i våra omställningar där vi slarvade ibland. Försvarsmässigt gör vi det riktigt bra och krymper ytor och släpper kanter. Killarna slet bra och kämpa det gör vi Guldheden. Till slut kom målen på straff i minut 67 och tvåan 10 senare. Vi ger oss klart godkänt mot ett bra lag och slickar såren och läker skador i veckan som kommer. Grattis till Lindome som ska bli trevliga att följa i division 1.”

Lindomes matchrapport hittas HÄR

 

Mölnlycke IF (4B) – Landvetter IS (division 3) 1-4 (1-0)

Det låg en liten skräll i luften då 4B-laget Mölnlycke IF ledde hemma på Djupedalsplan i paus mot topptippade division 3-laget Landvetter. Isak Gerth hade hållit sig framme efter en halvtimme och gjort första halvlekens enda mål. Nästan direkt i andra kvitterade dock LIS genom Sadik Belouati och strax efter nickade Wilhelm Ingves in 2-1 för Landvetter. Med kvarten kvar var Ingves framme med skallen igen och gjorde 3-1. Med tio kvar spikade Karim Affane slutresultatet med en läcker frispark!

LIS Martin Laanemets sa så här om matchen:

”Skönt med en stabil seger som det till slut blev för oss. Första halvlek är direkt dålig där vi inte har något bolltempo och återigen saknar djupledsspel. Mölnlycke kan ganska enkelt försvara sig under den första halvan. De gör 1-0 på en frispark slagen från halva plan, som de nickar in efter lite kaos inne i straffområdet. Vår målvakt kanske borde haft frispark i situationen innan. Vi visste att deras enda vapen var såna här fasta situationen, ändå fick de göra mål. Inte bra! I andra byter Fredrik Alnäs av Yasin och det bytet visade sig få effekt (sorry Yasin). Direkt assisterade Alnäs till Sadik som gör 1-1 snyggt. Sedan är det vår match till matchen blåses av. Willes kalufs styr in bollen snyggt i mål två gånger på fina hörnor/inlägg av Forsman. Sedan gör Karim Affane en riktig pärla när han knorrar in en frispark i krysset. Nu ser vi framemot en final för tredje året i rad mot Lindome!”

MIF:s målskytt Isak Gerth hade följande att säga om förlusten:

”Det var en rolig match att spela! Ett möte där det betydde mycket för många. Tycker att första halvlek gör vi en väldigt bra insats, vi har vinden i ryggen och känner oss starka. Vi tar ledningen på en fast situation i mitten av första halvlek. Vi försvarar oss bra och Landvetter har svårt att skapa chanser och vi känner att vi får matchen dit vi vill. 1-0 står sig till halvtid. Andra halvlek blir en helt annan match, vinden har vi blåsande emot oss och vi har svårt att etablera ett spel. Landvetter kvitterar ganska tidigt och det blir tungt. Sen kom 2-1 och då var det ännu tyngre. Matchen slutar 4-1 och resultatet ser större ut än hur matchen utspelades. Landvetter var bättre men vi stod upp bra. Vi tar med oss första halvlek. Vi hade en tuff match i onsdags och det syntes framförallt i andra halvlek.”

MIF:s referat hittas HÄR

 

Finalen spelas alltså mellan Lindome GIF och Landvetter IS redan nu på onsdag (6/3). Spelplatsen är Lindevi IP och matchen börjar 18.30

Lindome vann Södercupen 2018 efter 2-1 mot just Landvetter i finalen. Även 2017 möttes lagen i finalen men då gick Landvetter segrande ur striden med hela 5-0

 

/Rasta